Ahojte žienky, ako sa vyrovnávate s odlúčením od partnera? Môj muž ma časovo náročnú prácu a párkrát do roka chodí na služobky, ktoré trvajú aj 3-4 týždne vkuse. Najhoršie je, keď odíde na leto alebo mu pracovná cesta vychádza na obdobie sviatkov/narodenín. Napriek tomu, že sme spolu dlho, stále sa s tým neviem úplne vyrovnať a prvé dni po odchode sú úplnou depkou. Zrejme aj preto, že spolu trávime 90% voľného času, aj kamarátov máme spoločných. Nie sme zvyknutí robiť si program separátne..
Tazko, trvalo mi 9 rokov kym som si ako tak zvykla, najhorsie bolo ked boli deti male. Nebol sice prec tak dlho, ale zato kazdy tyzden vacsinu mimo domu.
Človek nemôže mať všetko...zrejme dosť zarobí,tak niečo tomu treba aj obetovať....a najvyšší čas si robiť program bez neho,ved sa to dá v pohode....alebo mať dieťa/deti a potom nebudeš vedieť kde ti hlava stojí a nebudeš mať čas na dáke depkovanie.
dieťa je práve na ceste..
program sa dá urobiť, ale mám 33 rokov.. kamarátky majú rodiny, každá žije v inom meste, vieme sa stretnúť raz za čas.. potom mám pár dobrých kolegýň a známych, ale proste ženy 30tničky už majú svoje životy, rodiny, starosti.. a s mladými kolegyňami ma naozaj neláka žúrovať, toto už mám za sebou
@janinah uvedomujem si to a nijako ho neobmedzujem... len proste je pre mňa náročné odlúčiť sa zakaždým na 3-4 týždne, prvé dni sú také o ničom, čistá depka..
Ty to vydržíš,horšie,že vaše dieťa bude vyrastať v podstate bez ockovej prítomnosti,tot b ysom ja videla ako problém,nie,že teba chytá "depka",lebo si sama.....
Na tie prvé dni bez manžela si zavolaj mamu, súrodencov, alebo ty choď tiež niekde na návštevu. Dopredu si priprav program.
Buď rada, že len na 3-4 týždne. Môj odišiel v pondelok a ak sa nič nezmení, tak príde až pred Vianocami. Doba je aká je, keď chce človek niečo mať, tak sa musí prispôsobiť a niečo aj obetovať. 3-4 týždne prejdú ani sa nenazdáš. Venuj sa sebe, čítaj, študuj. Nemáš súrodencov, rodičov blízko?
Keď sa narodí dieťa, nebudeš mať čas smútiť 😉😊
@janinah to uz mame vykomunikovane.. po narodeni dietata ide dole z niektorych projektov a frekvencia odchodov bude urcite nizsia
@loliki rodina zije 250 km odo mna.. buduci tyzden pridu na striedacku, vzdy niekto iny z rodiny.. program som mala vopred, ale uz dve akcie s kamoskami medzitym padli
tak to je super,že práca ustúpi dieťatku
Chápem ťa, môj bol pol roka z roka preč, síce nie vkuse, ale celkovo to bolo presne 6 mesiacov a to som nerátala také dni, keď prišiel domov sa len vyspať. Kým sme nemali dieťa, až tak mi to nevadilo, mala som záľuby a ja som rada aj sama. Keď sa narodilo dieťa, všetko sa zmenilo, ja som zrazu nemala minútu na seba, hrozne ma to vycerpavalo, rodina ďaleko, bola som s deckom 24/7 a bolo to veľmi náročné bez akejkoľvek pomoci. Keď mal syn 1 rok a raz tak prišiel muž po dlhšej sluzobke a dieťa sa ho bálo, tak povedal, že to musí zmeniť a aj to zmenil, najprv sa dohodol, že nebude toľko cestovať a potom úplne zmenil prácu. Vydržať sa to dá, zmieriť sa s tým tiež, ale smutno mne teda bolo vždy a myslím, že keď človek toho druhého má ozaj rád, tak je to normálne. Všetko je o prioritách a žiadne prachy nestoja za to, aby dieťa vlastného otca volalo "ujo".
Mate deti?z