Ako ste vedeli, že je to ten pravý?

caroline_
21. jún 2019

Ahojte, zaujímalo by ma, ako ste vedeli že váš muž, manžel, je ten pravý?

annamivo
21. jún 2019

@caroline_ keď som prvýkrát uvidela MM bol to taký zvláštny pocit, že proste som vedela áno je to ON, bolo to pri chystani svadby pre jeho brata a on s ostatnými prišli rozložiť stoly a pomôcť čo treba, nechcela som vzťah ( bola som po rozchode nejakú dobu) ale proste som vedela že by bola chyba nechať ho ísť, vnútorný pocit a 6 zmysel urobili čo mali a dnes sme spolu už 7 rokov 😍

fokuska
21. jún 2019

@caroline_ Nebolo nic co by som na nom chcela zmenit, co by mi vadilo, co by som mu vycitala. Lubila som ho (a stale lubime) a on lubi mna. A nevedela som si predstavit, ze by som mala dalej zit bez neho - nielen dnes, ale uz nikdy.
Vedela som, ze sa na neho mozem spolahnut v kazdej situacii, ze ma nenecha v stichu ani v akejkolvek tazkej chvili... to je suhra vsetkych okolnosti a vsetkeho, ked to klapne a proste vies, ze je to on 😉
Otvorene sme sa rozpravali o planoch do buducna, o fungovani vztahu, manzelstva, rodiny, domacnosti - a zhodli sme sa na tom. Vedeli sme, ze patrime k sebe ;)

dudos
21. jún 2019

Pravdu? Nevedela a stále neviem. Zvláštne ale je to tak. A to sme spolu 17 rokov. Ja sa skôr vždy zamýšľam nad tým, čím som zaujala svojho muža ja, že sme ostali tak dlho spolu a zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, že by sme chceli meniť. Ja alebo on. No v živote máš len dve veci isté, smrť a kaka....☺️ Tak pre to neviem povedať či je on pre mňa ten pravý alebo ja pre neho tá pravá. Možno o pár rokov nás bude spájať už len naše dieťa. Zatiaľ sa snažíme robiť a cítiť sa vo vzťahu tak aby sme boli spolu ako pár aj v budúcnosti. Viac šťastný pár ako nešťastný no inak stojí to niekedy sakra veľa úsilia. No stálo a stojí to zatiaľ za to.

pribinak
21. jún 2019

napovie ti to 6ty zmysel. smola, ze vacsina ludi ho nema

candii
21. jún 2019

Ja som svojho milovala od detstva, bol moja platnická láska 🙂 potom to bolo trošku komplikovanejšie ale nakoniec sme spolu už 10 rokov a stále sa dopĺňame, podľa mňa sme si boli súdení 🙂

flofli
21. jún 2019

Ono to ťažko povedať, to podľa mňa šlo časom a stále ide. Jednoducho ak stojí pri tebe aj v ťažkých veciach, je pravdepodobnosť, že to bude on. to sa podľa mňa asi nejak definovať asi nedá

evkamotka
21. jún 2019

Nevedela som. Proste sa mi páčil vizuálne aj povahou, tak ked ma požiadal o ruku, súhlasila som. Koho lepšieho, ineho by som hľadala, keď tento bol super? Tak sme sa vzali a bolo.o par dni mame 3. výročie sobáša. Od zoznamenia po zasnuby sme spolu chodili 8 mesiacov. And stastni a lubime sa

queen_mary
21. jún 2019

@dudos presne. Tiez neviem na 100% povedat, ze je to ten pravy, a co pride, co bude o 10 rokov. Doteraz sa lubime, vychadzame spolu, v podstate sa nehadame, mame rovnaky nazor na vacsinu veci, aj rozhodnutí, ktore sme spolu spravili. Ale ktovie, co bude o 10 rokov 🤷‍♀️

fokuska
21. jún 2019

@dudos Vela ludi si mysli, ze ked najdu toho praveho, tak tym to hasne a stale bude vsetko super. Ale nie je to tak. Udrziavat si pekne manzelstvo a vztah - to je "drina", na tom treba pracovat, aby to neskoncilo tak, ze spaja nas uz len dieta, alebo ze nemame si co povedat. Ak obaja chcu a snazia sa, tak si ten vzajomny vztah pestuju dalej.

