Ako stopnúť časté návštevy?

13. apr 2020

Ahojte, prosím poraďte ako odradiť niekoho od každodenných návštev? Nechcem to povedať narovinu aj keď s tým nemám problém, nech tak často nechodia lebo viem ako by to dopadlo. Viem že dostanem radu povedať narovinu a nech sa urazia ak chcú ale takto to naozaj nechcem.
Každý deň niekto u nás z dotyčnej rodiny je, raz príde jeden, raz druhý, väčšinou idú za malým. Mne to už tak lezie na nervy že mi je až zle od jedu. V posledných dňoch už som rezignovala, nejak sa ani s nimi nebavím, aby im to došlo samým ale neviem či to bude mať efekt. Nehovoriac o terajšej situácii, korona nekorona, stále tu sú.. Poraďte niečo čím ich odradiť

3009
13. apr 2020

Nepustiť dnu.

anulienka26
13. apr 2020

skús to dat na dvere 🙂

pribinak
13. apr 2020

Normálne vypadnúť z domu preč, ísť na výlet či pre hdzku a iba poslať SMS, že ste mimo s neviete kedy prídete domov.
Naučia sa Vám hlásiť sa vopred a ty sa naučíš im povedať nie, že máte iné plány.

mala_zabka
13. apr 2020

Nechceš im nič povedať narovinu, nechceš aby ti tu nikto hovoril, nech to povieš na rovinu a zároveň píšeš, že ťa ide roztrhnúť od jedu... A o tom, že je za súčasných okolností nezodpovedné si denne k sebe a deťom púšťať ľudí nehovoriac... ak majú tvoje ignorovanie niekde hlboko, tak ti nič iné asi nezostane... Alebo sa môžeš vnútorne nervovať ďalej...tiež možnosť :/ každopádne držím palce

hettinka
13. apr 2020

Je korona. Máš dobrú výhovorku, žiadne návštevy!

denisa0504
13. apr 2020

V tejto dobe ohrozovať takto svoje dieťa a aj seba už samo hovorí za seba. Prečo nedodržuješ nariadenia, že sa teraz určitú dobu nemá chodiť po návštevách ani ich prijímať? Keby si to dodržiavala a rešpektovala od začiatku, nemusela si mať "neželané" návštevy...

zooeynka
13. apr 2020

Nemas na cele napisane ze ti navstevy prekazaju, do hlavy ti nikto nevidi a z tvojich reakcii pocas ich navstevy tiez nemusia pochopit ze ti to vadi. Otvorit usta a povedat je jedina moznost. S koronou mas super moznost ulahcenia neprijemneho vyhadzovu...

lenuliatko84
13. apr 2020

Slusne im to vysvetli,vzdy sa to da povedat milo a hadam to pochopia

andrejka1974
13. apr 2020

Urcite razne povedat ze si to nezelas ku nam nikto nesmie sme tu sami ja s detmi a manzel od stvrtka do pondelka rano musi chodit do prace ja sama som mojich rodicov nevidela uz mesiac

nana8989
13. apr 2020

Daj si na dvere tabuľku Corona Pozitiv a garantujem ti, ze sa k nim nikto ani nepriblíži 😂

deti95060810
13. apr 2020

ak sú to dospelí tak dieťa do kočíka a nech idú von s deckom na vzduch....A ty si zatiaľ oddýchni. Ja by som to uvítala, len mne sa ani jedna svokra netrhala s pomocou .....

denden77
13. apr 2020

pomaly sa priplizit ku kukatku.. a neotvorit 😉

tykat
13. apr 2020

Svokra?

littleice
13. apr 2020

Úprimne, mala som podobný problém a väčšinou to bola svokra. A keď ku nám domov prislamo pol deviatej večer aby švagrinej ukázala niečo čo máme doma a potom pozerali na malú ako spí, tak som sa fakt tak naštvala že už som musela povedať že mi to vadí. Aj keď som kojila, posilnila som sa vínom, môj pohár trpezlivosti pretiekol...

kassandra25
13. apr 2020

Neotvorit dvere a byt ticho vnutri. A ked sa budu pytat, ano, boli ste vonku. Aj dalsi den, aj potom ten dalsi a tak dalej.

bettymacd
13. apr 2020

.

whatever1
13. apr 2020

Podľa mňa by to mal vyriešiť tvoj muž, je to predsa jeho rodina.

kassandra25
14. apr 2020

Este dalsia varianta, odvolat sa na to, ze niekto z vas ma suchy kasel, teplotu a vy neviete, ci to mate prechladnutie alebo to bude nieco horsie, a ze nech radsej nechodia aj mesiac, aby ste nenakazili

haileybaileys
14. apr 2020

tak toto doverne poznam. nastastie my dodrziavame nestretavanie sa, takze svokrovcov nemusim vidat 😂 niekedy este pridu, ale vacsinou poslem muza s malou ku nim, ja si zatial upracem alebo zacvicim. alebo ju tak raz do tyzdna necham svokre na par hodin, ja mam cas pre seba a oni vidia malu. tieto navstevy, este po porode som ich tu musela obsluhovat kavu varit atd. ze svokra mi pride pomoct s malou - no jasne, aj tak som sa starala o nu ja a este kavicku kolacik. aj ked su mili ludia svokrovci a nikdy mi nic nespravili, aj tak tieto ich navstevy neznasam. porozpravaj sa o tom s muzom, nech to riesi on.

