Stalo sa tu niekomu ze vas opustil/opustila velmi dobry/dobra kamarat/kamaratka iba kvoli tomu ze si nasli novych kamaratov?
Ako ste sa s tym vyrovnali? :(
Asi vieš - už aj sama za čo si mu stála. Otázka znie... Stojí tebe ON za to aby si sa trápila?
Asi to nebral moc vážnne a btw, a nerýpem, koľko máš rokov?
@malinoismum mam 20+
Stalo, bohužiaľ bežná súčasť života. Dokonca kamarát, ktorý bol malý, chudý, od puberty šedivý, v práci ho šikanovali. Keď som nastúpila, tak som ho chránila, šikanu neznášam a každý deň bol so mnou, ďakoval mi, že som mu pomohla toľkokrát az mi to bolo nepríjemné a to do konca aj pred inými luďmi. Potom som mu našla priateľku, teraz už manželku. Akonáhle zistil, že vzťah je vážny, tak ma ani nezdraví...
Úprimne ak by teraz prišiel, že mu chýbajú priatelia a chcel by obnoviť staré priateľstvo, tak ho asi oblejem vedrom vody a poženiem kade ľahšie. Ber to tak, že o jedného falošného človeka v tvojom živote menej.
Opustenie kamaratom, kamaratkou, je rovnake ako rozchod s priatelom, manzelom. Chce to cas. Boli to, vacsia cast sposobu zivota sa zmeni. Treba si cim skor uvedomit, ze ked ta opustili, tak ty s tym nespravis nic. Je to ich vola, ich rozhodnutie. Nemozes proti tomu nic urobit. Len sa vschopit a vyplnit si zivot niecim inym. Lebo aj zostane diera, naplnis ju negativnou energiou, lutovanim sa, nenavistou, zatrpknes. Skus sa zapisat na nejaky kurz, stretnes tam novych ludi s podobnym zaujmom a mozno sa ukaze ze to aj bolo lepsie pre teba, ze ta opustila kamoska. Drzim palce!!
Zamysli sa, ci si vobec nieco stratila tym, ze si prisla o niekoho, co ta hned hodi cez palubu. 🙂 Aspon mas viac casu na lepsich kamaratov.
Ja som sa tym ani nezaoberal, nieto ze by som sa mal vyrovnavat. Cas vysortuje, vytriedi sam ludi, ktori maju byt v tvojom zivote.
Tj- 21?
@majkeel Krásne si to napísal
neviem kolko mas rokov. ale ano, jasne, ze mam skusenost ale ==> A DOBRi skutocni KAMARATI NEOPUSTAJU, (alebo ak nemaju nejaky padny dovod voci tebe) takze ten kto ta opusti, kamaratom ani nebol. zivot je svina, partnertvo / manzelstvo narocne, aj ti sa musia tolerovat, to iste kamarati==> brat toho druheho aj s chybami aj s dobrymi vlastnostami, nik neni dokonaly.
V tom prípade to nebola pravá kamarátka/kamarát. Lebo takí kamaráti to proste neurobia!
@shallimar tiez sa mi to par krat stalo. Potom som pochopila, ze nejde o nas falosny vztah, ale o osobnost dotycneho. Typ zavislej osobnosti, ktoremu si bola blizkym clovekom a za vela ti vdacil. Ocividne si silnejsia osobnost, o ktoru sa mohol opriet. Ked si najde vazny vztah, jeho 100% pozornost a zavislost sa presuva na manzelku, ostatne vazby, najma s opacnym pohlavim sa pretrhnu, aj preto, aby neohrozili sucasny vztah, aj preto, ze uz lpie na niekom inom. Tato dynamika je velmi casta, nema to nic spolocne s tebou, ale s typom osobnosti, ktory dotycny ma. Urobil by to kazdemu rovnako. Uz len dufat, ze mu manzelstvo vydrzi, inak by bolo zle. Pokial ma manzelku, nemyslim, ze pride sa starymi kamaratmi. Ale tak, zivot jenevyspytatelny, casto nas konfrontuje s tym, coho sa najviac bojime.
