Ako slušne a vtipne reagovať?

28. aug 2021

Mame skoro rocneho synceka. K svokrovcom celkom casto chodime na navstevu. Ale svokra si mysli, ze od kedy mame syna, ze vsade ju budeme volat s nami 😆😆😆. Svojmu mladsiemu synovi tak znicila manzelstvo, kazdy den im hodiny volala na skype, aby videla ich maleho synceka. Chuda vtedy este svagrina napr. prisla domov z prace, na skype hodiny svokra, kazdy den. Jasne ze sa rozisli. Nastastie moj manzel jej toto nedovoli, ani skype nemame 😆. Ale posleme jej foto maleho z vyletu, a uz pise, skoda, ze som tam nebola s vami. Ako keby si myslela, ze ma s nami chodit na vylety. Ako na tu vetu vtipne reagovat?

zuzitko74
28. aug 2021

,,Maminka, my už sme veľkí, neboj sa, nestratíme sa a ani nič nevyvedieme."

michaela789
28. aug 2021

Ja som cynik od prírody, asi by som ju zničila niečím ako "všetko má svoj dôvod - aj to, že ste tam s nami neboli" 🙈🤣

danielkka
28. aug 2021

povedala by som jej , ze maly nema doma povinnosti, moze ho hocikedy na vylet zobrat.

autor
28. aug 2021

@danielkka Maly ma rok, urcite by som jej ho nedala, aby ho vzala na vylet. Na to ma este cas kym narastie.

danielkka
28. aug 2021

tak moze ho zobrat k potoku hadzat kamene, na luku natrhat kyticku kvetov, do parku na prechadzku, na ihrisko hrabat piesok.. nech si uz ona vymysli. z vacsich vyletov aj tak maly este nic nema, staci mu drobnost. ty si oddychnes, porobis, navaris, ona sa s nim vyhra a bude rada,ze si moze od neho aj oddychnut a nebude potrebovat vkuse vyvolavat.

marcellka32
28. aug 2021

Neposielaj foto z výletu a vybavené...musíš tak urobiť? Normálne odpovedz, že chcete tráviť čas ako rodina, len vy traja...snáď pochopí

autor
28. aug 2021

@danielkka Nuz neviem ci ty by si pustila svoje rocne nechodiace dieta so 66 rocnou zenou, ktora ma zdravotne problemu k potoku. Teda ja by som ju s malym bez nasho dozoru nenechala. A otazka nebola, o tom ze ja si chcem oddychnut. Ale o tom, ze k nim chodime, maleho vidi, a ze ako reagovat na vetu, ze skoda ze s nami nebola na vylete. Ked my ju nemienime vsade volat s nami.

danielkka
28. aug 2021

nie, chodili so 77-80 rocnou, nikdy im neublizila

janka_266
28. aug 2021

My ani na výlete nemusíme byt a mame to podobne, až na to, že ja musím poslať skoro každý deň nejakú fotku a keď neposlem, píše manželovi súkromné, nech ho odfotí 🙈a plán ako pôjde k babke je hádam odkedy sa dozvedeli, že som tehotná, škoda, že ho neplánujem posielať ročného na prespavacku samého 🤣 má pól roka 🤷‍♀️

autor
28. aug 2021

@danielkka Nejde o ublizenie, ale ze ma zdravotne problemy, casto si aj sanitku vola. Tak logicky ju s malym samu nenecham.

sasitimi17
28. aug 2021

No ja by som isto nedala take malé dieťa staršiemu človeku k potoku. Veď dieťa je rýchle zbrklé a starý človek už nieje taký obratný ani pozorný. Dala by som len pokocikovat a ahoj starká.

alaguema
28. aug 2021

nechápem, prečo máš potrebu byť vtipná. Ak nie si vtipná od prírody, tak naučiť sa to nedá. Veď svokra len vyjadruje túžbu byť s vami. Možno to nie je celkom zdravá túžba, ale vtipom to nevyriešiš. Zdá sa, že si si veľmi istá tým, že je manžel na "tvojej strane", ale to tak nemusí byť navždy. Zbytočne neprovokuj a akceptuj svokru aká je.

0silvia0
28. aug 2021

Neposielaj fotky z vyletov a mas vybavene, zbytocne ju tym drazdis. Alebo ju obcas na ten vylet zoberte, ak by jej to urobilo radost, aspon raz za sezonu? 🤷‍♀️

dadis
28. aug 2021

Myslim si, ze dieta by ste im mali častejšie davat. 66 nie je vela, nech si vnuka uzije. Ked nie na vylety, tak ho tam poobede "supnite" a s muzom si spravte program. Utuzite vasu intimitu a manzelstvo a babka bude spokojna. Je to.mamina tvojho muza a je prirodzene, ze sa z vnuka tesi. Nie je na tom nic vtipne, ani co by si mala znevazovat. Skor mi pride vtipne, ze sa bojis ty svoje dieta svokre nechat , co ty uz len budes za svokru 😂😂😂

