Ako sa zbaviť žiarlivosti, alebo ako ju aspoň znížiť?

nastus
9. dec 2015

Ahojte babule mám problém od kedy mám tohto priateľa som strašne žiarlivá, nikdy som so žiarlivosťou nemala problém. 🙂 Ale teraz som taká veľká žiarovka , žiarlim i nato že sa na dakú inú pekne usmeje.. 😢 Milujem ho, plánujeme spoločnú budúcnosť a nerada by som to kvôli žiarlivosti stratila.. Čo spraviť preto alebo ako sa správať tak aby som tú žiarlivosť obmedzila? Máte stím skúsenosti?

guinevre
9. dec 2015

@nastus Ked ti on sam nedava dovod aby si ziarlila, tak mas problem so svojim sebavedomim. Treba pracovat na tom. Naucit sa lubit a respektovat najprv seba, a uvedomit si, ze nikoho nevlastnime. Ked niekto chce zo vztahu odist, tak odidte, ziarlivost nepomoze, praveze naopak - od zialriveho cloveka partner skor odide.

monikamichal6
9. dec 2015

No nerada to hovorím, ale takto ho len odplašíš, muži sú radi, keď im dáme najavo, že sú jedineční, ale odtiaľ potiaľ...keď to zájde priďaleko a nedáš mu dýchať, nemusí to pre teba dobre dopadnúť...a inak nepoznám chlapa, čo sa nepozrie za inou, dokonca aj môj, ale viem, že tam to začína a aj končí.

nastus
autor
9. dec 2015

Ok budem sa to snažiť nejako korigovať a nechať to len pri bežnej žiarlivosti ktorá je prímerná i trošku potrebná čo poviete? :D

jadelka
9. dec 2015

@nastus a preco ziarlis? Sprava sa on nejako neprimerane k inym zenam? Pisala si, ze tento problem mas len pri nom, do teraz si ho zrejme nemala...niekedy ziarlivost ani nie je ziarlivost len signal podvedomia, ze sa mas mat na pozore. Zazila som to aj ja, dokonca mi moj, dnes uz ex nadaval, ze som ziarlivka a neviem co a napokon sa moje "ziarlenie" ukazalo ako opodstatnene, lebo naozaj ma podvadzal s tou, na ktoru som ziarlila...proste zena ma intuiciu

nastus
autor
9. dec 2015

Jagelka priznávam že on zato nemôže práve naopak zato môžem ja.. Sen tam povie niečo zo srandy ale inak nie. Neviem či to mám z predchádzajúcich vzťahov alebo čo kedže moje vzťahy boli veľmi zlé.. Ale nikdy som stím nemala problém vždy to bola zdravá žiarlivosť.. Možno ako spomínala guinevre mám veľmi nízke sebavedomie čo si všimol aj môj priateľ.. Ale aj tak musím to zmeniť :D

magmolatus
9. dec 2015

@nastus snažíš sa držať dobrého a nevieš sa ovládať. Trochu uber z pary. Ženy si myslia že chlapi chcú aby ženy žiarili ale je to blbost ako hrom.

guinevre
9. dec 2015

@magmolatus a veru aj z tej opacnej strany, nechcela by som mat doma ziarlivca.

zdena12345
10. dec 2015

@nastus celkovo pekny pohlad na existenciu muza a zeny je v knizke muzi su z marsu, zeny z venuse. nedavno som stiahla z netu nahovorenu knihu, tak to som pocuvala. neriesia tam priamo ziarlivost, ale je to k niecomu napomocne🙂
no a o ziarlivosti ja zo svojej skusenosti len tolko. kym nebol dovod, neziarlila som. po nejakych tych klamstvach... prisla aj ziarlivost a uprimne viem ze neprimerana. nevedela som s tym nic robit. spravat som sa snazila tak aby som ho "neprenasledovala" ale v mojom vnutri to bolo stale. islo ma zozrat z vnutra a nedavno sa nas stary problem znova vynoril. teraz to mam v plane riesit cez odbornika. pretoze viem, ze ci v tomto alebo dalsom vztahu s tym budem mat velky problem a nechcem zozierat samu seba

