Dobrý deň, s priateľom sme spolu dlhé roky, svadbu sme dlho neriešili, keďže sme obaja študovali. Teraz, keď sme začali pracovať, tak sme začali riešiť spoločné bývanie, okrem toho čakáme aj bábätko. Na všetko toto treba veľmi veľa peňazí. Ak si aj všetko dobre zabezpečíme, je potrebné pripraviť aj dostatočné úspory. Nie je reálne šanca, aby sme si nasporili na svadbu, aspoň dlhé roky určite nie. S priateľom som sa o tom rozprávala, on malý obrad nechce, iba veľkú svadbu, aj kebyže bola až o 15 rokov. Berie to ako jedinečnú životnú udalosť , ktorú by chcel mať podľa toho, ako si to stále predstavoval a vysníval. Povedal mi však, že ak by som veľmi chcela aspoň malú svadbu, tak by to rešpektoval a zariadili by sme si to. Ja som sa ale rozhodla rešpektovať jeho názor a sen a zmierujem sa s tým. Sme spolu úprimne šťastní a je nám spolu pekne, ale bolí ma, že ešte dlho (alebo ktovie či niekedy vôbec) nebudem jeho manželka. Je tu niekto, kto riešil podobnú situáciu a malo to šťastný koniec?
ja na Vasom mieste chcem svadbu teraz hoci malu..aby ste boli manželia a mali rovnake priezvisko aj kvoli dietatu...a treba si uvedomit, že ked budete mat velku svadbu o 15 rokov tak aj vy budete mat o 15 rokov viac...neviem kolko mate rokov ale si neviem predstavit, že ako 40 rocna by som si dala dlhe princeznovske saty a sa tam blaznila ako 25 rocna
Priateľ sa zrejme ženiť nechce, tak si vymyslel veľkú svadbu, na ktorú vie, že nemáte teraz peniaze 🤷♀️ja by som súhlasila s tým nápadom s malou svadbou, párty si viete spraviť kedykoľvek.
Co je princeznicka ten tvoj priatel? Ze svadbu aku si vysnival? 😅 pride mi to ako absurdny dovod preco sa nevziat. Co vam brani formalne uzavriet manzelsky zvazok teraz, a “party” si spravit neskor, ked na to bude priestor a financie?
Schvalne mu navrhni tu moznost malej svadby, aky dovod, preco nie, si vymysli ako dalsi v poradi.
čoooo 😀 tento je dobrý, že veľká svadba... istežeee 😉 hlavne ty ustúp vo svadbe, potom daj priezvisko po otcovi, potom zase v niečom, dobre bude.... o 15 rokov si tú veľkú veselicu spraví s inou.
Chcem vidieť chlapa, ktorý si vysníval, nie že veľkú svadbu ale akúkoľvek 😂
Čo ti šibe? Keď chce chlap veľkú svadbu je debil,keď chce malú tak je tiež debil.Ty si neprijala kompromis,ale on je debil.ach niektoré zeny
chlap sníva o svadbe? a dokonca veľkej? počujem prvý krát že aj takéto sny mávajú chlapi...🙂
Nejde vôbec o to, že by malú svadbu odmietal. Také niečo nepovedal ani raz. Práve naopak, ak by som chcela, tak by sme sa mohli zobrať hocikedy. Ide len o to, že stále, keď hovoril o svadbe, tak o nej hovoril “vo veľkom štýle”. Je veľký extrovert, má veľa kamarátov, s ktorými by si ten deň chcel spoločne užiť, okrem rodiny, ktorá je tiež dosť veľká. Z toho dôvodu som si povedala, že možno sa v konečnom dôsledku oplatí počkať dlhšie a mať takúto udalosť, aj keď istý dlhší čas tu bude obdobie, kedy nebudeme oficiálne svoji. Bola som hlavne zvedavá, či sa tu nájde niekto, kto to mal podobne, že kvôli financiám svadbu odkladali, ale v konečnom dôsledku si povedali že to stálo za to a bolo lepšie čakať, ako “zbúchať” narýchlo menšiu svadbu.
Ja poznám len páry, ktoré roky odkladali svadbu až tak, že na ňu nikdy neprišlo.
Kvôli dieťaťu a právnym veciam sa zoberte na úrade pred pôrodom. Veľkú svadbu môžte mať potom kedy chcete.
Vsak ok, velka svadba bude keď na nu nasetrite, ale povedz mu, ze dieta sa bude dovtedy volat po tebe. Aj tak s nim budes všetko riesit ty...
Na tvojom mieste by som mala len obrad, kľudne vy dvaja a svedkovia a o pár rokov, keď už po tom tak túžite obnovenie sľubu v kostole s hosťami a hostinu
ako uz bolo spomenute vyssie, poznam iba pary, co svadbu odkladali a nakoniec sa ani nevzali 😀
@autor....a čo ti bráni v tom aby ste teraz mali malú svadbu a potom,keď si nasetrite ešte jednu veľkú? Tvoja vlastná ješitnosť,alebo hľadanie problémov tam,kde nie sú?
