Baby ako ste nabrali sebavedomie po rozvode? Manžel si našiel o 10 rokov mladšiu priateľku, bez detí, slobodnú, krásnu fitnessku. Nechal ma s dvoma malými deťmi ,čo ešte nechodia ani do škôlky. Moje sebavedomie je momentálne na bode mrazu. Mám 36rokov, postava už je poznačená deťmi, momentálne sú môj život deti o inom sa snáď už ani neviem baviť, koníčky ani neviem ,že som nejaké mala. Neviem si predstaviť,že v tomto veku by som raz mala začať život s niekým od začiatku s dvoma malými deťmi. Neutápam sa v depkách, snažím sa voľný čas tráviť s kamarátmi alebo cvičením,ale tie noci sú hrozné. Vidieť ako iné deti majú dvoch rodičov, ako príde tatko za ženou a deťmi na ihrisko alebo niekde. A moje deti toto už nemajú. Otec si ich vezme ,ale už vždy len sám alebo s novou známosťou. Najviac ma mrzí že sa rozbila rodina a nie len náš vzťah. Možno pomôže len čas a možno som sa chcela len vyrozprávať.
Možno by si mala začať myslieť aj na seba. Nie sa len ľutovať, ale snažiť sa niečo urobiť preto, aby si sa nemusela porovnávať s tou o 10 rokov mladšou fitneskou. Veď aj ona raz bude staršia, aj ona bude mať deti (možno) ale možno stále sa bude snažiť byť aj ženou, ktorá sa chce páčiť a cítiť dobre. Manželstvo a rodičovstvo neznamená, že sa máme uspokojiť s drezom plnom riadu, či 3x denne naplniť pračku a nosiť tepláky a tričko , aby sme zakryli veľkú riť a brucho. Tiež môžeš vyzerať dobre, môžeš sa namaľovať, učesať, obliecť a tak ísť s deťmi von. 😉 A tiež sa snažiť, aby muž nemusel pozerať za mladšími.
Moja zlata 😔 hrozne nieco. To je čistý chrapúň. Človek ani za vela rokov nezistí, s kým žije. Cas určite pomoze👍🏼. Nas takto opustil otec, cize viem, co tvoje deti zažívajú. Az na to, ze moj otec o mna nezavadil do dnesneho dna, a to mam 39. Cize ten váš sa aspon o ne zaujima. Práveže by si teraz mala mat sebavedomie a sebauctu za dvoch! A hrdosť! Som silná zena, a v zivote ma ziaden chlap nedostane na kolena☝🏼 týmto sa riadim cely zivot a funguje to. Pozri sa do zrkadla, dvihni nos do hora, a imaginarne ho opluj z hora.
@kavasmliekom Ja sa o seba starám. Nemyslím si,že chodím vo vyťahaných teplákoch. Aj sa namaľujem, aj cvičiť chodím, aj sa pekne oblečiem, vzdelávam sa. Zároveň mám dve malé deti ,takže áno času na seba zas nemám toľko ako pred nimi. Vždy som sa snažila ,aby muž nemusel pozerať za mladšími.
@luciaruz 15 rokov sme spolu boli. Nikdy by som nepovedala ,že toto urobí. Ja viem ,že sa cez to nejako prenesiem, len sa bojím či to nezanechá šrámy na deťoch.
@kavasmliekom Haha pobavila si tymto tunelovym myslenim 🙂 Fakt si myslis, ze toto staci, aby si si udrzala rodinu? Najviac su podvadzane pekne zeny. Preco? Lebo si ich vyberaju povrchni typci a ty vacsinou aj podvadzaju.
V prvom rade musis mat na seba cas a pekne muzovi a fitneske balit deti na cely vikend 😉. Nech si to užijú. Ziadne výhovorky, ze to nejde. Ide!!! Pekne ho pumpuj z penazi. To, ze ma fitnesku mladú je uplne jedno, lebo to on je taka povaha. Nebola by to tato bola by to ina. Cize toto neries. Zameraj sa na seba, na deti. Kludne aj s dvoma detmi, najdes nove partnera. Toho sa neboj. Inak ja som zila sama do 3 rokov mojho dietata ano je to zahul ale vsetko das a vsetko pojde. Hlavne sa neporovnavaj, dopraj a neboj karma niekde caka 😉😉😉🍀🍀🍀
@idamia asi si si to zle vysvetlila, nikde som nepísala, že ona chodí v teplákoch a ma byt pekná, len ze sa aj treba snažiť, aby nepozeral za mladšími. To som myslela v takom zmysle, že možno sa ich dialógy točili len okolo plienok, hnačiek, hraciek, prikrmov. Vytratilo sa to, čo bolo predtým, len oni dvaja, možno ani jednu noc netravili len sami, možno nevnímala, keď jej povedal ze je pekná, alebo on nepočul že ho ľúbi (odkedy majú deti)
Ona píše, že jej telo je už poznačené deťmi, len som napísala, že aj ta mladá bezdetna raz bude. Veď nikto nemladne.
