Ako ste prežívali, keď ste prišli o súrodenca?

31. júl 2023

Baby ako ste prežívali ,keď ste prišli o súrodenca (nezomrel)..?
Ja nejem ,nespím ,neviem tak ľúto mi to je..ale jeho žena dosiahla svoje , neskutočne zle spravila rodine, a nakoniec som povedala že stačí ..môj muz po Tom všetkom ho nechce u nás ani vidieť so ženou, avšak deti áno a to mi je ľúto ,lebo deti nemajú dobrý život, chcela som sa s nimi stretávať ,ktovie či ich k nám dá.. porozprávať sa s ním nedá ,ani nemusíte radiť, hneď začne na mňa kričať ,hoci je o dosť mladší ..má niekto situáciu ,že sa s ním nebaví súrodenec? Ako ste to prežili?

michmich
31. júl 2023

Ja sa nerozpravam a nestretavam s bratom uz niekolko rokov. Po rozvode rodicov sa dal na otcovu stranu a zacal nam robit zo zivota peklo. Ja som pomahala mamine odist od otca alkoholika. A preto som ostala v ich ociach zlá. Alebo neviem preco, proste vtedy sa to zvrtlo. Mali sme vzdy pekny vztah. Brat bol moj najlepší kamarat 😔 Takze ja som zaroven prisla aj o kamosa co som velmi oplakala. Ale potom mi muz povedal, ze mi tolko naublizoval, ze si nezasluzi aby som toľko plakala kvoli nemu. A ze si tym ani nepomôžem. Vtedy som sa zacala pozerat na to inak. Prestala som mysliet na to dobre aj zle. Prijala som to tak ako to je. Teraz sa uz citim ako jedinacik a som s tym v pohode. Zijem pre moje deti, muza, maminu. Svokrovcov mam super... Otec s bratom sa obcas snazia este robit zle, stale im ide o peniaze a nejake dedicstva 🙈🙄 Rodine na nas kydaju, vymyslaju si. Našťastie rodina vie co su zac ale nie je to prijemne pocuvat obvinenia aka som zlodejka, kurva, hrozna matka od vlastneho otca a brata. 😐
Viem, ze je to tazke ale prajem ti nech jedneho dna pride zmierenie. Nie s bratom ale celou situaciou. Mne sa teraz ovela lepsie zije bez nich. Nikdy som neolutovala, ze som sa uplne odstrihla.

esmera50
31. júl 2023

tak ja mám sestru dvojičku, máme perfektný vzťah, neviem si ani predstaviť, že by sme sa nebavili...Sme na seba naviazané veeeľmi :D A dúfam, že sa Vám podarí s bratom obnoviť vzťah, skúste urobiť všetko pre to, aby sa brat znovu bavil, aj keby ste mala odhodiť hrdosť

autor
31. júl 2023

@esmera50 ono to sa ťahá roky , to nie je o odhodeny hrdosti, tu som už toľko krát odhodila ,kvôli pokoju v rodine ,že sa to nedá ani spočítať ..ale oni neustále kopu, mojej mame píšu správy ,kde má osocuju , (čítala som ich )..vyčítajú mi veci ako dovolenku , a proste všetko , švagriná obrala moju mamu o veci ktoré mala po svojej mame , pamiatku ,ktorú som mala dostať ja.,ukradla to .tam je toho toľko , že by to bolo na 500 stranový spis..ale ja už prisahám ,že nevládzem ..môj brat kope do všetkých,kvôli svojmu flustrovanemu životu..naozaj nevládzem , celé roky ,nechať kopať do seba , len preto lebo si MYSLÍ že sa mám lepšie ako on

esmera50
31. júl 2023

aha, závisť...no, to je zlé, počula som už od známych, ako im robili problémy švagriné či švagrovia so súrodencami, nikdy som to enzažila, vďaka Bohu! skús aj tak urobiť čosi

suzanesmile
31. júl 2023

nas je 5 surodencov. Traja medzi sebou vychadzame skvele, s jednou sestrou roky rokuce nevychadza nik pre jej povahu a po dedicskom sa na nas vykaslal aj posledny surodenec. Odstrihla som tych dvoch a sme v kontakte len my traja a je to takto dobre. Zbytocne sa uz netrapim a sustredim sa na pekne vztahy v tej zdravej casti rodiny.

ariannazara
31. júl 2023

Ja sa s bratom nebavim roky a vôbec mi to neprekáža. Ale zas každý sme iný, držím prsty aby si to vyriešila a nemusela sa trápiť.

