Ako si mám zvyknúť, na prácu manžela v zahraničí?

4. mar 2023

Ahojte …je to blbá otázka ale ako prosím vas si zvyknúť na to že muž ide na dlhodobo preč pracovať ..viem že musí ísť koli financiám ..rodinu poblizku veľmi nemám .. namyslam si čo ak niečo sa stane a on neni doma a som s malou sama ..veľmi zle to beriem viem že to muselo prísť a že vela rodín tak funguje ..ako to zvládate vy ..?

lucka_ke
4. mar 2023

nemôžete ísť všetci?

autor
4. mar 2023

@lucka_ke to nie ..

zmrzlinka2021
4. mar 2023

Manžel sa nevie uplatniť tu na Slovensku? Veď všade hľadajú

martinkatinka
4. mar 2023

Aj moj pracuje v zahranici, chodi na trojmesacne turnusy. Ale ja tu mam rodinu, takze ja nie som uplne sama. Zvykla som si.

elbejo
4. mar 2023

Zvykla som si. Je nám dobre aj keď sme samé. Mám 5 ročnú a takmer 5 mesačnu. Čo by sa také malo stať že si neporadis? Zas keď je doma tak sa nám venuje od rána do večera. Nepríde mi večer domov unavený chlap čo sa chce len najesť a vyspať. Príde pomôže porobi postará sa. Teraz bol doma tri týždne napr. A chodí preč na 3-6 týždňov...
Keď odchádza tak nám je smutno ale potom nám všetkým dni plynú rýchlo a už je naspäť. Kým je preč chodíme si kade tade 😁

pribinak
4. mar 2023

Mne by toto vôbec nevyhovovalo, chcem rodinu a nie muža za horami-dolami
Buď by som šla za ním, alebo by sme hľadali prácu tu

martinkatinka
4. mar 2023

@elbejo tiez to mame tak. A cele letne prazdniny doma. Velka vyhoda.

gabriela2952
4. mar 2023

Mne sa toto tiež moc nevidí, nechcela by som aby môj muž išiel do zahraničia sam bez nás. Z dlhodobého hľadiska mi to príde také, že každý má svoj život. Na chvíľu sa potom hráme na rodinku keď príde domov a je. Videla som to u mojich rodičov, ako sa odcudzili.

lucka_ke
4. mar 2023

môj brat tak išiel do UK a potom po polroku prišla jeho žena aj s dcérou za ním, veľmi jej to nevyhovovalo (jemu áno, on si žil ako slobodný človek bez záväzkov) a to mám svojho brata ozaj veľmi rada, nie je to dobré takéto rozdelenie

luccija
4. mar 2023

Nič sa Ti nestane máš to len v hlave.Ved, ak by niečo zazvonis susedom, zavoláš si záchranku je to len strach,že zostaneš sama a sama nie si a nebudeš🙂prvé dni budeš nervozna potom si zvyknes

toiba
4. mar 2023

v okoli mam negativny pripad... odcudzenie, najdenie milenky, rozvod... toto nedokaze kazdy par ustat... dlhodobo si to ja neviem predstavit, rodina neplni uz svoju funkciu, vikendova rodina to je iba, inak crla starostlivost o deti, domacnost je na zene, zena je sama a nema svojho manzela pri sebe, svoju oporu... ako funguje takyto vztah medzi manzelmi? za mna vztah na dialku nema vyznam, na kratky cas ok, ale co najskor riesit inu moznost...

toiba
4. mar 2023

inak zaobstarat si peprak, skomtaktovat sa so susedmi, skamaratit a dohodnut sa, ze keby nieco, tak sa ozves... ale je to blbe... ked sa nieco pokazi, tak stale hladat pomoc po okoli... no drzim palce, aby ste taketo narocne obdobie ustali 🙂

gabrielamodrykonik
5. mar 2023

Podstatne je, ci ti posiela kazdy mesiac financie na vsetko co potrebujes a mate vsetko co treba poplatene. To je teraz priorita. Darmo ho budes mat pri sebe, ked ako rodina skoncite pod mostom, alebo s dlhmi na krku. Da sa to vydrzat, ked sa chce. Staci sa zacat venovat viac sama sebe a dietatu. Daj sa do klubu mamiciek v tvojom meste, prihlas sa s malou na plavanie, chod navstivit kamaratku, rodinu, zacni sa ucit jazyk krajiny, kde je tvoj manzel. Proste ber to ako sancu viac sa venovat aj sebe a rozvijat sa. Telefonujte spolu kazdy den cez videohovory, vypocuj ho, povzbud ho, radte sa, povedz mu ako ste sa mali, co mala vie, rozpravajte sa o hocicom. Bud mu oporou a nevydieraj ho citovo. Pre neho to tiez nie je lahke. Predpokladam, ze on chodi tiez v nejakych intervaloch domov, ked pride, uzite si kvalitne spolocny cas a chodte ho obcas pozriet aj vy tam. Setrite peniaze. A ked sa tam zabehne, budete mat aj nejaku financnu rezervu, tak chodte za nim aj s malou, malu tam dajte do skolky, ty tam chod do prace, kludne zacni na zaciatok umyvanim riadov, upratovanim, atd. Aj socialny system je v zahranici na ovela vyssej urovni. Ked budete mat dostatok financnych prostriedkov a budete mat chut sa este vratit spat domov, tak sa vratite. Bud rada, ze mate takuto moznost a tvoj muz dostal sancu pracovat v zahranici, ked to pojme ako zodpovedny chlap, manzel a otec, mozte sa mat ako rodina ovela rychlesie lepsie ako keby ostal tu na Slovensku. Bohuzial je to smutne, ze ludia stale musia utekat zo svojej vlasti za hranice, aby prezili. Ale vy to spolu zvladnete, ako to zvladlo vela dalsich rodin.