Ako ste sa zmierili s chybami, ktoré ste urobili vo svojich životoch a nie je ich už možné napraviť?

28. dec 2024

Ako ste sa zmierili s chybami, ktoré ste urobili vo svojich životoch a nie je ich už možné napraviť? Myslíte na ne celé roky. Napríklad aj chyby voči ľudom, ktorí sú už neni medzi nami a nemôžete sa im ospravedlniť.

dadka1997
28. dec 2024

Nedá sa s tým zmieriť, jednoducho sa to vlečie po celý život, a dosť záleži ake su to chyby, pretože nie každá chyba je chyba , pretože je rozdiel ak niekoho zabiješ na aute, čo už späť nevrátiš, alebo niekomu niečo povieš, čo si možno ani tak nemyslel, ale jednoducho sa to späť vrátiť nedá

anonym0001
28. dec 2024

Nezmierila. Denne som konfrontovana s nasledkami svojich zlých rozhodnutí z minulosti. Snazim sa aspoň pomoct inym, aby sa oni poučili z mojich chýb. Keby mne niekto v minulosti poradil, možno by môj život vyzeral uplne inak.

nurielka
28. dec 2024

Odpusti sebe, im. Ale úprimne. A pohni sa ďalej.

reanda
28. dec 2024

nic nie je chyba, aj ked sa to tak moze zdat.. vsetko je tak, ako ma byt a kazda vec ma svoj (v konecnom dosledku dobry) vyznam

zobaka
28. dec 2024

cesta k vlastnemu odpusteniu je dlha a tazka, ja mam stastie v zivote, ze som mala okolo seba ludi, ktori mi so zmierenim pomahali (konkretizovat nebudem) treba si povedat, ze v danej chvili si to rozhodnutie brala ako spravne a inak si to nevedela urobit, "prezit" a ze nie si jedina na svete, clovek chyby robi

hederamonstera
28. dec 2024

Asi budem zniet hnusne, ale kvoli mrtvym by som sa urcite netrapila. Uz su mrtvi, je im to jedno

brendaa
28. dec 2024

Autorka... píšeš tí čo už tu nie sú.... nemajú potomkov? možno urobiť prvý krok, ak z ich strany nebude záujem tak nič... ty si aspoň mala snahu a záujem...
Potom už len si nájsť cestu k odpusteniu.. dobré skutky od srdca... charita...

katulkagajdos
28. dec 2024

To čo opisuješ sa vola ruminácia, a pomôže Ti to tak z dlhodobého hľadiska akurát k poriadnej depresii. Ak sú to veci, ktoré sa nedajú zmeniť, musíš sa k nim prestat vracať. Tie myšlienky vždy vytesni a zameraj sa na pritomnosť. To ti píšem z vlastnej skúsenosti. Nemá zmysel sa vŕtať v minulosti, aký ťažký musí byť život, keď riešiš dookola neriešiteľný problém?

pralinka25
28. dec 2024

podla mna akakolvek chyba sa da vyuzit aj v nieco pozitivne. miesto plytvania casom a energiou na utapanie sa v trapeni nad zlymi rozhonutiami sa treba na to pozriet tak ze co s tym. ako to napravit, ako sa poucit a ako dalej rast. uprimne si tiez myslim ze mrtvym je to sumafuk uz. a ty mas este nejaky cas napravit co sa da. zmenit smer. ale nestracaj cas. nikdy nevies kolko ho este mas.
zbytocne si toto bremeno nesies. pusti ho a zameraj sa na to co mozes urobit dobre. smutok nad tym to nijako nezmeni. ale mozes urobit milion inych spravnych a dobrych veci. to jedine ma zmysel. vracat sa stale k minulosti ma zmysel len do tej miery do ktorej si z toho vezmes ponaucenie, inak to zmysel nema ziadny.

autor
28. dec 2024

@dadka1997 skôr sú to chyby, ktoré som nerobila vedome ale vlastne som pre svoje potreby uškodila niekomu inému.

autor
28. dec 2024

@anonym0001 mne tiež nikto neporadil a možno by všetko bolo inak 😑ale je to tak ako to je a neviem ako mám s tou skutočnosťou pracovať.

autor
28. dec 2024

@pralinka25 možno im je to už jedno ale ako to urobiť aby aj mne to bolo jedno?

autor
28. dec 2024

@nurielka keby to bolo také jednoduché

autor
28. dec 2024

@reanda veríš v osud? Že proste všetko tak malo byt?

autor
28. dec 2024

@katulkagajdos máš pravdu, riešiť neriešiteľný problém je nekonečné. Ale ako s tým prestať?

dadka1997
28. dec 2024

Tak bezchybný clovek neexistuje a vlastne na svojich chybach sa ucime, môžme ich oľutovať, no s nami sa budu niest po celý zivot

reanda
28. dec 2024

to nie je osud.. to je sposob fungovania sveta.. mas na vyber z nekonecneho mnozstva moznosti reakcii, mozes robit v zivote aj 'chyby', ale nakoniec vzdy prides do spravneho ciela, inam sa prist neda.. aj 'chyby' ta tam dovedu.. takze nie je nad cim plakat.. a tak to maju vsetci.. kazdy ma tu moznost vyberu.. a vlastne ani nemozes nikomu 'ublizit', pokym on sam to 'nedovoli', takze ani netreba preberat prilisnu zodpovednost za to, co sa stane druhym, aj ked sme my v tom hrali nejaku rolu.. a aj ked sa zda, ze niekto do toho 'stastneho ciela' nedosiel, nie je to pravda.. lebo zivot nie je konecny.. smrtou sa to nekonci.. a vsetko ma svoj zmysel, aj ked ho casto z nasho pohladu nemozeme vidiet.. fakt nie si zodpovedna za fungovanie sveta.. tvoje 'chyby' nemozu nic pokazit 🙂 .. to sa len tak zda..

albi12
28. dec 2024

No ja si jednoducho poviem že sa nebudem zožierať za niečo co sa už stalo, lebo to nemá absolútne žiaden význam , a aj tak je to zbytočne pretože ti ľudia ktorým si to spravila to vecsinou pustia z hlavy ešte skôr jak ty … moje životne motto je co bolo bolo.

katulkagajdos
28. dec 2024

Ako som napísala, keď Ťa myšlienky vrátia zasa k minulosti zamerať sa na niečo iné, zamestnaj sa vecami, ktoré musíš riešiť teraz a postupne na to budeš myslieť menej.

autor
28. dec 2024

@reanda ďakujem Ti veľmi pekne - toto dáva zmysel

fruitys
28. dec 2024

@reanda prepáčte, ale toto je podľa mňa blbosť na n-tú... nič nie je chyba? Potom aj ruské počínanie na Ukrajine je v podstate super...

reanda
28. dec 2024

@fruitys v pohode, nikoho nenutim, aby so mnou suhlasil 🙂

autor
28. dec 2024

@reanda a čo vlastne považuješ za ten správny a šťastný cieľ? 🙂

janickacrazy
28. dec 2024

Ak ťa to trápi, môžeš aj mŕtvemu človeku napísať fiktívny list, kde sa mu ospravedlnis, vysvetlis, čo ťa trápi, poprosis ho o odpustenie. Potom môžeš ten list roztrhať alebo spáliť. Viem, že to možno znie divne, ale malo by sa ti týmto uľaviť na duši.

reanda
28. dec 2024

ked je clovek sam sebou a zije a tvori v laske a bez strachu