Ahojte , mama mi neverí po tom čo som ju totálne sklamala . Neviem čo mám robiť … snažila som sa s ňou rozprávať ale ona sa nechce a strašne ma to mrzí . Celé noci som nespala kvôli tomu a už som zúfalá z toho . Strašne ma to mrzí len neviem ako to mám napraviť . Nechce ma ani vidieť .
@simona1928 koľko máš rokov? Mama potrebuje čas, vyrovnať sa so sklamaním a následne čas aby Ti začala zas dôverovať. To sa neudeje za mesiac, ani dva. Môže to trvať aj rok...
@simona1928 no podstatné je čo sa stalo a koľko máš rokov…
@simona1928 ty si ta 16ka, co si v noci sustavne utekala z domu na party, kde si pila? Chce to cas - vela casu - a ciny. Ciny, nie slova, vybuduju doveru. PS Tieto prazdniny to uz nebude - teda u mna by to nebolo.
@sissy27 mám 16 a klamala som jej dosť
no to poznám... tak to potrvá pekne dlho kým ti bude veriť... 😉
určite to nebude z večera do rána ako si to predstavuješ ty...držím palce. 🙂
@simona1928 sekaj dobrotu. A zvyšok už je na nej. Dôvera sa ľahko stráca, ale veľmi ťažko získava spat. Toto sa jedným rozhovorom nevyrieši. A nebude zo trvať mesiac ani dva. A hlavne už žiadne klamstvá, úteky, zlá partia. Rodičia ti chcú len dobre.
@hettinka ako ju mám sekať prosím 🙏🏼
@simona1928 v prvom rade dodržuj pravidla, pomáhaj doma, uc sa najlepšie ako vieš (keď začne škola). Namiesto sedenia na mobile si radšej vezmi knihu. Navar rodičom veceru. Čo ja viem? Premyslaj, kde si urobila chybu. A buď trpezlivá, mamu najskôr musí prejsť hnev.
@simona1928 pomáhaj máme v domácnosti, dodrzuj pravidlá.. Ak Ta pusti na hodinu von tak prídi radšej o 5min. skorej. Hlavne jej neklam a v noci neutekaj. Žiadne cigarety, ani alkohol. Začni sa správať ako rozumné dievča. Ako bonus dobré známky v škole a slušne správanie. Do ďalších letných prázdnin sa to azda utrasie.
@simona1928 ja som mala niečo podobne. V 15 som povedala otcovi, že idem spat ku kamoske, ale išla som na chatu s frajerom(nepila som). Prasklo to, lebo tam nebol signál, tak zavolal kamoskinej mame, aj keď doteraz nevie, že som tam bola so staršími chalanmi(+10 rokov). Zobrali mi mobil, asi polročne zaracha, ale prehrmelo to. Takze Ano, musis sekať dobrotu, pomahat mame, upratuj, uvar, jej srdce bude tým pookrievat. Asi už toto leto tá nikam pustat nebudu, ale časom sa to zmeni.
to co mas za mamu? ona vie co je bezpodmienecna laska? ze milujem cloveka prave takeho aky je?
@simona1928 "celé noci si kvôli tomu nespala" si si istá, nebolo to náhodu len včera, čo sa to mama dozvedela?
Ďalej si v apríli písala že sa bojíš že ťa nezoberú na 5 ročnú OA. Si si istá, že máš 16 potom? Veď to si maximálne teraz ukončila 9 ročník na zakladke ak sa nemýlim. Mala si byť doma do 10. To mi prišlo úplne v pohode. Myslím že si mala ešte čas na nočné chodenie po vonku 🙂
Každopádne k Tvojmu problému, ak správne rozmýšľam od septembra ideš na strednú, takže nový kolektív a všetko. Môžeš potom máme povedať, že ľutujem, čo sú robila ale máš teraz nové kamarátky, ktoré sa správajú lepšie. Môžeš ich zavolať domov nech ich mama spozná atď...
@minnie131 Aj ja som nastupovala v 16 na strednu.Normalny vek 15/16
napis jej list. nechaj jej cas nech to stravi a hraj podla pravidiel. mamu budes este dlho potrebovat.
kazdy sme robili chyby, strasne blbosti. musis dokazat, ze uz sa to nezopakuje
@alana1 súhlasím, nerozprávať sa s vlástnou dcérou? Mohla by urobiť čokoľvek, komunikácia je kľúč. Ako malé dieťa sa ta jej mama správa, čo tým sleduje? Dcéra ma výčitky, čo viac chce? Uvedomila si svoju chybu.. ako to ma matke povedať keď sa s ňou nerozpráva? Takto môže dcéra mamu ešte znenávidieť.
@simona1928 všetko chce svoj čas, mama musí stráviť sklamanie, ten čas dosť závisí aj od veľkosti sklamania. Ci to bolo niečo principiálne, alebo niečo čo sa jej osobne dotklo, ….ty tiež potrebuješ čas na ponaučenie
Čo otec? Ten by mihol byt ten čo bude robiť prostredníka