Ako som sa mala podľa vás zachovať?

17. okt 2020

Ahojte. Po dlhšej dobe som s priateľom išla na návštevu k ocovy. Rodičia sú rozvedený. Pokiaľ som ja vedela bol slobodný s priateľkou sa rozišli v marci. Ale dnes bol šok keď mi oznámil že aj ona je u neho doma. A ďalší šok som dostala keď mi ukázala ruku a tam prsteň. Priateľ sa opýtal či je to čo si myslí teda zásnubný. Otec povedal že áno. Ostala som ako keby som videla ducha bez slov. Nič som nepovedala a teraz mám výčitky že mohla som aspoň zagratulovať. Prajem aby im to vyšlo to neviem.

evamea
17. okt 2020

Aj tak s tým už nič neurobíš, čas nevrátiš a ak im to praješ, tak zagratuluj dodatočne. Vybavené.

lintu
17. okt 2020

ešte stále to môžeš napraviť 😉
a čo to nevieš? (posledná veta...)

miadi
18. okt 2020

Nabuduce dodafočne zagratuluješ a vysvetliš tak ako tu- ze si netušila ze su zas spolu preto Ta to zaskočilo a zobralo ti to reč.

autor
18. okt 2020

@lintu chcela som napísať no to neviem (či im to vydrží) pokiaľ viem ešte predtým keď boli spolu tak ich vzťah bol komplikovaný. Jeden mesiac spolu a potom dva týždne nie atď. Každý sme iná povaha ale neviem ona mi veľmi nereže kvôli jej komentátorom a správaním.

jana_eyre_2
18. okt 2020

No tak bola si prekvapená, stáva sa v takej situácii že človek nezagratuluje.. zabudne sa na to neboj, ak ťa to bude moc skriet tak zagratulujes dodatočne s tým že sa opravedlnis..

My keď sme s mužom začali chodiť, tak sme spolu začali hneď bývať.. v jeho rodine z toho bol trocha šok, nepoznali má a on sa neozval ani že býva u mňa (o tom som sa dozvedela az neskôr) prišiel má predstavit, jeho mama mala zrovna vtedy narodeniny a ešte k tomu okrúhle.. celkovo to bola divná situácia, ja úplne cudzia, priatel má doviedol do súkromnej oslavy, kde sa gratulovalo a vôbec som nevedela že má narodky.. tak som tam stála ako taký tlk a nič som neurobila 😅😅 keď mi to neskôr doplo že som jej mohla zagratulovať aspoň tak už bolo neskoro.. ale svokra ma pozvala na veľkú rodinnú oslavu v restike ktora sa konala neskôr, tam som to už napravila a ospravedlnila som sa že má to vtedy nenapadlo.. je to už 15rokov so.svokrou máme dobrý vzťah a do rodiny som asi aj celkom zapadla.. takže aj takéto chyby sa stávajú, ale nakoniec z nich nie je nič zle neboj.. 😊 spätné si myslím že aj môj muž má mohol nejako pripraviť na situáciu, tak ako mohol pripraviť aj svoju rodinu.. len teda jemu tiež nedoplo 😂😂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. okt 2020

@miriam11 nevieš aká je situácia tak hneď nevyskakuj na mňa. Nestarám sa do jeho života prajem mu aby bol šťastný len ma to zaskočilo keďze nechcel o nej počuť nič a zrazu sú spolu a ona s prsteňom. Myslím si ako jeho dcéra mohol mi aspoň povedať že sú naspäť spolu.

zooeynka
18. okt 2020

Jeho zivot. Nabuduce zagratuluj a viac neries. Co ty s tym?

autor
18. okt 2020

@zooeynka nič. Ale vás by to nezaskocilo keby sa to stalo vam? Tak neviem čo tu idete na mňa hneď s takým postojom.

zooeynka
18. okt 2020

A co na tom chces riesit? Nie je to tvoja vec. Tvaris sa tak sokovane ako keby si otec minimalne muza nastahoval.

autor
18. okt 2020

@zooeynka nepoznáš tu osobu tak preto som v šoku. A nie nesom len ja čo ju veľmi nemusím a nie nežiarlim

zooeynka
18. okt 2020

Je to otcova volba. Nemas co urobit len respektovat

karelova
18. okt 2020

Mozno trochu zapôsobila aj žiarlivosť, ze oni sa zasnubili a vy stále nie?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thoughtfulweirdo
18. okt 2020

