Baby prosím vás keď prídete na návštevu s deťmi k rodičom tak ako sa im venujú? Ja neviem či už som debil alebo čo, keď očakávam že si budú deti aspoň chvíľu všímať, prípadne sa niečo s nimi zahrajú a porozprávajú sa? Načo svokrovci vyžadujú aby sme k nim chodili 2x týždenne keď si aj tak všímajú len deti ich dcéry? Už som taká nasratá lebo ešte sme sa aj s chlapom kvôli tomu pohádali. On sa nimi kvôli tomu už pohádal a zmena trvala asi 2 návštevy. Už tam chodím s takým odporom že až. Deti ma volajú sa hrať a s nimi to aji nehne aby sa im trochu povenovali. Tak neviem načo tam chodím keď mi pomaly ani nemá kto podať pohár vody lebo majú stále niečo iné na robote 😔
Ja som mala to isté ,na drzovku som im povedala ,alebo som sa vytratila nech sa zdohadaju
No, veď ale, keď prídeš na návštevu, kto zabezpečí kávu a taketo veci? Sú predsa doma a hostitelia. A tiež chcu pokecať so svojimi deťmi - teda tebou a mužom. My, keď ideme k rodičom, nikdy od nich neočakávam, že sa budú venovať môjmu dieťaťu. Ina situácia je zase, keď prídu k nám. Vtedy idú spolu von resp.sa so synom hrajú a ja si robím...alebo ešte iná situácia, keď je syn tam sám. Vtedy sa venujú iba jemu. Ale nielen hraním. Mama aj s ním vari, hra sa, bežné činnosti, čo treba doma
u mamky spím 😎🙊😍
ku svokovcom nechodím, vtedy spím doma 😂🙊😉 (kiež by, vtedy pracujem)
Keď prídu na návštevu oni k nám, tak si sadnú a sedia, klebetia alebo kukajú TV čo neznášam ale tak ho chcú tak nech pozerajú. Keď sme u nich všetko VŠETKO sa točí okolo švagrinej detí - papali? Daj im piť. Ukáž im tie nové hračky. Atď. A moje deti? To je jedno či by niečo ďobli, ak si smädné spravím im sama. Ale ako mi minule nakazali nech si spravím kávu tak to už fakt nie, ďakujem. Som na návšteve, nie doma aby som si chodila po kuchyni a varila si v cudzom kávu lebo oni na to nemajú čas. Ale na mňa sa kašľať, len detí mi je ľúto lebo si to uvedomujú a pritom sú ešte malé, chcú ich pozornosť lebo ich majú radi. Nakúpia im somariny len aby sa hrali ale pozornosť žiadna. A pred ostatnými najlepší starí rodičia pod slnkom.
U mamky mám prázdniny, cítim sa ako bezdetné😁 aj keď je u nás, to je taký oddych. A keď sme u svokrovcov tak ja a svokra kecame a muž so svokrom sa hrajú s malym. Maly má obdobie dedo dedo dedo, tak dedko sa realizuje, ale donedávna to bolo tak isto, maly chcel byt len pri mne tak návšteva bola taká nijaká, teraz je to lepšie. Ako staré detičky máš?
Naši sa venovali tak prvý rok, možno dva keď mali prvé vnúča. Teraz vôbec, keď tam prídeme, tak žiadne hranie, dokonca sa ani nepostavia zo zadku aby za najmenším chodili aby som si aspon kávu vypila. Ale tak neriešim, sú to moje deti, ja sa o ne postarám, aj keď raz za čas by mi veľmi padlo vhod si len tak posedieť. U svokrovcov, svokra tá nič, radšej niečo upratuje ale svokor sa snaží, tam si občas aj posedim so založeními rukami 😀 ale ani tak ma nehne aby som tam chodila 2x do týždňa. Kto má dnes čas chodiť 2x týždenne po návštevach a ešte kde sú tvoji rodičia? To keby k obom chodím tak často tak polovicu týždňa chodím len po návštevach 🙄 nech sa hnevá kto chce ale aj my máme svoj život.
A na porovnanie, keď sme u mojej rodiny, u našich tak sa deťom do jedného venujú. Aspoň na 20 minút sa s nimi niekto hrá, nájdu im niečo na hranie, zaujímajú sa. Alebo sa rozprávame všetci spolu. Tu? Čistá psychiatria, každý niečo kváka, nikto nikoho nepočúva. Hrozne zle sa mi tam chodi
Syn má rok a moja mama ho videla raz - býva 20 minút odomňa- tiež nejaví absolútne žiaden záujem ale zato svokra koľkokrát príde len tak a hra sa s malým až si môžem niečo doma poroviť a koľkokrát ani neviem že nejaké dieťa mám :D
@nikpa presne tak, už 1x do týždňa je pre mňa zabité, doslova zničené popoludnie. A to sú ešte urazení že neprídeme každý druhý deň. Akože neviem či som padnuta na hlavu ale ja toto nechápem. Neopýtajú sa nič a potom mi len celé dni messenger pípa čo vypisujú, keď sme tam tak záujem o deti žiadny 🤷♀️
A svagrinej deti byvaju s nimi v dome? Alebo preco ste na návšteve spolu?
