Mám problém si presadiť svoje. Ale iba s jednou osobou - s mojou mamou. Ona je dosť prísna, autoritatívna, vôbec ju nezaujímajú moje názory, pripomienky, vypočuje si ich, ale ONA si presadí svoje. S cudzími ľuďmi takýto problém nemám. Aj po rokoch čo bývam mimo dom mám stres keď s ňou komunikujem, komunikujeme cez telefón, stretávame sa našťastie málo. Mám ešte súrodenca, keď sa ženil, mama mu riadila celú svadbu, brat chcel svadbu iba so svedkami, mama nesúhlasila. Švagriná naštvaná, že to bolo podľa mamy, nakoniec ustúpili obaja, ale svadbu si neužili. Brat sa mi sťažoval, má ten istý problém, presadiť u mamy svoje. Teraz sa im narodilo bábätko, hlúpe reči mojej mamy, že načo dieťa v dnešnej dobe a teda keď už je na svete, tak len toto jedno, že deti sú príťaž a tak podobne. Švagriná sa s ňou pohádala a vôbec sa jej nečudujem, aj ja som sa jej zastala, tak mama trochu skrotla. Chvíľu je kľud a potom zase to isté. Švagriná s ňou vôbec nechce byť v kontakte, ani brat a ani ja.
@kitycat Mama totiž dosť zavádza, povie len polovicu, ale v hlave má iný plán. Ako s tou svadbou, chceli ju so svedkami, mama že nie, že aspoň jedlo, potom krájanie torty, káva a domov. Tak to podala a s tým súhlasili. Lenže ako to u nej býva zvykom, nebolo to tak. Vlastne nás všetkých oklamala.
hovoriť mame všetko až na poslednú chvíľu, postaviť ju pred hotovú vec, aby nemala čas vymýšľať. Ak brat plánuje viac detí, povedala by som jej to až vtedy, keď si všimne, že švagrinej rastie brucho. A stretávať sa čo najmenej.
Su ludia podla mna s ktorymi nepohnes, maju svoju hlavu, svoj nazor, bez ohladu na to co a kolko im povies aj tak si pojdu svoje. Ver mi mam v rodine takeho cloveka 🙂
čo ja viem, som dospelá, samostatná, vôbec si u mamy nepotrebujem presadzovať svoje. Proste si žijem a robím veci po svojom. Ak chcem radu, tak sa spýtam a zvážim jej názor - veď som si ho pýtala. A to máme s mamou normálny vzťah, určite by sa mi nemontovala do toho, ako si mám zorganizovať svadbu, ale v podstate by som jej ani nedala priestor - zorganizovala by som si a pozvala ju, hotovo. To isté s hocičím. Takže ja nejako nerozumiem tomu, čo si vlastne potrebuješ presadzovať u mamy. Zariaď si, vybav si, jej povolenie nepotrebuješ.
Ja by som mame povedala, dobre, mamuška, a aj tak by som urobila podľa svojho. Čo ťa pokuše, keď sa jej vzpriečiš? Možno raz dvakrát ju to zaskočí a potom pochopí, že tudy cesta nevede. 😉 Len si nechajte riadiť život a potom keď sa kvôli nej rozvediete, ona sa ruky preč, že ste si mali život zariadiť ináč.
Tak si ho zariaďte už teraz a tak, aby ste časom neplakali.
Mame sem tam zavolať, ako sa má, či niečo nepotrebuje a koniec. Keď začne riadiť, ..."mami, musím končiť, idem variť, idem do obchodu, zvoní poštár...atď"
No tak jej bude asi najlepšie všetko oznamovať a aj to až na poslednú chvíľu. Nemá zmysel sa s ňou vadiť, keďže niektorí ľudia si proste len idú svoje a hotovo. Netreba jej to však dovoliť a ak si nevstúpi trocha do svedomia, tak obmedziť kontakt. Možno potom sa trocha spamätá
To sú takí ľudia.Radi riadia druhých, o všetkom chcú vedieť, presadiť si svoje ..máš otca?predpokladám, že je pod papučou.Najhorsie je, keď má človek z toho výčitky, že povie nie, alebo si to predstavuje inak a mama výrobe, že je nevdacny a pod...Nič nepomôže len bojovať o svoju nezávislosť.To si mohla mama odpustiť take reči o deťoch...
No tak ste dospely ty aj brat..do mami sa asi nikto nestaral tak teraz to ma ona za potreby..je to velmi smutne ale ja by som jej povedala ze bud sa bude starat do svojho zivota a nie vasho alebo nech doma buzeruje samu seba a koniec dohovorene..sorry ale msla by ist robit dozor do muzskej vaznice..tam by sa vybujacila..fakt hnusna povaha..dakujem bohu ze mam uzasnu maminu aj kamaratku v jednom🥰
svagrina jej teda dala a dobre, ako mna by to dopalilo tiez. neznasam taketo poucovanie a presadzovanie si pravdy tak nejak cez mrtvoly. no ak si mama neda povedat, asi by som sa jej chvilu vyhybala, to by uz mohla pochopit
@helena1982 My sa jej už kvôli tomu vyhýbame, jej to nejak nedochádza že prečo a keď už sme jej povedali dôvod, tak žiadna sebareflexia, že problém by mohol byť v nej, nič nula bodov.
To ona problem v sebe ani nebude vidiet. To je normalne. Neriesila by som nevysvetlovala. Ked nieco oznamila by som a dovidenia tam to konci. Ani sa necudujem, ze sa s nou stretavat nechcete, musi to byt vycerpavajuce.
Ale ved s bratom ste dospeli a samostani ludia...mate vlastne rodiny, vy si absolutne nemusite u vasej maminy nic presadzovat. Vy mate povedat, oznamit a bodka, vybavene. Ano, je normalne, ked sa o niecom potrebujes poradit a diskutujes a hlavne STOJIS o nazor toho druheho ale toto? Inak Vam asi nic ine neostáva, len sa jej vyhybat aj nadalej. Urcite by som ju o zasadnych veciach neinformovala, resp. povedala az na poslednu chvilu. Ona evidentne nie je typ cloveka, ktory sa dokaze s niekym normalne bavit, resp. vypocut a neriesit a nestarat sa. To je velky problem. Absolutne sa necudujem svagrinej, ze sa s nou pohadala. Akoze keby mne svokra toto zacala vykladat, ze naco deti a ked uz, tak jedno, tak to by si za klobuk nedala, co by som jej povedala. Rovno by som jej aj povedala, ze tym dala jasne najavo, ze nechce byt pritomna v zivote vlastneho vnucata a ak nezmeni svoj postoj a nezamysli sa nad sebou, nebudeme sa stretavat ani nijako kontaktovat.
Toxická osoba.. s tým neurobíš nic.. bude to už len horsie...
Muža má?
Keď nechcete tak nebuďte, svagrinej sa vôbec nečudujem a vy ten kontakt obmedzte na vami prijateľnú úroveň. Ste od mamy nejako závislí?
Povedz mamine, že keď sú (ako sa podľa teba vyjadrila) deti na príťaž, tak nech si ju (príťaž) s vami nerobí. Nech si konečne užíva života 😜
Vie te vsetci aka je.
Pouzivat oznamovacie vety.
Jednym uchom dnu a druhym vom.
Obmedzit komunikaciu.
Uprimne sa divim, ze svagrina povedala ano.