Keby sa to stalo mne, prisla by som k nim co najskor a zablahozelala, vysvetlila, ze to bol pre mna sok, ale zelam im do spolocneho zivota lasku, stastie a bla bla bla. A porozmyslala som, ako sa otcom zblizit, kedze ocividne si prilis blizki nie ste. Treba si uvedomit, ze tebe otcova snubenica vyhovovat nemusi rovnako, ako otcovi nemusi vyhovovat tvoj partner. Je dolezite, aby vyhovovali svojim polovickam, nie ostatnej rodine. Ja by som si maminho muza za nic na svete pre zivot nevybrala a viem si pri mame predstavit cloveka s uplne inou povahou, ALE ukazalo sa, ze je to napriek svojim mucham naozaj dobry chlap a mama je s nim stastna. To je to jedine, co zostava tebe- nechat dotycnu, aby sa ukazala, akou zenou tvojmu otcovi bude. Mozno nakoniec tvoje predsudky lavou zadnou zbura 😉

autor
18. okt 2020

@karelova to nie. Prajem im to len jej chovanie sa mi nepáči. Myslím si že v jej veku by si mohla odpustiť nejaké tie komenty a jej správanie. A nemusíte hneď takto reagovať keď nepoznáte situáciu. Nesom sama čo úplne není s tým stotožnená. Tak nemyslím si že je to len môj výmysel a žiarlivosť

autor
18. okt 2020

@thoughtfulweirdo ja ju mam rada poznáme sa už dlhšie keďže s otcom už bolí spolu a tak sa rozišli. Len tie jej momenty a správanie veľmi nemusím ale správam sa k nej slušne a ako človeka ju rešpektujem. S otcom nesme veľmi blízki keďže ja som vyrastala v zahraničí. Ale myslím si že je to úloha rodiča aby sa zblížili s svojom dieťaťom.

danielllka
18. okt 2020

@miriam11 to čo za reakcia? - to bežne sa takto bavíš s ľuďmi? Drzá, sprostá - úroveň žiadna, výchova tiež nie..

thoughtfulweirdo
18. okt 2020

To je uplne nepodstatne, ze ti ako clovek nesedi. Ved s nou nemusis byt naj kamoska a chodit na kavicky. Mne nesedi aj par ludi z vlastnej rodiny, ktorych poznam od malinka, ale clovek si nevybera, jednoducho kazdy je nejaky, ma svoj prejav, ja tiez urcite niekomu nesedim a ty tiez 🙂 ci je zblizenie sa ulohou vyhradne rodica neviem, ale otcovi to ocividne takto vyhovuje. Ak aj tebe, tak je to ok, len potom sa asi moc neda cudovat, ze sa nedozvies medzi prvymi o veciach.

autor
18. okt 2020

@thoughtfulweirdo veď jasné každý sme iný. Ja tiež dakomu nemusím sadnut. Ja len sa bojím že otca využije €. Ukázal že jej kúpi a že má. Je to jeho vec len ma to trochu trápi ale dúfam že to takto nedopadne

mateksebo
18. okt 2020

Dobrý deň žienky. Potreboval by som jednu radu. Moja priateľka mala sex deň pred menštruáciou ale nie somnou, ja som jej to odpustil a spolu sme malý sex druhý deň ako ma podviedla takže cez menštruáciu. Malý sme ho takým štýlom že som sa spravil mimo ale ona po chvíľky si ho dala naspäť dnu. Prešiel mesiac a je tehotná. Boli sme na vyšetrení a v správe je napísané že otehotnela deň po sexe s druhý a vlastne deň pred naším sexom.chcem sa snou o tom porozprávať keďže si to ide dat zobrať. Len neviem co jej povedať a bojím sa ako bude reagovať. Veľmi ju milujem a nechcem o ňu prísť. Prosím poraďte my.

marca12
18. okt 2020

Tvoja reakcia bola v poriadku. V takej situacii by to kazdeho prevapilo. Vies o tom,ze su rozideni a zrazu sedi u otca s prstenom na ruke. Netrap sa,zagratulujes im na svadbe. Ak sa dovtedy nerozidu :- bohuzial cudzi ludia nam budu vzdy vadit. Respektuj ju a neries.