Chápem ťa, plus blbé je, že sa kvôli tomu ešte aj hádate s mužom. My sme v tomto našťastie nastavení rovnako, ideme tam raz za čas a keď niekto niečo frfle, mykneme si nad tým plecom 😄
@sima1415 ja to mám zas opačne, sestra príde z roboty a zavolá mi že či vezme deti vonku, ak si chcem niečo porobiť, to isté mama. Keby ich nechám u nich tak celý deň budú kukať na mobil alebo na TV. Program žiadny alebo voľná zábava, jesť len somariny, piť len džúsy a potom mi doma grcali ako besní 🙄
Ja by som na tvojom mieste 2x tyzdenne nechodila, ked tam len sedis v obyvacke a nahanas svoje deti.
Moja svokra ma uz 80 rokov, moje deti su pre nu siedme a osme vnuca. Ona sa uz povenovala, tym starsim vnucatam, ked este vladala. Aj na prazdniny bravala. Teraz sme s nou chceli nechat 4.5 rocnu a ist s 2.5 rocnou na prehliadku muzea. Ona ze kedy sa vratite. O 2 hodiny. Ona ze to nie. Ze keby sa jej daco stalo, tak by dcerka zostala bez moznosti privolat pomoc. Ona aj starsim vnucatam hovori "ja nebudem strazit vas, ale vy mna" 🙉 cize ja to chapem, naucila som sa neocakavat nic... vsetko brat ako nieco navyse, ako dar ... nie kazdy je na deti, nie kazdeho bavi loxit po koberci a robit srandicky. Najma vo vyssom veku. Moja svokra radsej vari alebo si ide oddychnut, ako sa venovat mojim detom... ak sa povenuje, tak max.pol hodinku. Ja to beriem tak, ze kazdy podla moznosti. Moji rodicia su mladsi, mohli by sa povenovat, byvaju 500 metrov od nas. Napriek tomu je vzdy daco prednejsie: praca, chalupa, zahrada, pomoc starnucim rodicom, sport, divadlo, prechadzka s kamaratkou... ja uz nic nechcem a necakam, v prvom rade sa detom venujem ja a muz ...
@kukulienka999 oni bývajú spolu. Teda zatiaľ.
@basska_b jasné to už je fakt pekný vek, naši dedkovci sú 50tnici. Samozrejme by sme pochopili keby sa rovnako správali ku všetkým. Ale mňa ako mamu strašne bolí keď vidím ako svokor jaší s deťmi od švagrinej a moje si nevšimne 😞 a najhoršie že tú bolesť vidím aj v očiach svojich detí, je im to hrozne ľúto. Raz je to tak, svokrovci sú zaťažení na malé rozkošné detičky, moji škôlkari už bábätká nie sú. Ale pomojkali by sa s nimi radi 😌
A ked boli tvoje deti babatka tak sa im venovali?
@0silvia0 áno, boli to prvé vnúčatá. Kým nemala deti švagriná. Vtedy ich prestalo zaujímať aj moje bábätko.
Som na tom.rovnako, svokra k nam.nechodi len ked ma dcera narodeniny,.a.ked sa narodila , teraz nedavno sa narodila druha tak tiez.len pri narodeni bola.pozriet (.v porodnici vobec ani.jednu) a dojde k.nam.so.svagrom len vtedy ked ich manzel.dovezie a.odvezie inak.nie. je nazoru ze vnucata chodia za starymi rodicmi , nikdy s nicim.pri detoch nepomohla a rovno sa vyjadrila ze ona to.nezvladne(.popritom.vychovala 2 deti). A aj ked prideme.my tam.tak len sedi a fuci lebo nic ine nerobi len tlaci do seba sprostosti a lehni pred TV, a podotykam ze su to jej jedine vnucata. Nasi su rozvedeny , otec je blizsie k nam.cca hodina cesty, dojdu maximlane 5 krat do roka, my k nim(.ozenil sa druhykrat) mozme.ist len vtedy ak.nas oni zavolaju,ziadme spomtanne navstevy. A vzdy je nejaka vyhovorka ak.ho starsia( 2roky) chyti za ruku a chce sa hrat , takze nezaujem. Neboli schopny prist ani na jej narodeniny. Mamu mam daleko.vidime sa par.krat do roka nakolko.starsia zle znasa cestovanie a oni k nam.nechodia lebo to.je daleko. No az teraz na poslednej navsteve sa nejak.venovala detom a hrala sa s nimi inak do vtedy exiatoval len sestrin maly . No asi takych rodin je zjavne dost. Ale uplne chapem som z toho tiez velakrat nestastna,nasrata ani meviem ako to nazvat.
