Ahojte píšem sem lebo mám takýto problém. Jedného dňa sme prišli domov a videla som na manželovi že je akýsi iný, nejako sa zmenil.Takto to pokračovalo asi dva mesiace. Raz mu niekto volal a som sa spýtala že kto to bol, tak mi vôbec neodpovedal, toto sa zopakovalo ešte párkrát. vtedy sa moje podozrenia ešte viac prehĺbilo. Raz večer som mu skontrolovala mobil, vždy mal všetko vymazané, nebolo tam nič, takto som to urobila ešte asi 3 krát.Neviem ako na to prišiel. Tento týždeň bol jeden večer tichý a bolo na ňom vidno že je naštvaný.Som sa ho spýtala čo sa deje, najprv mi nechcel povedať.Potom začal na mňa pred ďetmi bliakať, že on si to vyprosuje, že všetko je o dôvere atd. Večer som si dala na poriadok deti, dala som ich spať a keďže robili zle ľahla som si k ním.Samozrejme som zaspala, bola som unavená. Ráno som vstávala do roboty. Z mraziaku som im vybrala mleté rezne. Potom som šla do roboty.Neskôr som mu zavolala, že tam majú obed nech si to urobia. Inokedy si uvarí zemiaky, vypraží teray nič. Večer som prišla z roboty a vtedy začalo druhé kolo hádok, výčitok ale z jeho strany. Že som im mohla aspoň zemiaky uvariť, som sebecká, nezodpovedná, myslím len na seba, na deti nemyslím(podotýkam že inokedy si zemiaky urobí sám), som lenivá a zpohodlnela som, že kde by mi bolo lepšie ako sním. Nikdy som sa mu o nič neprosila.To že niekedy dal prať bolo z jeho vlatnej iniciatívy. Totálne ma ponížil, pred deťmi mi povedal že sa môžem hanbiť, potom to na mňa vykrikovali deti, no cítila som sa hrozne. Väčšinu času som s deťmi sama, robím 12, denne, nočné v ktorých si nemôžem ľahnúť.Prídem z roboty a doma ma čaká druhá robota, nikdy som neprišla domov a sadla si a nerobila nič.Vždy prídem z práce umyjem haldu riadu, ktorý mi nechal muž, poupratujem, požehlím poskladám prádlo, popritom sa venujem deťom, dám ich večer na poriadok urobím večeru, dám spať, on to urobí iba vtedy keď som ja v práci, málokedy keď som doma. on príde z práce sadne si pustí televízor a to je skoro celá robota, skoro sa so mnou nebaví sem tam niečo povie., neopýta sa čo sme robili, ako nám je....U nás je vždy čisto, navarené, napečené,upratané. Dokonca mám malú záhradku aj tam je vždy porobené. neviem čo odo mňa ešte očakáva, čo sa mu nepáči. Dokonca hovorí, že kde by mi bolo lepšie ako pri ňom. Minulý mesiec som bola chorá, mala 38C, všetko som prechodila, lebo som musela fungovať, podotýkam že vedel že mi je zle, že som chorá, totálne som nevládala,. Tento mesiac som bola chorá znovu, ale bolo to omoho horšie, lebo predtým som to prechodila, samozrejme musela som fungovať. On ked je chorí tak si ľahnea z postele ani nevijde, ale ja som lenivá. Nebaví ma to.
Nejhoršie na tomto všetkom je, že sa mi sprotivil.
Poraďte mi ako sa zachovať.
Mne z toho co si napisala vyplyva ze neviem, ze vobec v akom si v vztahu so svojim manzelom. Upratovanie, opatrovanie deti - na to si chlap najde aj sluzku, nechapem vsak preco ju robis ty a este k tomu chodis do prace :-/ Ak mas robit vsetko v domacnosti, daj v praci vypoved, a nerob muzske prace - chodenie do zamestnania, ak chce pan manzel mat full servis, nech sa postara financne o rodinu, dobre ju zabezpeci a ty budes zenou v domacnosti.
Ty sa staras o vsetko doma (tradicne zenske prace v minulosti) a chodis do prace na 12 hodinove smeny (muzske prace)?
