Dobrý deň, poraďte mi ako slušne odmietnuť pozvanie na kamarátske posedenie pri káve od jednej známej s ktorou viem, že nemám spoločné témy , sem tam sa stretneme na ulici a iba sa pozdravíme.Samej by mi učite nenapadlo navrhnúť niečo také. Som introvertnej povahy a chcem nás obe ušetriť od trápneho posedenia v kaviarni.
Ďakujem
ahoj,tiez som intro 🙂 ked sme sa sem nastahovali, stretla som par znamych ludi z minulosti, zo skoly, zo starej roboty atd. a samozrejme zacali pozvania na kavicku. a susedia nas zacali volat na vinko 😀 byvame tu 5 rokov a ziadne stretko sa nekonalo🙂 mam na nich dobre spomienky a bolo by o com pokecat, ale naco. obcas sme sa nahodne stretli na ulici a povedali, ze musime dat to stretko, ale v podstate tym to vzdy konci, lebo termin nikto nenavrhne:D
ked chcem ist na stretko, tak idem, aj ked s bliziacim sa datumom mi zacne byt trochu nevolno, ale na stretku je to uz velmi fajn🙂
povedz jej že máš len hodinku času, hodinu zvládneš počúvať aj keby rozprávala len ona.
Sa stavím, že zháňa klientov do pyramídy.
Tiež by som nešla. Možno sa z nej vykľuje nejaká poisťováčka alebo ťa chce na niečo nahovoriť.
Aj mňa takto jedna volala na koláčik do kaviarne a vysvitlo, že predáva marykay🤣, ďalší to teraz takto robia, že nevolajú cez mobil ale rovno na kávu a sú to poistovaci prípadne núkajú niečo iné...ale možno chce fakt len pokecať
Tiez to vidim na nejaky predaj 🙂 normalne povedz, ze sa ti to teraz nehodi. Zopakujes dva-trikrat a snad pochopi 🙂
Rovno by som sa spytala, ci ti nechce nieco ponukat, sluzby alebo produkty. Nenapadko spomen, ze byvala spoluziafka ta tak volala na kavu a vyklulo sa z toho posedenie za ucelom predaja😂 Ako pisu baby, je to znacne rozsirene. Cize namiesto odkladu "neskor sa stretneme" rovno das na vedomie, ze tadialto cesta nevedie
Povedz jej že si chorá a že sa ozveš keď ti bude lepšie. 🤪😂 veď ne chrípkove obdobie.😄
ja by som rovno povedala že na pár minút kľudne, ale že žiadne nahováranie na predaj nechceš
a ako ta pozvala na kavu? kedze sa len pozdravite? to hned vyhrkla ze niekedy skocime na kavu? mozno to povedala len tak....alebo to navrhuje pravidelne?
Za týchto okolností by som odmietla stručne a bez výhovoriek: "Ďakujem, ale nie." To úplne stačí. Keď začneš vymýšľať, že nemáš čas, bude akurát tak posúvať termín.
Aha, tak takto je to... 🤔
Nakoniec som sa musela prekonať, zrazili sme sa na parkovisku pred mojím domom a keďže na konci ulice je kaviareň, súhlasila som na rýchlu kávu, že potom ešte mám povinnosti.Ako som avizovala, bolo to dosť čudné sedieť s cudzou osobou a vskutku sme za 10 minút vyčerpali témy 😄 myslím si, že tak skoro ma opäť nezavola von.
Nie, nemusela si sa prekonať. Nemusela si vôbec nič. Popracuj na asertivite. Je dôležité vedieť povedať nie.
@elizabet173 bohužiaľ som magnetom na blbé náhody, čomu sa chcem vyhnúť a mám des ako za trest sa to vždy nejako udeje.A áno, býva na tej istej ulici, takže sa vidíme aj 2x týždenne. Nevedela som rýchlo zareagovať a odmietnuť.Ale naozaj si nemyslím, že po tomto si bude vyhľadávať moju osobu.
@lesana25 prečo by mala? Možno len hľadá nejakú kámošku a možno to povedala len tak, aby reč nestála.
Prečo by to malo byť trápne. Určite by ti to prospelo. Nuž ale tak môžeš sa vyhovoriť, že ti do toho niečo prišlo.