Ako sa vyrovnať s pánskymi výjazdmi?

pupavienocka
29. jún 2013

Môj partner chodil vždy veľmi rád na pivo, ale v poslednej dobe mu to asi nejak zachutilo a chodí takmer každý týždeň. Lezie mi to už na nervy. Paradoxom je, že som teraz tehotná a chodí viac na výjazdy ako keď som tehotná nebola. Ako sa vyrovnať s pánskymi výjazdmi? A čo bude keď budeme mať dieťa? Bude už aspoň vtedy konečne viac doma?

olifcek
29. jún 2013

pokazila sa mi moja carovna gula, prepac 😀

ale, ved chod s nim, nie???? a ak je to panska jazda, tak si Ty urob damsku 🙂

opicaskorica
29. jún 2013

Zacni chodit s nim, nadrzovku. Mozno ho to prejde 🙂

julovalevica
29. jún 2013

Môj manžel je síce veľmi dobrý chlap...nechcem aby to vyznelo zle, ale aj on má záľubu tráviť veľmi veľa času s kamarátmi...nechodí na pivo...ale min.4 zo 7 dní je buď na šípkach, na motorke, ide surfovať, atď...ok je športovo zdatný veď sa teším...ale ja trčím doma- a od kedy som tehotná a musela som dosť času ležať(zo zdrav.dôvodov) tak mi to pekne šibe...je mi to ľúto, potom mu to vyčítam a viem, že tomu nepridávam...niekedy mám pocit, že kým ma nemal ako manželku a nebol si mnou taký istý (tým, že ma nájde doma keď sa vráti), že si ma vážil viac, že so mnou trávil viac času...a nehovoriac o tom, že je podnikateľ a väčšinu času ja naozaj stále v práci-nieje jediný deň, že by tam nemusel ísť a to ma tiež celkom žerie!!! Keby bol zamestanec bol by som mnou viac- pociťujem to ako nespravodlivosť...a navyše aj mňa už napadla otázka aké to bude, keď sa malinké narodí...či nebudem vlastne väčšinou sama...to NECHCEM...mám z toho trochu strach...viem, že to muži takto neberú, že oni vôbec nechápu čo im vlastne občas vytkneme...berú to ako obmedzovanie ale vôbec si neuvedomujú, že ja napr.namiesto toho aby som sa po večeroch flákala...radšej dorábam veci v bytíku, periem a žehlím pre malinké aby som všetko postíhala až príde...je pravda, že ísť večer von, mi nezakazuje práve naopek posiela ma, ale mne to nedá a bohužiaľ bývam večer dosť unavená...čo mi moc nepomáha na dobrej nálade...🙂 ale nie sme sami aj moja naj.kamoška to má a poviem Ti oveľa horšie tým som si istá!!! občas mi je z toho všetkého celkom SMUTNO, ale to nevysvetlím aspoň nie jemu...kamaráti mu totiž hneď ako sa dozvedeli, že čakáme bábo natrepali, aké to so mnou bude zlé.aká budem precitlivená, urevaná, až dementná z hormónov...no fakt super...som im moc vďačná!!!

mechurik
29. jún 2013

@julovalevica nechcem ta strasit, ale po porode a po nastupe do prace po rodicovskej to bude este horsie, chlapi jednoducho nechapu, ze sme ubolene po porode, a ze nedokazeme este aj umyvat dlazku prvy tyzden, a ze po nastupe do prace sa zvladalo aj predtym vsetko, tak preco nepokracovat v nicnerobeni aj po praci?🙂

julovalevica
29. jún 2013

@mechurik no super...napáda ma pár otázok..ale berte ma teraz prosím s rezervou!!! 😠
1. Na čom sa vydávala? Keď mi bolo pred tým lepšie...teraz som v takom ,,svojom väzení,,
2. Prečo mi toto nikto nepovedal pred svadbou?
Veď o tomto by mali učiť v škole!!!Aby varovali dievčatá s ružovými okuliarmi.... 😖
3. Prečo ja som taká sprostá a nedá mi ísť sa flákať...to, už vážne vo mne nezapriem budúcu maminu?