Podla mna si sa stala otrokom ... Ak mas chodit do zamestnania, musia sa prace doma delit. To ON JE LENIVY, nechce sa mu ani zemiaky pripravit... on je darebak, ale aby to tak nevyznelo, ide na teba utokom a urobi z teba totalnu chuderu.
Povedz mu, ze robis vela jeho prace v domacnosti, povedz mu, ze ma zdrave ruky a vie uvarit...
Ale z tho co si napisala, mam pocit, ze ani ako manzelia nefungujete... mate len nejake pracovne "uvazky"... v manzelstve je velmi dolezite sa rozpravat, zdietat, vazit si druheho pracu, podakovat sa... pretoze nic nie je samozrejmost.
ja to tiež nechápem, ty robíš v práci aj doma pomaly upratovačku a on sem tam umyje riad????? Doteraz nemal nikdy takéto citové výlevy? Mne to pripadá tak, že žiarli na deti, píšeš, že keď boli zlé tak si si k nim ľahla a to ako jemu vadilo, či čo? Čo si aj on nešiel k vám ľahnúť? Skús sa s ním porozprávať a rozdeľte si úlohy doma. Raz upratuj ty s deťmi a raz on. Ak bude deľba práce rozdelená tak ti potom nemá čo vyčítať
Aj predtým sa takto choval ? Alebo sa to začalo len nedávno ? Ak je to "novinka", mala by si v prvom rade zistiť, čo sa deje. Možno má problémy v práci, je preťažený a pod.....veľa chlapov na stresy reaguje takouto podráždenosťou, ktorú si potom vybíjajú na manželke.
Druhá možnosť je, že si niekoho našiel - nechcem ťa raniť a možno je to hlúposť, ale jedna z možností to je. Takže podľa mňa to jediné, čo môžeš urobiť je porozprávať sa s ním. Keby sa ku mne takto choval môj muž, určite by som mu v prvom rade jasne dala najavo, že si neželám, aby sa so mnou bavil ako s nejakou poslednou handrou. Podľa mňa je dôležité zachovať si hrdosť, úroveň a dať jasne najavo, že si nenecháš skákať po hlave.
No a snažila by som sa z neho vypáčiť, čo sa mu stalo, lebo inak sa ďalej nepohneš.
To, že drvivá väčšina chlapov si vôbec neuvedomuje, čo my ženy všetko doma stíhame, staráme sa o deti, zabezpečujeme, aby doma bolo upratané, navarené, vypraté a okrem toho chodíme do práce, to je na samostatnú tému 🙂
ja nemyslim, ze najvacsi problem je domacnost, ale tie telefonaty a jeho zmeny spravania, to by ste si mali vyrozpravat
Citim z tohto mailu, ze vela lasky asi uz medzi vami nie je-alebo ju cez tie problemy uz ani nevnimate lebo tie vas totalne valcuju-teba urcite
skus sa s nim porozpravat v klude ked deti budu uz spat- povedz mu ako sa citis, co potrebujes- mozno to ani nevidi pretoze vsetko berie uz ako samozrejmost
musi byt riadny sebec, ked nevidi, co vsetko doma robis a este aj chodis do roboty-chlapi su zahladeni do seba- niekedy im treba otvorit oci
drzim ti palce
Ja by som povedala takto... Panáčik si našiel inú.. Ale keďže nechce byť vo vašom "vzťahu" za chuja, tak začal robiť takýto cirkus Humberto len preto, aby si sám pred sebou bol na čistom, že jeho mimomanželský pomer si zavinila ty, čo nie je samozrejme pravda, ale chlapi prosto tak scestne premýšľajú..
Ak to nevyriešiš ty, tak to čochvíľa vyrieši on. A to tým, že ti zas povie aká si nemožná, lenivá a neviem aká a že on odchádza za inou, lebo ty si taká, hentaká, tamtaká a že nechce s tebou žiť v jednej domácnosti.
súhlasím s kokorunecka...lebo aj u nás to tak bolo....chlapi sú zbabelci...žena musí vydržať všetko...