moonlight1210
10. dec 2015

@nastus
1. prestan na nom visiet. je uzasny, je skvely, ale nie je jediny na svete (aj ked obrazne pre teba ano).
2. neverny ti moze byt kazdy jeden, v akomkolvek obdobi vasho vztahu (aj ked mate zrovna slnecno a bezoblacno)
3. vernost ti nikto nemoze prisahat, ani ty za seba. vernost je rozhodnutie, a ako take sa da kedykolvek zmenit.
4. nepodliehaj nutkaniu, ze potrebujes len male uistenie, maly dokaz a budes spokojna. ziarlivost je cierna diera, cim viac davas, tym viac ziada. (napr. ho poziadas, ci by nemohol iba sa trosku menej bavit s inými zenami a viac s tebou, ked ste v spolocnosti. - vyzera to ako normalna ziadost, ale u ziarlivky nie je. casom ti totiz bude vadit aj ta trocha, stale sa ti to bude zdat vela, az zistis, ze si spokojna len vtedy, ak sa v spolocnosti rozprava len s tebou. akonahle si k vam niekto prisadne a on sa zacne bavit aj s nim, uz si na trni a mas pocit, ze zrazu si vzduch. nasledne na to sa "opravnene" nafucis a neskor preto doma zrobis scenu.).
5. zakaz sama sebe vysvetlovat si nie celkom jasne situacie po svojom, resp. vytvarat vlastne zavery, teda konspirovat (napr. zavolas mu kde je, v pozadi pocut sice velmi slabo a tlmene, ale predsa vesele hlasy a zensky smiech. on vsak povie, ze je v praci a pride dnes neskor. konspiracna teoria: aha, no jasne, preto som pocula smiech nejakej baby, isto siel volat na chodbu a hlupak si neuvedomil, ze aj tak to pocujem. bohvie, kde a s kym je a mna tu chce opit rozkom, len pockaj, vtacik, az dojdes domov! realita: sedel pri kompe, dorabal projekt, pekelne sa pri tom otravoval a tuzil uz vypadnut domov, len nemohol. a mal pustene radio, ktore stisil, ked si volala.)

dendrobia
10. dec 2015

Ja som mala tiez problem so ziarlivostou. Z vlastnej skusenosti ti napisem,ze ovladanie sa ti nepomoze. Tak velmi som to chcela skorigovat,ale ziarlivost bola silnejsia a ja som si to uvedomila. Vyhladala som psychologicku,lebo som vedela,ze takto nas vztah znicim. Absolvovala som par sedeni,cisto sme sa spolu len rozpravali,nedala mi ziadne lieky ani nic. Po roku som zistila,ze ziarlim,ale uz primerane 😀 proste som mala nizke sebavedomie a ona mi ho istym sposobom dvihla a ukazala smer 🙂 drzim prsty

petra7777
10. dec 2015

Moja maminka kedysi dávno vravievala môjmu mužovi....Nežiarli zlatý môj...lebo aj keď jej budeš ruku na ***** držať.....ak bude chcieť, aj tak to urobí !

margaretkamirka
10. dec 2015
Používateľ margaretkamirka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od margaretkamirka.

ja by som tiez na tvojom mieste vyhladala nejaku psychologicku mozno ti to pomoze..

falbala132
11. dec 2015

ja som tiez nebola nikdy ziarliva, iba pri jednom jedinom chlapovi a to dokonca prehnane, pritom bez rukolapného dovodu... az po rozchode s nim, som prisla na jeho nevery, takze moze byt, ze podvedome nieco citis a zaroven sa branis tomu, zeby to tak mohlo byt.

evka415
3. máj 2017

A je to tu prezívam neveru od manzela tak to boli uz neviem co zo sebou velka bolest neviem ako sa mam s tym vysporiadat

moonlight1210
4. máj 2017

@evka415 mas to potvrdené na isto?
Pýtam sa len pretože, že mučiť sa takto pre pravdepodobnú neveru, je zbytočne kruté.

Ako to prekonať? Ťažko. Určite v prvé dni. Potom sa to už dá. Záleží aj od jeho postoja k tomu. Či sa hanbi, že to urobil, a chce byt s tebou, alebo je mu to jedno a chce už iba tu druhu.

Všeobecne: najprv sa vyplac. Pozaluj sa, ak mas komu blízkemu (vyberaj dobre, občas v takom stave povieme všeličo, musi to byt dôveryhodná osoba). Daj si pauzu na svoje pocity.
Potom uvidis, ako sa bude situácia medzi vami vyvíjať. Podľa toho záleží, čo ďalej urobíš.

padol
5. máj 2017

Asi by som sa pozrel na tú vec objektívne a povedal si či má zmysel žiarliť alebo nie ... A keby to nešlo ani tak, tak by som sa nebála ísť k nejakému odborníkovi.