Ako sa zachovať a čo ďalej robiť?

9. okt 2021

Ahojte dievčatá idem si k vám po radu. Som vydatá žena ktorá má dve deti, dvojročného syna ročnú dcérku. Z manželom sme sa veľa krát hádali pre rodiny a aj sme sa veľa krát pre nich už mali nechať. Našťastie sme to vždy spolu zvládli a našli riešenie. Není tajomstvom že od začiatku nášho vzťahu má jeho rodičia a sestra nechceli ale kvôli deťom poslednú dobu si vstúpili do svedomia a snažia sa má akceptovať ako aj ja ich. V máji tento rok kvôli finančnej situácii sme museli z manželom a deťmi odísť z podnájmu a nasťahovať sa ku jeho rodičom. Býva sa mi tam zatiaľ fajn len o čo mi ide že keď si poviem svoj názor čo sa mi nepáči tak namna vyletia. Ja to rozumiem som tu cudzia len nevesta ale mám svoj názor a vždy si ho poviem, som proste priama. Poviem vám príklad z viacerých prípadoch. Dnes keď sme sedeli za stolom, ja svokra môj manžel a moja švagriná tak jeho sestra povedala že som mužovi tepláky zafarbila lebo miešam pranie a že ona o tom vie že tak periem. Tak som sa zasmiala a povedala že tá pravá sa ozvala čo mojím deťom biele plienky zafarbila a sú zadubene. A že svokrovi a aj mne rifle zafarbila na oranžovo. Tak sa vyhovorila a ešte k tomu aj urazila a povedala že sebe a aj mame iba bude prať veci . A že ja sebe a deťom a mužovi mám prať zvlášť. Ide mi len o jednu vec muž bol ticho hral zo seba ako keby hlucheho a nemého. Ktomu všetko robím čo sa týka pratania iba ja . A teraz mám aj prať veci len ja a ona nebude nič robiť. A už si radšej otvoriť ústa nechcem lebo zas vyhorim len ja. Ženy trápi ma to lebo keď sa sťažujem mužovi tak je drzi namna alebo sa hrá na hlupáka alebo má vyhadzuje z domu že ak sa mi tu nepáči. Plus sa mu ani zdôveriť nemôžem lebo sa nevie somnou rozprávať trápi ma to lebo ako opora pri mne nestojí poraďte mi niečo prosím vás.

karhu
9. okt 2021

je dobre, ze sa tvoj muz nemiesa medzi teba a svagrinu ked riesite zabomysie talafatky kto z koho..bud rada, ze mas kde byvat a setri si na vlastne

pribinak
9. okt 2021

Odsťahovať sa a čím skôr

autor
9. okt 2021

@pribinak ja by som sa chcela osamostatniť ale nemáme na to financie

maminkadeticiek
9. okt 2021

Na jednej strane je fajn ze sa nedas.Na druhej strane si treba uvedomit ze nie ste vo svojom,ste u svoktovcov.Nie si tam gazdina.Ja by som bola ticho a bola rada ze som rada.Nemuseli by vas tam trpiet ked to poviem priamo.Bud rada ze Vas prijali.Neviem co by mne povedali nasi keby sme sa im vsetci 4 nakvartirovali do bytu.

ukulela
9. okt 2021

No sa cudujem, ze si zvlast neperies. Ved je to najlepsie riesenie. Operes si svoje a hotovo. Nik ti nic nezafarbi, nebudes prat cudzie, ved dobre riesenie. Co sa ti nepaci?

janickacrazy
9. okt 2021

Nahádzať veci do práčky trvá tak 2 minúty, nechápem, prečo sa hádate kvôli takej blbosti. Mňa by v živote nenapadlo prať spolu so svokrou a švagrinou a už vôbec by som k nim nešla bývať. Pokiaľ vám to finančne nevychádza, tak nech si muž nájde lepšiu prácu.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1katus1
9. okt 2021

Musíte si nájsť spôsob ako fungovať. Každý si perte zvlášť ty svojej rodine a svokrovci a švagriná zvlášť . Čo je na tom divné? Máte vlastnú práčku ak nie kúpte si aj z bazaru . Bývate s nimi v dome.ci v byte ?

autor
9. okt 2021

@1katus1 v dome

1katus1
9. okt 2021

Ak má poschodie buď s deťmi na poschodí funguje si s mužom osve a hotovo. Do cca 2 rokov sa dostaneš so práce potom poriesite hypo. Prípadne nie je možnosť dakeho lacnejšieho podnájmu ?.

autor
9. okt 2021

@1katus1 nie nieje

schokolade1988
9. okt 2021

Ty buď hlavne vďačná zato, že máš kde bývať .... Per si sama vaše veci, ony si budú svoje ,varte si samy atď... Jednoduché ,a vyhnete sa zbytočným konfliktom. Nemusíš si nechať skákať po hlave, ale trošku vďaky a úcty ,by si im mohla prejaviť . Nie každý by prichýlil 4 ďalšie osoby ku sebe ..