autor
18. okt 2020

@marca12 len aj keby ona má rešpektovala. Alebo chovala sa trochu ináč. Ale to asi nezmením. Nejak to prežijem, jedným uchom dnu druhým von

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
18. okt 2020

autorke: všade uvádzaš niečo v zmysle, že ako sa dotyčná (otcova priateľka) chová a bojíš sa, že jej ide o eurá atď.... tak ako sa chová? prečo by jej malo ísť o eurá? máš zazobaného otca? alebo je od neho 30 rokov mladšia a otec vyzerá tak, žeby si si oňho ani bicykel neoprela? prečo sa oňho bojíš? a čo tak zrazu, keď si spomenula aj fakt, že zblížiť sa je úloha predovšetkým rodiča?

autor
18. okt 2020

@panelacikova tak neviem ale mne príde čudné keď každých 10 minút povie ' mám diamant' ' to je pravý diamant' pozri sa a mama s rukou. Príde mi to detinské.pravze otec je o 2 roky mladší od jej a vyzerá slušne na svoj vek. A neviem ja si myslím že rodič by mal budovať to puto so svojím dieťaťom aj v dospelosti

karelova
18. okt 2020

Zas ja na tom nevidím nič zlé. Tiež som dostala od manžela diamantový zasnubny prsteň (vedel, ze po takom tuzim a nikdy som žiadny šperk nemala) a keď som ho dostala, stale som sa naň musela pozerať ako sa ligoce a aky je nádherný a tešila som sa z neho či s manzelom alebo maminou. Proste radost.. A zlatokopka určite nie som 😃 občas sa každý môže správať detinsky, keď sa z niečoho teší.... Nevidím na tom nič zlé.... Skôr si proste zaujata voci nej, nech by urobila čokoľvek, bude ti to vadiť.

panelacikova
18. okt 2020

tak neviem, nepoznám ju. možno je divná... ale otec nie je povinný budovať si s dieťaťom vzťah v dospelosti, na to je už trochu neskoro. v dospelosti môžete alebo nemusíte spolu vychádzať. budovať vzťah ste si mali v detstve, tam áno, tam to bolo na jeho a matkiných pleciach. a otec má právo na svoj život, má právo na partnerku a má právo sa oženiť. asi by som na tvojom mieste do toho nevŕtala, nechala by som ho žiť. vzťah môžeš buď udržiavať alebo nie. to už je na tebe.

autor
18. okt 2020

@panelacikova veď áno prajem im aby boli šťastní a snažím sa mať s ňou normálny vzťah len neviem či ja som divná ale keď chcem s niekým vychádzať tak nemám nepotrebne komenty napr povedala som jej že má peknú sukňu a ona nato že nech vyskúšam a aké číslo nosím a moja odpoveď 38 s/M a ona na to Že nelichot si až tak. Pritom mám normálnu postavu nesom nejaká tucna ani chudá. V detstve som nebola spokojná s mojou váhou a to sa má dosť dotklo. Ja by som si to nikdy nedovolila dakomu povedať

kittykat22
18. okt 2020

Ty mas ten klasicky pristup ktory velmi komplikuje vztahy v rodine. A je jedno ci to je v spojeni dieta/rodic, rodic/dieta, stryko/teta/svokra/nevesta ... kritizovat partnera ako keby si ho mala doma ty. Ja chapem, ze chces otcovi len dobre, ale svojim spravanim zial robis viac skody ako uzitku. Predstav si, ako by ti bolo, keby si niekomu ukazala zasnubny prsten - co je velka vec, a ten by na teba pozeral ako keby si oznamila, ze si smrtelne chora. Samozrejme pokial su vo vztahu problemy v zmysle drogy, nasilie, zavislosti, psychicke alebo fyzicke tyranie, tak sa nebudes prizerat, a vyslovis svoju nespokojnost. Ale myslim si, ze to nie je otcov pripad - pretoze by si to tu napisala. Nechaj otca zit svoj zivot - nech je stastny. Praj mu to. Je 1000x lepsie mat vedla seba zenu ktora rano spravi ranajky a pohladi ho, akoby mal byt doma sam. Tym ze budes voci jeho priatelke nepriatelska alebo chladna, tak ublizis hlavne otcovi.