Chcem sa mozno pozalovat, mozno niekto poradi, idealne z vlastnej skusenosti.
Mam starsiu sestru, ktora k zivotu vzdy pristupovala podla meradiel beznej spolocnosti, aj tu zien co citavam, mierne nezodpovedne. Ma vyse 50 rokov a nema nic, zije v podnajme. Ako slobodna matka mala dieta, chlap nula bodov, ziadny byt, nic nemal, co mal, prepil.
Ja som sa sice vydavala pomerne neskoro ale zamakali sme s muzom a mame co treba.
Vzdy to bolo so sestrou komplikovane ,je to tazka povaha, zavidela vzdy ale casom to trosku otupilo ked sa mala lepsie.
Posledne roky ako sa nam viac dari citim z jej strany zavist.
Nenamyslam si to,.je to dost citelne. Ked sme boli na dovolenke, kupili auto, tak mala narazky ci sme vyhrali v loterii...potom sme museli vymenit kuchynu, praskla nam voda a vytopilo nam ju tak novu sme davali, aj tak ta starsia uz bola dost znicena. Nikdy sa nechvalim, na vsetko sme si zarobili, mame deti, chceme im dopriat nech sportuju, chodia na lyze, dovolenky, darceky, kruzky, rozvijat ich talenty, pride nam to prirodzene.
Takto zije vacsina znamych, nepripada mi to nic na zavist.
V poslednej dobe sa uz vyhovara aj z navstev. Zhruba od tej novej kuchyne...ona miluje piect, ale ma len staru linku v podnajme a ten byt je v zlom stave, preto je lacny.
Bola tu odvtedy len raz a az tak zavyjala ako obzerala kuchynu ze co je totooooooooa a tuto co maaaaaaaaas a toto je akeeeeeeeee....az taky afekt asi aby zakryla svoje pocity.
Vozieva k nam aj mamu, lebo je imobilna.
Je mi z toho smutno a neviem co s tym.
Ak by ste vedeli aj nieco ine poradit ako odstrihnut ju, budem vdacna 🙏
@ckocka no len v poslednej dobe to bolo fajn ako sa navstevujeme, my tam chodime k mame, ona byva blizko a tym ze ona nechce prist tak nedovezie ani mamu. Jedine by sme museli mamu ist vziat a zaviezt...spat u nas nechce, je uz starsia a ma.rada svoju postel, nerada cestuje.
Ak ju nechceš vidieť ťažko od nej možeš požadovať nejaké služby, dovez si mamu sama.
@elizabet173 toto nemyslis snad vazne...velmi smutne ako si vypichla zrovna toto, svedci to o tvojom uvazovani.
Mama chce s nou chodit k nam, berie to ako rodinnu navstevu pretoze je vdova. My nemame problem skocit k mame kedykolvek, aj chodime, ale aj ona chce vidiet co nove v zahrade, potesit sa peknymi vecami. Ma to ako vylet, bravaju aj neter.
Takto to bolo myslene. My nemame technicky problem ju ist vziat, mame auta a sme aktivni vodici obaja.
My si so súrodencami nezávidíme, lebo každý žije svoj nahovno život a nieje čo závidieť 😀😀😀. Ale nie. Vždy medzi nami bola rivalita, brat mal nervy, že máme so sestrou výšku, sestra mala nervy, že som sa vydala za jedináčika a žijem v meste, ja som mala nervy, že brat má tak 4x lepší plat ako ja. Ale všetko prešlo, lebo každý z nás má niečo zlé v živote, čo nás prenasleduje a to si teda nezávidíme. Asi si tvoja sestra myslí, že máš dokonalý život, tak preto je taká. Ktovie.
@ckocka nepozadujem sluzby, preco prekrucas a uplne mimo temy?
Vysvetlila.som to v komentari pre @elizabet173.
Nejde o ziadne sluzby. Na moje vozenie sa.moze spolahnut kazdy kto to potrebuje, dokonca aj cudzi co potrebuju pomoc.
@ckocka ja ju vidiet chcem. Naco reagujes ked to necitas?
Na toto: "Ak by ste vedeli aj nieco ine poradit ako odstrihnut ju, budem vdacna"
No ako tiez nechapem, o co ti ide. Tak asi nema naladu pozerat sa, ako sa Vam skvelo dari. Mozno si tym nevedomky nejakymi recami prispela, ktovie. Ked chces vidiet mamu, tak ju privez a odvez. Ked chces vidiet sestru, navrhni stretnutie na neutralnej pode, ak mas pocit, ze sa vyhovara…
@ckocka to je myslene ze vzdy sa tu radi pri rodine ze ju mas odstrihnut a to ja nechcem.
@divokykonik je to mozne...od nej kazdy chlap usiel, je mozne ze jej to prekaza ze ja mam uz roky toho isteho a skveleho.
@ropucha6 recami? No prepac...recami?
Ked tu niekto nema v tridsiatke aspon startovaci byt dopoly splateny, navlastni niekolko nehnutelnosti, uz sa tu krivo nanho pozera. Tu je zdravy silny clovek co sa nesnazil v zivote o nic a ja som na chybe, lebo makam napriek zdravotnym problemom, trikrat som prisla o dieta a dobre som si vybrala zivotneho partnera.
Chcela som sa len poradit...ale uz lutujem.
Vzdy je na chybe ten co sem pise.
Udrziavaj aktivny vztah s mamou … a ostatne je proste tak ako je. Ked mama nebude, nebude ani sestra. so stylu pisania asi tiez nejde o to co povies, ale ako a nemate sa v podstate okrem mamy o com rozpravat a asi to robi, len preto aby mame urobila radost, nie aby ta videla… nechaj ju tak. Nechce nepride, jedine co mate asi spolocne su rodicia.
