Ako svokre slušne vysvetliť že nemám záujem??!

aylinn
8. mar 2020

Ahojte vela krat som si dala poradiť od vas čo sa "svokry" tyka, ale ja už neviem ako jej mam vysvetlit že nemam zaujem snimi tráviť tolko času.. nemozem jej to povedat takto, snazila som sa ist nato štylom, že som jej naznacovala, ze ja som zvyknuta byt sama , ze som bola vacsinou vlk samotar. Ze ani s vlastnou rodinou netravime spolu az tolko casu. Niekedy ma samota zabijala ale teraz je to premňa neskutočny pocit pokoja ,kludu a neznesiem okolo seba vela ludí, možno si chcem pred porodom užiť posledne chvile ticha, alebo som taká proste, neviem, každy sme nejaký. No ona mi každy deň volá že ide premňa a idem knim.. kaaaždy boži deň a ja už neviem čo si mam vymyslieť, ona to už zachvilu začne brať ako že som arogantná a nevďačná alebo že ich nemam rada a čojaviem čo. Pritom ani si nevymyšlam vlastne ved tiež mam svoje povinnosti, tiež musim jej synovi navariť,poprať,požehliť do roboty a aj si trochu oddychnuť mam problemy s chôdzou dosť ,som celá drevená citim sa tak na 90rokov. No preňu už to neni vyhovorka , povie že urobiš to potom večer.. no ale komu sa chce o 7 večer toto vsetko na poslednu chvilu robit, ja uz o pol 10 spim. A keď poviem že nie nejdem kôli niečomu čo sa zdravia týka, napriklad včera som nakladala pračku a seklo ma a volala mi že či idem knim tak som počula na jej hlase uplne že mi neveri ,dnes rano som sa zobudila na strašne točenie hlavy, pisala som aj status o tom , trvá to doteraz citim sa ako opita na kolotoči , nemozem.sa.postavit lebo by som spadla a ona mi zavola ze dobre ranko ideme preteba? Poviem jej moj problem a ona ze ahaaaa zaujimave, tak prideme pre teba a lahnes si u nas?? Tak hovorim ze nie ze neviem sa postavit a urcite nezvladnem cestu autom že vracala by som celu cestu a už je urazena a neodpisuje. Teraz sa 3 dni neozve jak vzdy ked sa urazi a potom sa nahodne stretneme niekde vsetci a zacne mi vycitat ze sa neozyvam 😂.. ako jej to mam vysvetlit? Ze mne je dobre samej doma..aj ked som zavreta v byte. Ja zase viem ze ona to mysli dobre , ze si mysli ze sa nudim doma ze mi to leze na mozog ta samota, ale presne vtedy ked s tymto zacala som jej vysvetlovala ze ja to mam tak rada, porobim si v klude co mam, zapnem telku spravim si caj a relaxujem neskôr sa idem do.mesta na chvilku prejsť alebo si niekam sadnut na kavu. Ja neviem ako to mam dat do normalu naozaj, nechcem aby ma zacala neznasat zato ze netravim snimi tolko casu ako mozno ocakavala. A ked to poviem chlapovi aby jej to vysvetlil že od neho to lepsie prijme ,tak on povie ze nevie ako, lebo ona sa hned urazi na smrť,čo je pravda takze nechcem aby sa este aj oni hadali.Niekedy sa obetujem aby bol klud, alebo skor aby ja som mala klud aspon tyzden potom a som u nich aj 4 dni po sebe , ale je to utrpenie premňa, hlavne po fyzickej stránke. Predsa len niesom tam doma,neoddychnem si tam niesom tak nevychovana ze by som sa tam vyvalila na gauč a vyložila nohy a byť tam od rana od 10 do 19 je ako jeden pracovny deň niekde v kancli a potom este dojst domov a urobit vsetko co som nestihla do 10 rana.. chcela by som počuť nejaku dobru radu ako naňu slušne aby to fungovalo, ne ziadne ze som neschopna a neviem ju poslať do péčka.. niesom taka neslušná! Aj ked si myslim o nej svoje tak by som si to knej nedovolila.

