Ako sa vám žije bez podpory rodiny, ktorá je rozhádaná?

13. sep 2024

Podotýkam všetci bývajú do pár km, prakticky na kope. Nechcem otázky prečo, len ako ste to vysvetlili deťom, že sa s ujami a tetami len zdravíme a nenavštevujeme. Vyjadrite sa len tí, ktorí to zažívajú/zažili.

nuklia
13. sep 2024

Uplne normalne som syncekovi vysvetlila situacia aka je... Ze zial, rodina je pohadana a ze sa s nami nechcu vidiet ani navstvevovat. Ze teba to samozrejme mrzi a ze by si tiez bola rada, keby ste sa videli....Ale ze vztah a je jedno ci je to rodina alebo nie, je obojstranna vec. A nikoho nemozes nutit, aby sa navstevoval...

autor
13. sep 2024

@nuklia veľmi pekne. Koľko mal rokov, keď si mu to takto podala?

mandinka
13. sep 2024

presne tak nejako ako píše @nuklia . Nič iné sa veľmi k tomu nedá vysvetľovať. A paradoxne zažívajú rozdiel, aký kľud nastal a pohoda. A my sme si pri tom uvedomili,že nám vlastne nikdy funkčne nepomáhali aj tak, v praktických veciach sme boli odkázaní sami na seba predtým, aj teraz . Naopak sme časom získali priateľov, ktorí sú ako tá rodina by mala byť možno. a tí nám aj vedia pomôcť, keď treba, a robia to automaticky bez doprosovania sa a bez pocitu dlžnosti. Keď vieme, a v čom vieme zas pomôžeme my im a nič si navzájom nekalkulujeme. Dalo by sa to povedať aj tak, že niekedy hold človek tú "rodinu" nájde v úplne cudzích ľuďoch .
Z ďalšej strany, sú kopy ľudí, ktorí žijú naozaj ďaleko od rodín a tiež si musia poradiť sami , prípadne s podporou priateľov. Nie je to žiadna tragédia, treba sa vnútorne nastaviť tak, že niekedy je to práve takto možno lepšie pre všetky strany

bublinka1426
13. sep 2024

zivot je taky. co chces vysvetlovat. zial mnohe rodiny tak existuju

nevychovam dieta v bavlnke a uz davno vie, ze rodinne vztahy nei vzdy su idealne.
a zial sme mnohi kde rodina ukazal chrbat

cim skor dieta pochopi ze zivot nie je zuzo, tym lepsie nie kazdy ma svokra svokru co nielenze pomozu ale aj zoberu deti.

mnohe matky tu sponzoruju daco, a tvaria ako im to vsetko funguje, a mozno ano, prave preto to mozu robit , lebo funguje.

MK tiez vytvara obraz o tom ako veci vobec nemusia vyzerat

januska12323
13. sep 2024

Úplne jednoducho povedz ako to je, nie je hlúpe pochopí.

martina2ve
13. sep 2024

Uplne normalne, moja dcera nevie co je to mat babku, nema ani jednu, chape to normalne sme jej vysvetlili co sa stalo a ze sa nerozpravame uz velmi dlho a nema zaujem a myslim ze tomu porozumela. A ked aj bola rec o starych rodicoch, moja mala hrdo povedala" ja babku nemam no a co..."

pauli222
18. okt 2024

@martina2ve asi tak to má byť, neklamať deti a povedať im pravdu, na počudovanie ju skôr zoberú ako rozprávky a výhovorky.. u nás jedna "babka" taka virtuálna, čo vyžije z fotky a keď už príde k obedu a poprace sa po pár cigaretkach preč, som rada, že je to len štvrťročne.. už teraz chytám paniku, ísť tam na Vianoce..vždy mi je zle niekoľko dní a odpočítavam sekundy v tom mrdníku