Ako sa zbaviť psychicky labilného chlapa?

bike12
21. apr 2015

Prosim o radu: kamaratka ma pred 2 rokmi zoznamila s jej kamaratom, ktory si rovnako ako ja hladal novu partnerku. Po mesiaci som zistila, ze je psychicky labilny, zije mimo reality. Hned chcel mat so mnou dieta a nastahovat sa ku mne. Okamzite som to ukoncila. Viac sme sa my dvaja nekontaktovali. Moja kamoska s nim nadalej udrziavala kamaratsky vztah. On sa ju snazil zbalit,ale vytrvalo ho odmietala. Posledny tyzden obtazuje tento chlap kamosku s tvrdenim, ze ja som porodila jeho dieta a nech mu to ona potvrdi. Co je samozrejme cista hlupost. Chodi za kamoskou do jej prace a neslusne jej nadava. Dokonca sa jej vyhraza, ze jej muzovi narozprava rozne klamstva. Mna ten chlap zatial nekontaktoval. Kamoska je na pokraji nervoveho zrutenia.
Ako mu vysvetlit, ze su to vsetko jeho vymysly? Ako ho presvedcit, aby nekontaktoval kamosku?
Vopred vdaka za konstruktivne rady.

natalym
21. apr 2015

Nabúchaný kamarát s holou hlavou?

lenbea
21. apr 2015

@bike12 nepomohlo by dáko sa mu povyhrážať? A neni na to aj dáky paragraf?

pribinak
21. apr 2015

Pánovi ked jej príde nadávať treba zavolať sanitku, ze pan je nepríčetný

maminuska
21. apr 2015

@bike12 normálne to oznámit na polícii.

ivanka12311
21. apr 2015

V prvom rade,zrušiť sním akýkoľvek kontakt..keď príde trusit reči, pekne sa len usmiat a treba mu povedať nech si ide dať vyšetriť hlavičku, lebo zrejme v poriadku očividne nie je, môže mať psychické problémy..želám vám pevné nervy 🙂 lebo ako sa ja poznám trafila by som takého človeka dacim nech sa preberie..

simca06022011
21. apr 2015

@bike12 a kamaratka je v tej praci sama? Alebo ako? Proste ho tam netreba pustat, treba ho par krat rucne strucne poslat prec, ze obtazuje.. ak toto bude pokracovat, nech to povie manzelovi v prvom rade ona, co je vo veci a urcite neda na slova maniaka... este to skor vybavi on... . Ak nepomoze takato jednoducha vec, treba pri jeho navsteve volat policiu a normalne ho udat za obtazovanie.

Na mna sa pred par rokmi (daaavno) nalepil takyto typ, bol schopny prist a presediet mi v kancelarii na stolicke hodiny, natlkat tie jeho bludy ludom do hlavy... a nevedela som ho z tade dostat a to sme teda ziadny vztah nemali ;) Iba sme sa spoznali a prisiel si "poklebetit"... ked som ho teda po jeho narazkach na vaznejsi vztah a intimnosti a tak umiestnila, povedala som mu co a ako, normalne ostal cely nervozny a zacal mi chodit do firmy ako na klavir (no este castejsie), otravovat, nakoniec mi zacal vykrikovat kadejake hluposti... jedneho dna prisiel velky "ocko", chytil chlapa za golier, vypoklonkoval ho s tym, ze nech sa neunuva otravovat a viac som ho nevidela.... este mi prislo par "stiplavych" sprav na ktore som nereagovala a bol klud. Stastie, ze nevedel kde byvam :P

zdena12345
21. apr 2015

ked za nu pride nabuduce zavolat 158 alebo 159 (mestsku policiu). Ja som mala problem s mne neznamym chlapikom, co ma chodil obtazovat do prace(kde som bola sama) hovoril uplne kraviny a tak som zavolala policiu a odvtedy bol pokoj

ivett1
21. apr 2015

@bike12 ty ho nepresviedčaj ... kamoška, nech si na neho zavolá svojho muža alebo políciu ...

domak2
21. apr 2015

@bike12 ako mu vysvetlit? No v policajnej cele. Ked ho nabuduce zbada, nech okamzite vola policiu, alebo nech ho ide aj teraz udat.

bonaqa2013
21. apr 2015

kámoška je tiež nejaká od veci keď má takého kámoša resp. keď s ním drží kontakt. Aký išiel takého našiel....

