Ako sa znovu naštartovať?

24. okt 2023

Ahojte,

idem si po názor na moju situáciu. Od včera mi je totálne zle, som úplne na dne.
V krátkosti opíšem situáciu, s manželom máme dve zdravé krásne deti, od narodenia sa im venujem, s prestávkami som chodila aj do práce,manžel pracuje prevažne v zahraničí, doma trávi málo času, takže celá domácnosť , deti bolo vždy na mne, do toho prišla otcova choroba + mama robila čo sa dalo , ale väčšina povinností bola na mne, pendlovala som medzi dvoma domácnosťami, otec zomrel a hľadám si prácu, konečne bolo niečo vo výhľade a včera mi zdvorilo povedali, že sa to ešte presúva, vyzerá to tak , že z toho nič nebude a do toho mi manžel povedal, že je hanba, že máme len dve deti. Som zo všetkého nenormálne psychicky aj fyzicky unavená, zo všetkých tých povinností, myslela som , že ma s tou prácou podrží a on mi povie toto. Od včera sa nedokážem upokojiť a je mi neustále do plaču. S mamou to ide tiež dole vodou, vyzerá, že ešte v pomerne mladom veku akoby dostávala demenciu, bude potrebovať pomoc. Naozaj nevládzem, prosím kto niečo podobné zažil, čo vás nakoplo fungovať ďalej? Momentálne by som potrebovala, aby ma niekto vypol aspoň na týždeň , aby som si mohla oddýchnuť.

Ďakujem za vypočutie

la_dolce_vita
24. okt 2023

Hanba, ze mate len dve deti? To ako myslel?

zmrzlinka2021
24. okt 2023

V prvom rade prestan davat v zivote seba na posledne miesta a byt k dispozicii vsetkym ludom. Toto je take slovenske myslenie, ktore z velmi vela zien robí doslova otrokyne, psychicke trosky, chorlave osobnosti.
Vobec sa necudujem, ze si tam kde si:
- prebrala si kompletne staroslitovist za rodinu, manzel zil a zie od vas separatne v zahranici. A darmo to tu niekto bude obhajovat, takto nema fungovat rodina, vztahy.
- bola si nonstop k dispozicii svojmu otcovi, čo je extremne narocne
- popri všetkom si aj pracovala

Zacni mysliet na seba, zacni hovorit aj "nie". Ty nie si ani psycholog, ani socialna pracovnicka, ani by si nemala byt opustena matka. Je hanba nie to, ze mas dve deti, co je vela na to, ze vlastne si na vsetko sama. Hanba je to, ze tovj muz nie je so svojou rodinou, nema sajn o realnom fugnovani rodiny, domacnosti a svoju cast starostlivosti o rodinu presuva na teba. To je hanba.

kvetinka75
24. okt 2023

@la_dolce_vita tak to by ma tiež zaujímalo. Inak fajn si to zariadil, pánko pracuje v zahraničí a o všetko doma sa stará žena. Tak čo, veď ešte ďalšie dieťa zvládne nie?
Autorka- v prvom rade by som teraz myslela na seba

0silvia0
24. okt 2023

podľa mňa je hanba, že muž sa takto správa ku svojej manželke. A to si tých ďalších 5 detí máš akože nakresliť? On nemá nič spoločné s vašim počtom detí, či ako to myslel? Ze tá pravá žena má minimálne 4 deti, všetko stíha, deti, prácu, rodičov, maká, drží hubu a nefňuká, či?

autor
24. okt 2023

@la_dolce_vita keď počuje, že v okolí je niekto tehotný a čaká tretie dieťa alebo aj viac tak je to vždy takto, ja sa na viac detí necítim a mám už aj svoj vek

majlo1234
24. okt 2023

Tak nech sa necha muz oplodnit a nech sa stara. Sa im lahko mudruje dofrasa

autor
24. okt 2023

@0silvia0 asi tak, všetko škola jeho mamy si myslím , lebo ona je superžena

avonladyba
24. okt 2023

Však mu povedz, že ty máš deti 4, keďže sa staráš dvojnásobne. Hanba je, že on má detí 0.

0silvia0
24. okt 2023

Treba mu povedať, že o deti sa treba aj starať, keď bude doma participovať na výchove detí, potom mu ešte zo dve porodíš, ale za podmienky, že pôjde s oboma na materskú. Ľahko sa mudruje keď je v zahraničí a deti vidí občas a nemusí s nimi nič robiť.

la_dolce_vita
24. okt 2023

Mat dve zdrave deti nie je vobec hanba...

nikyball
24. okt 2023

len dve? on co domov chodi ako na prazdniny povie toto? škoda , ze zivot takychto sebcov neprefacka

januska12323
24. okt 2023

Keď príde domov zdvihni sa, napíš zoznam čo treba urobiť a choď na pol dňa mimo domu. Telefón si "zabudni". Potom príď a všetko ofrfli. On potrebuje vidieť realitu a ty nejakú dovolenku.

h2
24. okt 2023

Mať len 2 deti je hanba? Ja mám jedno, tak to je potom čo? Mám chodiť kanálmi od hanby?! Hanba je, že jeden otec rodiny si užíva "slobodný život" v zahraničí, kým sa jeho žena ide doma zodrať od starostlivosti o dve deti, dve domácnosti a chorého otca.

0kristina0
24. okt 2023

2 deti v dnesnej dobe je luxus, prepac ale tvoj muz je sedlak

zuzlaka
24. okt 2023

Čo tak sa otvorene porozprávať s manželom o tom ako sa cítiš? A ako si to ty ďalej predstavuješ?

autor
24. okt 2023

@zuzlaka skúšala som , nemá to význam, on si ide stále svoje

vikiki29
24. okt 2023

Tvoj muž je dilino. Navrhla by som mu nech pekne nakluše domov a namiesto užívania si slobodného života v zahraničí nech priloží ruku k výchove a domácnosti. Väčší blud ako to, že mať len 2 deti je hanba som ešte nepočula 🤷‍♀️🤦‍♀️. Načo mu je väčšia rodina keď ani tak sa nestará - max. iba finančne prispieva?

grof_monte_christo
24. okt 2023

Inteligentný muž by ťa dokázal pochopiť aj podporiť. A to tvoj muž nie je, prepáč, ale je to obyčajný sedlák a asi s ním nepohnes.