sapetka
8. mar 2020

@aylinn to co mas za vadnu svokru pre boha😳😳😳😳

gladys_07
8. mar 2020

a keby si jej povedala ze na dnes uz mas ine plany ale ze sa mozete dohodnut napriklad ist na kavu vo stvrtok...? Proste ju predbehnut a tak znizit frekvenciu stretavania. Inak, co ak sa urazi? Bude chleba drahsi? Urazanie sa je pre mna len sprosta manipulacia, nepodvolis sa mojej voli, tak ta budem trestat nekomunikaciou. Toto by na mna nezabralo.

aylinn
autor
8. mar 2020

@gladys_07 ja sa snazim si udrzat snou dobry vztah lebo presne ako pises , manipulacia vtom je expertka.. a neviem kam až je schopna zajst nemam ju az tak precitanu😁 ale vela krat oblbne aj mojho priatela tak preto radsej nech je vsetko ok

sapetka
8. mar 2020

@aylinn a normalne na rovinu by som jej povedal ze na to nie si zvyknuta. Rada ku nim prides sem tam na mavstevu ale mas rada aj svoj klud a priestor. Nech to neberie osobne ale to si ty. A nech tiez necaka ze ked sa narodi male tam budes chodit ako na klavir./ zena by sa mala kus spamatat a neobtazovat tolko!

aylinn
autor
8. mar 2020

@gladys_07 a k tej kave.. ja snou na tu kavu idem v pohode, lenze ona ma potom doslova unesie knim. Hovorim nemam uz vyhovorky neviem uz ako nanu co nanu zaberie

letfenixa
8. mar 2020

Nezvladam fungovať/komunikovať s urazlivymi ľuďmi, aby okolo nich človek naslapoval po špičkách, že čo sa ich zasa dotkne. Jedine ignorovať, ako si napísala, tvoj partner jej to nevysvetli, lebo vie, že sa urazí, tak nevysvetluj ani ty, len oznam, že chces byť doma a dopocutia.

nika_m
8. mar 2020

Divne, ona nema nic na praci cele dni? 🙄 Ci si ta zavola a robi si svoje? :D podla mna musis slusne kludne a narovinu s nou porozpravat o tomto probleme...sadnut si s nou ku kave a povedat, ze ty mas doma dost prace, podla textu som pochopila, ze si uz asi na MD a cakas na porod, ze sa aj fyzicky uz citis unavena z takeho rezimu a chces este posledne dni/tyzdne dopripravovat co treba a aj fyzicky a psychicky si oddychnut kym pride dieta...ak to ani po normalnom vysvetleni nepochopi tak neviem 🤷 tvoj manzel aky ma k tomu postoj? Nevie jej on jemne naznacit ze potrebujes oddych ale doma? Lebo napriklad ja by som si urcite u svokry neoddychla ani keby som tam len lezala na gauci :D pride mi to nezmyselne tam takto chodit kazdy den pomaly 🙄

aylinn
autor
8. mar 2020

@letfenixa raz som jej oznamila niečo takto rázne a došiel priatel domov a ze preco mi mama plakala do telefonu? Co si jej povedala ? Samozrejme som mu to vysvetlila a pochopil. Ale taka drama za to ze nieco poviem na rovinu ...

macekovam
8. mar 2020

@aylinn a ako spolu trávite čas???

aylinn
autor
8. mar 2020

@nika_m ona ma praveze obrovsky dom a doma 3 deti a muža o ktorych sa stara tak ja jej vacsinou pomaham ked som u nej ale tym ze ona ma toho TOLKO tak nebere do uvahy ze niekto iny m povinnost aj ked ovela menej , ale má..

aylinn
autor
8. mar 2020

@macekovam vacsinou ideme na ranajky potom ak teda idem knim ideme na nakup potom knim potom jej pomozem s obedom s pradlom potom uz je poobedie potom zase umyvat riady lebo kazdy tam je(konzumuje) v iny.cas cize furt je tam nieco na robote a potom uz len tak sedime na terase alebo v obyvacke a rozpravame sa

mia018
8. mar 2020

Ak to nestopneš teraz a neotvoríš si ústa tak počkaj čo sa bude ešte len diať keď sa ti dieťa narodí. Už teraz tebou manipuluje,ešte aby sa nestalo,že ti bude stále dieťa brať až si oddýchneš,že ona ti ho prebalí a podobne. Radšej nech je urazena aj týždeň ako tam vysedávať každý deň. Ešte aby sa k Vám po pôrode nenasťahovala alebo nezačala presviedčať tvojho chlapa až idete bývať k nim.

