Ako sa zbaviť svokra?

24silvinka24
18. dec 2012

Som mamička na MD ked som otehotnela presťahovala som sa k priaťelovi ktorý býva s ocom, máme dvojizbový byt jednu izbu my a druhú svokor. Už sme takto vyše 9mesiacov len ja už nevládzem, urobil si so mňa slúžku nič si neporiadí, jednoducho spraví bordel a odíde preč. Ja potom celý deň nič iné nerobím len poriadok. A ked mu poviem jednoducho povie že on zarába a ja som na MD nič nekúpi do domácnosti a ešte nás vyjedá. Nemôžem mu odpapulovať lebo nás vyhodí a my fakt nemáme kde ísť. Ako sa ho mám zbaviť? myslíte že pomôže ked si nebudem bordel všímať? ked umyjem riad a jeho veci čo jedol nechám tam? neoperiem mu veci iba naše? prosím poradťe ja už nemám na to nervy.... ☹

nikolet_89
18. dec 2012

@24silvinka24 ahoj svokor videdil tvojho priatela ?? ma tvoj priatel trvaly pobyt v tom byte ?? ak hej, tak vas nemoze vyhodit 🙂 pretoze automaticky byt zdedi tvoj priatel...a vlast

24silvinka24
autor
18. dec 2012

áno on tu má trvalí pobyt len ja s malím tu niesme vôbec nahlásený, už som mala dva krát papier vypísaný iba to mal ísť zaniesť a vyhodil to a domový dôverník čaká do konca roka potom sa bude platiť pokuta a nato ja nemám :(

nikolet_89
18. dec 2012

@24silvinka24 vlastne polovica akoby uz bola jeho, pokial jeho mama nezije...a ked tam ma trvale bydlisko tak ho taktiez nemoze vyhodit a kedze ty si matka jeho dietata a dieta je jeho tak tak isto nie...🙂 kludne sa chod na to spytat niakeho pravnika, ale po pravnej stranke by nemal mat ziadne pravomoci na toto...a ja navrhujem, neprat mu, nezehlit mu, nevarit mu, ano jasne, ked je to v chladnicke moze si zobrat kedy chce co chce, takze by som si ladnicku dala do izby i ked my je jasne, ze nemate tolko miesta v jednej izbe, ale ked nepochopy tak ma smolu a priatelovi by som dala kvapky, je to jeho otec takze sa pekne dohodnut na spolocnom plateny uctov to co je spolocne dat na 1/3 nech si svoju cast zaplati vasu naozaj nieje povinny, a dalej nech prispeje na stravu ak mu mas varit...

nikolet_89
18. dec 2012

@24silvinka24 pocuj trvaly pobyt ti moze nahlasit aj tvoj priatel pretoze ma trvaly pobyt on v tom byte a dieta nemusis respektive ani my nemame malu zatial...nemusis sa spoliehat na neho staci ist na bytovy podnik a nahlasit dalsiu osobu v byte

nikolet_89
18. dec 2012

@24silvinka24 aj my byvame u nasich rodicov...tiez mna nemozu vyhodit a muza som isla nahlasit ja s nim...ziadny problem v tom nebol 🙂

24silvinka24
autor
18. dec 2012

aha no jeho mamina žije len sú rozvedený už 6 rokov a ona dostala chatu a priatelovi mali na 18nástku prepísať byt len on si myslí že ho nebudeme platiť a že nám ho vezmú, a on platí jedine nájom no za byt 60€ a my 100€ a nič iné nekúpi raz za čas aj to v akcii pred dátumom spotreby a mi to jesť nebudeme on to tiež neje iba sa to potom vyhodí a zje naše, a to sme už boli vybavovať tam nám povedali že potrebujeme mať súhlas majiteľa bytu aby ma priateľ vybavil a on to nechce dať,

dolly_xd
18. dec 2012

@24silvinka24 prepac ale ja som na svokrovej strane,nevidim do toho ale z toho co si napisala sa ho musim zastat ak sa ti nepaci chodte do podnajmu...., je to jeho byt ty si tam prisla ako posledna..urcite to nieje ani prenho lahke tlacit sa s vami v dvojizbovom byte 😉

24silvinka24
autor
18. dec 2012

@dolly_xd prepáč ale to vôbec nieje tak, načo potom stým súhlasil na začiatku? od začiatku sme mohli ísť do podnájmu a nie mu dať na prerábku bytu, čo s toho my máme? a ked tak nech si po sebe poriadí priateľ tiež chodí do roby a vie si za sebou poriadiť, a svokor príde s roboty, naje sa neumyje riad, umyje sa neumyje vanu, po umytej dlážke mi chodí obutý a odíde na celú noc za frajerkou u ktorej prespí, keby tu býval ale on tu narobí bordel, a odíde to je v tom

24silvinka24
autor
18. dec 2012
dolly_xd
18. dec 2012

@24silvinka24 skusila si sa vzit do jeho koze? jedneho dna mozno k tebe pride byvat tvoja nevesta a zacne ti robit poriadky otoci ti system hore nohami a tak bude pisat na forum ako sa ta zbavit 😀 co sa tyka prerabky majetkopravne vztahy ste si mali vysporiadat predtym...a este k tomu poriadku pred tym taky nebol? nevidela si ze to nebude fungovat? 🙂