autor
31. júl 2023

@suzanesmile my sme len my dvaja, moji rodičia sa pominú , a tam nastane peklo , pretože oni čakajú len na to kedy budú môcť dediť , a bude peklo určite .naši sú pri plnej sile ,ešte relatívne mladý a pri rozume a už teraz chceli nech im dajú a mňa vynechajú ..už ich presviedčali

suzanesmile
31. júl 2023

u nas ti, pre ktorych sa rodicia najviac trapili zdedili najviac. Viem, ako sa citis, ja to tiez vnimam ako nespravodlivost, ale ak ma niekto manipulatorsku povahu, tak je to velmi tazke. Teraz o nich neviem a cim menej viem, tym lepsie. Uz len hod rec s rodicmi, aby neurobili nejaku hlupost s majetkom.

rhodesian
31. júl 2023

Mne brat zomrel , je to ťažké, nemám nikoho iného.
Partner má súrodencov štyroch, no ich matka robí v rodine také peklo že je to nepredstaviteľné. Všetci sú medzi sebou na nože kvôli nej, lebo tomu povie to, tej povie to, tomu zase hento. Bývajú od seba každý v inej časti republiky, posledný býva v zahraničí a vôbec sa nekontaktujú skrz ňu. Mne osobne je to veľmi ľúto keď to vidím. Ale keď sa stará pominie verím že vzťahy napravia.

autor
31. júl 2023

@rhodesian naši už práveže zúfalí,lebo stále klamú , nevedia čo je a čo nie je pravda..stále nemajú peniaze na tamto a hento , stále vydierajú s deťmi, lebo vedia že to jediné na našich zaberie..našim trvalo roky , kým zistili aký sú..ale ja som bola ticho , neisla som proti nim , lebo som nechcela aby sa to otočilo proti mne ..aj keď švagriná má naozaj nemá rada ..a asi ani môj brat, trvalo mi dlho kým som zistila ,že dobre to už nebude, kvôli našim, som na to kašľala , že nebudem robiť zle v rodine..a aha aj tak ..ale už teraz môj muž ( čo rodina ,je pre neho svätá) tak ten teraz buchol do stola a zakázal im k nám chodiť, deti môžu ale ich nechce ani vidieť ..keby si čítala tie sms ,čo im popísali , neviem si predstaviť že by som to spravila ja ,naozaj

0silvia0
31. júl 2023

zbytočné, aby si nejedla a nepila a sužovala sa s niečím, čo nevieš ovplyvniť. Nechaj to tak, veci sa časom vykryštalizujú samé. Možno súrodenec časom aj sám zistí, akú mrchu má po svojom boku.

autor
31. júl 2023

@0silvia0 on už nemá vlastný názor, ona za neho v jeho mene píše aj sms

paciko9
31. júl 2023

Velmi ma to mrzi, poznam pripady kde sa surodenci medzi sebou sudia. Dakujem za tych mojich, vzdy sme spolu vychadzali dobre a odkedy sme ostali len my, tak este lepsie. Kazdy z nas ma svoj zivot, ale ked sa nieco zomelie spojime sa, a ideme v tom spolu. Nemenila by som za nic

fialova36
31. júl 2023

U nás je to tiež tak. Mam len jednu sestru a vlastne ani nemám.. Zle sa vydala.. Tiež dlhy pribeh. Ale v ich prípade je to zavist voči mne, mojej rodine, našim rodicom.. Voči každému. Zavist.. Dlho som nechápala ako môže surodenec zavidiet. Keď nie je s nim, je taka ako som ju od malicka poznala. Ale ak je s nim.. Nemá svoj názor, nemá svoje nič.

0silvia0
31. júl 2023

Ale to je jeho problém, že sa nechal takto zdegradovať, podriadiť, asi málo sebavedomia? Málo silná osobnosť? Tu by sa tiež dala hľadať príčina jeho submisívnosti, on má na tom tiež svoj podiel a to taký, že to dovolil. Nechaj tak. Musí sa s tým popasovať sám, ty sa najedz a vyspi.

simonah73
31. júl 2023

neries to, nic s tym nespravis. skratka venuj sa svojmu zivotu - muzovi, detom, domacnosti a praci. privodis si akurat nejake zdravotne problemy. mne dva roky dozadu den pred vianocami otec povedal, ze so mnou konci ako rodina, lebo som nechcela dat do poriadku vztahu medzi mojimi dvomi sestrami, moje argumenty, ze ja som nic zle nespravila a nevidim dovod na to aby som sa medzi ne miesala a davala nieco do poriadku nebral do uvahy. v podstate odvtedy nevideli ani moje dve baby, len na sviatky im napisu spravu a to je vsekto. zo zaciatku som s tym mala problem, zacala som chodit po lekaroch lebo ma priebezne svrbelo cele telo, nakoniec sa nic nezistilo, ze to bude asi zo stresu. potom som si zlomila nohu, takze energiu som zacala davat na to aby som vzladla domacnost, pracu a svrbenie zazracne prestalo. takze teraz som v kontakte len s jednou sestrou, ktora sa tiez nebavi s tou najoblubenejsou u rodicov kde nevidia ako ich len vyuziva....