Dcera je najmladsie vnuca 9r z oboch stran, babky vidi dva krat do roka.... takze vaetpk cas venuju jej
Moji rodicia bohuzial nijako,vnucence si kupuju hrackami sladkostami,ale bohuzial zazitky ani zaujem ziadny..pridu k nam raz za mesiac na kavu na pol h,donesu za kapsu sladkosti a ocakavaju ze sa im 3r dcera hodi okolo krku a bude skakat jak cvicena opica,a pokial nepovie basnicku alebo nepovie ze babku lubi,tak jej neda sladkosti🤦♀️ nepohraju sa,len vypiju kavu a idu domov..
Svokra,to je iny kaliber, nenosi sice za igelitku blbosti, zato malu si vezme hocikedy na vikend k sebe,a urobi taky program ze dcerka ani domov nechce ist.niekedy stacia uplne bezne veci,ako ist k susedovi pozriet sliepky a prasiatka,natrhat maliny k prababke a upiect spolu kolac,ci pomahat babke vesat pradlo.svokor jej cez leto vybavil exkurziu na druzstve,celej skolke rozpravala ako sa vozila na kombajne zn.Lamborgini 😃😃
A nedaju sa vase starsie deti zakomponovat do hry s tymi mladsimi ked ste na navsteve? Aby to negativne nevnimali... Ved ich hadam svokrovci neposlu prec...
Ako tak citam,mam fakt velke stastie,aj na maminu ako babku,aj na svokru ako starenku.
Mamina ma 58 (ale vyzera ovela mladsie a je fit),za vnucata by aj dychala (moje 2 dcery a bratov syn), proste babka na 1***,venuje sa im na 100% ak sa jej da,vela veci ich naucila,chodi s nami na vylety,decka postrazi,starsiu 7 rocnu zoberali aj s tatkom do Prahy,do Tatier,deti mozu u nich prespat,ci uz nieco mame,alebo len tak.
Svokra bude mat za 2 mesiace 70,ale stale je vitalna,tiez stara mama na 1***,ked idem na brigadu,k lekarom,alebo chcem len tak zbehnut s kamoskami na kavu,nikdy nema problem postrazit,dceram sa venuje,berie ich na prechadzky,vyvara im co si zmyslia,svokra je fakt ze vyborna kucharka 😊 kazdej jednej by som dopriala take babky,ako maju moje deti,a ja som nesmierne vdacna,ze maju o vnucata zaujem.
@0silvia0 hej tak prirodzene sa už sami skúsili zapojiť. Svokor ich zrušil že aby neublížili malému pritom boli od neho pol metra a nerobili nič čím by mu ublížili 😢 na tie ich výrazy sklamania nezabudnem, to bolo pred týždňom a povedala som si že naozaj stačí. Tento víkend si spravíme program bez povinnej návštevy. My sa bez nich zaobideme, ale či oni bez nás tak na to sa pozriem.
@sonka_miro toto sú tak smutné vzťahy. Fakt. Na čom inom záleží keď nie na tom aby mi bolo s rodinou dobre, čo iné ma má zaujímať ak nie moje deti a ak budem mať, tak vnúčatá? Presne ako píšeš, aj nasratá, aj nešťastná, aj sklamaná.
A ako ste reagovali ked ich svokor odsunul?
@0silvia0 zavolala som ich vedľa do izby že sa zahráme pexeso. Manžel tam vtedy nebol. A svokra ho za to zhúkala. Neviem či som zareagovala správne ale bolo mi to ľúto a nechcela som aby to na mne deti videli
Ja by som zareagovala podobne. Svokra zhukala svokra ci manzela?
ci uz mama alebo svokrovci mu venuju 100% pozornost, vlastne stale su s nim a ja si oddychnem, svokrovci ho v lete zobrali na cely den na zahradu a ja som zatial behla len tak do mesta alebo citala u nich doma knihu/casopis, spala 🙂 svokra chodi 1x za tyzden/dva k nam do BA, aby s nim sla na ihrisko, ...cize v tomto naozaj mame stastie ako tak citam
Ja mam od maleho absulutny pokoj, ked mam na navsteve mamu, ona chodi vyslovene na navstevu, aby sa s nim mohla hrat. Svokrovci aj posedia a pokecaju, aj sa pohraju, ale oni tak decentnejsie.. no pre obe strany je to prve vnuca v rodine.