24silvinka24
autor
18. dec 2012

@dolly_xd tak nie zbaviť to nieje tak nemyslela som to tak ale iba aby si začal riadiť po sebe aspon troška sa snažiť, nie nebol lebo ani často doma nebýval povedal že byt prepíše na nás a po čase zmenil názor začal byt hnustný, začal veľmi piť , a potom si to ja psychicky zle odnášam, načo on chcel aby sme išli k nemu bývať? aby mu mal kto robiť slúžku? alebo čo? ja takto pol dna upratujem a nevenujem sa vôbec malému, večer som unavená a s toho všetkého na všetkých nervozna

dolly_xd
18. dec 2012

@24silvinka24 ak nepomaha rozhovor tak potom to faktt vidim nato odstahovanie....alebo to skus brat s lahkostou nenervuj sa to ti bordel nepoupratuje 😀 ale stale si stojim za svojim inac ak sa nenahnevas ak by byt prepisal na vas co by ste tym poriesili? aj tak tlacit sa 3 v dvojizbovom byte nieje dobre riesene si myslim 🙂 neber to zle myslim to v dobrom 🙂

erikav
18. dec 2012

tak toto ja nepochopim..vyhovorky typu, nemame kam ist...kazdy keby chce, tak si vie vyriesit svoju vlastnu bytovu otazku...preco by si svokor nemohol vo vlastnom byte robit co len chce? inak, suhlasim s @dolly_xd

24silvinka24
autor
18. dec 2012

@dolly_xd dakujem skúsim niečo porozmýšľať hádam 🙂 uvidím ako to dopadne

@erikav tak máme ísť ale podnánoj a s tými financiami čo máme budeme mať tak na nájom jednoizbového bytu nič viac a to nieje bohvie čo, a môže si robiť ale nie somnaslúžku tak ten bordel sa nepouprace sám, nič neporiadí a to nieje bohvie čo, nebudem ani ja riadiť najem sa neumyjem riad a budeme tu tak bývať tak sa mi to vidí

moon1979
18. dec 2012

@nikolet_89
máš to trošku pomýlené ... naštuduj si vlastnícke práva a potom prídeš na to, že čo si napísala je blud ...
to kde si vyčítala, že bez súhlasu vlastníka nehnuteľnosti si môže kto chce a ako chce prihlásiť trvalý pobyt do danej nehnuteľnosti a nasťahovať si tam koho chce, len preto, že tam má na základe súhlasu vlastníka on sám trvalý pobyt? tak to by tu bolo riadne kocúrkovo ...

sisaha
18. dec 2012

@24silvinka24 nechapem preco mu tu sluzku robis, ved mu neper, nezehli, nevar, neupratuj po nom. Ak na to nervy nemate, tak vidim jedinu moznost - odstahovania sa.

moon1979
18. dec 2012

@24silvinka24 no nebudeš na tom lepšie ak by ste išli do 1 izbového bytu? tam ti nikto bordel robiť nebude a budeš mať okrem tej jednej izby aj kuchynu aj kupelnu len pre seba a tvoju rodinu ... a nemusis sa nervovať so svokrom ... podla mňa by si bola na tom podstatne lepšie ... takto sa musíš prispôsobovať a navyše riadiť sa tým, čo povie "pán domu" ... inú možnosť nemáš, nezabúdaj, že ty si "prisťahovalec" ... bohužial ale je to tak ...

mummy01
18. dec 2012

@nikolet_89 urcite nieje automaticky polovica bytu synova,mas zle informacie.Jedine ak by boli spoluvlastnikmi tak vtedy ano.Vyhodit ich moze...

@24silvinka24 chce to nejake pravidla,zrejme ste si ich hned na zaciatku nestanovili...urcite niesi jeho sluzka a je to cele o komunikacii,treba sa porozpravat aj o upratovani,aj o financiach.

xlucia
18. dec 2012

@nikolet_89 a kde si prisla na to, ze rodicia ta nemozu vyhodit???

@24silvinka24 nemas sa ho ako a preco zbavit. on je vlastnik bytu, odist musite vy.

liz_lemon
18. dec 2012

@24silvinka24 tak ty sa nastahujes k niekomu, a este sa ti nepaci? 🙂 presne ako pisu baby, mozete ist prec, nikto vas tam nedrzi, to by kazdy vedel, zit v cudzom a este sa stazovat
uplne mi rozum stoji nad tvojou otazkou, ze ako sa zbavit svokra....to ako nech sa berie kade lahsie, a vam nech ostane byt?
do zrkadla sa ti dobre pozera?

