Ako sa vám žije v nefunkčnom manželstve?

17. mar 2023

Čo ma poznajú hovoria že som až moc dobrý človek a preto každý ma len využíva klame a neváži si ma.Nemala som šťastie vo vzťahoch,vždy som natrafila na "debila" bohužiaľ neskoro mi to docvaklo.Rodicia nestarali sa o mňa,mala som ťažké detstvo a stále som hľadala svoje miesto vo svete.Vzdy som túžila po láske aby ma mal niekto úprimne rád.Bola som na úplnom dne stratila všetko čo sa stratiť dalo,no pozbierala som sa sama bez pomoci.Je to dlhý príbeh..Teraz mám manžela 2 krásne deti,mám svoj vytúžený dom bývanie.Len bohužiaľ s manželom nám to spolu neklape.Zo začiatku všetko bolo dobré,no časom ukázal svoju pravú tvár.Velmi ma sklamal,aj to je nadlho rozprávanie..No máme spolu deti dom čo nás drží pokope.Nechcem už utekať pred problémamy,tak sme spolu.Postupne som sa z neho odlubila,sex nemáme už dva roky ani mi to nechýba.Lubim svoje deti,svoju prácu,svoje koníčky.Toto všetko mi dáva silu žiť ďalej.Obcas ma napadnú čierne myšlienky no som vďačná za všetko čo mám.Otazka ako sa vám žije v nefunkčnom manželstve?Keď žijete spolu len ako spolubývajúci?Keď nie sú tam už žiadne city.Raz za čas si dáme pusu na privítanie alebo na dobrú noc.Objatie už vôbec,no už som si zvykla.Neviem ako bude ďalej,uvidíme.Nelutovali ste po rokoch že ste ostali s manželom?

solange7
17. mar 2023

Z toho co pises tak vsetko bolo zle, vsetko je zle a vsetko bude zle. Nechces to radsej riesit a manzelstvo zachranit?

martul
17. mar 2023

Snahu nemáte ani jeden? Keď sa ty pritulis čo in na to? Keby začneš ty sex, nič? Ako sa snažíte, či nesnažite?

anjelicek26
17. mar 2023

Ved robite to najlepsie ako viete...city ochladli, ale stale ste rodicia, uzivate vyhody, ktore taketo spolubyvanie ma - ziadne delenie deti po vikedoch, ziadne balenie raz u mamky raz u ocka, ziadne nove tety ci ujovia ako novy partner, ktory im prijde a zas odijde zo zivota, ziadne vyzivne, ziadne mat vsetko dvojmo... ziadne delenie majetku, ziadne financne starosti...

Moznosti mas, postavit sa na vlastne nohy, dobra praca, byvanie, zobrat deti, predat vas dom resp. vyplatit toho druheho a zit tu zlozitu rutinu rozvedenych rodicov...

Ja by som skusila manzelstvo zachranit, minimalne ist do poradne, poriadne sa porozpravat, problemy riesit a nie sa im vyhybat... prestat robit dokola odmietanie, vycitky, drzat si odstup, najdite spolocne konicky, venujte sa detom, mozno sa to este da napravit.

Rozhodnut sa musis vlastne sama... ale cim budu deti starsie, tym to bude jednoduchsie a budu viac veci chapat. Chces zacat uplne od znova? Chce partner zacat odznova? Predpokladam, ze nejaku bokovku po dvoch rokoch bez sexu s tebou aj tak ma... ale ako vidis na manzelku 2.0 ju upgradovat nechce, stale ho logicky pri vas vela drzi.

goodidea
17. mar 2023

Opýtaj sa svojho muža ako sa mu žije v takom manželstve

hipuska
17. mar 2023

Podľa mňa, nie je problém keď vám to takto vyhov uje. Ale, človek je spoločenský tvor túžiaci po láske. Príde okamih kedy ti už láska deti stačiť nebude. Vtedy do vášho vzťahu vstupi 3 tia osoba (či už k tebe alebo jemu). Tebe zjavne takýto vzťah nevyhovuje, keď sa pýtaš. Ale, asi by sa to dalo ešte u vás zachrániť. Skúste sa o Tom porozprávať

ckocka
17. mar 2023

Zotrvanie v nefunkčnom manželstve je utekanie pred problémami. Alebo snáď máš pocit že tým niečo vyriešiš?