bike12
autor
21. apr 2015

Kamoske zial az teraz doslo, ze s nim mala zatocit uz davno. Ona ho kedysi utesovala, ked mal depky. No a teraz sa to otocilo proti nej.
Policia je az posledna moznost. Realne nema ziaden dokaz. V obchode na dedine je sama. Nema tam kameru. On jej tam len pride vynadat do p... a ide prec. Zrejme si on dava aj pozor, aby nikto iny nebol v predajni.
Myslela som, ci by ho zastavilo, ak by som mu telefonicky alebo aj osobne vysvetlila, ze nic z jeho fantazii nie je pravda. Len sa obavam, ze by to nedokazal vnimat a ani by vysvetlenie neakceptoval. A pravdupovediac ani sa mi nechce ist do takehoto konfliktu. Kamoska si za to do znacnej miery moze sama. Ale nechcem sa na nu vykaslat. Chcem jej pomoct, len neviem ako.
Na zaklade vasich skusenosti najviac pomaha velky osobny ochranca.

veronika33
21. apr 2015

ty sa mu určite neozývaj, kamarátka nech kontaktuje políciu, že sa jej nebezpečne vyhráža a obťažuje ju, oni už majú prostriedky na to, aby to nahrali ....

sunshineka
21. apr 2015

@bike12 v prvom rade by som povedala manzelovi o tomto chlapikovi,nech je pripraveny a nema pochybnosti.a keby to doslo do stadia,ze by ma obtazovalo jeho spravanie,tak by som ho udala na policii.ked ho nechce udat ona,udaj ho ty za ohovaranie

tinqua
21. apr 2015

nerozumiem prečo sa ty chceš do toho starať alebo mu volať. Či nebodaj ťa mrzí, že neotravuje aj teba? Keď mu raz šibe, netreba mu venovať viac času, ako je čas nevyhnutný na ukončenie debaty. Kamoška nech muža informuje o čo ide a obrní sa voči vulgarizmom....za to, že ju nazve p*** ho nikto do väzenia nepošle, pokiaľ sa jej pokúsi ublížiť, viď rady vyššie - podať trestné oznámenie.

bike12
autor
21. apr 2015

@tinqua nie z vlastnej iniciativy. Kamoska na mna tlaci, aby som mu to vysvetlila. Kedze z jej pohladu ona s tym nic nema. Ten chlap ma utkvelu predstavu, ze som porodila jeho dieta, jemu to zatajujeme a ta kamoska ma kryje. Vraj ma videl tehotnu aj s dietatom. Totalne bludy. Mna nastastie za cely cas nekontaktoval. Ani mi to nechyba. Len nechapem, o co mu vlastne ide. Logika tu zjavne ide bokom.

tinqua
21. apr 2015

pozri ako sa hovorí " debilovi nevysvetlíš, že je debil pretože je debil"...Ako si predstavuješ asi, že bude vyzerať vaša debata? A:nemám s tebou dieťa, B: neverím, A: nemám s tebou dieťa, B:neverím ty k***, p*** ....etc. a na tento priebeh som ochotná vsadiť. Ja sa ti len snažím povedať, že nech povieš čokoľvek tak to nepomôže ....a motivácia môže byť akákoľvek od obyčajnej pasie zo šikanovania až po hlasy v hlave....to nepochopíš

bike12
autor
21. apr 2015

@tinqua tu debatu si trafila. Tiez si myslim, ze by to tak vyzeralo. Len zaver si neviem predstavit.

Baby, dakujem vsetkym. Utvrdili ste ma v mojom povodnom nazore - nemiesat sa do toho, ukoncenie akejkolvek komunikacie z kamoskinej strany a po dohode s jej manzelom riesit dalsi postup.

Pekny vecer.

kiki68
21. apr 2015

my sme mali podobnu story este na vyske, kamoska ma zoznamila s jej kamosom, neviem ako ho stretla,kdesi na skole, no proste sa zacali bavit. On bol postihnuty obrnou na tele,ale psychicky labilny a taka psychicka pijavica, vedel to vyuzivat tu lutost cloveka v spravnej chvili. No a zacal ma balit, ked to neslo, tak zacal balit tu kamosku, ked mu povedala jasne nie, tak zase vyvolaval mne a skoncilo to tak,ze kamoskin chalan mu poriadne vynadal a raz toho zmetka vyrazil spred dveri. Odvtedy bol konecne pokoj. Cize bud na to zavolat toho manzela,ze ako ho posle kdesi alebo policiu.

mala_hobitka
21. apr 2015

@bike12 ako trochu ma pobavilo " Kamoska na mna tlaci, aby som mu to vysvetlila. Kedze z jej pohladu ona s tym nic nema."

Ako COZE? A co ty s tym mas? Keby si s nim udrziavala 2 roky kontakt a potom on zacne otravovat tvoju kamosku...dajme tomu. Ale ona s nim bola v kontakte. Za to si moze sama.

Ked chlapik dojde nabuduce moze zavolat policiu. Alebo si ho nahrat na telefon - co hovori atd. Mala mu jasne povadat hned prvykrat ze je to blud a ze s tym ona nic nema nech jej da pokoj. Moze mu to povedat aspon dodatocne. Ze narozprava daco jej manzelovi? Nech sa baba zasmeje ze ok skus on o tebe vie ze si cvok.