moni244
29. jún 2013

@pupavienocka poviem ti len toľko, že mne ten môj hovoril ako sa bude malej venovať, ako sa bude s ňou hrať a blablabla, dopadlo to tak, že síce nechodí von ale je buď na pc alebo na tv, chodieva cez víkendy spávať o tretej v noci, stáva na obed a s malou je tak 5 minút denne, lebo on chodí do práce a potrebuje relax a keď sa mi to nepáči, mám ísť do roboty a on bude doma, malá má pomaly 6 mesiacov a bol až raz s ňou vonka sám, so mňou asi 5 krát,to nerátam prechádzky do obchodu, zo začiatku aspoň pomáhal v domácnosti, teraz už ani to, ja len že je možné že sa nezmení. A to nie sme ani zobratí 😒
@julovalevica

liz_lemon
29. jún 2013

@julovalevica ale ved to je znama vec, ze po svadbe sa vsetko meni k horsiemu, a zial nie len po svadbe, ale staci spolu len zacat byvat, vtedy sa prejavia naplno vsetky dovtedy nepovsimnute zlozvyky oboch partnerov, zena caka, romantiku, travenie casu spolu, ale muz chce ist von, lebo ved nestaci, ze uz ste spolu nonstop doma?
rovno ti hovorim, uzi si posledne volne chvile, lebo pri dietati ich uz mat nebudes, pokial ti muz nebude ochotny pomoct

danussskah
29. jún 2013

@pupavienocka Neries to.Ja som sa naorzculovala,aj som si poplakala po veceroch,ze som sama a on si niekde pije...Uz ma to preslo.Nejakymi vysupmi alebo natruc robenim nic nedosiahnes.Len sebe pokazis nervy,bude ti zle,babatku tiez..Urob si svoj program,aj bez neho.Kamaratka je vydata uz 10 rokov a stale svojmu robi kriky a nervy.A na nic to nie je dobre,aj tak si chodi,aj si poriadne vypije.Ona len nervaci,potom reve...Inak tato tema je pre mna uplne aktualna,moj isiel akurat na ,,palenie vojany,,.No bude zase zdraty.Ja si idem v klude pospat ku detickam.naozaj,nejakymi nervami ublizujes len sama sebe...

julovalevica
29. jún 2013

@liz_lemon nechcem aby to tak bolo!!! Unás doma (u rodičov) je to úplne iné...ocino a mamina robia skoro všetko spolu, boli mi pekným vzorom, ale bohužiaľ manžel nepozná takéto zázemie práve naopak jeho mama vie na otca iba nadávať...je mi z toho zle!!! Ja viem, že má toho v práci veľa, a potrebuje sa odreagovať,ale mne chýba on, jeho pozornosť, objatie pri telke také tie bežné veci...a nehovoriac o romantike to čo je?
@moni244 nestraš... 😢 ako to zvládaš? nechce sa Ti občas plakať?

moni244
29. jún 2013

@julovalevica nie som typ na plakanie, skôr na kričanie, tak vyžalujem sa tu v súkromnej diskusii, čo máme založenú a naposledy, keď som toho mala dosť, zbalila som seba, malú a na 3 týždne odišla k mame do Martina, bola by som aj dlhšie ale museli sme ísť na očkovanie, čo iné narobím

julovalevica
29. jún 2013

@moni244 ja viem, že mi nepomôže komentovať to tu...ale aspoň trošku sa mi uľaví...možno som aj trochu ,,rada,,že ma niekto chápe 😒 tiež občas kričím...ale najradšej by som ešte viac!!!

moni244
29. jún 2013

@julovalevica jasné, ale treba sa niekde odventilovať, človek si uľaví a hneď je kľudnejší, ja keď potrebujem kričím riadne, to mi ide 😉

rolak
29. jún 2013

@pupavienocka
@julovalevica ženy, žite! choďte von, nezanedbávajte to svoje...svoje kamošky,svoje hobby, vybehnúť do kina s kamoškou, na kávičku... neskôr budete ľutovať,že ste to nerobili.... ja som nerobila a teraz ľutujem, zanedbalasomsa...ani neviem,ako to prišlo,ale zrazu som si uvedomila,že ja už nie som ja...a chcem to napraviť.... na muža nemôžem povedať krivého slova, ide von s kamošmi,ale vždy po dohode so mnou,či niečo nepotrebujem,či zostanem doma s malou, kebyže mám iný plán,tak sa prispôsobí...verte mi,baby, nehnevajte sa na mužov,ale myslite na seba...

julovalevica
29. jún 2013

@rolak máš pravdu... 😒 je to aj vo mne to si priznám!!!

rolak
29. jún 2013

@julovalevica ono je to sčasti prirodzené,materstvo nás pohltí,sme s bruchom stále,narozdiel od muža,ale hovorím podľa vlastnej skúsenosti, treba si pestovať svoju vlastnú identitu,nerozplynúť sa len v materstve,hoci vo vysokomštádiu tehu je to normál,treba si vychutnať aj to hniezdenie...ale nehnevať sa na muža,skôr mu nejako pomôcť,aby pochopil aj naše pocity a potreby,že chceme,aby aj on to budúce rodičovstvo intenzívne riešil...