24silvinka24
autor
18. dec 2012

@sisaha idem to stopnúť a poviem mu že to tak aj ostane slúžka niesom , plne som sa rozhodla,
@moon1979 tak budeme na tom lepšie no hádam sa niečo vymyslí uvidíme

@xlucia tak som to úplne nemyslela že zbaviť, ale ako to proste stopnúť, dáko sa to musí ,

24silvinka24
autor
18. dec 2012

@liz_lemon nemyslela som zbaviť úplne, proste len som mala zas nervy tak mi toto prišlo tak napísať, ja viem že on neodíde ani nemá na to právo ale zase nemá právo si robiť so mna slúžku, lebo aj ked mu to nechám neumyjem za neho riad nechá ho tam aj on aj týždeň a potom ja tu mám malé dieťa a on o tom vie a je tu smrad bordel a tak, jemu to je jedno a on nechce aby sme odišli už sme mali jeden byt ale on nás presviedčal aby sme ostali a takto to furt dopadne

liz_lemon
18. dec 2012

@24silvinka24 pozri sa, tu sluzku si zo seba urobila sama, tak to zial byva, vacsina chlapov ma s domacimi pracami problem
ale myslim, ze ked tam uz byvas, tak to najmenej je, ked poupratujes

24silvinka24
autor
18. dec 2012

@liz_lemon a ked 6 rokov býval sám so synom vedel robiť domáce práce a mu to nerobilo problém, tak nech si zvykne aj teraz, a ano poupratujem ale ja mám všade čisto a len on robí bordel všade, a áno robila som so seba slúžku lenže už to prešlo pridaleko každý den je to horšie a horšie, zo začiatku mi pomáhal a teraz? ani prstom nepohne

evickav
18. dec 2012

@24silvinka24 ak mali priateľovi prepísať byt na 18 r. - je to v nejakej dohode pri rozvode? svokra dostala chatu, na tom sa museli právne dohodnúť a tento byt bol ako riešený v majetkovom vyrovnaní pri rozvode? je to len ústna dohoda?
prešla som si niečim podobným, preto sa pýtam

sissy27
18. dec 2012

@24silvinka24 ako sa zbaviť svokra?? no to skôr svokor by mohol napísať, ako sa zbaviť synovej frajerky... zoberte si hypotéku a šup do vlastného, v čom je problém? nie sú financie, nie je zamestnanie? a na toto sme nemysleli skôr ako sme otehotneli? ja úplne chápem tvojho svokra - veď keď už si tam a nechodíš do roboty, tak aspoň upratané a navarené nech je... uvedom si, že on je vo vlastnom...
@nikolet_89 a tebe len pre informáciu - vlastníctvo bytu a trvalý pobyt nie je to isté, iba vlastník bytu ťa môže prihlásiť na trvalý pobyt a rovnako dobre ti ho môže aj zrušiť... nie že XY má niekde trvalý pobyt a nahlási si tam ďalších 20 ľudí bez súhlasu vlastníka... a inak aj tvoji rodičia ti môžu trvalý pobyt zrušiť a ešte ťa aj vydediť...

24silvinka24
autor
18. dec 2012

@evickav ony sa na tom dohodli na súde a priateľ mi vravel že by mali byť o tom aj dáke papiere a nikto ich ako zázrakom nevie nájsť lebo jeho sestra na 18nástku má dostať chatu a doplatok a tá má len 12rokov tak ktovie ale ona žije s mamou a tá povedala že to prepíše jej to problém nerobí

evickav
18. dec 2012

@24silvinka24 to by mal byť potom aj nejaký záznam na súde o tom,,, zájdite si za nejakým právnikom a informujte sa o tom,,, určite sa bude dať s tým niečo robiť,,, ja by som neustupovala,,, sama som si zažila podobnú skúsenosť, ale so svokrou,,, žili sme tak 5 rokov a bol to neskutočný psychický teror,,, nechcem to tu rozpisovať, lebo pre niekoho by som bola asi veľká sviňa, ale ja viem svoje,,,
keď tak píš IP

24silvinka24
autor
18. dec 2012

@evickav áno mal by byť ale tým to aj tak nehasne bude byt priateľov a on zase bude vravieť že nemá ísť kam tak ostane pri nás a bude to stále to isté, ja proste len chcem aby sa naučil odložiť za sebou veci ked príde s obchodu a donesie tašku hodí ju na lavicu to je ťažké tu lavicu otvoriť tam ju odložiť? alebo ked sa kúpe je ťažke si šampon alebo gel dať na poličku čo je v rohu vo vani ale on to nechá na vani? ja ťažké ked príde sa vyzuť ked vydí že je ešte mokrá dlážka pozmývaná? jednoducho ja iba toto chcem lebo dennodenne upratujem pol dna iba ponom veci,

zebra41
18. dec 2012

@24silvinka24 holt - majitel bytu je svokor a vy ste sa nastahovali k nemu,tak bud respektujte pravidla alebo si chodte po svojom...on predsa nie je povinny sa vam starat o byvanie. on zije ako on chce a vy ste "na navsteve". Ked date do poriadku pravne veci a byt sa prepise na priatela,tak mozete rozmyslat co so svokrom.
Pokial vsak chces zmenit byvanie a ostat s nim byvat,tak bud proste po nom prestat upratovat a nevsimat si to....co teda pri malom dietati neverim,ze by si vedela. Porozpravat sa s nim - co teda asi tiez moc nepomoze,lebo evidentne to berie tak,ze to su zenske prace,tak ich rob. Alebo sa s tym zmierit a upratovat po nom.