deti95060810
17. mar 2023

nemá manžel niekoho? lebo si neviem predstaviť chlapa 2 roky bez sexu... aj u ženy je to ťažké, ale pri chlapovi obzvlášť....
Ja by som si našla asi milenca, alebo proste nejakú známosť - bútľavú vŕbu, niekoho s kým by som mohla zdieľať svoje city...
Deti vyrastú, odídu z domu a čo potom?

mk22
17. mar 2023

Dnes si v pohode, nulový sex, nulový prejav lásky.. Za rok, dva už v pohode byt nemusíš..
A neverím ze muž, zdravý chlap.. Dokáže žiť bez sexu..
Ja neviem.. Mne by takéto zitie vedľa seba nestačilo.. Život mame len jeden prečo ho nezit naplno.. Do vzťahu patrí sex, spoločný program, strávený čas, kino, večera.. Prechádzky.. Čím budú deti staršie budete mať viac času na seba a co budete spolu robiť?
Nič?
Každý to svoje?
Pokiaľ ti ku šťastiu stačí dom práca a deti.. Ktoré budú mať na teba času menej a menej.. Tak ži takto ďalej.
Každý máme iné nároky, iné predstavy o vzťahu a žití v pare.
Ak budete takto fungovať.. Cesta naspäť k sebe bude každým dňom ťažšia a ťažšia.
Véd si urobte pekný večer, povedz mu co trápi teba, čo by si chcela zmeniť a pýtaj sa svojho muža ci toto je to po čom tuzil.
Ci jemu nechýba sex intimita dotyky..
Co ste z kameňa?
Véd to sú prirodzené veci dotyky objatie..

lujza123
17. mar 2023

Neviem si predstaviť takto žiť.
Ja už som pár rokov života stratila v nefunkčnom vzťahu, ktorý sme sa z nejakej zvláštnej zotrvačnosti snažili udržať.

Jasne, spolužitie dvoch ludi prináša pekne aj horšie chvíle, zábavu aj nudu.... Ale byť s niekym s kým sa obchádzame a nemáme si co povedať, no neviem.

ladygina
17. mar 2023

bola som v nefunkcnom vztahu, taketo manzelstvo si predstavit absolutne neviem. musi to byt strasne takto zit. vztah sa ukoncit da lahko, ale manzelstvo len tak neopustis.

autor
17. mar 2023

@solange7 Neviem ako by sa dalo manželstvo zachrániť.Ked sa o tom rozprávame,manžel si neprizná chybu že máme problém.Jemu vyhovuje všetko tak ako je.
@martul Nesnažíme sa.
@anjelicek26 Neviem či začať úplne odznova,už nie sme najmladsi,preto ostávame spolu.Bokovku nemá to viem určite.
@goodidea Jemu sa žije dobre on je spokojný.
@deti95060810 Neviem prečo myslíš hneď na bokovku, nemá nikoho.Deti keď vyrastú odídu z domu,budem mať viac času na seba,neviem nad tým som ešte nerozmýšľala
@mk22 Dá sa žiť bez,ani predtým sme nemali veľa sexu.Chodime všade spolu,výlety,volny čas všade spolu.Len bez dotykov a bez lásky.
@lujza123 Práveže my si máme čo povedať.Kazdy deň sa rozprávame na všetky témy.Najviac okolo deti škola škôlka,dom čo treba, čo sa deje vo svete,čo sa deje v robote atď.

viestta
17. mar 2023

Zamysli sa nad tym aky zmysel bude mat toto suzitie ked odidu deti z domu? Lebo teraz vas drzia vo vztahu povinnosti a zodpovednost za deti, ale co potom?

autor
17. mar 2023

@viestta Neviem,potom bude viac času na seba na svoje koníčky.

ckocka
17. mar 2023

To znie tak že si v podstate spokojná.

viestta
17. mar 2023

Tak potom ostan, nic neries. Vyzera to, ze vam to vyhovuje. Vies ako sa hovori Neskrab to ta nesvrbi. Si s tym spokojna aj ked nie celkom, ale vyhody prevysuju negativa.

goodidea
17. mar 2023

No tak si žite pekne na kvôpke..očividne fungujete úplne v pohode až na sex a intímnosti..ty píšeš že ti to nechýba a ani jemu to nechýba tak v čom je problém?

autor
17. mar 2023

@viestta Asi tak nejak,výhody previsuju negatíva.

