Ako to robíte vy?

11. nov 2022

Dievčatá chcem sa spýtať keď idete na návštevu niekam kde budú male deti tak donesiete niečo hoc iba lízanku? Alebo ak by k vám malo prísť na návštevu malé dieťa tak mali by ste niečo pre neho pripravené? Napríklad mam švagrinu, ktorá nemá deti a na vianoce chcela vidieť našu dcérku, lebo ona pracuje v zahraničí. Tak sme prišli k svokrovcom na návštevu bola tam aj švagriná a malej nič nepriniesla ani lízanku. Bolo mi to divné, lebo ja stále niečo nesiem ak viem, že idem do spoločnosti kde budú malé deti. Ako to máte zaužívané vy?

3009
11. nov 2022

Vieš ak niekto nemá deti tak ho to možno ani nenapadne.

mandzula
11. nov 2022

Nie, nenosim, ja sama som neznasala, ked navstevy dcere pchali sladkosti.

tosomja
11. nov 2022

Áno nosím. Už či rodičia dajú, je druhá vec, ale nejdem s prázdnymi rukami. Tak isto mám vždy niečo doma

nevenka
11. nov 2022

Ano, vezmeme neico, mamina to stale tak robila a aj ku nam navsteva vzdy nieco doniesla.
Ja dam potom podla uvahy - ale vacsinou to nie su az take blbosti, ti, co nas poznaju, vedia, co deti maju radi. My uz mame 9 a 7 rocnych, uz aj horalku jedia, no a 2 rocny dostane tiez kusok, co narobim, celu mu tiez nedam. A nie hocikedy. Vacsinou take maslove suche keksy, pernik. Ale mam znamu, ktora doniesla aj kilo mandariniek, domacu vyzivu, taketo...Tak aj toto je cesta, ovociu sa tiez deti potesili vzdy.

petamich
11. nov 2022

u nas sa ucilo, ze s prazdnymi rukami sa na navstevu nechodi - takze ja vzdy donesiem (ci uz dospelym alebo detom, detom sa snazim take, s cim by rodicia nemuseli mat problem ale vsak ked mu to nedaju pochopim, pripadne vezmem male auticko a pod.) ale nie kazdy je tak zvyknuty 🤷‍♀️ moj svagor vidi maleho raz za 3-4-5 mesiacov a nikdy mu nic neprinesie, holt, niektori ludia su taki

januska12323
11. nov 2022

Áno vždy keď idem na návštevu niečo nesiem, dieťaťu nejakú mini hračku, sladkosť a podobne, dospelým víno, niečo na jedenie alebo maličkosť do bytu. Ak sú to lepší kamoši a nemám čas tak len seba a nabudúce ich pozvem ja😁.

simik22
11. nov 2022

Áno, nosím, ale pokiaľ by mojom deťom návšteva nič nedoniesla, určite nezakladam o Tom témy na MK.

ninusa221
11. nov 2022

Akože také časté návštevy s tetou alebo tak to veľmi nie. Ale keď ideme niekde skym sa nevidíme dlho a majú aj malé ale aj veľké deti vždy dačo do ruky daku sladkosť. A potom už dospelým kávu dezert…

mikadooo
11. nov 2022

Nie, nenosím.

zuzana76
11. nov 2022

ak to boli vianoce, nekupila jej darcek? my si v ramci rodiny nekupujeme pri kazdej navsteve, ze ideme napr na obed k nasim, ci k sestre, pozyvame sa, pripravi pohostenie ten, kto pozyva, vidavame sa casto, zakazdym nieco kupovat mi pride zbytocne, cudzim, ku ktorym idem raz za cas, prinesiem

autor
11. nov 2022

@zuzana76 áno presne boli Vianoce, ale aj keď nie sú Vianoce nič jej nikdy nedonesie. Dieťa má 3 roky.