Mne sa zda, ze casta chyba, ktoru ludia robia je ta, ze sa po narodeni dietata stanu matka a otec a uplne vyskrtnu rolu manzelky, manzela. Dolezite je uz len vztah k sebe ako rodicia a k dietatu, ale nie vztah k sebe ako partneri, manzelia. Deti raz vyrastu a odidu a potom spolu zrazu ostanu byvat dvaja ludia, ktorych spajalo to dieta ale vztah, ktory kedysi spolu mali je nenavratne prec.

A ako spoznat ci je ten pravy - dolezite je riesit spolu ako si predstavuju obaja fungovanie - rodina, domacnost, deti, financie, volny cas... vsetko. Nie je nyvhnutne hned sa na vsetkom zhodnut, ale byt ochotny dohodnut sa a urobit kompromis. Ak su predstavy diametralne odlisne a nikto nie je ochotny urobit ustupok a zena si povie, ze ved co, casom sa to zmeni, tak nezmeni... pristup k rieseniu nezhod a konfiktov napovie velmi o tom ako sa partner bude spravat do buducna vo vztahu, ked nastane kriza, problem...

asia83
21. jún 2019

@caroline_ Zle položená otázka. Ten pravý neexistuje. Je muž, ktorý nás "priťahuje", chémia a podobne, no nemusíme si s ním rozumieť, môže byť nevhodný do manželstva, partnerstva atď. No a potom je tu muž, ktorý je dobrý, vhodný do manželstva, verný, charakterný, no nie je to ten typ, pri ktorom sa vám rozbúcha srdce. Teraz ktorý je ten "pravý"? Dáte prednosť rozumu pred vášňou? Ja som chcela muža, s ktorým si budeme rozumieť a budeme mať spoločný hodnotový systém, budeme chcieť to isté a hlavne, aby bol čestný, charakterný, verný, inteligentný a rozumný. Takého mám. Preto som vedela, že je to ten "pravý", ako to vy nazývate. Počkala som si však. Na takého muža si musíte počkať, to nejde hneď v dvadsiatke.

noemi155
21. jún 2019

Keď som mala niekoho ,tak vždy som sa bála rozprávať o budúcnosti a plánovať ju.
Mala som svoje sny a predstavy čo do života chcem,aj keď moji partneri hovorili o spoločnom ziti a všetko kdesi v kútiku som si to nikdy nepripúšťala ,vždy tam bola opatrnosť a strach .
Teraz mam svoju lásku,budujeme spolu hniezdo lásky,nebojím sa ani toho čo nás čaká ,milujem ho,vždy sa na neho teším a neviem si bez neho predstaviť už ani jeden deň.
Rozumieme si po každej stránke,veľa sa smejeme ,bláznime a dopĺňame a človek je sám sebou,naplnený a šťastný

17juraj17
21. jún 2019

@caroline_ Ked som sa dozvedel ze vie varit😀

fokuska
21. jún 2019

@asia83 Nemusis si vyberat medzi dvomi, ktorych popisujes. Vela ludi stretne takeho, ktory splna obe veci ;) ze je aj dobry a "vhodny do manzelstva" a aj ta pritahuje a je tam chemia ;)

jana_eyre_2
21. jún 2019

no to som urcite nevedela 😅 stretavali sme sa na ulici od svojich detskych cias (byval na vedlajsej ulici) chodili sme do rovnakej zs, on o 2r vyssie.. osobne sme sa zoznamili ked som mala 16 u kamaratky, dovtedy som ho stretavala len vecer ked sme sa vracali domov a vnimala som ho ako usateho chalana co.furt fajci 😅 (on mna vraj ako dievca co ma stale iny uces 😂 ) od zoznamenia sme boli velmi dobri kamarati, niekolko krat ma pozval aj samu von, ale mne nedoslo, ze to.mysli ako.rande, to mi povedal az neskor.. po case sme sa trocha prestali stretavat a moj vtedajsi kamarat (taky volny vztah) mi vravel ze ho pozna z prace, vraj sa o mne rozpravali a ze by sme sa k sebe hodili.. premna nepredstavitelne vtedy.. potom sa postavalo par vaznych veci, znova sme sa stretli po dlhsom case a videla som ho v uplne inom svetle.. sli sme na rande a odvtedy sme spolu takmer 14r .. a od zaciatku sme to brali dost vazne. ..

