Ako ste prežili rozchod?

3. aug 2023

Rozisli sme sa- on ma uz nelubil a ja som len trpela, viem ze to po čase bude Ok.
Ale ako prezit tie prve dnu. Zili sme spolu vyse roka.
Zrazu ma vssektoo boli.
Nemam v tomto meste ziadnych kamaratov, ani znamych.

zuza265
3. aug 2023

Prezi si svoje emocie. Daj ich von a nedrz v sebe🤗 a pomaly skus hladat co by ta bavilo a naplnalo. Aspon sa skontaktuj s rodinou, kamosmi… ked nie osobne, aspon telefon. Alebo chod za nimi na vikend

bolarazjedna
3. aug 2023

Mne vždy pomohlo, keď som sa mohla vyrozprávať.. Kamoška, ale aj na pokeci neznámym ľuďom anonymne....

A prvé dni... Pokiaľ si môžeš dovoliť, rozmaznáva si dušu.... Kľudne otvor čokoládu, víno, čaj, daj si horúcu kúpeľ, pusti si filmy, zababus sa do deky....ak môžeš zavolaj kamarátku k sebe, alebo odcestuje ty ta nou....

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimikarol
3. aug 2023

Ja odporúčam psychológa ak si s tým nevieš dať rady. Je to cudzí človek, profesionál. Ponúkne ti úplne iný pohľad na vec ako napr kamoška

domkakvet
3. aug 2023

Boli ste spolu kratko bud rada ze si s nim nezabila viac rokov.

bodka70
3. aug 2023

Rozchod má väčšinou viac fáz, tou prvou je bolesť, skrátka to bolí. Potom to prejde do hnevu- hneváš sa na neho, že tí robil zle, opustil ťa či ťa zanedbával a hneváš sa aj na seba, na svoje chyby, že si to dopustila. Potom príde smútok a osamelosť, nakoniec zmierenie, pokoj aku konci aj radosť a chuť znova si užívať život. Mne pomohlo pri rozchode pochopiť, že všetky tieto pocity sú prirodzené, treba si ich prežiť a potom pustiť. Dovoľ si v sebe všetko to precítiť a potom to pusti. Lebo je správne a pochopiteľne cítiť, bolesť, určitú chvíľu. Vŕtať sa v tom donekonečna a trpieť je však potom už len tvoja voľba. Držím palce, všetko má svoj koniec, aj smútok po rozchode.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blue_violet
4. aug 2023

Nechala som smútku voľný priebeh. Prvé dni som plakala a ležala v posteli. V práci som to nejak pretrpela, lebo fungovať som musela. Tá fáza najväčšieho plaču trvala asi týždeň. Potom sa to zlepšovalo. Prišlo uvedomenie, že to tak je a začala som to brať ako fakt. Asi po dvoch týždňoch som som sa začala vracať do normálu. Veľa som sa rozprávala s rodinou a kamarátkou, trávila som s nimi čas, aby som nebola sama. Veľa ľudí ma vtedy ťahalo von a pomohlo to. Bolesť sa postupne otupí. Mali sme spoločných kamarátov, takže prirodzene som sa aj s nimi stretávala menej. Našla som si nové priateľstvá. Začala som cestovať a zlepšovať si angličtinu. 🙂 Hlavne nebuď sama. Máš rodinu za ktorou môžeš ísť? Choď na pár dní k ním. Asi len takto sa to dá zvládnuť..proste to prežiť.

autor
5. aug 2023

@uprimnazienka Košice

nenisom
5. aug 2023

napíš mi prosím správu

veronicka1901
5. aug 2023

@sheila121 Netušila som, že človek otvára šampanské, keď je smutný, nešťastný a utrápený 🙄.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. aug 2023

@sheila121 suhlasim, viem ze to tak bude, ale ja potrebujem prekonat prve mesiace

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sharka174
6. aug 2023

Ja som si pred rokmi pobalila saky paky , jeden mikro malý kufor po 5 ročnom vzťahu a odišla som ku kamoske do Prahy.. prvý týždeň som prerevala prespala, potom som si našla brigádu, stretávala som sa s ľuďmi, flakala som sa, samá party, zábava..ani som si nespomenula 😂 ..

uprimnazienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlovlaska37
5. jan 2024

Ahoj..uz ta to prebolelo?