Chcem sa opýtať , tých čo si už prešli a hlavne zvládli manželskú krízu , ako jednať , čo robiť , ako dlho to trvalo u vás . My sme manželia už 4. rok a pred tým sme spolu boli 4 roky . Čiže ôsmy rok žijeme spolu a už to je 5 a pól mesiaca čo to u nás prepuklo . Spúšťač bol vtedy , že som manželke niečo vykričal čo sa jej dotklo a potom miesto toho aby som sa ospravedlnil som sa jej 3 dni neozval. Manželka mi potom začala vyčítať všetko zle čo som kedy urobil , povedala mi dokonca že ma už nemiluje. Čo sa týka sexu už to bude skoro toho pól roka . Môžem ju pohladkať , pomasirovat , ale už take objatie jej vadí , pusa tiež len na líce , ona sa ma nedotýka vôbec . Je toto už taká kríza čo sa nedá prekonať , alebo ste sa až do podobne zlého štádia dostali aj vy a podarilo sa Vám to zvládnuť . Mame dve deti a staviame dom, čo sa týka domu stále riešime veci okolo .
My nemame skusenost s takou krizou. Sme manzelmi a odvtedy spolu zijeme tiez 8 rokov. Predtym sme sa spoznavali 4 roky, z toho asi 2 sme spolu chodili. Ja si myslim, ze nie je u vas nic stratene. Vztah potrebuje vela vela komunikacie, sebazaprenia (viac si vsimat toho druheho), odpustenia. A ked chcu obe strany, ide to. Myslim, ze sa potrebujete najskor porozpravat - porozpravat s laskou. Vypocut si jeden druheho a snazit sa vludne reagovat a vypovedat si co mate na srdci. Skus nieco naplanovat - veceru, chatu.. aby ste mali dostatok casu jeden na druheho. Ideal, ak by ste vedeli deti niekomu vtedy dat na postrazenie. Urcite nic nevzdavaj. Pre manzelstvo a vztahy su prirodzene aj krizy. Laska je rozhodnutie.
Ja by som skusila aj parove poradenstvo u psychologa,ak vsak je zaujem....moze ti alebo vam poradit,ako prekonat toto nsrocne obdobie.
@frankiiee prečítaj si knihu 5 jazykov lásky. A potom, neviem či to žena myslela vážne že ťa už nemiluje, no keď sa zamilovala raz, môže sa zas... Možno by son vyskúšala zobrať ju na romantický víkend (viem si predstaviť že to zasiahne do rozpočtu na dom ale snáď to bude stáť zato) a tam by si jej povedal že to nechceš vzdať, že chceš o ňu bojovať... Ale hlavne že má času koľko potrebuje, že počkáš... A čo sa týka intimnosti, z vlastnej skúsenosti ti radím že by som sa o nič nepokúšala.. Ani objatie ani bozk. Možno má pocit že na ňu tlačíš a ono to má potom opačný efekt. Možno keď jej necháš priestor prejaví sa sama. Každodennými drobnostami jej ukazuj že ju ľúbiš a že si ju vážiš... No nečakaj že sa to napraví samé, ani že to bude od večera do rána
@frankiiee ahoj, ako pises, spustat bolo nieco co si jej vykrical. A asi sa jej to velmi dotklo. Je potrebne sa pozriet, preco sa jej to tak dotklo, co ste si vykricali a kludne sa porozpravat. Kazda zena ma rada prejavy lasky, náklonnosti, male pozornosti, ktore ju potesili na zaciatku vztahu...ale dolezita je komunikacia...ak dvaja spolu nehovoria, je to zaciatok konca, hlavne ak je tam nieco nevypovedane...
No vo mne by to tiez ochladlo keby muz namiesto ospravedlnenia 3 dni mlcal. A v nej to vykypelo.
A k otazke, ano v kazdom vztahu jevzdy kriza ci mala alebo velka zalezi na partneroch ci ju chcu ustat. Staviate dom a pomaha Ti ty vybavivat takze chce s tebou zit vsak naco by sa snazila keby chcela odist mozno len caka nato ci spravis a kedze chces to zachranit mna by potesili kvety vyznanie lasky spolocny romanticky vylet mozno sperk. Zeny sa potesia takymto dokazom lasky. Alebo napiś list vyznamsa zo vsetkeho co citis.drzim palce 👍🏻
@mirkaandrej *vyznaj sa malo byt 🙈
My sme mali s partnerom krízu po 6 rokoch a bolo to tragické najmä z mojej strany, neznášala som ho, aj keď na mňa hovoril, už mi bol úplne ukradnutý. Trvalo to niekoľko mesiacov, no on stále ďalej pokračoval v bežnom našom živote, akoby sa nechumelilo, ale je pravda, že som myslela, že ani nevie o mojich pocitoch, lebo okrem toho, že som bola totálne chladná a ignorovala ho, tak všetko bolo ako predtým. Potom sa raz so mnou posadil a povedal, že či si myslím, že pre neho je to ľahké, keď už skoro rok som na neho nahnevaná a chladná. Prekvapilo ma to a začali sme sa o tom rozprávať. Povedal, že ma stále ľúbi, len nevie, či aj ja jeho ešte ľúbim. Nechcel odpoveď hneď, dal mi čas, zobral ma na dovolenku k moru, kupoval kvety, maličké pozornosti a potom jedno ráno som pocítila takú nostalgiu a optimizmus a uvedomila som si, že keď to za ten skoro rok so mnou nevzdal, tak si zaslúži moju lásku. Po 11tich rokoch to bolo opačne, on mne povedal, že ma už neľúbi a tiež to trvalo skoro rok, ale tiež som to nevzdala, aj keď bolo ťažké ho presvedčiť, ale už sme spolu skoro 14 rokov a ľúbime sa viac ako na začiatku a neustále si to pripomíname 😉
@blondtana máme presne to isté manžel má už neľúbi proste úplne všetko mu vadí na mne...prosím vás ako to i vás prebiehalo celý ten rok bol chladný?manžel spava v inej izbe ja sa starám o deti ale ťažko mi je fungovať bez lásky..len u nás je ešte problém že manžel má problém s alkoholom
@frankiiee kúp jej kvety, silno ju objim a povedz jej že ju veľmi ľúbiš. To zaberie.
Aj my sme mali všakovaké krízy a tiež telesný dotyk 0 bodov, ale všetko prešlo. Žena musi cítiť že je milovaná.