na tu pravost treba dozriet casto podla mna..

candii
21. jún 2019

@asia83 aj ja mám takého .. a dokonca sa mi pri ňom aj rozbúcha srdce 🙂 a som s ním od mojich 16-rokov. Podľa mňa je hlúposť, že si treba počkať. Niekto má šťastie a niekto žiaľ nie a takého človeka, nenájde nikdy.

asia83
21. jún 2019

@fokuska To áno. Málokedy, ale stáva sa. 👍

asia83
21. jún 2019

@candii Takže je lepšie skúšať a prestriedávať? Čo potom ponúknete tomu mužovi do manželstva? Niečo, čo už videlo xy mužov pred ním? Ja som neskúšala a svojmu mužovi som ponúkla čistotu, to som bola po tridsiatke. On si to váži a váži si tak aj mňa. Dá sa to, treba počúvať srdce, nie rozum. Ak ste to cítili v šestnástich, ste vyspelá. Ja som vtedy ešte tak vyspelá nebola, určite nie na vážny ani iný vzťah vzťah. Vtedy ma zaujímali iné veci-vzdelanie. Všetok môj voľný čas išiel tam.

kamlicek
21. jún 2019

pravy asi ozaj nie je ten spravny pojem, ale ja som proste to vedela hned. Zrazu som si vedela predstavit vzdat sa vsetkeho a odist kvoli nemu aj na kraj sveta. Vedela som si predstavit, ze budem s nim mat deti, ze budem doma, ze nebudem stavat na kariere, ze budem ochotna sa toho vzdat a venovat sa rodine. Dovtedy pri nikom som nebola ochotna karieru nechat, popustit zo svojich snov.

candii
21. jún 2019

@asia83 mňa porazí 😀 a s kadiaľ máš že som skúšala a prestriedavala? Alebo že som každému niečo ukazovala 😀 alebo že sa navzájom nevážime?????? Akože trepeš 2 na 3. Som s ním 10 rokov a ľúbime sa stále, myslím, že to hovorí za všetko. Pre mňa je stále dokonalý a stále ma priťahuje. V 16 som to cítila tak isto, že ho milujem a chcem byť s ním navždy. Normálne som doštudovala a voľný čas sme trávili spolu.. určite by som nebola s niekým, kto by ma po fyzickej stránke nepritahoval, len preto že je vhodný do manželstva, taký vzťah podľa mňa nie je na dlho a o pár chvíľ sa vyskytne niekto .. kto to srdce rozbucha a rozum pôjde bokom.

slavuska1506
21. jún 2019

To bolo proste na prvý pohľad, ako z romantického filmu.
Sme spolu 9 rokov a čakáme prvé bábätko ❤

lucyluv
21. jún 2019

Páčil sa mi aj napriek jeho "chybam", ja vidim potenciálne chyby na každom, snažím sa nemať ružové okuliare :D To bol u mňa taký ukazovateľ, že je to ono.

annamaria4
21. jún 2019

@caroline_ to proste citis, to sa neda nejako opisat. ale vacsinu tu babule dobre napisali. musi sa ti pacit, musite sa navzajom respektovat, pritahovat.

derdia
21. jún 2019

U mne to bolo tak,že konečne som cítila,že je všetko tak ako má byť....bez toho pocitu by som do manželstva určite nešla....ale keby čo bolo...
Proste nebolo tam nič čo by sa mi na ňom nepáčilo,správal sa ku mne ako ku Kráľovnej,vždy som bola na prvom mieste a také niečo....proste som konečne prestala hľadať,lebo som našla😊a nemenila by som nikdy...len si treba dať pozor aby mal dotyčný rovnaké morálne zásady...

midka
21. jún 2019

@asia83 nemyslim, ze su to 2 rozne veci,, zrazu je ako kusok puzzle- sedi presne fyzicka aj pohovaho - a uz neriesis.....fyzicka pritazlivost sa vobec nevylucuje s tym, ze si sadnete aj povahovo,, ja som svojho stretla tiez po 20 a to som mala celkom vysoko nastavene kriteria 🙂 🙂 ... navyse rokmi zistujem este jednu vec navyse,, ze inteligencia partnera,,,,
je pre mna celkom sexy 🙂 🙂

slnieckogirl
21. jún 2019

@asia83 napríklad áno, ja som za to, že treba skúšať, človek sa učí na vlastných chybách, nikdy by som nechcela partnera ktorý by ma nepritahoval a neurobil motýle v bruchu. Čo je na tom? Nič. A čo to má s manželstvom? To je som mala pred terajším manželom trebárs 2 vzťahy alebo 3 a už nie som panna .. to znamená že mu nemám čo ponúknuť do manželstva? Musíš byť asi dosť nábožensky založená alebo si stará škola.