bylinka25
31. júl 2023

Mám dve sestry, obe sa akosi odcudzili, nenavštevujú nás a to bývame v jednom meste len doslova čo by kameňom dohodil. Keď sa im ozvem ja stále , že nemajú čas, musia chodiť do práve, ale pritom ony dve sa spolu stretávajú.
Brata nemám, žiaľ, práve minulý týždeň , 25. 7. uplynulo 35 rokov od jeho náhleho a tragického úmrtia. Aj po toľkých rokoch mi neskutočne chýba.
Bolí ma jedno, ani nie tak, že sa odo mňa odvrátili, ale to, že som im doslova vypelichala deti a ani tie za mnou neprídu. Smutné, je mi do plaču, nemám tu nikoho, len svojho manžela, ja viem, on mi je najbližšia rodina, ale predsa potrebujem aj súrodencov.
Cítim sa odhodená ako stará, nepoužiteľná vec, poslúžila som, už ma nik nepotrebuje.
Synovcovi a neteri som venovala najkrajšie roky svojej mladosti, nemala som čas na seba, neskôr som aj preto vydala, nemám deti.
Neočakávam, že sa mi tá starostlivosť vráti, ale dúfala som, že ich rodičia aspoň niečomu naučili, že čo dostanú, to by mali vrátiť späť. Aký rodič, také dieťa.
Zaslepili ich peniaze, autá, dovolenky, sestra im je ukradnutá.
Ženy, povedzte mi, prosím, urobila som chybu ja, či sestry?
Som citlivá povaha, uľútilo sa mi ich, chodila som s deťmi aj k pediatrovi, aby si ani jedna nemusela brať paragraf, bola som s nimi na "P-čku", nuž to je vďaka, ale za dobré nič dobré nečakaj. Trávila som s nimi všetok svoj voľný čas, ľúbim ich, ale akosi ich city voči mne ochladli.
Ani neviete, ako sa cítim, neraz plačem, kde ma nikto nevidí, nechcem s tým zaťažovaťč manžela, tak aspoň tu sa Vám vyžalujem.
Autorka, vďaka za túto tému.

0silvia0
31. júl 2023

@bylinka25 keď sa pozriem na tvoj život nezainteresovane, tak áno, urobila si chyby. Zbytočne si rodičov odbremeňovala od ich povinností, toto je starosť rodičov starať sa o svoje deti a chodiť s nimi k lekárom. Ty sa máš mať tak isto rada ako ostatných, nemáš ostatných uprednostňovať pred sebou. A za pomoc nemôžeš automaticky očakávať odplatu. Pomoc má byť nezištná, ak si chcela odbremeniť zo samej lásky svojich súrodencov, tak si to mala urobiť z čistej lásky a neočakávať za to super vzťahy. Tie sa naplánovať nedajú. Nie že kvôli nim nežiješ svoj život. Teraz už sama vidíš, že to bola chyba. Je zaujímavé, že obe sestry máš takto čudne necitlivo zamerané, ktovie z čoho to pramení. Možno raz si k tebe nájdu synovec a neter cestu, keď nebudú pod vplyvom rodičov, ale nič im nevyčítaj, neplač, oni za to nemôžu.

bylinka25
31. júl 2023

@0silvia0 Sú už dospelí, myslím, že sú si vedomí, čo som pre nich urobila.
Nežiješ s nami, ako môžeš ty vedieť, ako ja mám sestry zamenrané? Chceš povedať, že som voči nim necitlivá?
Ale s jedným s tebou súhlasím, urobila som jedinú chybu a tou je, že mám takú mäkkú povahu a nedokážem povedať nie.

0silvia0
31. júl 2023

@bylinka25 nie, myslela som to opačne, že ony dve sú necitlivo zamerané smerom k tebe. Veď si to písala, že zaslepili ich peniaze, autá, dovolenky...

bylinka25
31. júl 2023

@0silvia0 Áno, vidíš, ako málo stačí a zapredaju aj vlastnú dušu.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
1. aug 2023

@bylinka25 chápem ťa, že ťa to mrzí, ale takáto sebaľútosť je škodlivá, škodíš si tým sama sebe. Skús sa orientovať iným smerom ako píše @karolinakr