Ako ste sa zmierili s tým, že nebudete mamou?

22. sep 2024

Zeny, ako ste sa zmierili s tym, ze nikdy asi nebudete mamou, nikdy nebudete drzat v naruci babatko? Citim sa nenaplnena, nestastna, nespokojna so zivotom. Zvladol to vas vztah s manzelom? Nenasiel si casom inu, pri ktorej sa stal otcom? Neostali ste uplne same?😞

really8
22. sep 2024

Preco hovoris ze nikdy nebudes mamou? Co vsetko si skusila?

cacianka
22. sep 2024

Ťažko...

sfet
22. sep 2024

Nakoniec som mamou. Ale malo to byt tak, že nebudem, podla gynekologa. Tazke to bolo, ale verila som tomu, že mna cakaju ine krásne veci. Každý to inak berie.

7lenka11
22. sep 2024

Tri roky som mala v papieroch napísané “bližšie nešpecifikovaná neplodnosť”. Bola som zmierená so životom bez deti, nič iné mi neostávalo. Chcela som pracovať, veľa cestovať a užívať si život. No dnes mi spia v izbe dve krásne dievčatká s ročným rozdielom 🙂

jamimo
22. sep 2024

my úplne prirodzene, rozhodli sme sa nebyť rodičmi. Užívame život a pekný vzťah, necítime prázdno, žiadnu traumu, sme spokojný pár. A to nám ťahá na 50. Dieťa nemusí byť zárukou spokojného a šťastného života, pocitu naplnenia.🤷‍♀️
PS: No a ak by môj chlap zatúžil v 70 po dieťati, a nájde si chrumkavú 20-tku nič s tým neurobím.
Tebe prajem všetko dobré a peknú cestu životom pri hľadaní spokojnosti, naplnenia a šťastia 💖

karolinakr
23. sep 2024

adopcia nepripada v uvahu? ja viem, že každý chce len svoje a svoje, ale rokmi môžeš zmeniť názor, urobiš dobry skutok, budeš mat niekoho, kto ťa bude volať mama, ja si myslím, že to stojí za zváženie..

jamimo
23. sep 2024

@karolinakr viem, že to nemyslíš zle, ale... adopcia nie je o konaní dobrých skutkov a predstave voňavého bábätka v náručí, romantický obraz rodiny. Adopcia je aj balík nehmotného, prežitého, genetického, prenatálne-psychologického, ktoré si dieťa so sebou prinesie a zodpovednosť na celý život. A veruže, prechádzka ružovou záhradou to nemusí byť. Viem o tomto sa nahlas nehovorí a nie je to spoločensky žiadaný názor. 🤔 Vlastné skúsenosti z praxe a okolia...

karolinakr
23. sep 2024

@jamimo chápe, čo chceš povedať

mmm2mmm
23. sep 2024

Myslím že sa to tak úplne nedá....lebo aj tak človek dúfa v zázrak ....len sa s tým postupne naučíš žiť ... samozrejme prídu krajšie aj smutnejšie dni ale napr ja sa utesujem tým že niekto nemá ani toľko šťastia aby stretol svoju spriaznenú dušu 😉

miroslava2710
23. sep 2024

Dva roky dozadu mi behalo hlavou to iste po tom čo mi diagnostikovali neplodnost nepriechodne vajcovody a pri IVF som zistila že už nemam ani vela vajičok a prve ivf sme mali iba jedno vajičko a ivf bolo neuspešné. Velmi som sa bala toho ako to ovplyvni náš vzťah takže ja úplne chápem tie obavy. Je to velmi naročné a vela som sa naplakala. Dnes mi v izbe spí nás zázrak císlo 1 a pod srdcom nosím zázrak císlo 2. Obe pocaté prirodzene potom čo som sa zmierila s tym ze je mozne ze to nevyjde. Prajem aj tebe taky zazrak a vela vela sil🤍

marca12
23. sep 2024

S tym sa nezmieris nikdy,len sa s tym naucis zit. Krasa zivota sa da najst aj v inych veciach. Ja napr.travim vela casu s detmi v rodine. A to mi staci. Nie som mama,ale snazim sa byt najlepsou tetou a venovat im cas na vsetko,ci uz hry,ucenie,vylety a podobne. Vztah s muzom mame pekny,nas to nijako nepoznacilo. Podla mna to tak malo byt. Nemusi byt kazdy rodicom.

rorino
24. sep 2024

@jamimo len je veľký rozdiel,ak sa niekto rozhodne nemať deti a niekto po Tom túži a nemôže mať😉

jamimo
24. sep 2024

@rorino áno viem... Prvej vete v otázke som porozumela veľmi dobre, kopírujem :
Zeny, ako ste sa zmierili s tym, ze nikdy asi nebudete mamou, nikdy nebudete drzat v naruci babatko?
Nenapísala som dôvod, prečo sme sa rozhodli nebyť rodičmi, 😉 a prečo sme do takéto stavu dospeli prirodzene. Stačí takto?

autor
25. sep 2024

@miroslava2710 nieco podobne aj nam povedali, mam neprechodne vajcovody, cysty, ivf neuspesne 4x. Prirodzene nam to neslo 5rokov, umele oplodnenie neuspesne. Neviem, stracam nadej

miroslava2710
25. sep 2024

aj vedia dovod co je za tym ze su nepriechodne vajcovody?