0silvia0
28. aug 2021

@dadis rocne dieta? Ved to je babo este, mozno ho este dojci... rocne by som nikam nedavala urcite

oli18
28. aug 2021

Neviem, ako stare su vase matky a ake na svoj vek su. Ja som 65+ a preskocila by som hociktoru spomalenu mladu z vas. Moje deti mi plne doveruju, co sa vnucat tyka, tento mesiac tu mam 4 naraz. Od 2,5 do 9 rokov. A zvladame ich spolu s mm. A diagnozy mame tiez, ako kazdy v nasom veku. Deti su u nas radi a rodicia maju istotu, ze je o nich dobre postarane. Takze nepodcenujte starych, ani sa nenazdate a budete babicky tiez. 😉

dadis
28. aug 2021

@0silvia0 ja som deti dojcila +- do 2 rokov a deti sme na par hodin babkam nechavali

vilma7
28. aug 2021

Ja by som sa jej asi opýtala, že či ona svoju svokru bravala na výlety.

abbey1
28. aug 2021

Baby, prosím vás, ja chápem, že ste ešte mladučké, aké 66 rokov nie je staroba. Kľudne vás bude 66 ročný lekár operovať a voziť 66 ročný vodič či taxikár. Nerobte z ľudí v tomto veku starcov.

dadis
28. aug 2021

@oli18 uplny suhlas. 65+ vobec nie je vela. Myslim si, ze vztah vnucat so starymi rodicmi je velmi dolezity. Ja mam 40 a mam 91r babku a je to moj najmilsi clovek na svete a dakujem rodicom ze som u nej kazdy rok mesiac cez prazdniny bola ❤.

00ivi00
28. aug 2021

Ja ti radím prejsť to na hlucho 😀 nemusíš nijak odpoveď na tú poznámku "škoda že som nebola s vami".. A to si píš že ti sem budú písať ženy aby si malé nechávala s babkou nech majú vzťahy 🤣 jedna strana tak, druhá tak.. Môj má rok a pol a tiež chodí s babkou iba na kočikovanie, toť vše..

0silvia0
28. aug 2021

@dadis deti nie su rovnake, kazde je ine. U nasich deti bol rok malo na pobyt u starych rodicov, takze sme pobyty realizovali okolo 3-4 rokov, na vybornom vztahu k starym rodicom to bolo akurat, nic sme nezmeskali, vztahy su vybudovane ok.

andrejka1974
28. aug 2021

Ja fotky neposielam posielam, len ked sme na dovolenke dlhsie a moje deti strazili moji rodicia od malicka, tak ju zober spolu s vami na ihtisko ak sa bojis nechat same s nou

dadis
28. aug 2021

@0silvia0 Asi ano. Asi to vidim inak. Nikdy som nebola upata matka. Ja som svokre nechala s odsatym mliekom uz 5m syna, isli sme si na 3h zalyzovat. A ked mala mladsia 2 roky, tak som 2 dni do tyzdna chodila do prace a strazili ju svokra/moj otec. A to som ju este dojcila. Ja som dobra mama, ale materstvo nikdy nebol cely moj zmysel zivota.

zuzitko74
28. aug 2021

@dadis Autorka nikde nepíše, že si babka pýta vnúčika, všimla si si? Reaguješ na problém, ktorý neexistuje. Autorka rieši, že sa im svokra natíska na rodinné výlety a pýta si radu, ako jej odpovedať tak, aby ju neurazila.

spadnutaslivka
28. aug 2021

ja nechápem, čo tu kto točí. Niekto má 65 a je fit a v pohode, niekto má 65 a má zdravotné problémy, pre ktoré si volá záchranku. Ak dieťa nepýta sama, tak načo by jej ho mali dávať? Babka sama musí vedieť, na čo si trúfa a na čo už nie. Ja by som si nevzala ročné dieťa ak by som sa bála, či ho zvládnem. A autorka píše, že ani nechodí. Tak pokiaľ ho nemá len niekde v okolí pokočíkovať, tak hádam ho nebude nosiť, že? Ale raz za čas by ju mohli zobrať so sebou, nech sa necíti celkom odstrčená. Očividne by chcela niekam chodiť, ale samého to človeka ani nebaví a možno sa aj bojí, ak má zdravotné problémy. Nedráždiť ju vtipnými hláškami, len proste občas ju niekam zobrať. Nič viac podľa mňa netreba. Vážte si svoje svokry. Sú to mamy vašich mužov 😉 (zväčša)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
28. aug 2021

@dadis super, ze nie si upata matka, ale zacala si riesit nieco ine ako je temou tejto diskusie. Diskusia je o vtipnom odpalkovani babky, ktora chce chodit s mladymi na vylety, nechce strazit rocne dieta.

taga
28. aug 2021

A preco potrebujes reagovat? Ved ona to posiela len ako taky povzdych, ze jej maly mozno chyba v istom zmysle. Nie je to ani otazka, ani ziadost 'zoberte ma so sebou' tak preco za tym hladas nieco? A podla tvojich reakcii uz vobec nechapem, naco chces zasielat 'vtipne' odpovede, ked taka jednoducho nie si.

zuzi364
28. aug 2021

Prihlas babku do klubu dochodcov a bude chodit na vylety s nimi 😉