Ako sa vyrovnať s rozchodom?

alinaa
6. feb 2015

Prosím,, viem, že s tým máte mnohé skúseností. Poradte ako sa s tým vyrovnať, ako to prekonať.
Tento týždeň sa so mnou partner rozišiel po 5 ročnom vzťahu. Bol to obrovský šok. Nikdy by som to nepovedala. Bola som na neho strašne naviazaná, veľmi ho ľubim a ani len nechcem pomyslieť na budúcnosť. Všetky moje sny sa rozplynuli v jednom momente.
Dobre, nemali sme deti, ani nebývali dlhšie spolu, ale citom nerozkážem. Je to ukrutná bolesť. Ako to mám zvládnuť. Najhoršie je, že mám pred sebou dôležité skúšky v škole, ani len netuším ako sa mám nato pripraviť, keď nemyslím na nič iné, len na neho.

el6
6. feb 2015

kombinácia rozchod a skusky je fakt na figu...ale pozri sa na to z toho pohladu, ze za par mesiacov uz mozno ani nebudes vediet, ze si s tym chlapcom chodila, lebo budes mat vedla seba lepsieho, krajsieho atd., ale ked neurobis skusky v skole, problemy sa s tebou budu tahat....na rozchode - ak si ta opustena, je casto najtazsie ovladnut svoje urazene ego..mozno je to aj pre teba lepsie, ze ta nechal, len si to zatial nechcela vidiet...hladaj cim sa zamestnas, ako vyplnis svoj cas, stretavaj sa s kamaratmi, len aby si neostala sama so sebou a necinna a nemusela na to mysliet...ak mas kamosku, kamosa, s kym sa mozes ucit na tie skusky, skuste sa ucit spolu, vacsinou je to vacsia sranda, aj sa tak viac naucis....neboooj, aj ked sa ti mozno zda, ze lepsieho uz nestretnes, milion lepsich ich chodi po svete, tak hlavne maj otovorene oci, aby si ich uvidela, ked ich stretnes..drz sa

zuzulik1234
7. feb 2015

a aky bol dovod rozchodu? Uz pocas vztahu si musela citit nejake znamenia, ze nieco nie je v poriadku....

A neboj sa, najdes si lepsieho.... ja som bola tiez mimo nejaky cas po rozchode s byvalym a nasla som si toho najuzasnejsieho chlapa. Takze to dobre ta estelen caka.....

jeennyv
7. feb 2015

rozchod pocas skuskoveho a tie smutky som prezila aj ja, ale musis si uvedomit, ze na sebatryznenie a dalsie take prejavy je stale casu dost, ale ak sa nevydaria skusky fatalne to moze ovplyvnit cele tvoje studium, pracu, zivot.....ziadny chlap nestoji za to, aby si kvoli nemu zahodila vsetky prilezitosti a dookola sa tryznila...viem hovori sa to teraz lahko druhym ludom, ale takym niecim si prejde kazdy a az potom s odstupom casu pochopi, ze to vsetko vlastne za to nestalo...hlavu hore a drzim palce na skuskach 🙂 🙂 🙂

miadi
7. feb 2015

kazdy vztah je navykovy je to ako droga..ten koho si lubila je v tvojom krvnom obehu hoci uz tuto drogu viac nemas nedostavas odvykanie si od zavyslosti -hocijakej fyzickej ci emocionalnej boli..je to sok..
cas vsetko vylieci..podstatne je teraz aby si sa netrapila neumara pridlo..poplac si pospomynaj odloz to do suflika a nechaj zapadnut prachom..
Poznam ludi co sa z rozchodu spamatavaju roky-a najhorsie na tom je ze ten vztah ani nebol dobry!!!
Ale tito ludia si zaslepene spomynaju len na to pekne a vlastne akoby toho cloveka nepoznali nevideli v realnom svetle ale v dakej iluzii ktoru si o nom a tom vztahu vytvorili.
Clovek by sa mal za par mesiacov oslobodit od minulosti a neuspesneho vztahu.Vratit sa k tomu kym si bola predtym nez si sa zalubila..Spokojna sama so sebou so svojim zivotom so zaujmom pre svet a rozne aktivity
zabudni nanho a zacni sa venovat sebe..znovuobjaveniu seba JA (uz nie my ja a on)Ja krasna inteligentna uspesna mlada zena. Moje sny..moja buducnost. Skusky dokoncenie studia a potom hladanie si dobrej prace.Ide o tvoj zivot skusky su dolezitejsie ako ex..
O tom ze najdes lasku a lepsi vztah ako bol tento ani na sekundu nepochybuj. Ono sa to stane ani nebudes vediet ako.Popri rieseni si svojho zivota. Bud stastna ze ste nemali deti..to by celu vec skomplikovalo a musela by si sa snim natahovat zvysok zivota takto vas nastastie nic nespaja..pri dalsej laske uplne zabudnes na tohto a budes volna bez zataze...uz ho nikdy v zivote nemusis vidiet.Pekne si spomen na vsetko co ti na nom vadilo na jeho zle vlastnosti a uvedom si ze od toho uz budes mat pokoj 🙂