V prvom rade rozvod nie je tvoja vina, aj keby si hocijako kašľala na muža len úplný somár nechá ženu s tak malými deťmi kvôli krajšej trtkačke. Porieš výživné a stretávanie s deťmi ak ešte nemáš, počas toho času oddychuj, hľadaj nové koníčky a časom získaš aj sebavedomie. Držím palce ❤️
Mam podobne ale z druhej strany...
Nenecha to sramy deti su velmi prispôsobive, neboj sa.
@kavasmliekom Nie, mozes sa snazit ako chces, ak partner chce podviest, tak podvedie. Nedavno tu pisal muz, zalozil asi 3 temy, ze kedy sa zenam po porode vratila chut na sex, ze stara sa aj o domacnost, aj o deti, manzelke dopraje aj cas pre seba a stale sa jej nevratila chut. No a potom pisal, ze uz vie. Manzelka ho podvadzala. Asi tolko k tomu. 😁.
Prečo by si mala hľadať sebavedomie? Nemáš dôvod nemať ho. 2 deti, ktoré nechodia ani do škôlky a boli ste spolu 15 rokov. Čiže viac ako 10 rokov ste boli bez detí. Ty aj pri deťoch a domácnosti máš čas starať sa o seba. Nemáš dôvod nemať sebavedomie. Sebavedomie keď tak možno nemá tvoj manžel. Zrazu zistil, že rodinný život nie je to, čo chce, tak si našiel mladú kočku. Pokiaľ vopred nehovoril o tom, že je nespokojný a že potrebuje, aby ste niečo vo vzťahu urobili a teda postavil ťa pred hotovú vec - tak to on sa zachoval ako chudák. Nie ty si chudera. Takže hlavu hore, venuj sa sebe, detičkám, vyrieši rozdelenie vzťahu, majetku. Deti to zvládnu bez ujmy, ak budú mať veselú maminu. Držím palce. Bude to náročné, ale mysli na to, že ty si tá, kto tu má mať hlavu hore, nie on.
Bohužiaľ si natrafila na bezcharakterného a povrchného muža.
@melanta Mám pocit zlyhania. Snažila som sa o seba starať, o deti, domácnosť, sexu bolo dosť,ale za rozpad môžu vždy dvaja. Po pôrode som mala depresie a veľa sme sa hádali. Neviem si odpustiť ,že som to obdobie nezvládla inak ,že som sa viac nestarala o vzťah a že som prišla o dobrého muža,lebo on má ozaj dobrú povahu a deti o otca. Len nezvládal už moje nálady , kolotoč povinností atď. Neviem sa cez ten pocit preniesť. Stále rozmýšľam ,čo som mala robiť inak ,aby to takto nedopadlo
@kavasmliekom Tak nejako to bolo aj u nás. Určite som sa o ten vzťah mala starať viac a neboli by sme teraz sami
prešla som si niečím podobným ,len s tým rozdielom ze 3 deti a trošku staršie ...ked sa potrebuješ porozprávať ,pošli IP a môžeme "pokecať"....viem čím si prechadzas ,podobne pocity som mala a asi stále trošku mám ale každým dnom je to lepšie ....
Ber opatrne názory (napr. @luciaruz @januska12323 @lucimichi ) ktoré povrchne odsúdia ľudí bez toho aby poznali detaily Tvojej situácie. Ty sama manžela poznáš najlepšie a vieš posúdiť v čom zlyhal a v čom nie.
Neskĺzni do "vojny s ex" (odporúčanie @betulinka1). Rozhádaní rodičia je to čo deťom spôsobuje traumu, nie rozvedení.
Ale nepreháňaj to ani so sebaobviňovaním. Z Tvojich slov je zrejmé, že cítiš zodpovednosť za túto situáciu a rozumieš ako si k nej prispela. Sebareflexia je dôležitá, ale ak ťa trvalo trápia myšlienky na svoje vlastné zlyhanie psychológ je na mieste. Netreba zabúdať že za rozpad vzťahu môžu dvaja a postoj tvojho manžela určite zohral rolu.
Rozprávali ste sa s manželom o tom čo vás k nevere a rozvodu doviedlo? Poznať navzájom svoj pohľad na túto situáciu je dôležité, aby ste sa rovnakým chybám v budúcnosti vyhli.