popolusska
21. jún 2019

@asia83 ale ved @candii niekde nepise, ze treba skusat a prestriedavat...nerozumiem vobec tomu komentaru. Tiez si myslim, ze niektore z nas maju muza, ktory je skvelym clovekom a z ktoreho sa nam mozu podlamovat kolena. Clovek si nie vzdy musi vyberat medzi dvoma vlastnostami - dobry muz ich ma viac 🙂. a pre @caroline_ - nuz mne doslo, ze je to ten pravy, ked som na nasej prvej spolocnej dovolenke ochorela a cele dni prelezala s horuckou. Bolo to v zime a mali sme presne jednu izbu v hoteli a okrem toho, ze sa o mna cely cas staral, vecery travil citanim knih sediac na stolicke v kupelni - nechcel ma nechat vecer samu choru na izbe, ak by som nieco potrebovala a nechcel ani zapnut svetlo v spalni, aby som mohla spat 🙂. Ked som vyzdravela, mi doslo, ze toto je ten muz, do voza i do koca 🙂.

carodejkadorot
21. jún 2019

@asia83 poznám ženu, vychovanu v kresťanskom duchu, ktorá si tú svoju " čistotu " udržala pre svojho manžela, ten ju za odmenu, že jej vagínu nikto pred ním nevidel psychicky ponižoval, pár krát zmlátil a dokonca vydržala aj keď mlátil deti, tak ja neviem, či len zle natrafila, lebo ju tá jej čistota moc neochranila, skôr ju tá jej výchova nutila vydržať to, čo by žiadna súdne zmýšľajúca žena nezniesla ani sekundu a viete čo to jej zmýšľanie zmenilo ? zaľúbila sa do normálneho chlapa 😃

lindusss2016
21. jún 2019

@asia83 no ale to je tvoja volba, ze si sa rozhodla udrziavat cistotu pre dobreho chlapa, s ktorym ale chemia nemusi byt taka silna... z toho mi vyplyva, ze nie si velmi sexualne zalozeny typ, no to neznamena, ze takto to je spravne, ludia sme rozni. Ja napr.by som nechcela chlapa, ktory by ma nepritahoval, nie som ochotna robit kompromis tohto typu, ze sice je dobrak, ale je tucny alebo plesaty, alebo oboje 😃 naopak, ze moj muz je ten pravy viem, ze aj po rokoch ma pritahuje a nemusim sa nutit do sexu s nim 3 x rocne. Vobec to ale neznamena, ze som prestriedavala, ako ty pises. Cistotu som mu sice neponukla 😂 ale za to som mu do manzelstva ponukla lasku, priatelstvo, starostlivost, domov, rodinu a aj skusenosti 🙂 takze si nemyslim, ze dostal malo...

angi07
21. jún 2019

@caroline_ iba sa na mna pozrel ...😍poznali sme sa uz dlhsie z videnia .... raz sme sa stretli s kamosmi bol tam aj on... prave mal po sebe rozchod a ja som vtedy chodila s jeho najlepsim kamaratom....iba tak sedel a v tom som si vsimla ten pohlad na mna...bol uplne ocareny a tie oci 😍😍😍hned som vedela ze on je ten pravy .sme spolu uz 15 rokov a mame 6 rocneho syna
teraz som v 10 tt😍😍😍

jana_eyre_2
21. jún 2019

@asia83 fajn ze ti to.vyhovuje, avsak to neznamena, ze to tak ma kazdy..

moj muz si ma vazi aj napriek tomu, ze som mu neponukla cistotu a prestriedavala som ako si napisala.. keby si ma vazil len kvoli tomu ci ma pred nim.niekto iny videl, tak si nevazim zase ja jeho, pretoze premna to nie je to podstatne co sa moze ponuknut v manzelstve..