V poslednom čase tu je plno podobných príspevkov. Autor, alebo autorka, s tým nič neurobíš, keby ze máš 12 rokov, tak poviem, že ok, keď sa kvôli tomu trapis. Ale keď máš 20+,uz musíš vedieť, že nie všetci ľudia ostanú v živote s tebou nastalo. A nemusí zo byť nič zlé, ani neviem ako vážne. Je to život, proste v nejakom momente už každý ide inou cestou, má iné záujmy, iné priority, na tom nič netereba skúmať, ani riešiť. V podstate jeden, dvaja ľudia sú takí kamaráti na na celý život, to už nie je ako na zakladke, že hráme sa na dvore10ti kamaráti.
Jasne ze ano...ja som si zalozila rodinu, mam deti... kamoska deti mat nemoze, takze jej priority su uplne inde..casom sa nase cesty rozisli...uplne bezna vec...ak sa bavime o kamaratke- kamaratovi
A myslite ze si ho mam bloknut na ig, fb?
Tento postup sa mi presne hodi na -20 a nie ako si napísala
Na čo si ho chces blokovať keď na teba serie? Rozum máš kde? A uctu voči sebe?
Hm?
Ja za seba môžem povedať, že bývala som vo veľkomeste, mala som pár kamošiek, že kino, vínko, stretko a podobne. Potom sa jedna vydala, druhá vydala, presťahovali sa, ja sama som tiež tak isto urobila, a jednoducho sa to rozpadlo, možno raz do roka dáka gratulácia na narodky, Vianoce. Každá už žije inde, a žije inak. Neviem, proste mi to ani nechýba, lebo mam iné záujmy, mam jednu kamošku, čo môžem povedať, že fakt sa poznáme celý život, ale aj s nou som v kontakte možno raz v týždni cez mesenger. Co sa týka blokovania, podľa mňa je to blbosť a detinské, ale ak ti to urobí dobre, tak zablokuj.Jediný človek, ktorého som ja kedy blokla, bol bývalý, lebo ma otravoval.
zivot je zmena, vztahy vznikaju a zanikaju za roznych okolnosti. za kamaratkami som plakala na zakladnej skole, ale dnes uz viem, ze ani dobre a uprimne priatelstvo nemusi bezpodmienecne trvat cely zivot. skor je to asi vynimka. cesty sa rozidu, spojime sa s niekym inym, s ktorym prave prezivame nieco spolocne.
@shallimar aj mna napadlo, ze pretal s tebou vztah kvoli manzelke. niektori ludia potrebuju blizku dovernu osobu. vtedy si to bola ty, mal iba teba, tym padom si bola mozno jedina, kto ho dokazal vypocut alebo byt pri nom. a teraz ma na toto manzelku a jedna takto vysoko doverna osoba mu postacuje. pozdravit by sa mohol, ale chapem, ze o viac sa uz nesnazi. je mozne, ze teraz citi "vernost" alebo stopercentne uspokojenie vo vztahu s manzelkou.
ja som sa s tým už stretla na ZŠ.... V 6 tr. moja najlepšia kamarátka kým som ja bola doma na PN sa skamarátila s novou žiačkou ktorá prišla do triedy - bola to riaditeľova dcéra.... Bolo to ešte dávno, ale s kamarátkou som sa už nikdy nedala dokopy.... minule som ju videla, pozdravili sme sa a pre mňa to bolo všetko - vždy si spomeniem ako ma podrazila.... 🙄
Bloknut nie stači ked ho vyradis z kamaratov das unfollow.Pokiaĺ ta nebombarduje denne načo blokovať.Možno za 5 tokov budeš sa chciet pozriet ako sa mu vodi. Ja som sa raz jednej čo sme spolu robili spytala, ako sa jej vedie, ona odpisala a zablokovala.Tak som si pomyslela, že je p...a a život išiel ďalej
😀 "nasiel si novych kamaratov" 😀