Autorka, mne z toho vychádza, že viac sa mal starat tvoj muž. Píšeš, že máš 2 malé deti, ktoré nechodia ešte ani do škôlky. Navyše si mala poporodnu depresiu a manžel ta mal podporiť. On už má novú známosť, ktorú nepozná asi mesiac. Keďže sú deti ešte tak malé a on už je v novom vzťahu, tak veľa času a energie vášmu vzťahu pocas krízy nevenoval. On mal byť ten silnejsi a potiahnuť ta. Za mňa zbabelo ušiel.
@kavasmliekom wau 100 bodov za odpoveď 🙈
Ty vieš človeka povzbudiť!
Predstav si, že ja aj v teplákoch chodím, aj postavu nemám takú úžasnú ako som mala, aj s mastnou hlavou a nenamalovaná behám po tomto svete a môj muž ma za mladší a krajší model nevymenil. A vieš prečo? Lebo neni ch*j ako ten autorkyn. Možno neuveríš, ale niekedy sa môže žena aj na hlave postaviť a niektorý aj tak opustia rodinu keď ich chytí kríza stredného veku alebo sa len prejaví charakter.
@autor neboj, hlavu hore. Mám v okolí viac žien ktorým muži ušli za mladšou (niektorý aj za staršou). Daj tomu čas, neboj sa okolie požiadať o pomoc a uvidíš čo budúcnosť prinesie.
Autorka to čo cítiš a ako sa cítiš je úplne v poriadku. Práve sa ti zrútil celý svet. Prišla si o pocit bezpečia, istoty o pocit domova. Ostala si s deťmi sama, nevieš či to zvládneš, či budeš mať dostatok sily, financií, čo prinesie budúcnosť.
Ja som po rozchode s manželom preplakala asi celý jeden rok. Najprv každú noc keď deti zaspali, ale s každým úspechom som si viac verila, mala viac sily a odvahy bojovať za moje deti, pre dobro mojich detí a tých preplakaných nocí začalo ubúdať.
A s každým mojim úspechom stúpalo aj moje sebavedomie, že sa dokážem sama postarať o deti a zabezpečiť im všetko čo potrebujú.
Nebude to ľahké a ty to zvládneš tiež,
Ďakujem vám všetkým za pekné slová. Viem ,že čas najviac pomôže. Že hlava to potrebuje spracovať. Že musím nájsť samú seba ,koníčky atď. A že teraz má potrebujú deti. Ale tiež si uvedomujem ,že deti potrebujú šťastnú mamu a nie to ,čo som teraz ja. Snažím sa celé dni tváriť ,že som ok a v noci plakať do vankúša. Hnevá ma, že každý máme inú štartovaciu čiaru na nový život. Že on rozpráva o novej rodine ,pričom novú známosť má nanajvýš pol roka (sťahovali sme sa z iného mesta) ak si s ňou začal hneď. A doma má dve deti, s ktorými sa vída ,ale tie ho koľkokrát volajú v noci atď. Toto bude potrebovať asi veľmi veľa času na spracovanie
autorka, neprisla si o dobreho chlapa, ale on prisiel o skvelu zenu a matku svojich deti, prisiel o moznost vidiet svoje deti uplne vyrastat a vidiet aj teba ako sa uvolnujes a krasnies ked uz deti budu starsie.
Nech si urobila akekolvek chyby, nikdy to manzela a otca tvojich deti nenutilo hladat si nahradu. To, ze sa tak rozhodol nebola tvoja chyba, ale jeho chybne rozhodnutie. Lebo vymenit rodinu ( kde to zije, kde su aj problemy) za zivot s jednou kraskou, ktorej nevadi, ze berie detom otca a manzelke muza , bolo len a len JEHO CHYBNE rozhodnutie.
Ty nepozeraj na to , co bude o par dni, ale snaz sa prezit len dnesok, co najlepsie sa da, len dnesny den a zajtrajsok si zas prinesie svoje radosti, ale aj vyzvy a riesenia.
Uzi si dnesny den s detmi, s kamosmi, s pracou.....
Ja by som strasne chcela vidieť kolko to bude tu fitnesku bavit, ked Tvoj muz bude odbiehat k deťom. A urcite by som mu to neulahčila. Su to aj Tvoje deti , NA ! Postaraj sa! .....takže nech sa im venuje rovnakou mierou ako Ty a čo sa peňazi tyka detto. Natvrdo s nin dohodni striedavku aj keď nie ste este rozvedeni.A Ty využi čas potom aspoň pre seba. Nieže Ty sa zodereš a budeš sa len starať o deti a pánko si bude užívať.
Och, akoby som to ja pisala. Aj mne sa to pred par mesiacmi stalo. Napis mi, ak budes chciet. Drz sa🍀
ss