adri266
7. feb 2015

@alinaa mrzi ma to, ale zial, take veci sa v zivote stavaju a formuju Ta ako cloveka.
par dni to bude sakramentsky boliet. Ak mas nejaku naj kamosku, sestru, rodinu, bud s nimi, aby si nespravila nejaku somarinu. Zajdi na aerobic, do posilky, na diskoteku. Stran sa romantickych filmov a hlavne sa neumaraj predstavami. A baby hore pisu, ze si mala vidiet nejake signaly. Je to blbost. STava sa, ze v 20rocnom vztahu sa chlap zrazu pobali a odidie za milenkou, s ktorou zil 3 roky, alebo ze zena pride na milenku, s ktorou je pol roka a nemala ani sajnu, ze sa nieco deje. Jednoducho sa take veci stavaju. Ved aj tu sa zeny priznavaju, ze sa im paci iny chlap a nevedia s tym bojovat a pritom maju doma slusneho a mileho partnera.

Po tyzdni to bude lepsie a po mesiaci mu este budes dakovat, ze Ti spravil sluzbu 😉 Si mlada, mas pred sebou cely zivot, tak dnes a zajtra do dostan zo svojho systemu a potom uz na neho kasli 😉

romanovic
7. feb 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/priatel-voci-mne-ochladol/
Kazdej z nas sa to stalo a kazda sme to prezili. Cas je najlepsi liek, hoci je to osuchana fraza...
A hlavne si musis vziat ponaucenie do buducna....

timea7
7. feb 2015

@alinaa chápem tvoje pocity, ale nestojí za to, aby si za ním smútila. Poplač si, choď sa prejsť, trebárs aj s partiou opiť, ale potom stop. Niečo skončilo, ale niečo zase začína. Máš na lepšieho.

ritusuk
7. feb 2015

A vies dovod pre ktory ste sa rozisli alebo nevies?
@alinaa

lienkan
7. feb 2015

Mna ( nas opustil ) na sklonku minuleho roka ... 2 dieta na ceste, chlap s milenkou .... Takze vzdy to moze byt aj horsie. Dostala si dalsiu sancu byt stastna, teraz si to neuvedomujes ... ale casom to pride. Odisla laska?? .. asi nebola ta prava....
Drzkaj sa.

alinaa
autor
7. feb 2015

@ritusuk Dovody ? No asi vsetko. Zacali sme sa hadat, vsetko som mu vycitala, bola frustrovana, citil sa tak ako boxovaci mech, ja zas nevypocuta, jednoducho tam zlyhala komunikacia, nevedeli sme si to poriadne vydiskutovat a prist k rieseniu, On sa zacal utiekat ku kamatatom a ja som bola z toho este viac na mimo.
Potom mi zrazu povedal ze uz ma nelubi a ze uz to nie je ako predtym.
Pritom, neviem, ja stale verim ze patrime k sebe len sme zazili hrozne zle obdobie, keby sa mi vedel trosku otvorit a pripustit ma k sebe, mnohe veci by som riesila inak. No uz je asi zial neskoro

moonlight1210
7. feb 2015

je to tazke a velmi. neda sa to len tak vyhodit z hlavy.
ale realita je taka, ze teraz su dolezite tie skusky.
nech ich uz urobis na akekolvek ohodnotenie, dolezite je ich mat.

a ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. je mozne, ze uz o nejaky ten tyzden, ci mesiac, sa zbadate na ulici, ci inde a zrazu si uvedomite, ze tie dovody rozchodu boli riesitelne. a date to dokopy.
v podstate - co poznam spokojne pary, tak kazdy pocas chodenia prekonal vazny rozchod. naozaj vazny, nie par dnove krizy, alebo iba krizu, pocas ktorej ale boli stale spolu. prekonali rozchod v style - zbohom nikdy viac. a trval aj pol roka napríklad. aj dlhsie. dokonca medzitým mali aj ine pokusy o vztahy s inými ludmi. ale potrebovali ten cas, aby si to v sebe ujasnili, a ked sa nahodou potom stretli, dali sa zas dokopy a funguju dodnes. akoby ten rozchod nastavil v nich vyssiu mieru tolerancie voci partnerovi a potlacil take to nase bezne sebectvo. takze aj veci, co ich predtým rozhadali, teraz neberu ako koniec sveta.