simona20201309
11. nov 2022

Prečo mate niektoré pocit, ze je vaším deckam niekto niečo dlžný??? Ak niekto prinesie, je to milé. Ak nie, nikoho to nenapadne riešiť. Neocakavame. Môj švagor nikdy nič deťom neprinesie, na vianoce dostali sprchac a to sú fakt ľudia pri peniazoch. A viete čo? Moje decka ho zbožňujú asi zo všetkých najviac. Pre mladšiu je to jej Boh. . . Naopak strýko, ktorý vždy nosí lentilky a cukríky, deti sa pred ním schovávajú. Nemajú ho v láske, je im nesympaticky.
Prečo by ti mala nosiť švagriná pre dcéru,,niečo "?
Ja osobne takéto veci ani nemám rada. Keď k nM niekto príde s plnou taškou blbosti, v duchu si myslím svoje a už viem, že to isté sa bude očakávať od nás. . .
Nemám to rada. Na návštevu prinesiem kavu, dezert (ak tam chodíme par krat za rok).
Včera tu jedna nadávala na švagra, že nechcú pre jej dcéru kúpiť psa do ich domu, dnes na svagrinu, že neprinesie dcére lizanku... bud je to ta istá osoba, alebo s ľuďmi už fakt niečo nie je v poriadku.

autor
11. nov 2022

@zuzana76 nic jej nekúpila.

simona20201309
11. nov 2022

No a???? Od koho každého očakávate darček na vianoce pre dcéru?? Od jednej babky, Od druhej babky, od svagriny, druhej svagriny, švagra, krstnych....? To fakt?

buberova
11. nov 2022

Na návštevu nikdy neprídem s prázdnymi rukami. Ale nenosím niečo špeciálne dospelým a špeciálne deťom.. kľudne si môžu dať ten džús a esíčka ktoré som doniesla pre všetkých

podmostom
11. nov 2022

Len ak ideme niekde po dlhom čase. Ale napr k sestre chodíme často, tak tam nie, tá by ma s hračkami a sladkostami hnala. Niekedy skôr vezmeme ze v lete melón, fľašu vína.. Dáky koláč ak som piekla.. Stačí že deťom donesieme na Vianoce, meniny, narodeniny.. A mne je teda fuk ci mi návšteva niečo donesie. Ale také vínko poteší vždy, ak by ste sa niekto ku nám chystali 😁hračky, veci do bytu ani moc nie..

alanko20
11. nov 2022

Neriešim, kto čo dal mojej malej. Je to kazdeho osobna vec, ci da alebo neda. Ja tiez nenosim sestrinym detom sladkosti, a.blbosti, dostanu darcek, ked maju sviatok + Vianoce. A vybavene

kivivi
11. nov 2022

Zeny ale ak spravne chapem, ona aj svagrina isli na navstevu k svokrovcom. Cize normalne by bolo, keby svagrina doniesla nieco svokrovcom, nie autorkinmu dietatu. Ci vy ked idete na navstevu, nesiete nieco aj ostatnym pozvanym?
V kazdom pripade, my si v ramci blizkej rodiny nic nenosime, max. si posuvame oblecenie pre deti 😄 ked je vacsie stretnutie, ze napr. Cela rodina na obed a pod., Tak niekto upecie kolac, niekto donesie vino, ale nikdy nic specialne detom.

cyberk
11. nov 2022

tak tu je mozno, ze aj dost podstatne, ze na navstevu svagrina neprisla k vam, ale k svokrovcom a tam ste aj vy dosli ako hostia, takze jasne to by som nenosila ziadne darceky.. 🙂
ale inak, co sa tyka navstev, kde hostitelia maju deti tak vzdy nosim nejaku drobnost pre dieta, tak isto aj ked hostia pridu k nam tak nosia pre nase.. 🙂 za mna to je pekne gesto ;)

frantisska
11. nov 2022

Nie nezvyknem nosiť pokial vyslovene nejdeme na oslavu, cez Vianoce. My nosíme seba. Svoj čas, svoju prítomnosť, svoju dobrú náladu. A ja tiež nemám rada keď moje deti vkuse niečo dostávajú. Päťdesiate malé autíčko lebo sa patrí niečo doniesť z ktorého sa budú teším 5 minút. Nemám to rada. Ani tie sladkosti. Veď tým že majú všetkého dostatok ba až prebytok sa ich snažím krotiť že nepríde k nám niekto preto aby niečo stále nosil, ale aby sme boli spolu.