aylinn
autor
8. mar 2020

@mia018 take už bolo, že mame ist byvat knim. Ona nerozdychala este že som jej syna zobrala z domu ,takže mala dvojity šok že ani vnuk nebude unej byvať. Ale nejde mi do hlavy preco som ja prenich taka zaujimava furt. A praveze ked sa maly narodi tak budem moct povedat ze nejdem maly ma koliky nespava cele noci napr, alebo nieco podobné. Vies tazko mi je povedat ze nejdem lebo nechcem

23121974
8. mar 2020

@gladys_07 Ibaže niekedy si neuvedomujú,že nekomunikácia nie je trest,ale odmena 😂

letfenixa
8. mar 2020

@aylinn ale si dospelá žena, čoskoro matka, treba jednať na rovinu a za seba, svoju rodinu, no tak plakala do telefónu, vysvetlila si to priateľovi, vysvetlis znova.

jaskolka
8. mar 2020

Normálne rovno by som jej slušne a pokojne povedala, že nejdem nikam, chcem byť doma a ze nech sa neurazi, ale ja som doma tu. Bez vysvetľovaní, bez zvýšenia hlasu, ale aj bez ospravedlnovania. Ak sa urazí, naštve a co ja viem co ešte, ok, je dospelá osoba, ak to nepochopila, jej problém. Lebo vysvetľovanie ta len zavedie do hádky a zbytočne sa zamotas. Proste a rázne "nie, nejdem." musíš sa naučiť aj odmietnut niečo, povedat si "nie". To nie je ani drzé, ani hlupe, ani nezdvorile, je to sebaochrana

janickacrazy
8. mar 2020

@aylinn a ty kedže si tehotná, nie si náhodou na PN? či si doma len tak? lebo ak si na PN, tak v podstate musíš byť doma a nemožeš behať kade-tade po návštevách, čiže to by si mohla použiť ako fajn výhovorku pre svokru, hmm?

aylinn
autor
8. mar 2020

@letfenixa no budem musiet ale bude to asi trvat , "NIE" Som sa naucila hovorit az po roku 😁 ona po narodeni maleho namna urcite vytiahne zbrane ako "ja mam 4 deti ja viem ako s detmi" a bude trvat natom aby ma vsetko naucila a pomahala mi. A poviem ze nie dakujem zvladam a zas budem nevďačna krava čo si nič nevaži. Ona potom celu rodinu poštve proti mne, už take bolo keď sme sa pohadali. A ja mam dosť čo robiť udržať harmoniu vo vzťahu s jej synom ne to ešte aby som sa trapila nad tym ako si neznicit vztah s nimi.. ved ja to nerozumiem ozaj, ako by nestacilo ze ich syn je stastny, je onho postarane ,im pomozem ked mozem ,som slusna knim..
Stale nieco treba, pchat sa do riti alebo vysvetlovat nieco

aylinn
autor
8. mar 2020

@janickacrazy nie :( my sme v španielsku totizto a ani nemam zistene ako tu taketo veci funguju ani nebudem ziadne peniaze poberat ani nic takze som vobec nezistovala take veci. Ale vie ake mam tehotenstvo.. kazdy druhy tyzden nieco, zapal pluc som odnej dostala, potom som mala oblickove zachvaty, teraz zas mam nieco, budem urcite aj chorá zachvilu uz citim hlavu ze ma boli lebo prisli za nami a otec je chorý strasne... takze vie to ze moje tehotenstvo je velmi tazke premna.

