Viem, ze toto je forum urcene skor pre mamicky, ale verim, ze sa tu najdu zeny, ktore sa snazia roky rokuce o prve dietatko a maju podobny osud ako ja. Snazime sa s muzom roky o nase prve dieta, mame spravene vsetky mozne vysetrenia jeho, mna aj spolocne - vsetko ukazuje, ze je v poriadku, skusili sme IUI, IVF 2x a maxinalne biochemicke tehotenstvo z toho bolo.
Uz som presla z fazy snazenia do fazy, ze uz sa zmierujem asi posledny rok s tym, ze mi to nie je asi sudene...Obzvlast ma uz nebavi pocuvat lekarov; ze sme zdravi, nebavi ma pchat sa liekmi, ktore mi akurat spustili zdravotne problemy, ktore som doposial nemala. Preto sme sa vykaslali uz na lekarov a na snazenie; a prave dosla slaba chvila na mna, ze vlastne sme obaja vnutorne OK; aj tak to neprichadza. Mame dobru pracu, konicky, cize si zivot vieme spestrit, ale nenahradi to uplne nasu tuzbu po spolocnom dietatku...
@mikadooo mam 36 a muz 46 r. Snazime sa 6 rokov.
@mikadooo a teda dieta ste si adoptovali? Nepoznam tcoj pribeh pravdupovediac.
Boli ste na ivf na Slovensku, ci aj v Cechach?
My sme sa snažili 4 roky. Ja som mala nejaké komplikácie kvôli ktorým som potratila. Síce už sme 1 dieťa mali bez komplikácií. Po 4 rokoch sme sa na to vykašlali a povedali si že a čo tak bude jedináčik. A bum z ničoho nič som ostala tehotná a to som ešte jazdila na motorke. Hneď mi nasadili liečbu a hla drobec je tu, síce sa narodil v 34 týždni ale je zdravý ako ryba už iba ho vykrmit riadne.
Nie. Podarilo sa pred deadlinom. Ja už som trošku začala študovať ten proces adopcie, len tak námatkovo, vlastne asi vtedy som objavila modrého koníka😄. Trvalo nám to 5 rokov. Preto som chcela vedieť tie čísla, lebo niekto robí katastrofu aj z toho, keď sa im dva roky nedarí, čo teda z môjho pohľadu ešte nie je taká katastrofa.
@engel76 v reprofite Brne 2x - 5 vkladov, ziaden uspesny. Lekarka nam povedala, ze tam chodia pary s roznymi diagnozami a podari sa im otehotniet, ze u mna nie je ziaden problem, ze sme obaja vzhladom k veku na tom tak, ze tehotenstvo nema preco nevyjst.. vzdy som isla v nativoch, kedze prirodzene ovulujem a ani raz to nevyslo. Neskoe mi dali pre istotu injekcie na udrzanie ani to nevyslo.
A máte obaja pocit že k sebe patríte?
Mozno je problem prave nativ. Je tam pomerne mala pravdepodobnost cca 10% (rozumiem, ze ho zvolili prave preto, ze problem nie je), skusila by som na tvojom mieste soft protokol. Ja by som na nativ ani neplytvala cas. Tiez som bola v Reprofite, akurat u mna problem bol, v podstate som bola zlozity pripad a mam 2 deti od nich. Trosku im poodchadzali lekari, skus Mudr. Stelcl Reprogenesis
Ja mam stale pocit, tvrdit po 6 rokoch, ze nie je problem neni uplne ok. Ten problem je, len sa nenasiel zatial, hoci v Reprofite by ho najst mali. Neviem posudit tych sucasnych lekarov, ale tak 10 rokov dozadu boli topka
Vobec by som to nejako nevidela tragicky skus toho Stelcla este. Ale pocity chapem, neni to jednoduche.
Ja poznam človeka, čo sa sobašil v 20 a babo sa narodilo v 39ke..tiež, že su zdravi atď..umele oplodnenie, nič..ja som ju podpichovala, nech sa modlí, davala som jej priklady, a potom, ked sa už zmierili, že nic nebude sa narodilo zdrave babo..Ja som tomu tiež neverila, ale Panbožko asi vyslyšal.Tak podla mňa určite..tužba tam bola velká a viera tiež 😇
Mas teda za sebou vysetrenie reprodukcnej imunologii, hematologie, genetike...? 6 rokov sa zda vela, ale v ramci ivf sveta, 2 neuspesne cykly nie je vela. my mame maleho tiez po ivf, vyslo 1. ivf, 2. vklad, chceli/chceme aj druhe a uz cca 3 roky riesime v CAR, pomedzi to potrat v 8. tyzdni a v 28. tyzdni, ale nie som pripravena to este vzdat.chapem aj tu cast o konickoch, kariere a pod., tiez som mala podobnu retoriku pred prvym dietatom, ze zivot je dost plny aj tak, teraz spatne ti poviem - nebol, preto je aj ta tuzba po druhom u mna tak velka. ak zo zdravotnych dovodov nechces uz ivf klasiku,okrem adopcie je aj moznost darovanych vajicok/embryii - tam ta sanca na uspech naozaj ovela vacsia, v Cechach maju mlade darkyne, cize ak su opakovane neuspechy z dovodu nekvalitnych vajicok aj to by mohlo byt riesenie.
Napro technologiu si neskusala?
