Ako si nájsť čas na seba pri každodennej rutine?

12. sep 2023

Prežívam stereotyp a neviem ako z toho von. Práca, deti, domácnosť. Každý deň to isté. Cez víkendy výlety a zas deti a domácnosť. Nemám vôbec čas na seba na svoje koníčky.
Teraz deti sú choré takže doma zo škôlky. Práca, rychlo domov, hrať sa s deťmi, domácnosť. Niekedy keď chcem chvíľu mať kľud tak a v pokoji si vypiť kávu tak pustím im na YouTube videá. Viem nemala by som no som len človek a už nevládzem. Ako si nájsť čas aj na seba, či len čakať kedy si deti odrastu tak cca do 15-18tky?

viestta
12. sep 2023

Si na deti sama?

autor
12. sep 2023

@viestta Dá sa tak povedať

viestta
12. sep 2023

A kde je otec deti? Preco sa nezapaja do chodu domacnosti a starostlivosti o deti? Ma nejaky zdravotny hendikep, ktory toto vylucuje?

zojazoja
12. sep 2023

A aké máš koníčky? Co by si chcela robiť?

deti95060810
12. sep 2023

áno ak ti nemá kto pomôcť - suseda, kamarátka, starí rodičia, opatrovateľka... , tak len čakať kým vyrastú.

luccija
12. sep 2023

Kedy idú večer spať?nedá sa Ti večer čítať, robiť niečo čo Ťa baví?

bluka2
12. sep 2023

Koľko rokov majú deti? V každom prípade - čas pomôže

autor
12. sep 2023

@viestta Nežijeme spolu, dala som mu na výber buď rodina alebo alkohol. Vybral si to druhé.
@zojazoja Koníčky príklad záhrada, čítanie, pozeranie filmov. No nemám na nič čas.
@luccija Večer zaspia o 21 niekedy aj o 22 a to už aj ja idem spať. Som unavená po celom dni.
@bluka2 Majú 2 a 5

mikadooo
12. sep 2023

Ja mám už najmenšieho predškoláka, najstaršia má 12 a už je samoobslužná. Takže nie, netreba čakať do 18 🙂. Bude to skôr. Alebo skús na koníček namotať aj deti, prípadne ich vziať so sebou, ten youtube im na mobile môžeš použiť aj inde ako doma 🙂. (Neviem o aké koníčky presne ide)

luccija
12. sep 2023

Na to ako sú malé chodia neskoro spat.skus skôr a máš čas čítať.Toto je vek kedy asi väčšina žien, keď neutecu z domu cvičiť nemajú čas.Cez víkend si nenájdeš čas?veď sa môžu v záhrade motať s tebou.

viestta
12. sep 2023

Tak potom si sama, nie "da sa tak povedat". To je ine. Mozno by pomohlo utriedit si co je bezpodmienecne nutne spravit hned, co neskor, co nie je vobec nutne spravit. Vela pomoze zbavit sa zbytocnosti, ktore treba stale dookola upratovat.
Varit tak aby si mala na dva dni. Alebo navarit viac a odkladat navarene do mraznicky, ked budes potrebovat len vyberies a zohrejes, usetreny cas vyuzijes inac. Pretoze uvarit 3 porcie trva skoro rovnako dlho ako ich uvarit 6. Niektore jedla sa naozaj daju dobre mrazit a setri sa tym cas.
Zahrada sa ties da riesit aby sa nemuselo okolo nej tolko krutit, vyplievanie obmedzit mulcovanim, kosit len tolko travnika, kolko potrebuju deti na hranie, ostatok nechat rast a skosit 2x v roku. Zvazit co vysadzat, hlavne pri zelenine, sadit naozaj len tolko kolko dokazes opatrit a co stihate spotrebovat.

autor
12. sep 2023

@luccija Staršia spí v škôlke a večer je problém uspať ju. Tým pádom aj mladšia je hore dlho keďže máme jednu izbu.
@viestta Už nemozem sadiť, došli sme o dom vďaka ex. Takže o koníček menej. Ostatné varím na viac dní upratujem len to najnutnejšie. No mám len 1 izbový byt teraz a všetci traja spíme v jednej izbe tak stále je bordel všade.

luccija
12. sep 2023

Tak len vydržať prípadne Ti nemá kto pomôcť cez víkend chvíľku zobrať rodičia?šetri si energiu máš to ťažké verím.

zojazoja
12. sep 2023

Ja to vnímam takto. Chcela si deti, máš deti. Je pochopiteľné, že na prvom mieste bude starostlivosť o ne a potom si na rade až ty. Keďže nemáš normálne muža pri sebe a otca deti. Je iné keď ma žena chlapa co sa stará tiež riadne o deti alebo napomocne babky dedkovi tety a neviem koho ešte. A moze si tak kľudne napríklad vybehnut na hodku a pol do fittka alebo vo vani si precitat knihu a kopec inych činnosti.Ty nemáš. Musíš pracovať s tým, čo máš. Ani sa nenazdas a deti budú väčšie, viac vonku ako doma a budeš mat casuuu habadej. Proste neber to tak tragicky a nebudeš taka sklamaná. Musíš žiť svoj život aký máš.