evitka83
8. mar 2020

@aylinn uprimne ja nerozumiem, ze treba okolo toho robit take caviky a vymyslat strategiu, ze ako jej to poviem. Normalne,..ledva chodim, je mi zle, necitim sa na navstevu, chcem byt doma. Za par mesiacov to bude ine, ked porodim. Vysvetlim to tak svokre, muzovi.bodka. Tiez mam pred porodom, ale cele tehu nieco zdravotne riesim a mam este 5 r dceru. Muzovi som oznamila, ze momentalne nie je pre mna nic dolezitejsie, ako moja rodina a moje zdravie, to znamena, ze nejake veci, povinnosti, aktivity, vztahy, stretnutia a pod idu pre mna bokom, na prvom mieste som sebecky ja. ked som nieco odmietla, vzdy som to slusne zdovodnila, ale to ci to niekto chape, alebo nie, ma uz nezaujima momentalne. Vzdy som slusna, poviem to na rovinu, mama so svokrou to pochopili.

janickacrazy
8. mar 2020

@aylinn aha, chápem, no musíš jej to povedať, ak máš problémy, nech ti dá pokoj a ked sa urazí, len dobre pre teba, aspon ťa nebude furt volať k nim, radšej jej to povedz teraz, lebo potom po porode to bude ešte horšie a ozaj neviem si predstaviť, aby ma niekto takto stále otravoval, mne by to vadilo

mia018
8. mar 2020

A neberie ťa svokra len za ,,inkubator,, vnuka? Že sa tak prehnane zaujíma lebo chce vedieť či je všetko ok a po narodení o teba ani nezakopne

aylinn
autor
8. mar 2020

@janickacrazy aj mne to uz vadi, každy deň skúša. Niekedy ani nezdvihnem telefon ale potom si mysli ze spim tak zas ma reči že furt len spim.

aylinn
autor
8. mar 2020

@mia018 toto hovorim od zaciatku 🙂 ze som pre nich iba chodiaci inkubator a ze chcu travit cas s mojim bruchom. Pred tehotenstvom som ich nezaujimala vobec

aylinn
autor
8. mar 2020

@evitka83 ved o tom to je ze ak mas chapavych ludi okolo seba tak je to super. Ale v mojom pripade bude lepsia strategia ako narovinu. Lebo mi to narobi len problemy. Ja nechcem aby to zaslo az tam ze zacne huckat jej syna proti mne a vznikne ztoho ozaj rodinny skandal nakoniec by sme sa rozisli a este aj maleho by mi nejak zobrali

basska_b
8. mar 2020

@aylinn Pozor na takých manipulátorov. Pamätám si z puberty, že som často nevedela povedať nie. A niektoré "kamarátky" so mnou cvičili, ako potrebovali. Jediné, čo pomohlo, bolo vytlačiť ich zo života, zrušiť kontakt na minimum. Pri svokre sa to však nedá. Musíš si ale nastaviť frekvenciu stretávania. Raz do týždňa to možno vydržís, iné dni musíš trvať na tom, že máš inú robotu, výhovorky výhovorky, až ju to možno prestane baviť. Je to taký energetický upír, že potrebuje pozornosť druhých ľudí aby ju počúvali alebo čo. Nechápem, nemá čo robiť asi.!

aylinn
autor
8. mar 2020

@basska_b no ved jasne ja nemam problem cloveka poslat do riti ,ibaze snou som v inom vztahu presne jak hovoris pri svokre sa to neda.. a niesme spolu s jej synom tak dlho. A este stale je to na urovni spoznavania(sňou) takze nechcem aby od zaciatku ma mala zafixovanu ze som zla a nevhodna pre jej syna lebo nesplnam jej poziadavky. Ja mam z byvaleho vztahu traumu nejaku kde som sa s exovou rodinou skoro pobila a vyvolavali mi ze som k*rva a taketo veci mi kričali 😂😂 takze preto nato idem opatrne ,nebolo to prijemne

merkelica
8. mar 2020

treba vymenit svokru 🙂

aylinn
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ledgerka
8. mar 2020

Je to ina kultura. Co je pre nich normalne, pre teba nie je a naopak. Skor si skus nieco prestudovat o kulture, o tom ako ziju ine rodiny a ako zapadnut ale zaroven si udrzat svoje zvyky a klud. Tu ti radia slovenky co sa na to tiez nepozeraju z pohladu spanielov. Skus sa skor poradit s niekym lokalnym, alebo lokalne forum.