Ako to zmeniť?

1. máj 2023

Prosím vás, povedzte mi váš názor, viem ze niektoré budete potrebovať len rýpať ale takym sa nevyhnem.
Ide o mňa a moju povahu. Keď som s manželom ešte len chodila tak bolo všetko ok, mali sme vlastne záujmy a kamarátov.. Potom sme sa však vzali a mali dieťa. No a vtedy to zacalo. Alebo teda skôr neskončilo. Ja som automaticky presedlala na koľaj kde bolo dieťa a manžel na prvom mieste. Manžel sa drazal na rovnakej koľaji s kamarátmi no len sme sa tam pridali mi dvaja. Manžel bez oznámenia trávil večery a často aj do skorého rána s kamarátmi tak ako kedysi.. Vždy som mu volala a veľmi ma to hnevalo, pretože nikdy mi dopredu nedal vedieť. Vždy som mala také nervy ze som to vykričala aj jeho slobodným kamarátom. A oni ma samozrejme znenávideli. No kradli mi manžela vždy práve vtedy keď som mala narodeniny a iné sviatky. Áno viem to manžel sa mal spamätať a vedieť co mu je prvoradé.. Mala som oslavu okruhlin a bola u nás celá jeho aj moja rodina a on bol s kamošmi na pive. A prišiel až keď sa oslava skončila, samozrejme som na tie narodeniny ani nič nedostala od neho. Opakovalo sa to veľa krát a ja som vždy keď som nevedela kde je o volala aj jeho kamošov, ti mi už samozrejme vždy klamali ze o ňom nepočuli, nevideli...
No časom sa to zmenilo a on presedlal na koľaj druhu ako aj ja. Minulý víkend videl ze jeho kamaráti všetci boli spolu na guláši lebo jeden z nich mal narodeniny. Deň po tom mu volal a povedal mu ze jeho radšej nezavolal lebo ze by som zase robila scény. Manžel mi to povedal a nezabudol dodať že kvôli mne prišiel o všetkých kamarátov. Mňa to strašne zamrzelo
Pretože ja som tiež sama a ako som porodila kamarátky sa na mňa vykaslali pretože ja už nie som slobodna a bez záväzkov. No ide hlavne o to ze som sa o tom s manželom veľa krát bavila a vždy vždy som mu povedala ze nech mi vždy dopredu aspoň deň povie ak niečo plánuje. Urobil tak raz a potom sa to vždy opakovalo. Lebo ja neviem ale neviem si to predstaviť ze na mňa doma čaká dieťa s manželom a ja po práci neprídem domov a ani neberiem telefón a ozvem sa po niekoľkých hodinách. V očiach jeho kamarátov som jednoduchá krava a to sa nezmení. Ale povedzte mi vy vás názor, viem ze som tak nemala reagovať, no boli to chvíle kedy som nevedela čo robiť a hnev a strach bol hrozný. Lenže manžel mi to teraz bude zrejme vyčítať do konca života. A jednoducho, jeho rodina som ja a deti tak prečo by mal po večeroch tráviť čas s kamarátmi? Áno nepoviem 1-2x do mesiaca ale niekoľko krát za týždeň bolo viac než dosť. Ja som aj navrhla ze nech do nás niekedy prídu lebo už majú skoro všetci frajerky, no manžel povedal ze oni nechcú prísť, a tak jemne naznačil ze to kvôli mne.

lelelienka
1. máj 2023

No manzel je nevyburene decko, ktore nestihlo dospiet 🤷‍♀️ Mozno raz pochopi, ze uz ma rodinu a zacne sa spravat ako zodpovedny otec. Ale to vobec nevylucuje stretnutia s kamaratmi, len ich treba upravit - frekvenciu a asi aj napln. A aby isiel na pivo ked mate rodinnu oslavu, tak to je absolutny vrchol ignorancie…🤦‍♀️ to mu jeho rodicia nic nepovedali? Ja by som ho teda poriadne zvozila.

melanta
1. máj 2023

Keby som oslavovala narodeniny, bola u nás moja aj mužova rodina a on v bol vonku s kamarátmi, moja svokra by mu tak vyčistila žalúdok, že by si do smrti nespomenul na kamarátov. Tak či tak, toto ste si mali vydiskutovať pred založením rodiny. Nie sa nechať oplodniť a potom sa čudovať, že pre muža to nebol dôvod na zmenu životného štýlu. Ja by som ho poslala do kelu už dávno. K čomu by mi bol muž, ktorý má na prvom mieste kamarátov, až potom ženu s deťmi. A k čomu by mi bol muž, ktorý mi vyčíta, že kamarátov stratil kvôli mne. Máš muža nevhodného na rodinný život. Ale to nie je jeho chyba. Je to tvoja chyba, že si sa rozhodla mať s takým dieťa.

januska12323
1. máj 2023

Vzala si si nedozrete decko a tebe z toho všetkého najviac vadí, že ti vyčíta stratu kamarátov? Raz by si spravil výjazd bez oznámenia na druhý deň by ho o šiestej budilo dieťa so zoznamom domácich prác a ja by som šla na výlet. Okrem vykričania do telefónu si to aj nejak inak riešila? Celá rodina prišla ku vám na oslavu a on bol s kamošmi v krčme alebo niekde, ako si to vysvetlila rodine? Neviem ako s ním dokážeš ešte stále fungovať, po oslave by som ho začala brať ako spolubývajúceho a rozmyslela si ďalšie kroky.