preto sa teraz skus sustredit na skusky, nech ich uz nejak zbuchas a so vztahom uvidis. mozno to date dokopy, mozno pride lepsi chlap, nikdy nevies vopred. aj ked to teraz vyzera hrozne, myslim, ze ta caka lepsia buducnost.
to len ten sok z toho, ze cosi, co sa ti stalo, vyzera tak nezvratne, neriesitelne a ako konecny stav. vôbec to nemusi byt.
neprepadaj zufalstvu vopred.

katkalubkova
7. feb 2015

@alinaa dost tazka situacia.
Hovori sa: " co ta nezabije, to ta posilni"
Nevieme, preco sa s Tebou partner rozisiel, 5 r. je dost dlha doba ( do vztahu vidite len vy dvaja )
Podla toho co pises, si to naozaj necakala.
Pokial si, ale neurobila nic, preco by bol urobil takyto krok.... Tak " nerozumiem ", preco Ta nechal v tak narocnom obdobi skusok.
Neviem ci robis baklarku, alebo diplomovku, alebo mas len skusky, ale empatia mu teda " NECHYBA ", uz to naozaj mohol potiahnut tych par tyzdnov.

Je este dalsia moznost, ze sa skutocne date opat do kopy, naozaj sa stava, ze ludia sa rozidu po dlhom casu chodenia spolu a potom triezvo uvazuju o navrate k sebe. Ak by Ti to pomohlo, skus v hlave brat tuto skutocnost ako nadej, mohlo by Ti to pomoct pri uceni.
Drzim Ti palce, aby si to zvladla a bola stastna

lucny_konik
7. feb 2015

najlepší liek na akúkoľvek bolesť je čas. teraz to bolí, bude žiaľ aj o týždeň, mesiac... ale postupom času ti bude chýbať stále menej a menej... až sa tá bolesť celkom stratí. a ak to nefungovalo, rozchod bol lepší teraz ako povedzme o 10-20 rokov. s deťmi či bez. teraz sa venuj sama sebe, nájdi si záľuby, tráv voľný čas rozvíjaním mysle a psychickej pohody.
p.s.: keď sa so mnou pred 7 rokmi rozišiel priateľ po 4 rokoch (a každý nám predpovedal svadbu) myslela som, že sa mi zrútil svet. bola som tiež na neho naviazaná, bol mojou chýbajúcou polovičkou. mali sme problémy, on išiel do ameriky a odtiaľ si priniesol jeden slovenský dvojnohý suvenír. deň po rozchode mi volal, kde by si mohol zameniť peniaze, "charakter". a po dvoch rokoch mi napísal, že ho mrzí ako mi ublížil a ako sa vtedy rozhodol, že ľutuje, že sme sa nepoznali o pár rokov neskôr, všetko by bolo inak. aj napriek tomu, že jeho "suvenír" je dnes jeho manželkou. stáva sa, že si dvaja prestanú rozumieť, a ak sa tak stane, je dôležité komunikovať. časom som prišla na to, že niektoré veci som urobila nesprávne, hádali sme sa pre maličkosti a poučila som sa.
dnes som veľmi šťastná s mužom, ktorého veľmi milujem (a bojím sa smrti, lebo to bude znamenať, že ho už nemôžem pohladiť).
p.s.II. pred cca štyrmi rokmi sme sa stretli a nemali sme si vôbec čo povedať. cesta, ktorá mala byť našou spoločnou, sa rozdelila, každý má svoj život. predtým mi bol mojou chýbajúcou polovičkou, posledne úplne cudzou osobou.
drž sa!

