Ako ste prekonali krízu?

veverka1111
18. júl 2015

Ahojte, prispievam sem prvykrat ale asi preto, ze som uz riadne zufala...S priatelom sme spolu styri a pol roka , skoro tri roky spolu byvame, ja mam 26, on 27.Bolo to nedavno co mi vsetko prislo tak krasne a jemu tiez, sme si tak vraveli ako nam je krasne a aka je pohoda a potom sa to zacalo nabalovat a dostalo sa to uz daleko...len v skratke som s tym zacala asi ja, zdalo sa mi ze mi menej prejavuje city a malo ma objima a take tie veci a stale som hustila donho..priznavam, ze som bola asi hrozna...potom boli hadky kadejake, ja som sa parkrat balila domov, nechcel ma pustit...ked zacali padat reci o rozchode a teda z mojej strany hlavne, vedela som ze je to zle...teraz som mu klamala a dosiel na to, neslo o strasnu vec ale klamala som a keby mi tak klame on, som rovnako sklamana a on je velmi ferovy otvoreny clovek...uz som to za ten den dva tisickrat olutovala...vsetky tie pekne veci mam pocit ze su fuc...pritom ma aj zavola von alebo ja jeho alebo pomoze, aj sex sme mali, cize nebolo to uplne predpotopne a sice po tych hadkach hovoril ako je psychicky unaveny uz, ze to nezvlada tie odchody (to uz samozrejme vobec nerobim), a postupne ako to pribudalo pridal aj ze nevie ako to bude a co bude...a po tomto sklamani, co som mu sposobila uz vobec nevie...vraj sa nemam balit ale je mi jasne ze nesniva teraz o detoch so mnou ktore sme chceli mat tak do roka dvoch...ten chlad a to cakanie...neviem co mam robit, ako sa spravat...stale to vidim cierne a kedy mi povie, ze je konec, ze mi uz neveri...dakto mi radi rozist sa...ale je pre co bojovat, on je neskutocne dobry chlap a v podstate sa zhodneme vo vsetkych dolezitych veciach...zvladli ste niekto cosi podobne? ze uz ten rozchod uplne visel vo vzduchu a prekonalo sa to? Velmi dakujem za vsetky nazory, rady...

veverka1111
autor
18. júl 2015

este aby som to trosku upresnila, trvo to tak cca 3- 4mesiace, v roznej intenzite...jediny raz co som mala pocit, ze je to fuc, bolo, ked sme boli za mojimi rodicmi v zahranici na par dni...tam sme sa naozaj spravali k sebe ako na zaciatku...takmer...drzal ma za ruku, objal v posteli...pekne usmieval na mna a ja som tiez bola spokojna...zmena prostredia a stereotypu je asi vitana ale ako zvladnut to bezne, co je zial castejsie..

maria1989
18. júl 2015

@veverka1111 píšeš, že sa snažíte o bábo. to si radšej nechajte po vyriešení problému. okrem toho, ak nechce, aby si sa odsťahovala, podľa mňa to znamená, že chce byť s tebou, len ti potrebuje odpustiť. a muži sú v tomto /moja skúsenosť/ super. raz odpustia, a potom to už nevyťahujú... nie ako ženy.

emocka
18. júl 2015

Lenže neviem, či narovinu naozaj zvládneš počuť ako mu je a čo je za tým. Ach chlap nepotrebuje, aby ho žena dusila, zneisťovala odchodmi. Bóže je to des. A teraz čakať, že to bude ako na začiatku. Chlapa treba chápať a milovať. A nečakať, že zamilovanosť, tá prvotná s ružovými okuliarmi bude trvať naveky. Aj bez takej môže byť žitot pekný, len s hystériou?! 😉

margarita
18. júl 2015

neviem, ci Ti pomoze moja skusenost, som 10 rokov vydata a moj muz mi kedysi povedal, ze ved ma lubi a vtedy tam pred oltarom mi slubil, ze bude so mnou az do smrti a bude ma milovat a ctit v dobrom aj zlom, a preto to plati pre neho naveky a keby sa daco v tomto smere zmenilo, da mi vediet 😀
...a aj preto mi ako chlap nema potrebu denne 100x opakovat, ako velmi ma lubi atd.

