Ako to ukončiť?

alenkabaj
22. jan 2017

Ahojte, viem, že ma niektoré odsúdite alebo poviete, že som hlúpa ale už neviem ako ďalej. S partnerom som 7 rokov, mame 3,5 ročného chlapca. Pred 3 mesiacmi som sa dozvedela, že ma pár mesiacov podvádzal s kamoskou. Vysvetlili sme si to, s ňou to ukončil, ale viem, že na ňu mysli. Nás vzťah sa pokazil, ale ja podvedome dúfam, že to bude dobre,Žijeme v uk, už som sa dohodla s rodičmi, že keby niečo tak sa vrátim na Sk, ale bojím sa toho všetkého, peniaze na začiatok by aj boli. Partner chce aby sme to ešte skúsili, aspoň rok, no mne už z toho hrabe, stále na to myslím.chyba je dost vo mne, vždy sa ho pýtam kam ide kedy sa vráti to bol aj dôvod prečo som sa rozišla predtým. Ak by sme nemali syna tak určite odídem. Ale ked aj ideme na dovolenku a sme mimo týždeň pýta sa kde je tato, kedy ho uvidí. Nechcem ho pripraviť o otca, ale už nemám síl. Neviem, čo je najlepšie.

sosovica
22. jan 2017

Ak ho lubis odpustila si mu to tak naco zas nad tym premyslat?Iba sama sebe skodis.Nerozumiem.Vidis mu do hlavy ze na nu mysli?Lebo to mas len ty v hlave.Nezastavam si chlapa(pretoze ked niekto lubi a ma dieta s niekym.nepodvedie)ale,dala si mu sancu tak.nemysli na.kraviny a zi dalej s nim.A to.ze sa pytas?V tvojom pripade normalne kedze spravil to co spravil ale zas netreba byt ako stihacka ze musi vediet kazdy jeho krok.Rozhodnutie je len.na.tebe

jeennyv
22. jan 2017

@alenkabaj vsetky hovoria o brani otca a rozbiti rodiny...myslis si, ze tvoje dieta si nikdy nevsimne, ze nie je to medzi vami ok...ty nic dietatu neberies..plus dnes je doba taka, ze x rodin zije tak, ze otec pracuje mimo niekde uplne a cele tyzdne sa tiez nevidia, kvazi sa stretavaju v mode ako po rozvode ale aj tak su rodina a tu su...ak niekto podvedie moze, to spravit aj znova, nevera aj ked sa hovori, ze sa da odpustit tak podla mna uplne sa, ze neda...vzdy to niekde v pozadi hloda, ak by si to chcela hodit za hlavu, to by ta tieto pocity netrapili...za mna si zrovnaj moznosti po odchode ake mas, ake by bolo stretavanie s otcom u dietata atd...

zabka147
22. jan 2017

Pred tym ako napisem svoj nazor,dufam,ze nikdy nebudem musiet nic taketo riesit...ked sa vsak vzijem do situacie zemy,ktoru muz co I len raz podviedol....chce sa mi vracat...ja by som asi nedokazala zit s nim co I len sekundu po tom ako by som sa to dozvedela...mal ma mat najradsej na svete a on mi spravil to najhorsie co mohol?a ja mam zabudnut a dat mu sancu?No to urcite...pre mna by skoncil...v tom momente ako si vybral nieco ine ako mna....nech si zije teda to co si vybral...otras....hajzli vsetci co hento spravia.

zabka147
22. jan 2017

....a este jedna podstatna vec....dieta aj tak raz bude velke...ono ta potrebuje teraz spokojnu a stastnu a obetovat cely svoj zivot dietatu...a ty budes nestastna...to nestoji za to...musis hladiet aj na seba aj na dieta...nie len na dieta...lebo ak ty zijes a, mas narok len na jeden zivot...nijaky iny len ten ktory mas teraz.Je na tebe ako ho prezijes...pamataj vsak,ze mas len jednu sancu.Drzim palce aby si sa rozhodla najlepsie so svojim svedomim a vedomim.

sissy27
22. jan 2017

@alenkabaj a čo on urobil pre to, aby si mu mohla opäť veriť? Povedal, že to ukončil a skúsme to znovu a to je všetko?? Ty sa máš teraz tváriť, že sa nič nestalo a fungovať s ním normálne? By som sa pozrela, či by on bol taký veľkorysý, keby to bolo opačne 😏
Ty dieťaťu otca neberieš, akurát pán otec akosi zabudol, že má rodinu... A keby si na to neprišla, tak asi by zabúdal aj naďalej, že?
Nevera sa odpustiť dá, ale nestačí len povedať, treba na to čas a obaja musia na tom vzťahu pracovať...

sosovica
22. jan 2017

@alenkabaj ale ja osobne by som nedokazala s takym zit ktory ma.podviedol ked to spravi raz spravi to aj druhy,treti,piaty krat.......oca mu nevezmes.....ked lubis lubis nehladas inde.