tiez si myslim,ze sa s nim treba porozpravat,najlepsie,ked deti nebudu doma,alebo budu spat,treba si to vydiskutovat,tvoje pocity a to co ta trapi,to co si napisala sem,a uvidis,co bude dalej... 😉 drzim palce
Já hovorím žena musí fungovat 24hodin denne ale chlap si odbije 8hodin v robote a potom má pokoj já keď to vycitam muzovi tak mi povie že ale ty si žena ty to musíš zvládat a to Su tvoje povinnost sila a co ty chlapi všetko ocakavaju ale moj muž si aspoň vie přiznat že on by dvě děti a domácnost nezvladol a nikdy mi nic nevycital dokonca ani keď ráz za čas nesrihnem buď navarit alebo upratat namiesto vycitiek nás zobere do restiky alebo uprace alebo to nechá sice na mňa ale povie že to nic upraces keď sa bude dat keď např.bude malý spat
podla mna je to tak, ako pise @kokorunecka, uplne presne to vystihla. mam rovnaku skusenost, aj ked na mna sice neziapal, ale strategia bola rovnaka..
ze by som si ho okamzite podala a vytiahla z neho, co sa deje, je jasne-teda aspon mne 😉. a urcite by som si vyprosila jedno-nech sa neopovazi vrieskat na mna pred detmi, lebo by som sa zachovala rovnako nevychovne a okamzite mu dala za tie sproste reci po papuli (ano, aj pred detmi, nech uz to vidia aj s dosledkami..). to co je za uroven, ziapat a zhadzovat ta pred detmi? aby ti oni potom opakovali jeho (hlupe a neopravnene) vycitky?!
s chlapom treba spravit poriadok, a vobec nanho neber ohlady, on ich na teba neberie.
a detom treba vysvetlit, ako sa veci maju. ak su uz vacsie (co asi su, vzhladom na to, ze to po nom dokazali opakovat), tak by mali pochopit, aku ulohu v rodine mas a ze si treba vazit, co pre nich robis-aby nehrozilo, ze sa k tebe budu neskor spravat tak ako manzel..
Podľa mňa by ste sa mali porozprávať... Mimo bytu, mimo detí, proste sami dvaja si pospomínajte na staré časy, spravte si romatický večer niekde v bare alebo tak nejak... Ja viem, že pre niekoho nie je ľahké odložiť deti, ale snáď sa podarí pre niečo ste sa predsa brali... Iste sa cítiš strašne, ale nehádž flintu do žita pokiaľ sa neporozprávate, ale nie doma obaja unavení z roboty a starostlivosti o deti, ale oddýchnutí a svieži 🙂
@smoliarka27 Manželovo správanie - mazanie hovorov, podráždenosť, bliakanie pre hlúposti... naznačujú neveru. Už to tu bolo x-krát napísané - na rovinu sa ho na to spýtaj a žiadaj odpovede, ako si predstavuje Váš vzťah ďalej, či chce rozvod, ako si vysporiadate majetok, deti... Chodenie okolo neho po špičkách nepomáha. Ak nebude chcieť hovoriť, povedz mu jasne svoje predstavy - či už chceš rozvod, alebo chceš za vzťah zabojovať - a za akých podmienok. Ale chcieť musí aj on. Asi si zranená, ale s neverou sa stretne polovica párov, ide len o to, ako sa k nej postavíte. Ak mužovi na Vás záleží, skúsi to pozliepať. Ak nie, nemáš za čím banovať. A taká multifunkčná manželka ako Ty naozaj nepotrebuje niekoho len preto, aby nebola sama. Ak chcete byť spolu, nastavte si pravidlá - tie mali byť už dávno a muž nech sa spolupodiela na chode domácnosti. A zapoj aj deti - ak sú dosť veľké na vykrikovanie po Tebe, asi by zvládli aj čistenie zemiakov.