rakywanda
1. máj 2023

Nikdy, ale že nikdy by som sa neznížila k tomu, aby som niečo "vykričala" mužovym kamarátom. Ak mám s mužom problém, riešim s ním, nie s kamarátmi, svokrami a pod.
Vy ste rodinnú oslavu okrúhlin neplánovali spolu?
Mám švagra, ktorý má za ženu presne taký typ ako si ty. Bol u nás 10 minút, okamžite mal telefonát, kde je, povedal a následne dostal takú nakladačku , že netreba ani hlasitý odposluch a všetko bolo počuť. Pár takýchto trápnych situácii a už ho radšej ani nevoláme, aby chlapec nemal doma zle.

szdan
1. máj 2023

Muž je evidentne nevyzrete decko. Ale ty sa svojim konaním len ponižujes. Jediný s kým to môžeš vyriešiť, je tvoj muž.

andrejka1974
1. máj 2023

Tak toto je vrchol urobil to raz a do smrti by nezabudol ,kde je jeho miesto

marca12
1. máj 2023

Kamarati pochopia,ked budu mat svoju rodinu. A cudujem sa manzelovi,ze este nedospel. Toto by som ja netolerovala,aby chlap travil vsetok cas s kamaratmi a ze nebol na rodinnej oslave a nechal ta samu,to uz je aky bonus. To si neviem ani len predstavit a ani nikdy som o takom chlapovi nepocula. Nevyburene decko,ktore sa nevie spravat. To mu ani rodicia nevycistili zaludok po tej oslave?

domkakvet
1. máj 2023

Ani ja by som toto netolerovala a este na narodeniny a bez darceka a casto, jeho kamaratov by som neobvolavala, ale ked ma clovek nervi chapem a zasa to nie je na zrutenie sveta, ze si im zavolala a ak by to boli skutocni kamarati, tak by sa nevykaslali na neho kvoly tebe, o vsetkom sa da porozpravat a on nech sa hlavne cim skor spamata.

maranta_leuconeura
1. máj 2023

Tie okruhliny boli 20 rokov? Pripadate mi obaja ako deti, co si spravili deti, prepac. ,,Dobre sa vydat" neznamena v dnesnej dobe financne sa zabezpecit, ale vybrat si muza, ktory ten manzelsky a pripadne rodinny zivot chce aj zit. Tvoj taky nie je, je na tebe, ako sa k tomu postavis

terry658
1. máj 2023

Máš svätú trpezlivosť. Ja by som sa s ním už dávno rozišla ak by som mohla. Jeho správanie nie je normálne. Skús sa o tom porozprávať aj so svokrou, či jej to príde ok ako sa správa. Niekedy chlapa skôr postaví do laty mama ako žena.

sissy27
1. máj 2023

Uz ste boli aspon plnoleti ked ste sa brali?? Vy dvaja uz deti, manzelstvo a jeho kamarati konecne frajerky??
Ano, chovala si sa hlupo, ze si ho nahanala a obvolavala po veceroch kamosov… mala si mu zbalit saky-paky a nech si ide zit zivot slobodneho mladenca a plati vyzivne a berie si deti kazdy druhy vikend.

autor
1. máj 2023

Nerobte tu z nás prosím 15 ročne deti. Máme obaja cez 30. Myslím ze manželovi uskodilo to ze mal svadbu po 30tke lebo mal slobodu až príliš dlho a nevie sa jej vzdať. Teda teraz už to nieje tak ako predtým lebo raz som sa pobalila a odišla aj s dieťaťom a vtedy pochopil ale bojím sa aby sa to neopakovalo.
@sissy27 neviem co je nato zvláštne. Chlapi sa väčšinou ženia až po 30tke, teda apsonn v mojom okolí sú sami takí

sissy27
1. máj 2023

Nie je nic zvlastne ozenit sa po 30, ale v tom pripade by clovek v tomto veku mal chapat a uvedomovat si, ze manzelstvo a rodny list dietata nie su len nejaky zdrap papiera, ale vazny zavazok a priorita.
A zbytocne sa urazas, ze my tu z vas robime deti - vy sa totiz ako deti chovate. V mojich ociach obaja. Keby ste sa brali ako -nastrocni, tak by som to aj trochu chapala, u tridsiatnikov veru nechapem…

sante81
1. máj 2023

Mám 42 a v živote som si už prešla všeličím , čo ma naučilo poznať svoju hodnotu. S tvojim mužom by som ja žiť nemohla, ale každá tu hranicu sebalasky máme inde.

kristinapetronela
1. máj 2023

To je tak keď ma ženatý chlap kamarátov slobodných .... Celé zle

oli18
1. máj 2023

Vyzerá, že ani ty, ani tvoj manžel 30 zďaleka nemáte. Takto sa správajú len nevyzreté deti.

autor
1. máj 2023

@kristinapetronela ano presne toto je podla mňa najväčší problém

autor
1. máj 2023

@oli18 babička, mali by ste sa venovať vnúčatám a nerobiť sa mudrou na soc. Sieťach kde si normálny človek príde po radu 🙂

oli18
1. máj 2023

Práve preto, že som babička, vidím ti do karát, vnučka. 😀

retatka
2. máj 2023

Nieje pravda ,že takto žijú len pubertiaci či muži do 30-tky.Niekto žije kamošmi ,chodením po baroch aj v 50-60 pretože nie každy chlap dozreje .Dokonca sú ženatí a priorita sú u nich kamoši a zábavy ,nikdy sa to nezmenilo ,mám hneď v okoli …
@autorka takže keď je tvoj partner presne tento typ a doteraz ho flákanie baví ,nedozrie nikdy a bude chodiť ešte aj v 50 tke.Sú to presne typy mužov nevhodných do rodinného života ale na zábavu .Ťah je na tebe ..

autor
2. máj 2023

@retatka ako som písala vyššie, už to tak nieje, ale ja neviem tam už asi ani jedna z vás nedocitala. 😑 Toto bolo zo začiatku, teraz už trávi čas s nami