mozno je aj ten Tvoj podobny, je s Tebou, nechce Ta opustit, tak asi k Tebe nieco citi, skor Ty si nie si ista....je to vas vztah, vy si ho musite sami riesit. krizy su a budu, ak vam to stoji za to, prekonate ich este nemalo, ale ak nie, mozete sa rozist uz pri dalsej.

uvedom si, co chces Ty sama, a skus to formulovat chlapovi co najjednoduchsie a najstrucnejsie ako to ide
😉

veverka1111
autor
18. júl 2015

Dakujem 🙂 a ano som mierne hystericka obcas, to som si sama uvedomila...ze aj teraz ked budem muset cakat co bude dalej mam obrovsky problem...nezacat riesit, zufat a pod....a asi bude pravda aj to, ze ja nie som si ista...sama seba som zneistila do strasnych rozmerov...a pritom sa venujem aj svojim veciam, zalubam, kamaratom...odkedy je taky vlazny som neista...povedal, ze nevie mi to dat teraz najavo...ma aj novu robotu ale netvrdi, ze by tam mal nejaky extra stres...akurat ze cestuje vela a skoro vstava..ano ano je to tazke ale ja som to mala tiez a cakala som vtedy podporu...aale to je jedno teraz....chcem to zvladnut a s babom samozrejme cakame...do takejto atmosfery deti nechcem...je to moc tazke a on asi zvazuje, ci mu stoji za to zena co nezvladala stres (kvoli skole) a co bude ked pridu horsie veci...vela sil potrebujem na to

maria1989
18. júl 2015

@veverka1111 zasa ono sú aj chlapi, čo v pohode zvládajú, keď ich žena stresuje a histerčí 😉 len kde takého hľadať, však.

veverka1111
autor
18. júl 2015

@maria1989 no ved to...mala som aj takeho co robil rovnake vystupy ako ja ak nie horsie a to teda bolo peklo...na tomto mojom zboznujem ten klud a trpezlivost...a verim, ze ked nemal vystupy citil pohodu lasku...a potom len vycitky, plac a zlost....a taky zacarovany kruh...nikto nechce zacat prvy...ale asi musim urobit ten krok a zatat zuby

monusik73
18. júl 2015

Ano presla som si s manzelom minuly rok dost vaznou krizou manzelstve boli sme zobrati vtedy 3 roky a u nas bol problem taky ze moj manzel travil cas praci a posilke a domov prisiel vzdy neskoro vecer a bral aj doplnky vyzivy a tym padom sa medzi nami to stupnovalo a dost casto sme sa hadali a potom dva tyzdne pred vianocami som mu povedala ze ja uz nevladzem takto dalej ze odchadzam od neho ze vybral si co je pre neho dolezite a to je posilka odisla som 10 mesiacov sme neboli kontakte spolu ani sms ani telefonaty a uz som mala podanu ziadost o rozvod len som potrebovala papier z obecneho uradu a jeden den mi ho doniesol necakane sam od seba na aute porozpraval sa so mnou aj s mamou a odvtedy si mozem zaklopat nam to velmi dobre funguje a klape dieta este nemame ale na poslednu chvilu si uvedomil co by mohol stratit a o co prist a teraz je jeho priorita stastlivo dostavat nas domcek bungalov co staviame a samozrejme zistil ze nic ho nespravi stastnym ani posilka ako ja a rodina 😉

veverka1111
autor
18. júl 2015

@monusik73 tak to ma naozaj tesi, ze su aj taketo pripady a presne ten moj chodi z roboty rovno do posilky a pride casto az okolo desiatej a to ideme jest alebo rovno spat a uz nema na nic energiu a chut...som mu povedala ze dva dni v tyzdni musia byt nase a ostatne si kazdy pojdeme podla seba...aj tak nechapem ako sa to sa 10 mesiacov vydrzat...asi by som umrela..i ked je clovek vycerpany asi mu to uz je jedno...