V tejto fáze Ti asi viac neporadíme, najprv zisti čo a ako a daj vedieť. A ak muž nič nepovie - snoriť, snoriť, snoriť... akákoľvek zlá pravda je lepšia ako žiť tak, ako Ty teraz.
ja to vidím na frajerku, nechce to priznať a tak Ti vyhadzuje na oči všetko možné,daj si výpis na jeho mobil.
máš doma psychyckého vydierača, ktorý ta ničí a zničenú odhodí.... je to strašné som krutá ale by som ho hnala z domu lopatou, čo si o sebe myslí ?!!! skús ty raz urobiť to čo robí on.... lahnúť pred telku a nechať všetko tak, max detom dať najesť, a urobiť to pár dni po sebe, aked sa nebude dať hýbať, a sa ťa opýta čo to je... tak mu len povec, teraz som robila tak ako mi stále hovoríš, som zlenivela,a NIC nerobím !!! chuj je to prepáč,, kamoška takto žila 20 rokov :/ grc... nikdy v živote !!!
presne tak, aj ja to vidim to na milenku! A aby si svoje svinaciny pan ospravedlnil, najma sam pred sebou, tak na tebe hlada kazde jedno zrnko, do ktoreho sa da kopnut. A tak kope. Pricom, podla popisu, je to prave naopak, ze pan domaci je jeden hnusak lenivy, ktory sa necha rad obskakovat. Vycita vlastne to co ho sameho vystihuje - nic nerobi, do nicoho nezabrdne, porobi len v nevyhnutnych pripadoch, nic navyse! Nakopala by som ho za tie kydy tak do ....ze by sa nespamatal! Jeden sebestredny a bezohladny idiot.
Aha, tak panicek je dotknuty, ze ty si mu presmirovala mobil... No, keby bolo vsetko ok, aj ja by som bola dotknuta a vytocena, ze mi niekto cumi do mobilu. No, ale keby ti povedal, ze volal Ferko z Hornej Dolnej, ty by si bola spokojna a dalej by si mu do toho mobilu necumela... A teda, ty si teraz od panicka potrestana za smirovanie tym, ze on nespravi sproste zemiaky a nahuka na teba pred detmi....
Mne akosi z toho nevychadza nevera, skor dotknute ego, jeho komplexy a snaha ta ponizit, len, aby sa panicek citil lepsie.. Uvedom si, ty nie si ani zla, ani neschopna, ani leniva..si sikovna zienka, ktora si zobrala na krk debila! Odporucam spravit doma bordel, proste mu vsetky svoje pocity a myslienky, podozrenia pekne vygrcaj a oznam, ze nie si otrok ani jeho ani vasich deti a nech laskavo nastartuje rit a podiela sa na domacich pracach rovnakou mierou a ak nie, nech si vezme tych par svetrickou a taha do....
jooj,toto mi nieco pripomina.moj ex tiez zacal nejako podozrivo casto cestovat domov,sms a telefonaty vybavoval na wc,vsetko mu vadilo,ako sa obliekam,kam chodim,co robim a nerobim-no nechapala som.az kym som neprisla na Lenku Milenku :D teraz mi je to smiesne,ale vtedy nebolo,chvala panu sme nemali deti,tak som si pobalila caky paky,zavolala otcovi a uz ma nebolo.teraz mam sama 3 deti a uz by to asi neslo tak lahko,ale ja som za radikalne riesenia,nevidim zmysel vo vyckavani atd.potrebujem priamu konfrontaciu.s chlapmi sa nema jednat ako v rukavickach,ak si ten typ ako ja,ze toto nestrpim a pre mna by milenka znamenala koniec vsetkeho,tak konaj.snor,kric,dupaj,z neho to vyjde.len sa nenechaj vtesnat do ulohy vinnika,to je naj.chyba,ktoru robime,sme ticho a dufame,ze nejak bude.nebude.obycajne zena ostane sama,ponizena,s detmi a robotou,kym chlap si veselo zacne uzivat druhu mladost a deti odbavi navstevami kina.na Tvojom mieste taktiez zacnem uvazovat nad bytovou otazkou,peniazmi.kolko maju deti?sadni si s nimi a objasni im,ze mate problemy.moji rodicia to nikdy nespravili a mam na to obdobie velmi zle spomienky.
