Ako si mám získať náklonnosť priateľovho syna?

anii2612
7. dec 2016

Ahojte prosim vás potrebujem súrne vašu pomoc. Mám priateľa s ktorým bývame v jednej domácnosti a má z predchádzajúceho vzťahu syna ktorý má rok a pól. Keď je tu hrá sa so mnou ale lenčo partner odýde z izby je plač. Prosím pomôžte mi ako si mám získať jeho náklonosť?

sibalka21
7. dec 2016

@anii2612 Nejde o naklonnost, ale o to, ze je to jeho otec a ty niesi jeho matka.... Ten maly to proste vie a je normalne, ze sa rozplace ked odide tato z izby.... Ak s nim chces mat vztah, nejak to vydrzte, hraj sa s nim, bud s nim co najcastejsie a on si na teba zvykne.... Daj tomu hlavne cas...

tarvika
7. dec 2016

Pri takom malom dietati uplne nornalne. Hraj sa s nim a hrajte sa s nim aj spolu a trpezlivosť, ono by to malo postupne odzniet.

oli18
7. dec 2016

@anii2612 vykašľať sa na partnera s dieťaťom a nájsť si bez záväzkov. Ušetríš si do budúcna mnoho problémov.

zivotkratky
7. dec 2016

@oli18 má sa vykašlať na partnera lebo má dieťa? Choré. Čo dieťa je mor?

zivotkratky
7. dec 2016

@anii2612 veľa sa mu venuj, hraj, pohladkaj, jaš sa sním, pusinkuj, poláskaj, objímaj...
Malé deti lásku vrátia, buď trpezlivá.

candii
7. dec 2016

Ale to je uplne bezna reakcia toho dietatka.. ty si pre nho este cudzia .. nevie co od teba ma ocakavat a ked odide tato.. tak ma strach.. ale to prejde .. pekne sa hrajte.. rozpravaj sa s nim to je len docasne .. uvidis ze si ta oblubi 😊

sovica
7. dec 2016

Na jednej strane je super, že je ešte taký malý, lebo si môžete s ním od malička budovať vzťah, na strane druhej, ak vás videl len párkrát a aj to s odstupom času, ste pre neho cudzia osoba (bojí sa a preto plače). Chce to len čas a trpezlivosť. Ak budete javiť naozajstný záujem, budete sa s ním hrať, usmievať sa, ak budete vždy dobre naladená, dieťa si na vás zvykne a naozaj môžete mať skvelý vzťah. Deti rýchlo vycítia, či je náš záujem naozajstný, alebo hraný. Ak je pre vás dôležité, aby vás to dieťa malo rado a aby ste mali dobrý vzťah, zvládnete to, len sa netreba báť a byť v kŕči.
Ak sa znovu stane, že malý začne plakať, keď otec odíde z izby, tak ho chyťte za rúčku, usmejte sa na neho a povedzte, že pôjdete ocka pohľadať - skúste nejakú hravú formu. Nech nabudúce vie, že ocko sa nestratí a keby aj, vy mu vždy pomôžete nájsť ho a že ste dobrá teta 🙂. Držím palce 🙂.

ukulela
7. dec 2016

je sympaticke, ze myslis na dieta a chces si ziskat jeho naklonnost. chce to len cas a trpezlivost ... a jedna rada. zvaz perspektivu do buducnosti - dieta, to je zavazok. budes musiet v buducnosti znasat nejake "obmedzenie osobneho komfortu". dieta to su alimenty aspolocny cas. aby si sa na to v buducnonepozerala krivymi ocami.

oli18
7. dec 2016

@zivotkratky dieťa nie je mor, to som nenapísala. Napísala som jasne, že vzdať sa má partnera.

winchestergirl
7. dec 2016

@anii2612 držím palce. Ono to chce len trpezlivosť, veľa lásky a pozornosti a časom sa to poddá. Je to ešte malinký drobček, reaguje adekvátne svojmu veku 🙂

monhla
7. dec 2016

Moje baby mali cca od 7m dok 1,5 roka občas také stavy, že chceli iba maminku. Dokonca plakali občas aj pri tatinkovi a to ho zbožňujú. A to nehovorím o babkách, dedkoch a pod. 😕

No časom z toho vyrástli a sú to samostatné jednotky /teda okrem najmladšej/

Treba mať trpezlivosť a s citom a porozumením sa mu venovať. Časom to bude len lepšie. Teda do puberty 😀 😀 😀

anii2612
autor
7. dec 2016

Ďakujem pekne všetkým rady sú super dúfam že sa to časom podarí. Vzať sa nechcem. Viem že je to zodpovednosť a ze to má aj svoje nevýhody ale malý patrí k partnerovy čiže aj ku mne, práve preto ma trápi že "si ma ešte neobľúbil a bojí sa ostat somnou osamote a podobne".