kassandra25
14. apr 2020

@haileybaileys nic prijemne po porode.

majka4555
15. apr 2020

@haileybaileys po porode sme to mali podobne...u nas kazdu chvilu kazdy moment dakto a hlavne svokra svagrina...tiez nemam proti nim nic, ale keby mi to pride teraz tak ich odmietnem...varit kavu kolacik a obsluhovat kde sme..len ma jedno zaraza, ze si to nevedia sami uvedomit, ked ich nik nevola a aj tak pridu? 🤔

coco1
15. apr 2020

Z diskusie som pochopila, ze mas male dieta. Tak tu sa ani netreba vyhovarat, resp.vymyslat ze mam kasel....to su naozaj ludia tak stupidni ze pridu pocas pandemie navstivit male babatko a jeho rodicov? Ani neverim..zeny.naucte sa hovorit nie.velmi to ulahcuje zivot, verte mi 😉

julia2018
15. apr 2020

Joj, ku mne nikto nechodí. Ako raz za čas sa opýtaju, či môžu, ale isto či môžu prísť. Niekedy i trikrát pre istotu či môžu :D. Ale ja viem byt pekne protivná. Ja som nad tým rozmýšľala a podľa mna to človek vyžaruje. Ja som strašný mizantrop. U mna sa ani ľudia nejako dobre necítia, ja neviem čo sa patrí, v živote som nikomu kávu nerobila. To skôr muž je taký starostlivý. Proste taká si, tak sa k tebe správajú. Buď rada, že sa cítia u teba dobre

haileybaileys
15. apr 2020

@majka4555 joj no, na obed som prisla domov z porodnice a vecer tu uz bola svokrusa 🤪 este sa urazila, ked som povedala ze nechcem aby dnes prisli, ze ona nejde navstevovat mna ale babo.. ale to som kavu odmietla im varit

oskvarka
22. apr 2020

@denisa0504 jaaaj sa to lahko napiše aj povie že ohrozuješ vlastne dieťa a nemá sa chodiť. Ale čo spravíš keď im sa to nezdá také zlé a ešte si aj berú osobne že ich nebodaj nerad vidiš alebo neviem čo. Ja mám 3 deti a som tehotná a mám svokru čo býva v neďaľekom meste .. je psychiatricky pacient ... napriek tomu lieky jej celkom yaberajú... lenže ona má pocit že nás potrebuje vidieť, tak jediné riešenie aké máme raz za čas keď muž potrebuje ísť do mesta (nakúpiť alebo pracovne) aj keď je OČR vezme decká ide ku nej .. hodinku ich tam aj nechá kým ide nakúpiť a potom idú domou.. býva v bytovke decká su male.. jasne ze sa bojim... al len navsteva muza by jej nestacila..ponovom uz jej vadi aj to ze nechodim aj ja aj to ze nechcem aby chodila tu... lebo by sla hromadnou dopravou kedze nema auto... kazdy den je v obchode a co spravis ked vies ze nemas vychodisko druhemu ymenit jeho nazor nieje to take lahke keby bolo na mne nechodim nikam pripadne sa stretnem niekde vonku na luke ale ked druha strana to tak nechce... ked ti pride rodina na navstevu co ich vyhodis ked si doma?...

oskvarka
22. apr 2020

@coco1
@julia2018 baby viem hovorit nie a aj viem byt paradne protovna ked chcem .. ale na moju svokru nezabera nic.. mate este nejake dobre rady :D:D... ta ti pride sadne si u teba a povie ti este ze mozes zavolat policiu ak chces...

zooeynka
22. apr 2020

@oskvarka ma kluce od vasho bytu?