Zle sa čítajú takéto témy a preto chodím nerada na Moju svadbu, lebo všetci si tam píšu aká láska ich postretla, akoby za ňu aj život položili a potom to takto dopadne! Držím ti v živote palce a nezabudni, že všetko, čo sa stane má svoj zmysel a čaká ťa niečo lepšie!" 🙂
Ja som taketo spravanie zazila, som si povedala dost! nie som na baterky, milost panovi by som neuvarila ani zemiak! neoprala ani ponozku! spisat mu na viditelne miesto vsetky prace co su okolo neho aby videl co ho caka (sam si bude varit,bude si prat,umyvat po sebe riad) a ty sa staraj len o seba a o deti. a poriadne mu do oci vykric co si o nom myslis, dostan zo seba negativne co citis, nech sa ti ulavi a chren nech o tom pekne vie. ako hovorili baby, snazi sa teba ukazat ako vinnika, svoje zlyhanie obraca smerom k tebe, ze ty si ta neschopna... a on chudak trpiaci.... mozno si pripravuje tymto argument preco jednoho dna odide.... tiez si myslim ze je za tym niekto iny... a ty sa mozes aj rozkrajat,nezavdacis sa mu, lebo on to ani nechce.... resp. nepotrebuje.
Ahoj, no ja si myslim, ako ti uz tu niektore kocky pisali, ze v tom bude asi ina zena... Neboj, nemusi to byt nic vazne, mozno ma len nejaku novu kolegynu alebo nieco podobne plytke, len nejaky flirt, je otazne ako dlho to trva, &ty pises, ze nejake cca 2 mesiace... preco si to nechala zajst az tak daleko? Myslim to v dobrom, nie si predsa ziadna sluzka, i ked moj m tiez neupratuje, ale zase robi veci okolo domu vonku a je dlho v praci, ale tiez akoze "zenske" veci nerobi... ale teraz tu riesime Teba 🙂 Vies, mala si to zacat (podla mna) riesit uz po par dnoch, ako sa zacal tak divne spravat - z toho ze to neriesis vyplyva, ze komunikacia medzi vami nie e ziadna slava, co je samozrejme na jednej strane pochopitelne, kedze mas toho tolko na pleciach a on si pride domov pozriet telku a pospat si... - inak myslim, ze toto je standard slovenskych domacnosti, co je smutne - pre nas zeny samozrejme. Pozri, ak to trva tak dlho, nijak inak to nevyriesis, len ze sa porozpravatem co je asi u vas problem, ale inak to nepojde. Ak on nebude chciet komunikovat, skus mu to vsetko co citis, co Ta trapi a comu nerozumies napisat. Uvdis, ak nie je uplny somar a svoju rodinu ma rad, precita si to a mozno ti nieco k tomu povie, mozno.... chlapi potrebuju hrrroooooozne vela casu, kym im veci docvaknu. Ja som typ, ze veci potrebujem riesit hned, to znamena, ked ma mm nastve, najprv zazeram a on uz vie, ze sa nieco deje a uz vie, ze sa chcem rozpravat, resp. "vypustit paru" a aj to pomoze, vykricat sa, ale tiez to neslo hned, a museli sme sa to naucit. Ake velke mate deti?? Si s nim stastna/bola si? Nepises totiz, aky vztah ste mali, kym sa "nezmenil" ako ty pises.... Drzim palce, ak este nieco, kludne pisni IP, kedze toto je len otazka a mozem odpovedat len raz. No ty si sa skor chcel aniekomu zdoverit, resp. dostat to zo seba - aj to poznam 🙂 neboj. No na tvoj problem sa neda odpovedat len raz, je to na diskusiu, i ked v konecnom dosledku to bude znovu len o vas dvoch - tebe a tvojom m. Drzim Ti palce, hlavne neodkladaj rozhovor, trapis tym sama seba.
vecne dokonala domacnost a pocit, ze vo vsetkom musime byt 100% sposobuju, ze na chlapov nemame cas a oni potom idu za inymi. @kokorunecka to vystihla s tou strategiou, ale treba ist hlbsie.. tam, kde to zacalo a preco to zacalo.
nepochybne je zakladatelka sikovna, palec hore. ale kedze pracuje, vari, zehli, upratuje, venuje sa detom, perie a neviem co vsetko este - zahradku, napecene je vzdy - kedy sa venuje manzelovi?
chlapi ak ich nieco serie, nehovoria o tom. ale potom sa vyskacu u inej. a my sa potom stazujeme. lebo iba chlapi su na vine. na jednej strane chceme, aby oni nam citali myslienky, ale na druhej strane sme zaslepene laskou k tip top domacnosti a na manzelov zabudame. sa pytam teda, preco musi byt nutne kazdy chlap TO HOVADO, CO SI NASLO INU.... ale PRECO? hladajme odpovede aj v nas samotnych....