zivotkratky
7. dec 2016

@oli18 rozvedený, rozvedená, ak má dieťa, nemá právo na lásku, vzťah, ..... ? Treba sa ich báť, štítiť sa,.....ukameňovať? Žijeme v 21. storočí. To, že je niekto rozvedený, neznamená hneď
že je zlý. Koľko rozvedených je i tu, a hľadá lásku..... Partner bez záväzkov nemusí byť záruka
života bez problémov.

ukulela
7. dec 2016

@anii2612 moj maly az teraz, ked ma vyse 2 roky, uz neplace za mnou, ked je u starkych, a to uz rok u nich byva tak 1, 2krat do tyzdna, ked som v robote. rucaaal, ked som odchadzala, musela som sa potichu stratit .. dnes, po roku ma prvy krat vyprevadil a zakyval mi. a to starkych zboznuje, lebo skacu, ako on piska. ked som odisla, vzdy spominal mama, mama, no potma tam pozornost a full servis. om ho zaujali a prestal.
takze ak si s malym raz za tyzden, resp mozno kazdy druhy vikend, je to malo ... cim bude dieta vnimavejsie, tak bude viac prezivat cinnosti, co budete robit spolu. citajte, uc ho obrazky v knizkach, chodievajte von, kukajte vlaciky, auta, kamiony, rob s nim skratka to, na co pozitivne reaguje. pozor - nerozmaznavaj.
drzim palce.

alexandraalexandrova
8. dec 2016

@anii2612 myslim ze to nie je tebou, je to vekom a situaciou. Je este malicky, zrazu namiesto mamy je tu nejaka ina teta, ono este tuto situaciu nevie spracovat a hned sa adaptovat, to je normalne. Okrem toho moze mat aj separacnu uzkost ked mu vyslovene vadi ze otec odide z miestnosti. Ja by som mu povedala ze pod ideme za ockom a zobrala ho za ruky, nech sa upkoji ze otec je stale tam. Alebo ho ukludnit ze ocko isiel len do kychyne a hned pride. Napriklad. Mam kamosku co ma 18 mesacnu dceru, dievcatko ma pozna, dokonca ma aj berie, niekedy aj place ked od nich odchadzaam. Ale napriek tomu by so mnou sama nezostala, ked tam nie je mama, spusti plac. A to tiez nie som cudzia, ale to dieta je fixovane na rodica a to treba respektovat. Ono to casom bude vsetko fajn, netreba to silit, len dodat dietatu pocit istoty, ze ho nijako od otca neoddelujes, ze mu rozumies...
drzim palce

sasa1310
8. dec 2016

@oli18 ja osobne by som takého chlapa nechcela do budúcna, ktorý má 1,5 ročné dieťa a už sa nepodieľa na jeho výchove a nech bolo čokoľvek v tom vzťahu. Asi z neho teda ideálny otec do budúcna nebude....
Tiež som toho názoru, že radšej hľadať bez záväzkov, ak je ešte mladá.

oli18
8. dec 2016

@zivotkratky to je tvoj názor, neberiem ti ho. A nedávaj mi otázky. Ja mám iný, odlišný od tvojho. Hádam mám naň nárok, ak dovolíš 🙂

lenkaemka
8. dec 2016

@zivotkratky novy partner s dieťaťom sa rovna papa korunky aj do inej domacnosti ako do tvojej. A predstav si to pri 500eurovej vyplate!! A čil ma zožer...

zivotkratky
9. dec 2016

nezožeriem, 500 žiaľ nie je veľa pre rodinu, tu treba zabojovať o väčší príjem, a nie rozchádzať sa. Dá sa to i ja s manželom som niekoľko krát musela riešiť menší príjem, a dokázali sme to. Naše deti nikdy necítili nedostatok. Sú horšie veci, ako papa korunky do domácnosti inej ženy,
ktorá sa stará o dieťa partnera. To je minimum oproti ZŤP, o ktorého sa treba celodenne starať,
bez príjmu oboch partnerov......Toto je problém, a prežijú, nedostatok peňazí vypĺňajú láskou..

lenkaemka
10. dec 2016

@zivotkratky s lasky sa nenaješ, nezaplatiš nájom a ani šeky

zivotkratky
11. dec 2016

@lenkaemka v tomto máš pravdu, treba sa snažiť i finančne zabezpečiť rodinu, ale autorka
diskusie riešila iný problém, ako si tu mi vypisujeme.