Ako sa zmieriť s rozpadom manželstva po nevere?

16. nov 2023

Ahojte, po 17 spolocnych rokoch sa manzel zalubil a opustil mna aj deti. Su to uz 3 mesiace. Myslela som si, ze mame pekny vztah, bol to zaroven moj najlepsi priatel. Asi som sa v nom velmi zmylila. Racionalne viem, ze to co nam urobil je svinstvo, ale pocitovo to neviem v sebe este uzavriet, kedze sa musime stretavat kvoli detom. Tie, co ste si prezili nieco podobne, ako ste sa s tym zmierili? Ako prejst cez to sklamanie? Co vam pomohlo zvladnut to a ist dalej?

markusrasford
16. nov 2023

Je to veľmi ťažké a jediné čas zahojí tvoju bolesť

janulka1802
16. nov 2023

Ja som to nezažila síce, ale chce to čas. 17 rokov je riadna doba, takže aj vyrovnať sa s tým chvíľu potrvá. Hlavne nezatrpkni a nezanevri na celý svet. Určite Ťa ešte v živote čaká niečo pekné. Držím palce.

tramtada31
16. nov 2023

Zivot nám prináša rôzne skúšky. Vyznie to ako klišé, ale treba ist dalej a odpustiť. Zameraj sa na to pozitívne. Asi to nebol funkcny vzťah, keď to takto skončilo a uvedom si, že aj ty máš právo byt milovaná a dostala si opäť voľnosť a sancu zazit to, čo je spojené so začiatkom noveho vztahu, to je motyliky v bruchu, zaľúbenosť, prvé rande, pozornost… zameraj sa na to pekne, čo tá caka, určite je toho veľa 🙂 držím palce

domkakvet
16. nov 2023

Je to este velmi kratka doba aby si po 17 rokoch take nieco v sebe uzavrela a najdolezitejsie je odpustenie.

betulinka1
16. nov 2023

Drzim ti palce, bude to chvilu trvat. 3 mesiace je este taka bolestivá fáza. Zameraj sa na seba, cvic, chod medzi novych ludi, joga alebo neviem co ta bavi. Popočúvať nejake videa na nete na tuto temu. Je ich kopec. Ked mas prec deti, zavolaj kamosky, idealne nejake trosku feministicke, ktore si podobným presli. Jedna tvoja životná cesta sa zatvorila a druha sa ti otvorila. Odpusti sebe a aj jemu.

roja01
16. nov 2023

Ja si pamatam, ze u nas v rodine pre neveru zeny ostal opusteny muz. Dal sa dokopy, zacal sa o seba starat, zacal dbat na moderne oblecenie. Neskor ho denne zastavovali znami a priatelia, ze mu ten rozvod pomohol, ze velmi dobre vyzera. Aj to mu pomohlo lepsie sa s tym vyrovnat.

jujala
16. nov 2023

Mne sa stalo to iste ale "len" po 15r. Najvacsi bôl /prve mesiace/ som prezila vdaka tomu, ze kde sa dalo, tak som sa spovedala /v praci, rodine, susedke/. Potom som zacala realne uvazovat a do 4mes. od rozchodu sa zrealizoval rozvod. Potom som sla na web na zoznamku, nie pre zoznamenie sa ale na vykecavacky, proste nebyt sama. V podstate sa mozes opat vyspovedat niekomu, koho nepoznas a nikdy nestretnes. Nakoniec som si zosumarizovala zivot straveny s ex a vlastne som stastna, ze som ho prezila prave s nim, a prave s nim mam deti. V porovnani napr. s kolegynami ja som mala krasny vztah max. naplneny, len proste rozpravka skoncila. Posledne mesiace som citila, ze sa nieco deje a nezili sme naplno jeden pre druheho a takto by som nechcela pokracovat vo vztahu, tak mozno aj dobre, ze to malo taky dej. Momentalne mam priatela a opat milujem a opat som milovana.
Clovek si musi vytrpiet aby mohol opat milovat, je potrebne akceptovat, ze kazdy ma pravo na svoje rozhodnutie, a je len k Tvojmu dobru aby si odpustila. Vela stastia

hugger
17. nov 2023

Sucastou terapie zraneni po rozchode by malo byt aj uvedomenie si co sa stalo, preco, ako si k tomu prispela a co zmenis aby sa ti to v dalsom vztahu nestalo znova. Hnev na manzela je mozno opravneny a mozno podvedome citis ze si tiez urobila chyby ale nevies si to priznat.

slovakboy
17. nov 2023

Neobviňuj sa a nehľadaj odpovede. Tie nájdeš neskôr. Mysli teraz predovšetkým na seba a na prítomnosť. Neprojektuj si zlú budúcnosť buď na ňu vôbec nemysli alebo si plánuj peknú budúcnosť ak ti to pôjde. Je to veľká bolesť a budú sa ti objavovať pochmúrne myšlienky (možno nie) ale určite smutné. Vtedy si nájdi nejaký zdroj sily a bod záchrany. Zdrojom sily môžu byt deti, ale napríklad aj dobre upečený koláč, alebo dobré vztahy so zvyškom rodiny, priateľka. Proste všeobecná psychohygiena a prevencia pred depresiou, hoci je nemáš a ani nemusíš mať, tie pravidla ti pomôžu zmierniť bolesť. Vyrovnanie sa so stratou môže trvať asi rok a maximálne dva. Dlhšie by to nemalo byť. Počas toho obdobia si nájdeš nové zdroje radosti aj popri tom trápení. Budeš mat lepšie chvíľky a horšie a budú prichádzať vo vlnách. Je to ako keď padne kameň do vody. Na začiatku sú vlny vysoké a husté, potom budú menšie a menej časté, až sa nakoniec hladina ustáli.

daniela2202
17. nov 2023

Ak príde nový muž do tvojho života, zabudneš veľmi rýchlo 😁😊😁... veľa šťastia prajem