Ako sa zachovať pri urážke manžela?

12. apr 2021

V piatok išli deti na prechádzku. Mm bol v práci. Volala mi suseda, išla som, aj sme si vypili. Mm prišiel skôr a ja som mala vypite. Na druhý deň, mi povedal, že som kurva a iba hanbu robím. A naše manželstvo pre neho nič neznamená. Ako by ste sa zachovali?

janai1
12. apr 2021

No záleží koľko si mala vypité... A ako často piješ 😉

simsalabim
12. apr 2021

No podla mojho nazoru mat cez den len tak vypite, ze to je na tebe zjavne, nie je v poriadku... hlavne ked si mala aj deti na starosti.

autor
12. apr 2021

@janai1 Bolo to raz!

janickacrazy
12. apr 2021

Tvoj muž nemal nikdy vypité? Tiež si mu vtedy vynadala do kkt? Neviem, ja by som toto nezniesla, to prvý raz ti takto škaredo povedal? Inak problémy nemáte?

paulinka17
12. apr 2021

Suhlasim s názormi že si nemala piť ak si mala pri sebe deti ale to mu nedava pravo nazvať ta tak ako ťa nazval. Treba si to poriadne vydiskutovať

ivca88
12. apr 2021

Pravdepodobne budete mať omnoho väčšie problémi, než tento incident ..
Neriešila by som urážku. Riešila by som, prečo to medzi vami škrípe..

tin331
12. apr 2021

Porozprávala by som sa s ním či to myslel vážne - ak áno, prečo by si mala strácať čas s človekom, pre ktorého váš vzťah nič neznamená. Akože nie som zástanca pitia, ale prečo by si si nemohla vyjsť s kamoskou a dať si pohárik - dva?!

jankaalaci
12. apr 2021

A koľko si mala vypité? Do nálady alebo dosť

marseillefan
12. apr 2021

Toto nie je reakcia človeka, ktorý si svoju ženu váži..
Dokonca by som až povedal, že to zneužil na to, aby si spravil ospravedlnenie na mimomanželský sex. "naše manželstvo pre mňa nič neznamená" mi znie ako "chcem trtkať iné ženy a mať na to výhovorku".

sissy27
12. apr 2021

A si si istá, že toto je váš jediný problém?
Nie že by existoval dôvod, pre ktorý by ti mal právo vulgárne nadávať, ale zas scápať sa za bieleho dňa kým sú deti na prechádzke tak, že to je vidno, nie je úplne ok...
Ale ak preňho vaše manželstvo nič neznamená, tak je čas vypísať rozvodové papiere, čo iné...

simca06022011
12. apr 2021

myslim, ze je uplne jedno kolko si mala vypite, ja napr. neschvalujem a fakt nemam rada, ked sa mamy deti opijaju pred nimi, ale ani nie ze iba mamy, proste rodicia obaja. Ja napr. pijem, iba ked mam malu na prazdninach, a z jedneho pohara vina sa neopijem, cize to s polovickou sem tam vecer zvladnem. Ale bezna realita okolo mna: mama ozrata tancuje, dieta reve, ze chce ist domov... ale toto nie je tvoj pripad, ani v tychto pripadoch, ktore som zazila som nevidela, ze by tieto pary medzi sebou sa takto urazali. A ani ti nemam co poradit, lebo toto je tazko sudit, mozno on neznasa alkohol, neznasa ked si opita, a proste si to nemohol odpustit. Ostatne scenare si tiez mozeme len vymyslat, ake mate doma probelmy, zvyky... Vyriesit si to musite medzi sebou, ja by som sa ho opytala co konkretne je rpoblem, preco by si sa mala spravat ako k*** atd.

miska_kal
12. apr 2021

fuha, tak toto by som si s nim jednoznacne vydiskutovala, ked to bolo len raz. nema pravo ta tak nazyvat. on si akoze nikdy nevypil s kamaratmi? to sa mi nechce verit!

anjelicek26
12. apr 2021

Tak ja mam dost problem s tym, ze deti sli niekam von, ty k susede si vypit a asi az tak, ze to bolo dost vidno. Nejde o to si obcas vypit vecer s priatelmi ci dat si pohar vina s manzelom, ale ked som sama a mam pod dozorom deti?? Ze muz vybuchol chapem, nie tento slovnik, ale ma pravo sa hnevat. Pockaj, kym schladne a preberte si to.

autor
12. apr 2021

Deti išli na prechádzku cca o 17:00. O cca 17:30 mi volala suseda, o 18:30 som bola doma v nálade. Urobila som večeru a do toho prišiel mm a videl, že mám vypité. Ospravedlnila som sa, povedala som, kde som bola a je mi to ľúto. Všetko som spravila, aj večeru. Na druhý deň mi povedal, že robím iba hanbu a, že naše manželstvo pre neho nič neznamená. Som obyčajná kur.a

andrejka1974
12. apr 2021

V zivote mi toto nepovedal raz by povedal a isiel by kade lahsie urcite tam mate viacej problemov treba si o nich pohovorit

deti95060810
12. apr 2021

nemusel použiť také ostré slovo - nadávku...
povedať, že ťa urazil.... Kvôli jednej nadávke sa asi rozvádzať nebudeš....
inak tiež neznášam keď si mm vypije.... u mňa je to odpor.