Tvoj štýl písania je taký..že neviem,mierne sa chces akoby pochváliť aj tu,anonymne.A ak takto podobne komunikujes aj v súkromí,sestre sa nečudujem,že nechodí.Ty jej do hlavy nevidíš,to čo opisujes vôbec nemusí byť závisť.Ja by som na novú kuchyňu u niekoho reagovala asi podobne aby som zakryla pocit,že mi je to u r...i,ale viem,že dotyčnému záleží sa predviesť,tak by som teda pohíkala,poochkala nech je spokojný a potom nech si to odprezentuje,že závidím.A že odstrihnúť,že ti nie je blbo.Odstrihavas sa od zlých toxických ľudí.A keď už teda máte tie auta,nielen jedno ako 90% slovenských rodín,tak si chodievaj pre mamu sama,nech sa poteší "peknými vecami" a napr.vziat sestru s vami na tie lyžovačky a dovolenky ťa asi tiež nenapadlo.Mam sestru a boli rôzne obdobia úspešnosti v zivote.Nikdy by ma nenapadlo,či mi závidí alebo ja jej.
Jo, tak to som zle pochopila. Ale aj tak z tvojho popisu nejakú velkú lásku k sestre necítim, ona to má asi rovnako, prečo to teda nenecháš tak?
@kubkovamama tu poslednu vetu si zle pochopila, to bolo na margo ze tu sa casto radi odstrihnut. A to ja nechcem praveze, tak som pytala radu ze ak niekto.by vedel aj ine poradit ako sa len nestykat.
@elizabet173 nechcem ju odstrihnut. To bolo na margo toho ze tu sa to casto radi.
@ropucha6 a ty si v akej pozicii? Mas pocit ze si to ty spustila nejakymi recami?
@kubkovamama prosim ta, napis mi cim sa chvalim?
Fakt nechapem...
Nespomenula som nic navyse, co nemaju ludia okolo nas...nemam pocit ze zijeme nejako extremne nadpriemer. Skor je tam kontrast ze ona nema nic a to uznaj malokto po 50 tke zije v podnajme bez toho ze by nieco vlastnil. Teraz zaraba ale z dochodku ako zaplati podnajom?
Vies je to sestra, poznam ju, viem ako sa vyjadruje o inych ludoch a situaciach...vlastne si uvedomujem ze skoro nikdy pozitivne 🤷
Ahoj,
pocula si uz o rodinnych konšteláciach? Vygoogli a vyskusaj ak budes mat zaujem. Nesnaz sa tomu rozumiet, ale fungujecto aj tak. Potrebovala som 10 rokov, kym som to vyskusala. Vysledok perfektny! Sice islo o inu temu, ale rok som sa nevedela pohnut koli nej.
Rada by som ti pomohla inak ale neviem. Bohudik mame so sestrou pekny vzťah. Ma sa dobre, deti zdrave, manzel zaraba nad mieru - uz pred 10 rokmi mi vyratal, kolko dnes bude zarabat. Neverila som, povazovala som to za jeho fantaziu a sny. Makal na sebe tvrdo a fakt dosiahol vsetko, co mi kedysi hovoril. Sestra nepracuje - nemusi. Chce az teraz, ked pojde najmensi do skoly.
Nam je s mm a detmi tiez dobre, nezavidime si, doprajeme si. Ked mi ona povie o "luxusnom" probleme, rozosmeje ma a nakoniec si uvedomi, co rieši 😁. Co sa nejakych majetkov ohladom buduceho dedenia tyka - majetok sa chystame vyuzit v prispech rodicov. A kludne by som jej nechala moj majetok na spravovsnie a naopak. So zavistou zial nic nespravis. Je ok, ze tvoja sestra zila inak a byva v podnajme. Je ok, ze nema nic vlastne. Len to treba s tvojej aj jej strany prijat. Ste uplne odlisne a je to v poriadku. A nie, nemusi mat v 50tke kazdy vlastnú nehnutelnost. Je ok, ked ju ludia maju aj ked nie. Idecskor o spokojnost s vlastnym zivotom.
A keby si tvojej sestre tak pomohla? Ste rodina či?
@jakubrianka ako?
@svetlonos ano pocula, aj uvazujem ze by som na to isla. Uz sme sa o tom bavili s kamoskou psychologickou, absolvovala to.
Vdaka za tvoj pohlad 👍
Veď ty sama ten kontrast zdorazňuješ, a od nej chceš aby ho nevnímala? Predstava že sestra bude nadšená tvojím úspešným životom ak je na tom sama mizerne, hoci vlastnou vinou, je trocha utopická. Áno, bolo by to pekné, ale pre obyčajného človeka to može byť ťažké.
@ckocka nemusi byt nadsena, staci ze si da kavu a pokecame...ale ok. Asi som nechapava.
Keď vieš, že roky žije v mizérii tak potiahnem večeru, víkend wellness, dohodnem napríklad brigádu na pečenie keď rada pečie, prípadne kúpim jej nový sporák do toho podnájmu a pod. Ide o to, či ti na nej naozaj záleží ako na sestre. Jej opis si tu dala taký, že každý chlap od nej utiekol, je slobodná mamička roky v podmájme ktorý je lacný lebo je v dezolátnom stave. Ty si o sestre vlastne myslíš že je loozer a myslíš, že ona to nevníma hej? Úrčite sa k vám veľmi teší.
Budem reagovať iba na tú poslednú vetu . Takže ak sestru nechceš zo svojho života odstrihnút,tak jedine prekusnúť túto jej vlastnost. Pretože ona sa asi nezmení.
Veď píšeš že sa vyhovára z návštev, tak nech tak pokračuje a odstrihne sa sama.