Ako si má mama nájsť čas pre seba?

14. okt 2020

Ahojte. Mam doma narocnejsiu situaciu a zacina mi z toho pekne povedane “hrabat”. Potrebovala by som poradit, ako od toho “uniknut”, sama si totiz neviem rady a neviem najst cestu. Mam velmi narocne dvojrocne dvojicky, diagnozy tu velmi rozoberat nechcem, kazdopadne potrebuju moju plnu pozornost nonstop. V noci nespim ani hodinu vkuse, cez den sa nezastavim ani na 10 minut, muz ma narocnu pracu, chodi domov neskoro vecer, jeho aj moja rodina byvaju na druhom konci Slovenska. Za cely den si nedokazem uchmatnut ani chvilku pre seba a velmi ma to ubija. Mam vela zalub, vsetkych som sa vzdala, lebo na ne jednoducho nemam cas. Opatrovatelka neprichadza do uvahy v nasom pripade. Ako najst sposob, ako uniknut na chvilku do svojho sveta? Co vam pomaha?

alikal
14. okt 2020

no ono je to tazke, ak maju deti nejake problemy ktore zrejme budu dlhodobejsie, nerozmyslali ste prestahovat sa blizsie k rodine? sesternica tak urobila a nevie si vynachvalit, ze jej stari rodicia mozu postrazit, pomoct, aj ked chapem ze kvoli muzovej praci to asi nebude lahke, ale bavime sa o vyhode na dalsich x rokov. no a pokial je to takto, mozno ma tu niektore ukamenuju, ale ja proste pustim malej rozpravky. hodinu kuka, a tu hodinu sa snazim robit nieco pre seba, dat si kavu v klude, obed bez neustaleho vstavania, pozriet si kusok serialu, proste tu hodinu denne mi treba lebo inak vyhorievam.

autor
14. okt 2020

@alikal zial prestahovat sa nemozeme, muz ma robotu, aku uz nenajde, naplna ho a velmi dobre je aj financne ohodnotena... telku pustam aj ja, ale vydrzia tak 15 minut a potom uz vresky tresky... akurat co riad poumyvam🤷‍♀️ Ale dakujem za rady, si zlata 🙂

marci77
14. okt 2020

a nejaka studentka, ze by sa s nimi prisla zahrat? Ja tiez, ked chcem mat na chvilu pokoj, pustim jej na youtube Tanculienku, Fihu alebo Jarosa ....15minut pozera, aj napodobnuje vsetko......ale mam iba jednu, u mna tiez manzel nula bodov, vzdy musim ist aj ja....a ak bol za tie 2roky kocikovat 10krat, to som aj vela povedala.
Ja uz mam aj starsie dieta, toto obdobie je take narocne, ale akonahle deti budu mat 3-4roky, vsetko sa zlepsi ....a s nastupom do skoly, budete mat tolko casu pre seba ako aj predtym, len vydrzat dovtedy
pripadne keby isli dvojicky do skolky napr. na pol dna? alebo na par dni v tyzdni? taku alternativu ste nezvazovali?

janickacrazy
14. okt 2020

Keby si s deťmi išla k tvojim rodičom napr. na týždeň-dva, mama ti pomôže, aspoň sa vyspis trochu, nedá sa?

bambinomio99
14. okt 2020

preco opatrovatelka neprichadza do uvahy ? nemas zdravotne problemy ked ti chyba spanok ?

alica_matejka
14. okt 2020

a oni ti uz nespia cez den na obed?

sidicek
14. okt 2020

Určite pomoc k deťom, keď sa nedá rodina tak platenú, prečo to odmietas? Takto bez spánku, podľa mňa, človek nedokáže fungovat. Deti ta potrebujú zdravú, nie zrutenu.