julovalevica
29. jún 2013

@rolak ale veď ja som sa aj snažila, mu hovoriť ako sa cítim, čo momentálne pociťujem, ale aj tak mám pocit, že nedokáže upustiť od života starého mládenca...a jeho kamoši každodennými a to vážne nepreháňam...každodennými telefonátmi moc nepomáhajú...lanária ho stále von, čo ja by som dala za to keby šiel večer von so mnou...do kina, alebo na prechádzku,...kamkoľvek...už si začínam namýšľať, že sa za mňa hambí...(je prirodzené, že som pribrala, ale tak isto viem, že to sexi nie je ani náhodou!!!)

rolak
29. jún 2013

@julovalevica a nechodíte vari spolu nikam? a to len odkedy si tehu či už aj predtým ste si nikam nevyšli? šak teraz je kopec všelijakýchakciíí na tých zľavových portáloch....pre dvoch ako stvorené...

julovalevica
29. jún 2013

@rolak netvrdím, že nikam...ideme do obchodu nakúpiť, mojim rodičom na záhradu, občas dakam na obed, ani neviem kedy sme boli niekde večer...pred tým sme chodili teda do svadby stále niekam, potom pomenej a teraz hl.od kedy som musela ležať skoro vôbec teda asi aj vôbec...ja sa nechcem ľutovať práve naopak ma to SERE!!! prepáč za výraz, ale je to fakt...ale na zľavy ani nepozeráme všetko je to dopredu a pri podnikateľovi si niečo naplánovať???hahaha stále zvoní telefón!!! hocikedy treba vybehnúť do roboty a tak...(ale v tej práci sme robili spolu tak viem, že to tak proste chodí)

rolak
29. jún 2013

@julovalevica a nemá on nejaký strach o teba,že nie si celkom zdravotne fit,tak by si mala zostávať doma? a kamošky nemáš? že si aj ty naplánuješ akciu,keď ide von on?

julovalevica
29. jún 2013

@rolak takto by som to zrovna nevidela... a kamošky mám...ale v ôsmom mesiaci už disco pre mňa nie je, zafajčené prostredie mi vadí, a moja naj kamoška je tiež tehodná v 14tt, ale mám skôr pocit že je chorá a nie tehotná (to je nadlho)... a mne je vlastne asi aj blbé dakoho otravovať...keď sa tak nad tým zamýšľam ☹ je to celé jedno s druhým...manželove výjazdy a moje utápanie sa...LEN to na mňa občas doľahne a je mi na nič...ale zajtra idem von síce cez deň, ale manžel je zasa v práci a ja už fakt nechcem sedieť doma!!! tak ideme s babami na rybku k jazerám...

rolak
29. jún 2013

@julovalevica na každého to občas doľahne... tak si to zajtra uži!

alenka600
29. jún 2013

@pupavienocka A preco by nemal chodit von??????? Ako casto chodi? Pises, ze kazdy tyzden - to ako 1x za tyzden, ci ako?

sissy27
29. jún 2013

@pupavienocka asi že nesedieť doma na prdeli a spraviť si svoj program? to že on ide von s kamošmi ešte neznamená, že ty musíš byť zavretá doma a hypnotizovať striedavo telefón, hodiny a dvere, kedy už konečne...
si tehotná, nie chorá (aspoň nespomínaš rizikové), nehovorím že máš behať po diskotékach a chlastať, ale tak snáď sa dá aj inak, nie?
a čo bude až sa narodí dieťa, to ti teraz nikto nepovie...
@julovalevica každá žena čaká, že po svadbe sa chlap zmení - a on sa nezmení... a každý chlap čaká, že žena sa po svadbe nezmení - a ona sa zmení...

