Rozisli sme sa- on ma uz nelubil a ja som len trpela, viem ze to po čase bude Ok.
Ale ako prezit tie prve dnu. Zili sme spolu vyse roka.
Zrazu ma vssektoo boli.
Nemam v tomto meste ziadnych kamaratov, ani znamych.
Mne vždy pomohlo, keď som sa mohla vyrozprávať.. Kamoška, ale aj na pokeci neznámym ľuďom anonymne....
A prvé dni... Pokiaľ si môžeš dovoliť, rozmaznáva si dušu.... Kľudne otvor čokoládu, víno, čaj, daj si horúcu kúpeľ, pusti si filmy, zababus sa do deky....ak môžeš zavolaj kamarátku k sebe, alebo odcestuje ty ta nou....
Ja odporúčam psychológa ak si s tým nevieš dať rady. Je to cudzí človek, profesionál. Ponúkne ti úplne iný pohľad na vec ako napr kamoška
Boli ste spolu kratko bud rada ze si s nim nezabila viac rokov.
Rozchod má väčšinou viac fáz, tou prvou je bolesť, skrátka to bolí. Potom to prejde do hnevu- hneváš sa na neho, že tí robil zle, opustil ťa či ťa zanedbával a hneváš sa aj na seba, na svoje chyby, že si to dopustila. Potom príde smútok a osamelosť, nakoniec zmierenie, pokoj aku konci aj radosť a chuť znova si užívať život. Mne pomohlo pri rozchode pochopiť, že všetky tieto pocity sú prirodzené, treba si ich prežiť a potom pustiť. Dovoľ si v sebe všetko to precítiť a potom to pusti. Lebo je správne a pochopiteľne cítiť, bolesť, určitú chvíľu. Vŕtať sa v tom donekonečna a trpieť je však potom už len tvoja voľba. Držím palce, všetko má svoj koniec, aj smútok po rozchode.
Nechala som smútku voľný priebeh. Prvé dni som plakala a ležala v posteli. V práci som to nejak pretrpela, lebo fungovať som musela. Tá fáza najväčšieho plaču trvala asi týždeň. Potom sa to zlepšovalo. Prišlo uvedomenie, že to tak je a začala som to brať ako fakt. Asi po dvoch týždňoch som som sa začala vracať do normálu. Veľa som sa rozprávala s rodinou a kamarátkou, trávila som s nimi čas, aby som nebola sama. Veľa ľudí ma vtedy ťahalo von a pomohlo to. Bolesť sa postupne otupí. Mali sme spoločných kamarátov, takže prirodzene som sa aj s nimi stretávala menej. Našla som si nové priateľstvá. Začala som cestovať a zlepšovať si angličtinu. 🙂 Hlavne nebuď sama. Máš rodinu za ktorou môžeš ísť? Choď na pár dní k ním. Asi len takto sa to dá zvládnuť..proste to prežiť.
@uprimnazienka Košice
napíš mi prosím správu
@sheila121 Netušila som, že človek otvára šampanské, keď je smutný, nešťastný a utrápený 🙄.
@sheila121 suhlasim, viem ze to tak bude, ale ja potrebujem prekonat prve mesiace
Ja som si pred rokmi pobalila saky paky , jeden mikro malý kufor po 5 ročnom vzťahu a odišla som ku kamoske do Prahy.. prvý týždeň som prerevala prespala, potom som si našla brigádu, stretávala som sa s ľuďmi, flakala som sa, samá party, zábava..ani som si nespomenula 😂 ..
Ahoj..uz ta to prebolelo?
Prezi si svoje emocie. Daj ich von a nedrz v sebe🤗 a pomaly skus hladat co by ta bavilo a naplnalo. Aspon sa skontaktuj s rodinou, kamosmi… ked nie osobne, aspon telefon. Alebo chod za nimi na vikend