danieladeley
9. okt 2021

a to si neperiete samostatne? to nabehnes do pracovne a nahadzes muzove spodky so svokrovymi a tvoje veci so svarginou? a tebe tiez chytaju a operu bielizen? tak to je iny humus

abbey1
9. okt 2021

Mať dve deti a nemať poriesene bývanie nie je veľmi zodpovedné. Nechápem, prečo si neperies vaše veci sama. Bohužiaľ, bývate momentálne u nich, kvôli vám, čiže veľmi si vyskakovať nemôžeš. Asi to nie je sranda pre nikoho. Vlastne 3 rodiny, a dve malé deti k tomu, spolu. Riešte čo najrýchlejšie vlastné bývanie.

basullinka
9. okt 2021

V prvom rade treba byť vďační už len za to, že Vás prijali k sebe domov. Jeden dom, 5 dospelých a 2 malé deti nie je moc terno. Celkom ma inak zaujalo, že si neperieš Vaše veci sama ale spolu so svokrou, ja som asi fajnovka ale to by mi veľmi vadilo. A ako to riešiť? Robiť všetko preto, aby ste si mohli dovoliť ist aspoň do prenájmu. Tvoj muž pracuje? Ty si predpokladám na RD. No v tomto prípade by som rozmyslala nad jaslami a šup do práce.

selest
9. okt 2021

Prala som si zvlast od 12 rokov.. nerieste talafatky, necudujem sa muzovi ze sa toho nechce zucastnovat. Per si svoje, bud rada ze mas kde byvat..

lvula
10. okt 2021

Cakala som fakt veľký problém, ako ti ubližujú, ale z napísaného mam tri poznatky:
- je fajn, ze si nedáš skákať po hlave, ale zas vysmiať svagrinu mi príde tiež dosť mimo. Ale zas nebola som pri tej situácii, tak nebudem súdiť, ale trochu vďaky, ze Vas prichylili, by nezaskodilo,
- tvoje prádlo perie švagriná alebo svokra? 😅 A ešte sa 'urazas', ze mas prať za Vašu rodinu sama? Buď rada, že to takto dopadlo.
- problém, ktorý si uviedla ako problém, nie je problém. Ak ti vadia podobné prkotiny, je na čase sa postaviť na vlastné nohy. Radšej energiu s muzom venujte tomu, aby ste zarobili a odsťahovali sa. Ver, ani oni určite nie sú nadšení, ze musia s Vami bývať. Oni Vám urobili službu, nie vy im. Takže bud sa trochu prisposobis alebo nie je nič jednoduchšie ako presťahovať sa.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
3009
10. okt 2021

Nakvartírovali ste sa svokrovcom a namiesto vďaky tam robíš dusno za blbosti. Ja by som ti hneď dala na výber buď odchod a hľadajte si vlastné bývanie alebo môj dom moje pravidlá.

mariejenka
10. okt 2021

V podnájme si nemala vlastnú práčku? Tam si neprala pre Svoju rodinu? Ty,muz,deti?

annamalaga
10. okt 2021

A prečo ste odišli z podnájmu ? Mohla si ísť aspoň do lacnejšieho podnájmu s deťmi. Svokra čo hovorí na syna, ktorý už ma dve deti, ale vlastné bývanie nevie zabezpečiť Hm ? Musíš ísť asi aj ty do prace , lebo nedajbože , že otehotnieš tretíkrát a už a neodstahujete vôbec.

nwnw
10. okt 2021

Podla mna sa zachoval ako chlap ok. Preco ti oni peru plienky a pradlo? Ze ma teplaky zafarbene mi pride smiesne ale ziadna tragedia... Ved su to len handry 😁.
Ved per si ty zvlast pre svoju rodinu a oni zvlast a rovnako varenie a ine cinnosti.
A zacni pouzivat color catcher 😉.
To sa vazne nemate o com vadit? Mne rozum nebere preco nebyvate vo svojom, ked vam to nevyhovuje u starych.

zmrzlinka2021
10. okt 2021

dakuj svokrovcom, ze vas vzali k sebe. Vstupili ste do inej domacnosti a hned 4 ludia, to nie je sranda
trocha vdacnosti a pokory by ti nezaskodilo
taketo blboviny by som na mieste tvojho manzela ani ja neriesila

liljana
10. okt 2021

Nemas financie a nevies sa ani nechces spravat "na navsteve" trocha diplomaticky. To je tazko. Clovek ma dojem, ze sa mate v zuboch a idete jedna po druhej a muz sa nechce do tych "kravin", co riesite, nechat zatahovat. Chce mat pokoj.
Mohla si zareagovat smiechom. No zadarilo sa, nepotrebujete nieco zafarbit na buduce tiez?

liljana
10. okt 2021

Precitaj si Tapakovcov od Timravy, mozno najdes podobnost.

akbara77
12. okt 2021

Nuž keď nemate na podnájom, musíte držať hubu a krok...p.s. podľa.mna priama nie si,ale drza...prijali vás k sebe, aby ste neostali na ulici, tak musíte rešpektovať ich podmienky.Toto ale čo riešite je tapakovcina.