ženy, na všetky strany sa vykrikuje o emancipácii a rovnoprávnosti žien, ale samé zo seba dobrovoľne robíte novodobé otrokyne a tak trochu sa týrate, vyplakávate, že muž chodí kade tade a vy nie, ale čo ste doma za nohu priviazané? no tak nebude tip top podlaha a teplá večera, ale najprv to vy prestaňte brať ako svoju psiu povinnosť, veď nikto vás do toho nenúti (ak áno, problém je niekde inde)... po stretnutí s "pánom božským" obmedzujete staré kontakty, sústreďujete sa len naňho a keď po dvoch rokoch by ste si aj rady vyrazili, tak zrazu nie je komu zavolať, ale to tiež nie je chyba vášho chlapa, on svoje kontakty zjavne neobmedzil...

ejmi25
30. jún 2013

no neviem,asi som divna,ale podla mna ma muz travit cas s rodinou,a nie s kamaratmi,nepoviem raz zacas,no nie kazdy tyzden,naco si potom zakladuju rodiny..a k dotycnej urcite by sa mi v 8 m..nechcelo nikam chodit,ja som ola na rizivokom,a moj partner sa furt flakal,podla mna to neni ok..ked ja pre nase dieta si odpustim nejake vyjazdy preco nie aj on?chudacikovia muzi,oni potrebuju chodit s kamosmi sa ozierat,ale prist po praci ,a chudacik on si musi oddychnut,bo zena mu na materskej asi h...robi,...nemam slov

ejmi25
30. jún 2013

a po narodeni malej este horsie,som ho zbalila dovi dopo,takych najdem ako on vsade,,a kto uznava vo svojom vztahu volnost,ze raz muz si ide raz zena,na striedacku,to podla mna nieje vztah...poznam manzelstvo,kde on chodil,zene to strasne vadilo,no on napriek tomu,ze jej to vadi,chodil stale po diskotekach,a co sa stalo??spoznal inu,po 10 rokoch,opustil ju aj s 2 detmi,koli nejakej han..a ked som sa ho spytala preco teraz nema potrebu chodit von?ze svoju zenu nemiloval...

enixelka
30. jún 2013

@julovalevica A co tak si sadnut, ako dvaja dospely a pekne bez eocii sa porozpravat sposobom...:"..pocuj drahy, nechcem ti nic vycitat, ani ta z nicoho obvinovat, ale vadi mi toto a toto, preto a preto a citim sa tak a tak....ako t ovidis ty, preco take veci robis,mas pocit, ze ta obmedzujem, alebo......"
Sediet a rozmyslat, preco som urobila toto, ked predtym mi bolo lepsie nieje produktivne, aj ked je to pochopitelne vzhladom na situaciu.
Povedz mu, ze chapes jeho zaluby, ale toja predstava bola o tom, ze sa beriete preto, aby ste boli spolu, nie od seba a skus zistit, preco ma tendenciu travit cas aktivne bez teba.
Z vlastnej skusenosti - po takej debate sa nebudes citit lepsie ako pred nou, ale ukaze ti to nove smery, o ktorych si mozno ani netusila. Proste kazdy sme iny a ten druhy nemusi chapat, to co robime tak, ako to chapeme my.....Minimalne za pokus to stoji......a precistenie vzduchu medzi vami.

adri266
30. jún 2013

@julovalevica aj o tom je spolocny zivot. Ty mas odkukane spravanie od svojich rodicov a on od svojich...ak taketo spravanie bolo u nich normalne, on, nevedome, bude v tom pokracovat.
Riesenie?
1, Z casu na cas chod s nim. Daj mu najavo, ze chces s nim travit cas aj s jeho kamosmi, nech to stretko posunu trosku skor a do nefajciarskeho prostredia. Ved aj oni maju partnerky, nie?

2, urob si babsku jazdu, stretni sa s kamoskami, inymi tehulkami, chodte nakupovat, na kavicku, ku kadernicke...pokecas, pomoze Ti to. A rob to tak, aj ked bude babo na svete, pekne od narodenia nechaj ocinka s babatkom sameho, nech sa postara...aj moj bol taky po porode, ze on chodi do prace, a ja som doma, tak ja mam k malej vstavat...ale ono to tak ostalo, aj ked sme obaja pracovali 🙄 Pekne mu daj nejake ulohy, kocikovanie kazdy den aspon polhodinka, starat sa o male, ked Ty ides na nakup, atd...nech si zvyka. Ak to nespravis, mozes to olutovat...je tu kopa pribehov zien, ktorych chlapi po porode nerobili doma ci s babom vobec nic, zena robila vsetko, vycerpana potom nemala vecer cas na manzela a on si hladal utechu inde /internet, ine zeny, kamarati, alkohol..../.
ALE nevycitaj, nenaliehaj, neplac, nekric a chval za kazdu somarinu 😠 Aky si skvely, ako si krasne umyl riad, velmi si mi pomohol, si proste MR Fantastic 😎 Muzi to radi pocuju...

