Tak sa mi cnie mať pri sebe milujúceho muža.
S otcom môjho dieťaťa bývame v spoločnej domácnosti. Zatiaľ. Pokým budem na rodičáku, tak sme sa rozhodli, že budeme fungovať v jednej domácnosti. Je to relatívne ok. Znášame sa v pohode.
Ako partneri nefungujeme. Po žiadnej stránke. Oficiálne sa o tom nebavíme s nikým, ale možno všetci tušia, keďže nechodíme spolu nikde. Nepostujeme spoločný život ako tomu bolo predtým. Ale najbližší asi tušia.
No čo som chcela - strašne mi chýba taká partnerska opora, láska, dotyk, objatie a hej aj sex. No väčšinou by mi stačilo po ťažkom dni skloniť hlavu niekomu na plece, niekomu kto ho rád nastaví. Obijme, povzbudí..
Tento expartner nie je pre mňa nepriateľ, neľúbime sa, ale ani nevedieme vojnu. Jednoducho nemáme si čo ponúknuť na ďalšej, spoločnej ceste životom. Je maximálne chladný (vždy bol, ale predtým sa aspoň snažil), takže nevie mi poskytnúť ani útechu čo sa týka po verbálnej stránke. Som s tým v pohode, že už nie sme my. Bolo to naše rozhodnutie, ale neviem si predstaviť, že by som sa teraz mala začať stýkať s inými mužmi. Jednak mi to príde zvláštne voči môjmu malému synovi, ak by ma niekto odhalil a raz by mu niekto hovoril, že mama chodila za iným, preto s tatom spolu nie sú. (Čo pravda nie je a ani by nebola.)
A asi by som sa cítila sama ako nejaká štetka aj keď pre inú ženu v mojej situácii by som mala pochopenie ba priam úplnú podporu, keďže každý máme svoje potreby, ale ja sa sama pred sebou neviem prehrýzť cez tieto moje pocity.
Ako by ste sa zachovali vy?
A nebývam ani vo veľkomeste, bývame v malom meste. Takže kebyže si aj stiahnem nejaký Tinder alebo siahnem po nejakej zoznamke, tak pravdepodobne by som tam našla suseda. :D Úplne sa cítim ako nejaká krava, ktorou plieskajú hormóny a hľadá si frajera ako na strednej škole.
Hm.
Ked ste sa uz rozisli,tak preco ostavate zit v jednej domacnosti?
Koli poplatkom?
To chapem.
Ale vies,tym padom ste obaja ako vezni.
Ste spolu,ale i nie ste.
Kym sa neodtrhnes,nikdy to v sebe celkom neuzavries.
A aj organizacne...
Najdes si ineho,a ex doma u teba.
Najde si on inu,a ty doma,u neho ..
Divne.
Ako mozete Hladiet do buducna usporiadat si teda kazdy svoj zivot,ked v reale ste denne spolu v jednom Byte?
Podla mna toto je Problem.
@dzulli1980 🙂 Ďakujem za takýto nadhľad. Máš pravdu.
Ty potrebujes najprv vyriesit svoje byvanie. Zijes s ex Takze to na teba viac dolieha ze si sama ze nie ste “my.” Niekto mudry povedal ze najvacsie bremeno je clovek ktoreho sme prestali milovat. Hnet ako sa osamostatnis prejde ta smutok z rozchodu. A niekoho stretnes. Raz budes mat vsetko po com tuzis. No nie teraz.
Keď ste sa rozišli, pre vaše dieťa by bolo naj, keby ste to doviedli do koncu poriadne kým je čo najmenšie. Vidíš, raz si budeš potrebovať nájsť nového partnera a dieťa oddelenie domácnosti bude trápiť určite menej v pol roku ako v troch rokoch. Nechápem vašu dohodu, ak ide o ekonomický benefit , je to dôležitejšie ako psychické blaho dieťaťa? V troch rokoch sa ho to viac dotkne, viac bude rozumieť
Viem, čo je to túžiť po mužskom ramene, o ktoré sa dá oprieť, taktiež vzbúrenie hormónov a túžba po sexe. Nového partnera sa dá najst a nestratiť dôstojnosť, až keď nebudete spolu bývať. A čo dieťa? Neskôr si všimne, že niečo nie je v poriadku. Ideálne by bolo, keby ste sa nejakým zázrakom dali opätovne do kopy s otcom dietata. Čo tak zajsť ako rodina na výlety? Neskôr na predĺžený víkend? Aj chlap potrebuje zenu
Jednej veci nerozumiem. Píšeš, že vždy bol chladný. A ty si podľa opisu si žena, ktorá prahne po intimite. Ako je to možné, že ste skončili spolu? Ako ste sa vlastne zoznámili, dali do dokopy a splodili dieťa?
@toskanka Ako som už spomínala, vtedy sa snažil. Neboli to zázraky na počkanie, ani nebol iný, ale bol zamilovaný, vtedy je človek otvorenejší. Takže asi tak prirodzene tomu tak bolo. Isto to všetky poznáte, že keď je láska vo vzduchu, tak je to všetko magic. 🙂 Isto ani Ty ani vaši partneri si sú po rokoch tými istými pozornými ľuďmi ako keď všetky endorfíny skľučovali oboch a potom už sme v rozbehnutom vlaku až si zvykneme, že tomu tak nie je ako bývalo. 🙂 A celkovo, nehľadaj v tom viac než je potrebné. 🙂 To je minulosť, ja riešim to čo je tu a teraz.
O. K. Beriem na vedomie, že máš minulosť uzavretú. V tomto som iná ako ty. Ja sa nedokážem do niekoho hneď zamilovať a kontrolky mi blikajú dosť skoro. Tiež som mala nedávno nábeh na jeden vzťah, ale presne toto som zistila, že tento muž je chladný a nedokázal by naplniť moje emocionálne potreby.
Mozno by bolo dobre aby si si teraz dopriala cas a naucila sa byt sama so sebou. Aby si prisla na to, ze nepotrebujes nikoho aby si bola v pohode, stastna, lebo toto znie tak, ze proste potrebujes sa mat o koho opriet, ale pamataj spolahnut sa budem moct zakazdym len sama na seba a tam treba zacat.
@adamcovalydia veľmi, veľmi pekné .. s inšpirujúce.
Ty nepotrebuješ chlapa ... zatiaľ ... nehľadaj, lebo vyznievaš dosť zúfalo, muži to nemajú radi ... potrebuješ nájsť mier, pochopenie, zmierenie sama v sebe, prijať to, že všetko je tak, ako má byť ... a keď budeš vyrovnaná, keď prijmeš realitu takú, aká je, začneš si vážiť samú seba, mať sa rada, aj chlap príde ...