alenkabaj
autor
22. jan 2017

@sosovica viem ti,lebo teraz sa o tím často rozprávame. Povedal mi, že na ňu ešte niekedy mysli.kontrolovala som ho do určitej doby, ale teraz sa ho iba spýtam, neviem či mi klame, nekontrolujem telefón

alenkabaj
autor
22. jan 2017

Niekedy mám pocit, že sme to mali ukončiť skôr, teraz sa o tom normálne rozprávame. Ale ja mám niekedy take stavy, že v práci sa musím ísť vyplakať na záchod. Keď sa to stalo odišla som na týždeň na sk. Tam som sa zresetovala. Keď som sa to dozvedela, utekala som ku kamarátke a začala riešiť návrat na SK. Ani neviem ako ma presvedčil. Vtedy som cítila nenávisť ale teraz chcem mat nádej, že to bude dobre

jeennyv
22. jan 2017

@alenkabaj tak ked chces verit tak ver, ale potom musis prestat vyplakavat a vracat sa k tomu, urobit hrubu ciaru za tym a verit...inak sa dalej nepohnete...neviem protirecis si..ako ja chapem nie je sa s tym vyrovnat lahke, ale bude budes dufat a verit alebo byt z toho na prasky co spravil...

alenkabaj
autor
22. jan 2017

Viem, že si protirečim, lebo stále neviem co by bolo pre nás najlepšie. Ak by sme sa rozišli, v Uk by som asi ťažko ostávala a zas návratu na sk sa bojím, viem , že na všetko treba čas, ale ja som nedočkavý človek. Maly to zatiaľ nevníma

jeennyv
22. jan 2017

@alenkabaj v preklade by som povedala, ze nie dieta a ine dovody, ale praktickost a ekonomiky...na svk s pracou je to neista, v anglicku to zas neutiahnes..podla mne to je hlavny problem...

alzbeta7979
22. jan 2017

@alenkabaj nečítala som komenty - ale moja rada znie: choj na Slovensko na dlhšie, vyčisti si hlavu, nebudte v kontakte a uvidíš.
Musíš si uvedomiť, že navždy budete v kontakte, lebo máte dieťa a môže sa stať aj to, že on si založí rodinu a ty ostaneš navždy sama. A to je sakra ťažké.
ešte nič neukončuj. Nechaj si aj rok na rozhodnutie. uvolni sa a povedz si, že napr. v lete sa rozhodneš. dovtedy nerieš rozchod, rozvod... aj ked budeš myslieť na jeho neveru...

všetko si nechávaj pekne prejsť hlavou a ži a uvidíš.

majkam6
22. jan 2017

ked si mu odpustila tak to skus hodit za hlavu a neries to ani s nim ani sama zo sebou.viem je to tazke ale cas tomu pomoze.ak vidis ze sa cez to nevies preniest tak to zbytocne nepretahuj a ukonci..ano mate dieta je to uplne ine,musis pozerat aj na jeho zaujmy.preto zvaz co je najlepsie pre teba aj pre maleho. napis si aktiva aj pasiva vasho vztahu to ti.mozno pomoze otvorit oci.

valy
23. jan 2017

@alenkabaj ahoj, drzim palce, nech sa to zlepsi
len trochu mimo temy rada, ale ak sa budes chciet vratit na Slovensko s malym, musis to mat osetrene pravne, inak Ta mozu obvinit z unosu. ak doteraz 3,5 roka zil v UK, tak ho nemozes len tak odviezt

alenkabaj
autor
23. jan 2017

@valy ja viem, ale partner mi sľúbil, že žiadne problémy mi robiť nebude, on je z rozvedenej rodiny a nechce aby sme sa kvôli malému doťahovali

valy
23. jan 2017

@alenkabaj lepsie by bolo, keby to napríklad podpisal

valy
23. jan 2017

teda v pripade, ze uz by na to fakt doslo

nitusiak
23. jan 2017

Ak chce tak veľmi byť s tebou, nechce ublížiť synovi, nechce sa rozdeliť, tak prečo ťa podvádzal? Nespôsobil to všetko, čo "nechce" už len tým, že bol s tvojou kamoškou? Keby jednorazovo, ešte ok (ani to nie je však dobre), ale dlhšie? V prvom rade si treba uvedomiť prečo to urobil. Príčinu. Potom ju odstrániť a až potom možno spolu ďalej fungovať. Lebo, kde máš záruku, že nepôjde zase? Potom povieš synčekovi čo, že kto je tá druhá teta? Deti sú dosť vnímave, ako už písali vyššie. Nevyhováraj sa na malého. Viem, že máš strach zo samoty, že zrazu ostaneš sama, že všetko sa zmení a budeš musieť sama riešiť veľa veci. Ale myslí aj na seba. Život ti nekončí..Ak ho ľúbiš, že nevieš žiť bez neho, tak potom rozumiem. Len si to premysli hlavne kvôli sebe. Viem, že matky kladú deti na prvé miesto. Áno, tak to má byť, ale nie vždy na úkor seba. Neznášm neveru :( Už by som mu neverila.