leoni11
7. feb 2015

@alinaa ja som s mojim (už teraz 12 rokov mužom) ešte za slobodna asi 10x rozišla, vačšinou to bolo z jeho strany, trvalo mi to cca mesiac kým som sa s tým zmierila, ale stále som mala pocit, že to nemože byt pravda, že sme si nejak "súdení" to trvalo asi 7 rokov...dnes ho tie rozchody už naštastie prešli
tým chcem povedat, že ak ste si súdení všetko vyrieši čas...držím palce 😉

basaandsima
11. feb 2015

Dobrý deň potrebujem radu s partnerom sme spolu skoro 5rokov a máme dvojročného syna môj partner má raz podviedol a ja mu to stále vyčítam rozišiel sa somnou vraj žijem v minulosti stále ale keby to neurobil nič by som mu nevycitala rozhodol sa že budeme spolu bývať koli malému ale nič viac a že keď sa odstahujem že má dá na súd koli malému....zlé je to že ho stále ľúbim...čo mám robiť:(

natalym
11. feb 2015

@basaandsima Neriešiť minulosť, zavrieť dvere.

basaandsima
11. feb 2015

@natalym on už nechce neviem či sa teraz na niekoho hra

natalym
11. feb 2015

@basaandsima Ako on už Teba nechce?

basaandsima
11. feb 2015

Tak to povedal možno to chce čas ale povedal že mu nieje jedno čo bude somnou

natalym
11. feb 2015

@basaandsima Zavri za tou minulosťou dvere, škodí to. Uznal svoju chybu, mrzí ho to?

zibi
11. feb 2015

@alinaa je to tazke ale mne velmi pomohla pred rokmi pri rozchode tato piesen 😵 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=DrJOpx5AKlk

kazdy rozchod boli a v podstate ked ste sa hadali ,nerozumeli si ,pripadne zacal chodit za kamaratmi ,ako by to bolo v buducnosti? preco by si mala chciet vo vztahu trpiet?
niekedy sa ani nic extrovne stat nemuselo - boli ste spolu 5 rokov a ludia sa menia, dospievaju, zistuju, ze mozno chceli a chcu od zivota nieco ine, potrebuju k sebe ineho partnera .. atd... niekedy len laska nestaci 🙂
a ty jednoducho ..musis zacat verit , ze ta caka nieco lepsie, ten spravny chlap s ktorym to vsetko klapne a aj ked budu nezhody ...nebude tam ani vitaz ani porazeny ... tak by to v laske malo byt 🙂
pocuva sa to tazko ale ver, ze o par rokov neskor budes vdacna za tento rochod 😵

basaandsima
11. feb 2015

Áno uvedomil si to ale ide tu hlavne o malého

lauricka
11. feb 2015

nenechaj si nim pokazit skusky, aj ked to je sakra tazke, verim

basaandsima
11. feb 2015

Skúšky?

doda126
15. feb 2015

Ja to mam tiez za sebou .. Je tomu uz uz mesiac a pol a je to horsie :( myslela som si ze o mesiac budem niekde inde .. Asi to bude tym ze som na neho doteraz čakala tak ta nádej ze budeme opat spolu ma držala pri zivote .. Chlap ma stale lubi a nevie co chce ..

nannyforu
15. feb 2015

mne sa stalo nieco podobne pred xx rokmi,tesne pred statnicami,ale akurat ja som sa rozisla aj ked som ho lubila ako sialena....dnes po xx rokoch viem,ze to bolo naj rozhodnutie a nemenila by som ho.zo zaciatku som bola mimo,ale prave ucenie mi pomohlo.niekoho to zlomi,niekoho prave skola ako mna dostala nad vec....odporucam sustredit sa na nieco a prikazat si mysliet na to....opustil ta,kasli na neho...viem,tazko to pochopis,ale ver,ze o par mesiacov sa s tym vyrovnas....ja som vedela,ze to nikam nevedie a cez slzy to skoncila....vedela som,ze ak zvladnem statnice a predtym sa s tym rozidem,ze zvladnem potom vela veci...a aj tak bolo....stretla som svojho sucasneho manzela,mam krasnu dcerku....on je sam,sice sa mu podarilo skoncit medicinu,ale nemyslim,ze je stastny....nevedel a nikdy nebude vediet byt....

nannyforu
15. feb 2015

@basaandsima podla mna je to muz egoista,sebec....nezasluzi si aby si ho tak lubila a je si toho vedomy...

nannyforu
15. feb 2015

@doda126 ked chlap povie,ze nevie co chce to znamena ze nechce....to su take keci....bud nieco chcem,alebo nie....

doda126
15. feb 2015

@nannyforu on to nepovedal , on mi povedal ze nechce .. To ja tvrdím ze nevie co chce preto na jednej strane hovori to a na druhej to

nannyforu
15. feb 2015

@doda126 ze nechce byt s tebou????tam uz niet co dodat....hlavu hore.