autor
11. nov 2022

@simona20201309 ti takej reakcii hlavne od teba hahahahahah

simona20201309
11. nov 2022

Ešte raz? Nerozumela som ti 🙄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
komplikovana
11. nov 2022

chodila som na navstevy ku kamaratkam, ked sa im narodili deti, ked rastli a stale som nieco doniesla. Pre babatka nejake oblecko, hracky, pre starsie nejake maskrty. Kedze si poznam kamosky a viem ake nazory maju na sladkosti ( niektore riesia velmi, niektore neriesia vobec) tak som sa orientovala podla toho. A tak vseobecne, mam zauzivane, ze na navstevy s prazdnymi rukami nechodim 😀 ale ak by niekto nedoniesol, netreba ho za to hned oznacovat za divneho. Sme rozni. Podla toho, co tu citam, sa nakoniec aj tak nikdy vsetkym nezavdacis. Donesies je zle, lebo take nejedia, nedonesies je zle, si lakoma 😀

abbey1
11. nov 2022

Na návštevu nikdy nejdem s prázdnymi rukami. Od návštev nič nečakám, ale snáď nikdy nikto nepríde naprázdno. A malým deťom vždy nejakú maličkosť prinesiem, aj z dovolenky. Rada robím ľuďom radosť a úprimne priznám, že i mňa poteší, keď si niekto dá tú námahu a vyberie pre nás nejakú drobnosť.

spadnutaslivka
11. nov 2022

blbá švagriná pchá deckám sladkosti, hoci sú ešte malé/ blbá švagriná kupuje blbé ovocné kapsičky, ako keby boli miminá/ blbá švagriná kupuje deťom oblečenie a nikdy netrafí vkus, veľkosť, značku/ blbá švagriná kúpila hračku, ale nebola certifikovaná pre deti do 3r., blbá švagriná nekúpila žiadny darček môjmu dieťaťu/ blbá švagriná dala peniaze, nech kúpime deťom darček, ako keby sme boli chudobní alebo čo,... KTO CHCE NA NIEKOHO NADÁVAŤ, VŽDY SI NÁJDE DÔVOD.

jaroe
11. nov 2022

@3009 ja aj mám deti a už sa mi neraz stalo, že som tiež zabudla na pozornosť pre dieťa 😁 Niekedy mi skrátka tieto veci vypadnú z hlavy. A to nikdy nechodievam na návštevu s prázdnymi rukami.
Autorka, nemusí ti byť nič divné, švagriná urcite nie je lakomá, kvôli tomu, že malej nedala ani lízanku. Skrátka jej to ani nenapadlo. Plus neprišla ona k vám, ale vy za ňou, tak tým dupľom si to neuvedomila.

jaroe
11. nov 2022

A ešte dodám, že nie každý sa vyžíva v darčekovaní krížom krážom po celej rodine. Niekoho to vyslovene baví, niekto to robí, lebo sa to očakáva a niekto sa na to vykašle. To na margo tých vianočných a narodeninových darcekov. Keď som bola malá, zopár rokov rodičia a tety šaškovali s obdaruvanim synovcov a neteri na Vianoce, ale rýchlo prišlo ku vzájomnej dohode, že sa s tým prestane. Nikoho to nebavilo, aj keď sme si boli všetci blízki a vzťahy výborné....

kukulienka999
11. nov 2022

Ak ideme na ohlásenú návštevu ano beriem niečo, ale ty si sla na návštevu k svokre, doniesla si nieco aj jej dietatu (takže Svagrinej) ? 😁 Ja osobne si dieťa nerobim, aby som čakala, kto mu čo kedy dá a donesie. A už vôbec nie keď sme u niekoho iného na navsteve sko u nás… my chodíme na východ k mamke a stretavam sa tam s bratmi, nikto mu nič nenosi, mne je vzácnejšie keď ho zoberú na doobedie na farmu k zvieratkam a trávia s nim čas, ako nejaká lizanka a sladkosti 😊

slavomira236
11. nov 2022

Nosím a keď viem že ku nám príde dieťa na návštevu tiež niečo kupim