deti95060810
12. apr 2021

@andrejka1974 to by si sa akože rozviedla kvôli jednej nadávke?
ľudia sa ozaj rozvádzajú neuvážene...

janickacrazy
12. apr 2021

@deti95060810 tak nejde len o tú nadávku, ale povedal jej, že ich manželstvo pre neho nič neznamená, takže si myslím, tam bude asi toho viac ako tento jeden incident

autor
12. apr 2021

@marseillefan To už spravil a ja som odpustila. Cca 2 mesiace po svadbe 😒

martina1201
12. apr 2021

Ahoj, nie je mi jasné ako manžel mohol zistiť že máš vypite keď si bola len v nálade a všetko si zvládala. Tiež nechápem prečo si sa mu ospravedlnila keď si bola len v nálade. Jedine ak by bol totálny abstinent s vyhranenym názorom na alkohol. Jeho reakcia by aj napriek tomu bola priveľmi ostrá a asi by som sa s ním snažila pohovoriť si o tom, že ťa jeho správanie urazilo a bola by si rada ak by sa s tebou nabudúce takto nerozprával a nenadával ti....

martina1201
12. apr 2021

2 mesiace po svadbe ťa podviedol a ty si to odpustila? Načo ste sa brali, keď ťa pár týždňov potom podviedol? Wau, to je iná káva..... Klobúk dolu pred tebou a jemu by som odporučila psychológa.....

autor
12. apr 2021

@martina1201 Na mne je to hneď vidieť, nakoľko to nerobím pravidelne. Stalo sa, nemalo. Aj on si koľkokrát vypil a ja som to neriešila. Toto som si, myslím, nezaslúžila.

s_a
12. apr 2021

Ak nepijes a raz si si dala do nálady (vtedy spraví aj náladu dva pohare vína), tak jeho reakcia bola fakt dosť zlá a ako tu bolo spomenuté, Podľa mňa si tiež len našiel zámienku niečo zakryť

autor
12. apr 2021

Teraz idem do práce. Odpovedať budem zajtra. Rada si prečítam všetky vaše postrehy, návrhy 🙂

alvaluka
12. apr 2021

Osobne by sa ma velmi dotklo a nastvalo, keby mi vynadal a keby zahlasil, ze nema pre nehe nase manzelstvo cenu islo by sa to riesit.
Tiez si myslim, ze jemu bude vadit viac veci na/v manzelstve, ako to, ze si si dala mozno vino so susedou. A asi teda budete musiet zacat riesit vase problemy, lebo asi aj teba samostnu trapi, ze pre neho nema vase manzelstvo zmysel/cenu a urazat sa dufam nechces nechat.

martinkatinka
12. apr 2021

Ved si dospela zena, vyriesite si to hadam sami. Kazda by to riesila inak.
Ja by som sa asi hned nerozvadzala, ale rozumne povedala muzovi, ze takto ma urazat nebude a ze je to neprijemne, nevhodne.

littlebubble
12. apr 2021

No takto.Ak má žena na starosti deti tak by nemala piť.Nepríde mi to vhodné, ale stalo sa to raz a snáď si si vypila len trochu.

Chcela som niečo napísať, ale vlastne som sa v tom utvrdila po prečítaní tvojho ďalšieho príspevku.Ak sa manžel/partner vyjadruje vulgárne tak ten vzťah nemôže byť ideálny a krásny lebo toto normálny chlap žene ktorú miluje jednoducho nepovie.

Pre mňa toto nie je chlap a čudujem sa ti, že si si s takým chudákom čo sa pelešil s druhou urobila deti.Nie si ty tak trošku pod papučou?

zana1234
12. apr 2021

Ak to nie je pravidelne pitie, co je na tom si dat do niekedy do nalady s kamoskou...vsak si nebola pod obraz bozi...a co? Ak si mala deti po kontrolou o co ide? Kusok zeny normalne zite..a co ked mame deti, to si nemozem dat vino ci co?

andrejka1974
12. apr 2021

@deti95060810 to nie ale odisla by som prec a musel by sa fakt snazit aby som mu odpustila rakyto slovnik sa naozaj nepatri pouzovat v manzelstve uz vobec

littlebubble
12. apr 2021

@zana1234 Videla som mamičku opitú pri bazéne.
2 malé deti sa mohli kľudne utopiť.Ledva chodila.

A to si bežne rodičia dajú 2/3 pivká.Niekomu stačí málo.Napríklad ja by som po 2deci vína už cítila.