Nechápem ťa...chces svadbu,on svadbu chce.
Tak si ju urobte takú,aká vám vyjde rozpočtovo.
Neodkladajte. Nevieš,či vôbec o 15r.bude.
Teraz úplne zbytočne sa prispôsobuje s niečomu,čo ani tvojmu priateľovi až tak veľmi na srdci neleží.
@mimikarol presne náš prípad. Mesiac pred pôrodom sme mali malú svadbu na úrade, iba s najbližšou rodinou bez kamarátov, hostinu sme spravili doma na záhrade a raz keď "budeme veľkí", spravíme požehnanie manželstva v kostole s hostinu aj pre kamarátov.
Veľmi precenujete tu párty. Je to len mecheche, nič viac. Podstatný je manželský sľub a celý ďalší život.
Ahoj, cakate dieta, o 15 rokov uz budete davno vediet, ze tie tisice dlho setrene na ten jeden svadobny den, vlastne chcete investovat do deti, do rodiny.
Vsak urobte malu svadbu na urade a dodatocne velikansku proforma v zahrade s celou rodinou a princeznovskymi Satami
kopec penazi, kopec viac menej cudzich ludi, ktorých za rok ani nevidis, peniaze si mozete uzit aj inak, nejaka oslava je viac ako manzelsky slub? porozmyslaj, my sme mali velku svadbu, ale poviem ti, absolutne keby nebola velka by mi to nechybalo
Odkladať svadbu kvôli financiám je najväčšia blbosť na svete. Vo veľkom štýle môžete osláviť 10,20 výročie, ale nebrať sa, keď dieťa je na ceste? A že si chlap vysníval svadbu? 😂 chlapi o svadbe nesnívajú, chlapi nie sú princezne.
Ja si naozaj neviem predstaviť nemať svadbu resp. nezosobasit sa len kvôli peniazom. A už vôbec si neviem predstaviť roky šetriť, aby sme tie peniaze potom oplieskali na jednu žúrku. Podobný nezmysel, ako neúmerne dlho šetriť na dovolenku.
Myslíš,že tvoj priateľ o 15 rokov bude žiť stále takým druznym, bujarym životom ako na výške či teraz tesne po? Poobzeraj sa okolo po málinko starších extrovertoch...
Pekne si spravte malú svadbu, a keď budete mať na to, obnovte si manželské sľuby vo veľkom štýle na 10. či 15. výročie sobáša.
Keď si sa chcela vydávať s veľkou svadbou, tak ste mali najprv urobiť svadbu, potom dom a nakoniec dieťa. Bohvie čo bude za 15 rokov, možno ani veselka nebude. Zoberte sa teraz s dvomi svedkami a párty si urobte kedy chcete.
Nikde nie je napísané,že keď sa teraz zoberiete a budete mat "malu" svadbu,že o pár rokov keď na to budú financie nemôžte mať veľkú veselicu 🙂 ved prečo nie, teraz iba napr obed s rodičmi a surodencami a o pár rokov rozposlete pozvánku na posvadobnu veselicu 🙂 pripadne urobíte nejakú chatovicu iba s kamošmi a rodina zvlášť 🙂
A čo vám bráni ísť sa formálne zobrať na úrade a potom o tých 15 či koľko rokov mať tú vysnívanú veľkú svadbu (napríklad v kostole)?
Dnes svadba na matrike, o desať rokov 300 hostí v kostole. Vyriešené.
Inak, hlásim sa do klubu so strelenými chlapmi, aj môj sníval o veľkej svadbe. Mali sme. V pomateni zmyslov som súhlasila a pán mi zabudol spomenúť, ze budem všetko organizovať sama. Som sa mu vyhrážala, ze na desiate výročie si to zopakujeme a zorganizuje ju on. Až teraz som si uvedomila, ze som na to načisto zabudla. 10 rokov je dávno fuč....🤣🤣🤣
No už vidím, ako po 15 rokoch s 15 ročným "dieťaťom" vyhodite slušných pár tisíc len na svadbu...
Ak Ta boli ze nebudes jeho manzelka, preco si odmietla jeho ponuku malej svadby? Ved pointa svadby je prave v manzelstve, a nie veselici. Svadba je o vas.
Prepac ale mozes si za to sama ze si z toho smutna... Ved sa este raz porozpravajte, a urcite si priority. Manzelstvo co ste VY, vs. velka svadba vo velkom style za viac penazi. Ti ludia na vasu svadbu i tak zabudnu uz par dni po.
Este viac Ta to bude trapit ked sa narodi dieta a ani len sa nebudete volat rovnako, budes sa citit este "cudzejsia" a smutnejsia (predpokladam ze date dietatu meno po otcovi ako to robi 90% nevydatych zien, a potom su z toho smutne...).