ema22270
17. mar 2023

A tebe nechyba ta intimita? Nie len milovanie, ale aj bozky dotyky a laska?
To je mozno zakladna otazka a ak nechyba, tak potom by som sa nerozvadzala.
Lebo v podstate potom je to manzelstvo funkcne.
Zalezi od toho, ci ti tie ostatne veci chybaju.
Ak ti chybaju, tak nie je ina cesta ako rozvod asi, alebo navsteva poradne, aby sa aj ta intimita obnovila.

simca06022011
17. mar 2023

a skusila si nejaku poradnu? pretoze ked mas tolko problemov vo vztahoch nie vsetko musi byt chyba v inych.. mozno co sa tebe zda strasny problem, iny by neriesil. A mozno by si prisla na to, z akeho dovodu si vyberas nevyhovujucich partnerov...
Inak zivot v nefunkcom vztahu je katastrofa, cesta k zdravotnym problemom, a zabity cas, ktory mozes byt spokojna s niekym inym. Za predpokladu ze zaaahadne sa neukaze aj ten ako "nevyhovujuci".

A zase vztah bez sexu, nemusi byt nefuncny, ked vam to funguje bez neho a nevadi ti to...

mk22
17. mar 2023

Tak v podstate si spokojná, on je spokojný.. Sex vám nechýba, vyhovuje vám obom tento kamarátsky život.. Tak čo ťa vlastne trápi?

ema22270
17. mar 2023

Este raz som si precitala tvoj prispevoka v com ta velmi sklamal? Preco si sa odlubila?

apolka77
17. mar 2023

Píšeš vždy som natrafila na debila...takže manžela považuješ za debila? Napriek tomu sa cítiš spokojné ...no neviem koľko máš rokov ale zas 5-10 rokov na teba môže dolahnut že si premárnila celú mladosť...

dadis
17. mar 2023

Tebe nechyba sex, pohladenie? Tak potom si vlastne spokojna. A vyzera, ze aj muz. Nevidim dovod na rozvod. Kazda sme ina, ja by som to nezvladla. Ale vidim vyhody v tom, ze nedelite majetok, deti, nehadate sa. Ak si muz niekoho najde a bude sa chciet rozviest, budes sklamana?

zuzlaka
17. mar 2023

Som trošku zmätená, lebo mám pocit, že ty si vlastne aj na jednej strane v pohode s tým ako žiješ. Že vlastne ti to z časti aj vyhovuje a to treba je pre mňa nepredstaviteľné. Každá sme iná a treba si uvedomiť to, či si chcete k sebe nájsť cestu.

mk22
17. mar 2023

Založís tému.. Píšeš ako vám to neklape, ako ti ublížil.. Na reakcie odpovedás, že vám to vlastne vyhovuje, ste spokojní.
Aby ti neostali očí pre plač, keď pán manžel o rok, dva zakopne o milú kolegyňu ktorá ho pochopí pohladí a dokonca zisti ze jemu chuti sex.
A rozvod z jeho pohľadu bude malina.
Treba aj s týmto počítať.

mandzula
17. mar 2023

Zila som v nefunkcom vztahu, manzelia sme neboli, no mali sme dieta a vsetko, co k dlhorocnemu vztahu patri. Po 13 rokoch som to ukoncila, pretoze to bolo zle pre nas vsetkych. Zivot mame len jeden, preto nevidim dovod zotrvavat v niecom, co nefunguje. O priklade, ktory davate detom, ani nehovorim. Chces, aby raz takto zili aj ony?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. mar 2023

@ema22270 Láska chýba,no neviem možno pravá láska ani neexistuje.
@simca06022011 Nie neskúšala som poradňu.Ja jednoducho nemám šťastie na chlapov.
@ema22270 Sklamal ma v tom ako sa správal správa ku nám.Ja som typ človeka keď niekto je na mňa "zlý" tak sa časom odlubim
@apolka77 To bolo obrazne písané na debila,no každý chlap mal nejakú chybu čo mi prekážalo.
@mk22 Ďakujem za radu no to nehrozí.

mk22
17. mar 2023

Hádam mi chceš povedať ze dáš ruku do ohňa, že 2r nebol sex, nasledujúcich 5r tiež neplánuješ a zdravý muž bude s tým v pohode? Nie len samotný sex, ale To všetko okolo - tých milión prejavov lásky a túžby.
Tak potom máš v podstate fajn manželstvo a veľa šťastia do ďalších rokov.