oskvarka
22. apr 2020

@zooeynka nie nema ale ja som tehotna na PN tehotna nemozem si chodit kam chcem poobede mam vychadzky... byvame v dome na samote mame zahradu vecsinou sme doma... a teraz uz duplom..... ale akurat to riesim lebo zajtra mi to po mesiaci chcela prisť a ja som teda rozhodne odmietla s tym ze ved pojde zase muz niekedy nakupovat ale chce vidiet aj mna... muz to teda vybavil ze nema prist ale u nej nikdy nevies povie ti ze dobre a za hodinu je tu... naposledy tu bola v marci teiz dohoda ja som bola autom na poradni vybil sa mi mobil tak sa mi nedovolali ale nakoniec to muz s nou vybavil ze nema prist.. stretla som ju na prijazdovke ku nam uz ani ruzko ani nic.. a o jej hygiene sa ani nevyjadrujem prve obchytkam deti namiesto toho aby som si sla umyt ruky tak som na nu navrieskala co sommierumilovny clovek a ona ze zabudla ale s nou to absolutne nic nerobi... a potom este ze ci jej neusijem rusko... to by si ju musela poznat ale ona je psychiatricky vazny pacient ma silne lieky na ktore nesmie pit co samozrejme dost casto porusuje byva sama v bytovke ve malom meste (ale zase ma telefon dokonca notebook internet aj televizor) a ja chapem ze je to pre nu narocne lebo trpy roznymi bludmi a taky zivot je fakt tazky ale mam z toho teraz nenormalne nervi... sama sa bojim ako budem v auguste rodit ci to u nas prepukne ci nie a nad touto nezodpovednostou mi rozum zastava... sami sme sa s nikim mesiac nestretli jedine jeden krat sme si s kamosmi a ich dcerou vysli do prirody .. ale len les vonku a dodrzovane odstupi.. mozno decka neboli uplne na 100 percent ale tak hygiena ruk a vsetko ale ma to neskutocne stve.. hlavne ta bezmocnots... slubila som teda ze pojdem v piatok pozriet aj ja svokru.. aby mi tu neprisla autobusom aspon si omrknem tu hygiemu ako dodrzuju (minule my male decka 4r a 6r zobrala von zbierat papiere okolo bytovky ... ako chapem ze zasluzna cinnost ona sa rada takto ekologicky angazuje ale ocividne sa nezamyslela ze deti maju kazdych 5 minut ruky v ociach a neviem kde.. aj ked teda mali ruska tak snad si ich do ust nedavali..) a hlavne a aby som si zabezpecila ze mi nepride ona tu len tak ze bude urazena a zmysli si .... ... kiez by to bolo take jednoduche... najblizsie si zmyslela ze uz budu moct chodit taxiky tak pride taxikom (kazdy mesiac ma existencne problemi a nema z coho vyzit)

denisa0504
22. apr 2020

@oskvarka keď ma niekto psychické problémy samozrejme je to trochu iné, ty si túto skutočnosť nenapísala do úvodu príspevku... a áno, je to ľahké povedať, napísať a aj urobiť. Prvoradá je moja dcéra a je mi úplne jedno či sa niekto urazí. keď sa urazí tak sa aj odrazí, obrazne povedané. Každý kto nemá psychické problémy vidí aká je situácia a chápe čo sa teraz patrí a čo nie. Moja svokra býva v rovnakom meste a vnučku nevidela od kedy toto začalo a ešte dlho neuvidí a má jednoducho smolu. Moji rodičia ľúbia malú tak veľmi ako ja a nič by nechceli viac ako ju vidieť a ešte keď bývajú ďaleko a už ju dlho nevideli, no ony rozumejú situácii. Keby nejaká rodina prišla na návštevu, normálne poviem ako svojprávny človek, že teraz si žial návštevy neželám a nechcem ohrozovať svoju rodinu tak isto ako ani tú ich a hneď ako to bude situácia dovoľovať, hneď sa stretneme.. s vnučkou často babky volajú cez kameru a kým nemám pocit, že je ok byť s nimi aj osobne, tak jednoducho nebude...

oskvarka
22. apr 2020

@denisa0504 rozumiem tiez si myslim ze otvorene povedat asertivne svoj nazor je zaklad ked chces nieco od druhych lebo kazdy moze vidiet vec inak a nikto nema kristalovu gulu takze treba sa ozvat a snad budu pochopeny.... aj ked zial neplati to velmi v mojej rodine (a myslim ze aj inde su na tom podobne a psychicke chorobi nezohravaju rolu...skratka niektory ludia si myslia ze maju patent na rozum a rozumu na rozdavanie alebo povedzme su dost tvrdohlavi na to aby respektovanie nazoru druhych nepovazovali za pre zivot dolezitu vec.. trochu bude asi problem socikovskej vychove tak co narobime).. svokra ked dodrzuje liecbu je takmer ako normalny clovek takze je to skorej povaha ako choroba co ju nuti konat tak iracionalne... vecsinou (ja sa snazim si nejako jej spravanie ospravedlnit aby som si v tychto situaciach zachovala zdravi rozum).. nerobi to z uzkosti, ma dobre obdobie neciti sa zle ani nema pocit ze ju susedia chcu zabit alebo ine... jednoducho len si mysli ze je jej zakladne pravo vidiet svoju rodinu a berie si to osobne ak oni nechcu vidiet ju... nastastie ostatny moji rodinny prisluznici tuto situaciu celkom chapu co som rada lebo nie vo vsetkych situaciach sa nam dari viest obojstranne chapajuci dialog... napriklad ze si nezelam umele farebne sladkosti pre deti, ani igelitky plne sladkosti a hraciek ani plastove elektronicke hracky ktore maju v sebe zabudovane videohry a ine .. takze v podstate som rada... moji rodicia sa spravaju iracionalne v ramci svojho okresu a kedze byvaju daleko som uchranena... aj ked staci mi ked mi otec co ma vazne chore srdce hovori ako ide cakat na akcie v kauflande lebo budu mat vyvysene hriadky a pomaly kazdy den v obchode rovnako ako aj vela inych dochodcov,,, co ma tiez mrzi ale su dospely nemozem im hovorit co maju robit a aspon neohrozuju momentalne moju rodinu...