Ako si prestať domýšľať?

23. aug 2023

Ahojte,

idem sa trocha vyrozprávať, mám taký problém , že za väčšinu veci, za kt. ani nemôžem sa obviňujem.

Privydala som sa do rodiny, kde vzťahy medzi súrodencami nie sú dobré,je to ako na hojdačke, ja sa snažím s nimi vychádzať , aj sa mi to darí, ale potom napr. nastane situácia, že sa mi niekto z nich začne vyhýbať, alebo neodzdraví a ja sa začnem obviňovať, že čo som zase urobila.V duchu hľadám príčiny, pritom ten človek mohol mať len zlý deň. Celkovo mám nízke sebavedomie, manželova rodina ma veľmi neprijala a hľadajú na mne chyby, často som bola svedkom posmechov z ich strany, tak možno preto. Manžel na to všetko len povie, že som domýšľavá.

Prosím čo by mi pomohlo, rada by som žila svoj život. Možno to pramení aj z detstva, kde rodičia tiež zo všetkého väčšinou vinili mňa.

Ďakujem za vypočutie.

colsami
23. aug 2023

Sama poznas odpoved. Pracuj na svojom sebavedomi, celkovo.

A ak je to ozaj pravda co hovoris hoc manzel vravi ze si domyslas... Ak Ta neprijali a este mali z Teba posmech, obmedzila by som navstevy a stretnutia z Tvojej strany, kym to nie su prilezitosti kde je treba sa premoct (svadba, krst, atd).

viestta
23. aug 2023

Ak mas nizke sebavedomie, tak treba na nom popracovat, ak to sama nezvladas hladaj pomoc u odbornikov. Takto si sama nicis zivot. Ak si budes sama sebou ista, tak sa nebudes trapit recami inych.

autor
23. aug 2023

@colsami ďakujem

autor
23. aug 2023

@viestta ďakujem

domkakvet
24. aug 2023

Si so svojim manzelom a jeho rodinu zober jednym uchom dnu a druhym von, vobec ti nemusi zalezat na ich nazore.