Zvykli ste si vôbec bývať inde? My sa síce sťahujeme len v rámci jedného kraja na dedinu ale aj tak.Neviem si predstaviť že už nebudem každý deň v mojom rodnom meste teda že ho nebudem mať tak blízko max tak pol hodinu alebo tri štvrte.Za ako dlho ste si zvykli?
Ked som mala 20 prestahovala som sa z rodnej dediny do mesta v druhom okrese, asi 45 min autom od rodnej viesky. Potom o par rokov dalej, potom este dalej a potom do zahranicia.
Neviem, ale mne to prislo uplne prirodzene, vobec mi nechybalo rodne mesto ako take. Isla som s clovekom, ktoreho lubim a kde je on, tam je moj domov.
Klamala by som, keby som napisala, ze mi obcas nechybaju rodicia a celkovo rodina.. ked som byvala do hodinky cesty autom od nich, vobec som to neriesila a chodievala som domov kedykolvek. Mala som pocit, akoby som ani neodisla. Bola som dostatocne blizko, ale zaroven som mala aj svoj zivot, svoje sukromie. Avsak teraz pocas pandemie, ked som v zahranici, som rodicov nevidela uz rok a to ma naozaj mrzi.
My sme si zvykli dvakrát v inom state…. Takze ak mam byt úprimná, neviem,preco by si si nezvykla…a vzdy sa to da riesit,ak spokojna nebudes 🙂
No šak práve.Mňa utešuje aspoň to že to neni tak daleko🙂 a to ja sa práveže teším na dedinu.Len to je o tom že ja moc nemám rada zmeny.Predsa 32 rokov niekde bývaš a zrazu bum inde a zvykať si to je to.Ale tak jasné že časom sa to poddá všetko
ja somsa stahovala doineho statu ..sama..casom pribudla dcera..a stale som si uplne nezvykla 😀 ale zacnes zit zivot okolo rodiny prace ..najdes si novych znamych neaky konicek .. budes sa tesit do stareho domova na navstevy a ani ti nepride ze si niekde inde
My sme sa stahovali v auguste, pred tym sme zili 5 rokov v jednom meste. Nezvykla som si, neznasam to tu, hned by som nas pobalila a vratila sa "domov", keby to bolo aspon trosku mozne. Zijem v zahranici, toto stahovanie bolo v ramci statu, ale uplne iny svet, uplne ini ludia. Manzel je na tom podobne, aj ked on siel v podstate domov, ale tiez by sa vratil tam, kde sme byvali pred tym.
No u mňa je to inak sranda.Dajme tomu keby sa sťahujeme na dedinu ale v našom okrese to by mi nevadilo.Ale dedina v druhom okrese vlastne hned vedla mi už vadi.Ja neviem asi mi hrabe ked to takto čudne berem😀
Ja bývam rok hneď pri ba a sťahovala som sa z Prešova. Bola to a stále je veľa zmena, hlavne vnímam negatíva a to sú že mám malé dieťa a občas aj ja potrebujem čas pre seba a pod. Nemá mi ho kto po strážiť stále som doma sama, priateľ chodí do práce čiže som skoro stále sama doma nikoho tu nepoznám.. Čiže nič príjemné zatiaľ 😀
No ja som si zvykala dlho a ťažko na dedinu. Prvé 2 roky boli ťažké. Nikoho som tu nepoznala, sama na materskej s malým dieťaťom, na ihrisku ani nohy. Všetci tu mali príbuzných, babky, tetky, sesternice, len my nikoho. Ale už je to lepšie a cez koronu som dedinu konečne ocenila. Deti aspoň na dvore pobehali.
3 roky a je to najlepšie rozhodnutie ever
@amelie2017 my uplne rovnako 😣😣😣 Naozaj ti rozumiem :(
@mamamasama tak nam drzim palce, nech si zvykneme. Alebo nech sa raz vratime ❤
Ja som sa v zivote stahovala 6x. Z toho 4x medzistatne.
Zvykves si. A nemas to az take zle. Sadnes do auta a si s kamoskami a rodinou.
(U mna som musela kupovat niekolko100EURovu letenku ak som chcela taky luxus.) ;)
Co sa tyka dediny (nikdy som tam nebyvala) ale kamosky mi vzdy tvrdili ze je to tam horsie ako v meste, kde je clovek ako tak anonymnejsi...
Presne človek si zvykne aj na bič ak musí🙂 a tak ja neviem možno sa z toho budem nakoniec aj smiať ešte aj rada budem
@amelie2017 u nas sme na tom uz tak, ze kazdy den prosim muza, aby sme predali dom... :( A dakujem., aj vam drzim prsty... bojim sa, ze tam si nikdy nezvyknem :(
@mamamasama vy sa tešite ked predáte dom? 😲ja sa zas teším ked vypadneme z bytu.Aký paradox🙂 každý je rád inde.Ja som zase vyrastala na dedine na dome furt sme tam boli u starkých.Preto sa neviem dočkať domu.Ja sa zase v byte cítim ako v base normálne sa tu dusím
Ja byvam na dedine 15 min od mesta a mavam dni kedy by som sa najradsej vratila a to hlavne v zimnych mesiacoch ked je skoro tma a ja taxikarcim a vozim ako koza hore dole deti po treningoch a kruzkoch ....ale zase , cez leto to tu milujem 🤣
Rozmyslala som uz aj nad tym ,ze by sme kupili byt ,kde by som cez zimu a pracovny a skolsky tyzden bola s detmi ,koli uspore hlavne casu a vozenia a chodili do domu na vikendy a a od jari by sme boli tu ...ale zase mat dve domacnosti a stale balit veci hore dole asi tiez nie je vyhra
nezvykla som si ani po rokoch. nakoniec som presvedcila manzela a vratili sme sa spat do rodneho mesta.
@damiana1992 sťahovali ste sa kvôli niečomu (práca napr.) alebo ste len chceli zmeniť prostredie? My to máme v pláne , tiež som z Prešova a chcem ísť ďalej, ideálne stredne Slovensko, no nebránim sa ani západu. Ale my nemáme nikde nikoho. Len chceme odtiaľto vypadnúť.
@sandra432 ja som otehotnela a priateľ je z ba 😅🤭
@damiana1992 z Prešova kade ľahšie 😅
Ja som sa naposledy stahovala ako dieta, ale dnes by som velmi rada isla byvat na dedinu. Vobec by som sa toho nebala. Mam predstavu, ze sa tam zije druzne, vsetci sa poznaju, robia sa rozne akcie, kde sa ludia zblizuju. Aj na dedinach su kaviarne, pizerie, ci cukrarne. A priroda na dosah. Skor tam zozenies domace vajicka, sliepku, ovocie priamo zo stromu od suseda. Neboj, zvyknes si.