Ako sa viac uvoľniť a byť sama sebou?

18. nov 2024

Mám hrozný problém celý život v podstate že sa nikdy neviem medzi ostatnými uvoľniť a byť sama sebou hlavne ak som len s jednou osobou ak som v skupine je to ešte ako tak vphode a začiatky sú pre mňa vždy hrozne ťažké. No a pred asi 4 mesiacmi som sa spoznala s jednou slecnou nebývame spolu každý deň len pár krát do týždňa ale na celkom dosť dlhú dobu a sami len my dve. Ona mi už hovorila zo začiatku že som hrozne hanblivá a že malo rozprávam a že by ma rada viac spoznala. Tak som jej povedala že aj ja ju urcite len nech mi dá čas aby som sa viac osmelila. No lenže už sa poznáme celkom dlhú dobu a stále nič neviem mám neskutočný blok sa s ňou rozprávať. Aj keď by som veľmi rada nedokážem to skúšala som to ale akoby mi telo nedovolilo niečo povedať. Ona sa chúďa aj snaží nadviazať konverzaciu ale buď to skončí tak že odpoviem jednoslovne alebo odpoviem tak blbo že konverzácia ďalej nepokračuje. Neviem ani ako začať s ňou konverzáciu aj keď ma vždy napadne niečo čo by som jej mohla povedať príde mi to potom odveci a úplne zbytočne že keby to poviem bude sa chytať za hlavu že čo jej to rozprávam. S mojimi starými kamarátkami to mám úplne vpohode jednak mi nevadí aj keď sme ticho dlhšiu dobu a zároveň poviem vždy to čo chcem povedať a máme sa o čom rozprávať no pri nej nič a ja už fakt neviem čo robiť čo sa jej pýtať alebo o čom hovoriť aby to nebolo blbé a aby som rozvla konverzáciu a viac sa s ňou spoznala. Ja by som ju totižto horzne rada spoznala vyzerá byť veľmi milá a vtipná len ja neviem ako.

hederamonstera
18. nov 2024

A preco sa bojis uvolnit?

autor
18. nov 2024

@hederamonstera ja ani neviem bojím ja že si o mne už teraz myslí že som divná a že hocico poviem len to zhorsim a proste že to bude odveci ona je o niečo starsia odo mňa cize mám ešte k tomu aj pocit že jej nemôžem len tak každú blbosť povedať

hederamonstera
18. nov 2024

A preco ti na tom tak zalezi? Chces s nou nieco viac?

autor
18. nov 2024

@hederamonstera nie len kamaratstvo mňa len štve že ona naozaj vyzerá ako fajn baba že by sme si rozumeli aj ona to povedala len mám pocit že sa to zaseklo a neviem ako to rozvinúť aby sme sa začali bavit

hederamonstera
18. nov 2024

Pozri, vsetko silene bude na houby. Ak sa nevies sama uvolnit, nepomoze ti trocha alkoholu alebo niecoho ineho? Nikdy si sa pri nicom neuvolnila? Nieco musi byt, neverim, ze cely zivot si v stuhnutosti

autor
18. nov 2024

@hederamonstera nie veď práveže ja to tak s ostatnými vôbec nemám som uvoľnená vždy len keď sa cítim nesebavedomo tak som stuhnuta alkohol mi v tom moc nepomaha a to by som asi ani nechcela aby sme sa bavili len vďaka alkoholu. Ale občas mi pomôže keď ona začne nejakú konverzáciu na ktorú viem odpovedať a rozviť ju

hederamonstera
18. nov 2024

Neviem ti poradit, len to, ze sa musis viac spoznat, preco nevies byt sama sebou a prist na to, co ti pomoze sa uvolnit

martinadomianova
21. nov 2024

S tým mám problém aj ja. Jednoducho vycítim, s kým si mám čosi povedať alebo nie. Ono najlepšia spoločnosť je samota alebo domáci maznáčik. A ďalšia vec je, že s mnohými sa ani neoplatí baviť, a nič im nehovoriť, lebo nikdy nevieš, kedy to použijú proti tebe. Ja som mala sa problém uvoľniť kdekoľvek, či doma, v škole, v práci. Jednoducho som nezniesla okolo seba prítomnosť väčšieho množstva ľudí. Doteraz sa mi to úplne nepodarilo prekonať.

autor
23. nov 2024

@martinadomianova keď ja práve naopak, ja mám veľmi rada keď sa môžem s niekým porozprávať aj s ňou by som sa rada ale proste neviem ako zacat