@zuzinabila S napro technologiou by som v 36 uz nestracala cas, nic v zlom. Pre veriace mamicky, co odmietaju IVF mozno alternativa......
neobhrýzaš si nechty
A prečo by si nemala byť matkou? My sme sa tiež snažili roky,chodili po vyšetreniach, na umelé oplodnenie, pchala som do seba rôzne lieky a v podstate tiež nemáme vážnu diagnózu a lasyne dieťa nemáme. Keď sme sa vyrovnali s tým,že asi to tak pre niečo ma byt,tak sme sa časom keď sme boli na milión % presvedčení rozhodli pre adopciu. A sme pár rokov rodičmi.
Ja by som adopciu tiež nezavrhovala, niekto si potrpi, že musi mat moje DNA, ale v podstate spraviš dobry skutok a pomôžeš aj sebe. V tomto Adela robi dobru osvetu
Ja ti napíšem náš príbeh. 2012 sme začali skúšať šťastie. 2013 sme sa vzali. 2015 1x umelé, stále nič. 2016 2x umelé stále nič. 2017 3x umelé nič z toho. Tak sme si spravili prípravu na adopciu. Marec 2018 mimomaternicové tehotenstvo. V septembri 2018 volali, máme pre vás dvojičky. Radosť obrovská. Na jar 2019 potrat na konci 1 trimestra. Jar 2020 volali že sa dvojcatam narodil brat. Už sme mali 3 deti zrazu. Na konci roka zas potrat. Už som si povedala ešte raz potratim dám si teliesko, psychika bola strašná. A v júli 2022 som porodila. Zdravé krásne dievča. Tak mám 4 deti. 3 zo ❤️ a jedno poctivo porodene.
@adalmba vy ste si adoptovali 3 deti z toho dvojičky? klobuk dolu a potom ešte svoje. A ako si žijete rodinka, mate doma veselo? 😆
@karolinakr áno presne tak. Doma až moc veselo keďže v podstate sú 4 deti za 4 roky. Ale neľutujem vôbec nič. Možno iba to, že sme mohli skúsiť adopciu skôr, ale to by som zas asi nemala mojich chlapcov 😆
Nikdy sa s tým nevyrovnáš, len sa s tým "naučíš" žiť. My sme sa snažili cca 10 rokov. Najprv lieky, potom IUI, potom kopec vyšetrení, nájdenie "problému", hrozná príprava na IVF, neúspešné IVF. Keď som sa s tým "zmierila" prišiel pozitívny tehotenský test. Najšťastnejší týždeň môjho života. A potom bum, plod sa nevyvíja, čiže v 12tt kyretáž. Opäť pre mňa ľadová sprcha. Dôležité je, aby ste to vy prijali ako pár.
moj byvaly kolega sa snazil s partnerkou 8 rokov,chodili po vysetreniach,ona mala problem a ze nikdy nebude moct mat deti,chodili Brno , Bratislava-zevraj ich to stalo kopec penazi.Nakoniec boli v Olomouci a maju doma 3 mesacne dievcatko
Neviem..Poznam vsak mnoho parov,kt sa zadarilo po 6,7,8,ci 10tich rokoch od "snazenia sa".
Moja sesternica nemohla zostať tehotná 10 rokov. Bola veľmi nešťastná. Teraz sa teší z 3rocnej dcérky. Ak chceš napíš mi správu. 🤍
Citis,ze to tak ma byt alebo velka tuzba stale je? Ak je ta tuzba,riesila by som dovod preco dietatko nechodi a nemyslim tym zdravotne hladisko.. mne napr velmi v tomto pomohla kamoska co sa venuje astrologii.pekne mi vysvetlila preco nechodi a co este musim urobit aby prislo a ozaj to tak bolo.
Btw mame 2ivf a 2 deti,ziadne prirodzene tehu. Bola som ja ok,manzel nie. A o nativ som ani neuvazovala presne pre nizsiu sancu.. na tvojom mieste by som riesila klasicke ivf kratky protokol. To je uplne iny proces ako nativ pre zenu...
Drzim palce..
My sme sa snažili 10r, podstúpili sme všetky možné a nemožné vyšetrenia,všetko bolo v poriadku, nevyšlo iui, ivf,ket ,prešli sme fázami nádeje,hnevu,zúfalstva….padlo aj slovo adopcia…a práve keď prišlo obdobie zmierenia so situáciou (prijatie ,že to zrejme ma tak byt….pre niečo…)dali sme sa posledný raz na boj(aby sme si nevyčítali) , a práve vtedy ivf vyšlo!!!!!! A po ivf som po 6r. otehotnela prirodzene vo vyššom veku….Hlavu hore,pozitívne myslenie a psychická pohoda!!!!!…..
Napíš mi ss
Uprimne mam kamosky, ktore nemaju deti z vlastnej vôle a aj take co nemozu mat deti. Ziju si plnohodnotný zivot, behaju po dovolenkách, klutura, priatelia a tie co maju partnera tak si spolu uzivaju a to je jeden par spolu uz 25 rokov. Ked vidim seba aka som ubehana okolo deti, ako som nervozna, ze mam v praci vela a do toho mi ochorie dieta, niekedy im aj závidím. Ono to zase nie je az take super ako to prezentuje spolocnost. Skus sa s tym zmieriť a prijat, ze zivot nie je o tom, ze das zivot dietatu ale o tom, ze ho ty prežiješ ako najlepsie vies.
Koľko máš rokov? A koľko sú "roky snaženia"? Len pre bližšiu predstavu. Lebo často príde tehotenstvo po zmierení sa s "osudom"... Ja som už viackrát písala svoj príbeh, my sme si dali deadline, s tým, že keď dovtedy nič, vážne sa začneme zaoberať adopciou. Ja som vedela, že dieťa chcem, adopcia pre nás bola posledná možnosť. Čiže neviem či to pomôže, nikdy som sa nepotrebovala zmieriť s tým, že nebudem mať žiadne dieťa.