Prepac ale nechapem preco tak dries na jedneho chlapa, ktory si to ani nezasluzi a nevazi. Ty si niaka jeho otrokyna alebo co? Ved aj on ma dve ruky vie upratat riad vie povysavat a pod. No naco by to robil, ked to spravis ty ? My sa striedame tyzden ranna a tyzden pobedna. Aby bol stale niekto doma kvoli detom. No mame taku dohodu ten kto ma pobednu tak doobeda vari zehli upratuje podla potreby. Ten kto ma rannu sa venuje detom ulohy, kruzky s pod. Ked nieco nestihne manzel spravit doobeda povacsine to je zehlenie nevsimam si to ozehli na druhy den, ale preco by si mala robit vsetko ty a on sa rozvaluje pred televizorom a este ta aj ponizuje nechapem . Zeny spamatajte sa oni su neni lavi len pohodlni. Ved ani vy by ste doma nic nespravili, keby ste vedeli, ze to za Vas spravi sluzka a nakoniec vas odkopnu a vyberu si mladsiu.
do prdele, čo tu riešite, či ten chlap má frajerku. totálne ma vytáča, keď žena, ktorá ťahá dvanástky, robí mužovi komplet servis. ak sa smoliarke27 ešte aj sprotivil, nech ho pošle do zadku. dokedy budú ženy makať ako chlapi a potom ešte v domácnosti? ja s tým nič nespravím, len keby ženy častejšie otvorili na muža ústa, že nebudú všetko robiť ony, možno už ďalšia generácia chlapov by neboli rozmaznaní somári, ktorí doma prstom nepohnú. niekedy muž robil a žena sa starala o domácnosť. teraz muž AJ ŽENA robia, a žena sa stále stará o domácnosť. 😠
ak takéto správanie začalo u neho až teraz, tak v tom môže byť ozaj iná žena. Ale ak sa takto chová už roky rokúce.... Vždy sa pozastavím nad tým, prečo my ženy vždy robíme takýto komfort mužovi. On si na pohodlnosť logicky zvykne a potom nie je schopný sa postarať ani sám o seba, nieto ešte o deti. Ak by mi vynadal muž pred detmi a tie by to z logického hľadiska po ňom opakovali, tak potom by len videl čo je to samostatnosť. A tomu ver, že by to neskončilo len pri zemiakoch.
sa Vam cudujem, ze ste si nechali po sebe nadavat, ked viete, ze ma inu. chce to obratit proti Vam, aby on bol ten dobry. Preco ste mu aj Vy nevynadali? preco ste mu nepovedali, ze viete, ze ma frajerku? preco si nechate na seba "kydat" a este k tomu pred detmi? aky vzor maju z toho deti? je to obycajny sebecky hajzel a nenechajte sa od neho deptat.
Najlepšie sa radí iným 🙂 ľahko sa napíše rada, ked sa to bytostne netýka nás samých.. Ty musíš najlepšie vedieť, ako to medzi Vami je a čo cítiš k mužovi. Je veľa takých chlapov, čo prídu domov z roboty a sadnú si k telke alebo k novinám a berú to tak, že však oni už dnes pracovali. To, že chodí do práce aj žena a že má potom doma druhú šichtu, to nechcú vidiet. Aj ja myslím, že sa mu priplietla do cesty iná žena. Ak by si sa chcela v tom do podrobna vrtat, môžes dat urobit vypis z tlf.účtu a hned uvidíš, ktoré číslo sa mu tam nápadne opakuje, prípadne si poznačiť čas, ktorý sa ti zdal pri telefonovaní podozrivý a potom si to skontrolovať. Ale načo to budeš robiť?? Treba sa ho na rovinu opýtať, či je v tom niekto druhý a aby nerobil z teba blbú.. A určite si pred detmi nenechaj nadávať. Oni to potom budú brať tak, že tato je dobrý a ty si tá zlá... Musíš sa potom aj s nimi o tom porozprávať a vysvetliť im to, že to čo tato rozpráva, je blbosť ...veľa síl pri riešení problému.. 😉
Zachovaj sa ako hrdá manželka, ktorá si váži svoje kvality.