soldi
23. jan 2017

@alenkabaj aky je teraz vas vztah? Citis z muza ze to lutuje, ze lubi len Teba, ze sa hanbi? Ci to len hodil za hlavu, ze sorry, stalo sa?
To, co Ti tu niektore pisu, ze urobil raz, urobil znova, nikdy neveru neodpustim a pod. , to su hluposti, to ani necitaj, muzi su v tomto ini ako my. Len zalezi ako sa k tej situacii stavi a on a ze preco to vlastne urobil.
Super, ze sa viete o tom narovinu rozpravat, to dava vasmu vztahu velku nadej

dzjanetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majcika
23. jan 2017

Milí a vážení rodičia, najviac ubližuje deťom práve tým, že vy nie ste šťastní. Dieťa je tu a bude tu a potrebuje mať hlavne pohodu v prostredí kde vyrastá a s kým vyrastá. Je to vaša povinnosť voči vášmu dieťaťu. A keď prídu obdobia ťažké, tak opäť je vaša pohoda a následne pohoda dieťaťa najdôležitejšia. Alibisticke kecy - nechcem brat dieťaťu otca atd môžete grcat do WC...pre dieťa je pokoj a pohoda najdôležitejšie či s mamou či otcom či oboma. Ale problémy v partnerských veciach sa ho nemajú dotýkat

zooeynka
23. jan 2017

Aka narodnost je tvoj partner???

marosinecko
23. jan 2017

@majcika 🖒🖒🖒

mihula
23. jan 2017

@zabka147 a ja napisem,zas len svoj nazor.Ty pises,že by si nedokazala žit a dat sancu.Ozaj si pripravena sa sama postarat,teraz hned a v tomto momente o vase deti?Alebo by zas nastupili rodicia a museli by ta zobrat aj s detmi?Ale ozaj dala by si to od nasledujuceho pondelka?Stahovanie,nový podnajom,skola,skolka....

dominika6
23. jan 2017

@alenkabaj ak si sa raz rozhodla odpustiť,tak nie len preto,aby si neostala sama s deckom v zahraničí,ale preto,že partnerovi dávaš druhú šancu a plne mu dôveruješ...
nech mi nik nehovorí že ten čo bol raz podvedený,slepo dôveroval partnerovi do srmtia partner sekal dobrotu v dobrom aj v zlom...jedine že to jeden z nich bud nevidel,alebo nechcel videť..

0silvia0
23. jan 2017

@mihula na toto by mali odpovedať ženy, ktoré neveru partnera prežili. Nejde tu o prežitie a finančnú stránku, to sa časom všetko utrasie. Ale ide skôr o to, či sa to dá z hlavy vytesniť, či nad tým žena denno-denne neuvažuje, a či sa tým vlastne netýra. Neviem si predstaviť, že by som sa myšlienkami stále zaoberala partnerovou neverou, predstavovala si ako to robili, čo robili a navonok by som sa tvárila že som silná a všetko som prekonala a v hlave vytesnila... toto je najdôležitejšie odpovedať si na túto otázku.

mihula
23. jan 2017

@0silvia0 ano suhlasim s tebou,ale nie vzdy sa to da tak rýchlo ukoncit.Bohužial,bude trvat velmi dlho,kým bude schopna si to v hhlave dat dokopy,pretože ak bola schopna toto netolerovat a mala aj inu možnost,verím že by tento prispevok nebol a baba by hho už davno kopla do zadku.Ani ja by som nechcela takeho partnera,aby som nemohla spokojne spavat a hlavne nekontrolovat ho a plne mu verit

alenkabaj
autor
23. jan 2017

@zooeynka slovak

alenkabaj
autor
23. jan 2017

@soldi rozprávame sa o tom často, konečne začal byt úprimný, nás vzťah už nie je ako na začiatku, teraz riešime škôlka, práca,... niečo vyprchalo. Predtým som aj ja rozmýšľala aké by to bolo s niekym, hlavne tie začiatky. V mojom okoli je XY chlapov ktorí podvádzajú partnerky.Nestretáva a ani nechce s nijakými babami, teraz už ide len do práce a rovno domov. Mamka odpustila môjmu otcovi neveru a sú šťastní. Možno preto aj dúfam, že to bude lepšie. Nechcem robiť unáhlene rozhodnutia, a zároveň som veľmi netrpezliva.

libawet
23. jan 2017

@alenkabaj nie je nevera ako nevera. Ak ide o neveru jednorázovú a koniec, tak by som určite náš vzťah neukončila, tobôž nie ak je tu už dieťa a máme čosi vybudované, spoločné záväzky. Ak ide o neveru stálu a viem, že partner taký proste je a nezmení sa, tak nemá cenu ďalej vo vzťahu pokračovať, pretože by sme sa len hádali, trápili jeden druhého a dieťa by toho bolo svedkom a vyrastalo tak v zlobe a nenávisti.