nickpick
14. okt 2020

neviem ake vazne su ich diagnozy, ale 2-rocne uz mozu ist do jasiel, pripadne skolocok urcenych pre taketo male deticky aspon na 3-4 hodiny denne, alebo do specializovaneho zariadenia, ak su diagnozy vaznejsie, studentka na vypomoc pripadne starsia osoba - suseda dochodkyna by sa nenasla? poprosit raz svokru raz mamu nech pridu raz za cas/stvrtrok na tyzden a pomozu ti....ak muz zaraba dobre tak aspon raz-dvakrat do tyzdna na 2-3 hodinky by si si mohla najst profesionalnu opatrovatelku, treba sa popytat znamych, ci nepoznaju niekoho, nejaka dobra kamaratka by sa nenasla? nepoznas ine mamicky, ktore maju male deti a potrebuju tiez postrazit, mohli by ste sa striedat....

deti95060810
14. okt 2020

len vydržať kým budú mať deti 3 roky... potom ich môžeš dať do Mš, popr. špec .MŠ. alebo sú tu aj maminky ktoré svoje deti dávajú kvôli zdr. problemom do DSS na denný stacionar...

maj98
14. okt 2020

Ahoj, úplne viem čo prežívaš. Ja mám 2,5 ročné dvojičky a skoro mi preplo. Tiež celé dni len okolo nich bez pomoci. Nakoniec keď som si pár krát šupla xanax a nebolo mi z neho vôbec dobre, tak som povedala ze buď jasle alebo psychiatria. A odvtedy chodia na 3 dni v týždni do jasiel. A ja sa čudujem sama sebe prečo som to nespravila skôr.

meluela
14. okt 2020

bez vycitiek sukromna skolka/opatrovatelka, aspon part-time ci niektore dni v tyzdni. v sukromnych ked dobre pohladas zvladaju aj niektore diagnozy. toto neprospieva nikomu, ani tym detom ked ty uz nevladzes. skor ci neskor na to doplati tvoje fyzicke ci dusevne zdravie. ja som to takto tahala velmi dlho takto ale kebyze do toho idem znovu tak hladam ine riesenia.

simca06022011
14. okt 2020

Tazko radit, ked nevieme z akeho dovodu musia byt deti len s tebou, o ake diagnozy ide, preco nemoze byt opatrovatelka riesenie. Ci su naozaj chore, alebo su len neposedne a nezbedne a klbcia sa medzi sebou.... Ja som bola v situacii "na nervy", lebo som pracovala. Mala isla teda do jasli ako 1,5rocna, sestra si napr. dohodla skolku 2x do tyzdna a nakoniec sa tam neterke (2r) tak paci, ze uz chodi kazdy den...

nickpick
14. okt 2020

v tejto situacii ma napada, ze zeny na SK zvyknu z hrdosti a akejsi vnutornej hanby, ze sa nedokazu o svoje deti postarat mlcat a uz len z principu nepoziadaju o pomoc, aj tu na MK som sa velakrat stretla s pristupom, ze ja mam 3-4 deti a zvladam a ty nezvladas starostlivost o 1 dieta....to zenam hovoria matky, svokry, manzelia a ini rodinni prislusnici, ale netreba sa hanbit, len zena, ktora od rana do vecera naplna potreby deti a manzelov vie ako sa citi a ci to psychicky a fyzicky zvlada, kazda sme ina, niektore zeny su rodenne maminy, zvladaju s prehladom a prstom v nose aj 3 deti, ine sa doma necitia naplnene aj ked svoje deti lubia, su zeny co maju deticky autistov alebo s inymi tazsimi ci lahsimi diagnozami, treba si nechat pomoct a hlavne poziadat o pomoc....

lujza123
15. okt 2020

Jasle? Pripadne napísať žiadosť mestu o pridelenie opatrovateľky/asistentky (keď opises svoju situáciu, diagnózy, zlá finančná situácia)

Obdivujem ta. Mat dvojičky je isto super, ale byt s nimy sama na materskej by som nedokázala.