monusik73
18. júl 2015

@veverka1111 manzel sa venoval posilovaniu od 17 rokov ale najviac sa zacal venovat po nasej svadbe vsetko bolo na mne len kazdy den postarat sa o domacnost do prace ist a vecer ked dosiel z posilky som uz kolkokrat aj spala nemala uz na nic chut a 10 mesiacov bolo to ze sme boli od seba pocas tej krizy ale dost nam to pomohlo hlavne manzelovi lebo sa poucil na vlastnych chybach a prisiel na par veci poslednej chvili

timea7
18. júl 2015

@veverka1111 vieš, na jeho mieste by som sa asi správala rovnako a volila vyčkávaciu taktiku, ako on 😒 Je fajn, že si dokážeš priznať chybu, ale musíš ho časom presvedčiť, že to, ako si sa správala, bolo znakom tvojej nevyzretosti , že si uvedomuješ, že tvoje správanie bolo nevhodné a už ho nikdy nezopakuješ. Nedá sa to za týždeň, asi za mesiac, zrejme to potrvá dlhšie, kým ti partner uverí, že má po svojom boku opäť tú ženu, ktorú poznal kedysi. Je tu samozrejme aj možnosť, že z tohto vzťahu vycúva, predsa len klamanie a balenie sa, vyhrážanie odchodom sú veci, ktoré do zdravého vzťahu nepatria, ale s tým nič nenarobíš a ak sa tak rozhodne on, nijako to neovplyvníš. Ostáva len správať sa ako zrelá žena, uvedomiť si, že ani krásny vzťah nebude celý život taký, ako v prvých mesiacoch a napriek tomu môže byť krásny a netlačiť na pílu, nechať tomu voľný priebeh. Držím palce, nech ti to dopadne tak, ako si želáš. 🙂

natalym
18. júl 2015

@margarita Aj môj to hovorí. ,, Dokiaľ spávam vedľa Teba tak Ťa ľúbim,, 🙂

klara023
18. júl 2015

A preco nenapises aku chybu si urobila??

klara023
18. júl 2015

@klara023 ked si mu klamala??

veverka1111
autor
18. júl 2015

stretla som sa s kamaratom vecer u neho doma a jemu som napisala, ze nas bude viac ale zistil, ze sme boli sami...ja som sa mu chcela postazovat a vedet chlapsky nazor...on ma priatelku tiez, byvaju spolu...preco som nepovedala pravdu lebo uz davnejsie bol nanho daky vysadeny a nechcela som ho drazdit...vraj sa nejako casto vidime a to ho vidim hadam dva trikrat v roku...:/ ano vecer keby ide ku kamoske a budu sami, nebude mi to jedno ale uvazovala by som preco mi klame...ja s tym kamaratom vobec nic nemam a ani som nikdy nemala a tym, ze to odhalil mi tazko aj veri, ze ci bolo iba pri hovoreni...citim sa ako 15 rocna hlupa pubertacka...ale neostava mi nic ine iba sa spravat rozumne a trpezlivo...ak ho mam presvedcit o opaku...len ked mam taky strach...

eri28
18. júl 2015

@veverka1111 ja by som to asi az tak neriesila.Vyzera ze uz je po krize.Keby ta nechcel podla mna by ta opustil, alebo by ti kazal odist.Skoro 5 rokov nie je kratka doba.Uzivaj si kazdu chvilu s nim a pokial uz nic nevysi vo vzduchu tak asi odpustil.Aj ked mu to moze dlhsie trvat podla mna najhorsie mate za sebou.Skuste mozno neaky vykend spolu mimo domu, ked ste sa mali na dovolenke tak dobre.

jeennyv
18. júl 2015

@veverka1111 problemy sa neriesia balenim, vyhrazkami ci trieskanim dveri, pre bududcnost popracujte na konstruktivnom rieseni problemov, cize rozpravajte, dajte jasne najavo co vam prekaza...ludia si do hlav vzajomne nevidia a pokial niekomu nepovies co si myslis, co citis on na to nepride--...po dalsie je potrebne si podla mna uvedomit, ze vztah nie visiet na sebe nonstop..ano prejavy lasky su potrebne a patria k vztahu, no su tazsie a lahsie obdobia, prichadzaju praca, deti rodina, ludia si nemozu byt stale vzajomne k dispozicii...kamoska bola v podobnej krize nedostatku pozornosti by som nazvala a rozisli sa, no jej ex mal na krku pracu, skolu, a ine povinnosti, cize treba zohladnit svoje potreby, ale aj povinnosti a potreby toho druheho...