Ako sa zamerať na seba?

16. mar 2022

Ahojte, mame v rodine jedneho cloveka, ktory mi neskutocne lezie na nervy, vsetkym co povie, co urobi, pretoze mam pocit ze rozum asi ani do vienka nedostal a to ako kazdeho riesi a on je ten najlepsi je nanervylezuce. Ide o to, ze stale ho v mysli riesim, rozmyslam nad nim a pritom si to ani nezasluzi. Ale neda sa, kedze s tym clovekom som v nepriamom.kontakte kazdy den (muz sa s nim stretava a potom hovori o jeho skvelyh napadoch a inych, ked s nim vola muz tak idem z.koze vyskocit ked to pocujem ake.mudrosti dava). Ako sa zamerat v mysli na seba, a ludi na ktorych mi zlaezi a neriesit takych co netrreba ?

janetinka27
16. mar 2022

mozno nepomoze utekat myslienkami od neho, ale skor naucit sa ho spracovat vo svojej hlave. a teda ho nevnimat ako otravu alebo mudrlanta, ale ako cloveka, co je tak trochu neuvedomeny alebo zaslepeny. mozno potom budes aj jeho slova brat s nadhladom a nebudes si ich pripustat.

bubbinaa
16. mar 2022

Toto niekedy aj ja som taká, že si hryziem do jazyka, že nechápem jak si môže niekto furt myslieť, že je majster sveta a nad neho neni. Raz som v jednej knihe čítala, že je dobré nechať niekedy ľudí nech majú svoju pravdu. Tak to tak robím. Poviem si, že keď takto je on šťastný tak budiš, nech je, nech sa tak správa. Ale teda keby to nejako výrazne zasahovalo mne do života, žeby mi dávam múdrosti, tak to by som by narazila kosa na kameň

autor
16. mar 2022

@bubbinaa dava mudrozti a tiez odsudzuje ludi, kritizuje. Do mna si nedovoli, ja som si to vybavila, a uz neriesim, ignorujem. Len muz to nevie a tefa sa.mi to nepaci ako sa k nemu sprava. Len nechcem sa stale vo svojej mysli nad nim zaoberat, nech si zije a ja chcem vnimat pekne, dolezite veci a nie hentakeho cloveka.ale neviem to, hlavne vecer ked zaspavam a ked kocikujem alebo daco robim rpi com rozmyslam.

autor
16. mar 2022

@janetinka27 dakujem, vyskusam.

hulica
16. mar 2022

to jednoducho treba prekúsnuť a snažiť sa na tú osobu nemyslieť, lebo zbytočne sa zožieraš nad hlúposťou iného človeka.

tyaja5
16. mar 2022

takeho cloveka len ignorovat, lebo ked vidis ako sa sprava a presne ako si napisala, ze ked mu venujes co i len trosku casu vo svojej hlave s myslienkami tak teba to v konecnom dosledku vycerpava nie jeho.

zivotgombicka
16. mar 2022

Ahoj, ja mám tiež v okolí človeka, ktorý mi kedysi takto liezol na nervy (tiež mudrlantka a kritička) a presne som nad ňou veľmi často rozmýšľala a pociťovala som taký vnútorný hnev na ňu, rozmýšľala som nad tým, čo som jej mala povedať inak atď., nevedela som, aký k nej zaujať postoj. Tak ako ty, tiež som si postupne uvedomila, že jej venujem príliš veľa svojej vnútornej energie a jediný, komu tým vlastne robím zle, som ja sama. No už keď som bola v tejto fáze, že som si toto uvedomila, začalo sa to postupne zlepšovať. Povedala som si, že každý je nejaký a že svoje myšlienky budem sústrediť na veci a ľudí, ktorí za to stoja. Samozrejme, tá moja vnútorná zmena neprišla hneď, trvalo to mesiace, no teraz, keď sa s tou osobu stretnem, už nie som nahnevaná ani podráždená, vybudovala som si akýsi nadhľad a začala som ju brať, ako niekoho, kto je zrejme nespokojný sám so sebou, a preto sa správa, tak ako sa správa, nechám ju nech má svoju pravdu a ja si "pestujem" svoj vnútorný pokoj. Držím palce, nech sa to podarí aj tebe 🙂

autor
16. mar 2022

@zivotgombicka dakujem za radu. Budem to skusat. Ako snazim sa o to uz dlho a nic sa nemeni, proste to vo mne vrie stale akoby. A fakt skodim.iba sebe. A to som.uz rezignovala nieco vysvetlovat ze preco ano preco nie , lebo aj tak nikdy nerespektuje mna a ani muza. Necham nech ma svoju pravdu, nech si vravi co chce. Mozno pretoma to zozoiera, lebo muz to berie ze je to dobre (lebo nechce ublizit, je tak zvyknuty (?), je voci nemu absolutne nekriticky. Ja ked poviem.negativne nanho, tak ako mozem vsak chce pomoct ...

autor
16. mar 2022

@tyaja5 ja viem, a nechcem si kvoli nemu privodit nedajboze psychicke problemy. Nazivo ignorovat viem, vo svojej hlave, mysli xial nie

evita11223
16. mar 2022

skus si zakazdym v hlave povedat, ze ti nestoji za to, on tym robi zle hlavne sebe, raz na to doplati, neboj nic, skus si na nieco mile spomenut ked ta napadne myslienka na neho, alebo si zhlboka zadychat 🙂