A tiez s TEbou suhlasim, preco nam to nikto nepovedal pred svadbou???? 😵 😵 😵

sense
30. jún 2013

....ked tak citam diskusie tohto typu tak mam pocit ze moj chlap je divny al. nenormalny, alebo ste svojich chlapov nepoznali dobre .....skuste to brat ako chlap, chlap aj ked sa zamiluje, stale si najde cas na kamaratov a spolocne chvile s nimi,, zena ked sa zamiluje ostane len chlap a zivot ide bokom, potom zrazu zenam po sobasoch al. v spolocnom byvani zacina vadit, ze chlap chodi s kamaratmi von, co chodil aj predtym a zena nema s kym....a snazi sa muza zmenit a cim viac sa ho snazi menit, a vycita mu jeho spravanie, tym viac sa chlap takejto domacnosti strani lebo nechape ze si bral milu a zaujimavu zenu, a nie zatrpknutu devu co sedi len doma na riti a vyplakava.....

...a ze chlap doma nepomaha zato mozu tiez vo vacsine zeny, lebo sa snazia aby bolo vsetko piko belo a chlap radsej nic nech nerobi lebo aj tak to neurobi dobre, ako uu mojej kamaratky furt sa stazuje ze jej chlap nepomaha a ked aj nieco urobi nikdy to nie je dost dobre....a ze si to vlastne urobi sama.....tak potom nechapem naco sa stazuje....

adriana2301
30. jún 2013

adri266 suhlasim s tebou...u nas to bolo tiez ze muz chodi do prace a podobne...ked sa mala narodila on ju 1x kupal a pod. aj pocas tehotenstva sa naucil zehlit, prat, varit co to, a pod...pomahal asi 3 mes. po porode a potom sa citil unaveny stale..ked dosiel v prvom rade bol pc, filmy a pod..ja som cely den behala okolo malej, + upratovanie, varenie a pod. ako kazda mamina...vecer ked dosiel chcel si posediet ale ja som bola taka unavena ze som vzdy zaspala, prisli vycitky, hadky a vacsia kriza...tak som nacas odisla k mame, je to krute ale nevidel malu mesiac ani mna, podavali sme si nepekne smsky...potom ked som mu malu doniesla na hodku po mesiaci neudrzal slzy...a zacali sme opat randit, mamina strazila malu a my sme si uzivali jeden druheho...a upravilo sa to tak dobre, ze sa mi niekolko krat ospravedlnoval a pod... nechavala som mu malu na dve hodky, a uvedomil si ze aj hodina staci na to ked sa staras o dieta, treba mat oci vsade, vycitit co mala potrebuje ked place a pod...odvtedy ubehol rok a pol..teraz mi pomaha so vsetkym, berie malu von, chodi robit na nas dom, do prace, venuje sa mne, nikdy nezabudne na sviatok a ked ideme na nakup uz nechce ziadnu novu hru na pc, ale kupi nieco malej a mne...vzdy spolu vela komunikujeme, nech nastane aj malinky problem...riesime vsetko aby sa to nenakopilo a neprisli hadky..ja idem obcas von on strazi malu, alebo ked ideme spolu tak nam malu strazi niekto z rodiny...samozrejme kazdy muz je iny, ale zalezi na tom ako velmi nas lubi, iba vtedy dokaze robit pre vas to co dokazete prenho vy...

ematko29
30. jún 2013

@pupavienocka
@julovalevica tak takto,idem variť ,ale nedá mi vám nenapísať.Sme manželmi už 11rokov,ale ked vás čítam tak akoby to bolo včera ked som tot riešila.Vidím,že ste také ako ja lebo nechcete vy chodiť na dámske jazdy aby bolo 1:1,ale chcete súdržnú rodinu preto vás to trápy.Jasne aj mne napadlo pôjdem aj ja ked on môže ,pojdem sa zabaviť,ale myslíte čo by som tým dosiahla?určite viete,bludný kruch kde by nikto z vás nevedel čo ten druhý roby a vzťah by zavela nestál.No jedno šťastie ,že sme toto riešili ked sme eštee neemali deti.Na 100% vám poviem ženy ak vás lúbi tak vás pochopí teda jasne nedržím ho na povrázku ,ale predsa aká to bude rodina ak vám bude takto behať kade tade.Jasné ultimátum im treba dať je to aj ich dieťa ,je váš manžel nech sa chová zodpovedne.Hádky nič nevyriešia,bud sa zmení,alebo čau párky .jasné ultiumátum.A tie ženy čo tvrdia,že ich muži si chodia na pánske jazdy a im to vyhovuje tak tým manželstvo nevydrží dlho,alebo im aj vydrží ,ale nech neklamu sami seba nieeje to manželstvo s pravými hodnotami je to len obal kde má každý svoj vlastný život anie spoločný