Ahojte, možno zvláštna otazka, ale veľa krát tu citam že ma chlap full servis (zena navari, napecie, uprace, zarába…) a chlap sa nechce za ňu ozenit napr. a vela zien tu pise, že načo by to robil, keď už teraz ma všetko. Ako sa teda správať vo vztahu? Ma byt zena bordelarka, alebo sa nestarat o domacnost, muza? Nemalo by to byt praveze tak, že chlap keď vidí že je zena sikovna tak prave kvôli tomu si ju vezme? Videla som aj take video, že nikdy sa nesprávaj ako manželka za cenu priatelky. Nerozumiem tomu😊
Do vzťahu majú vchádzať ľudia, ktorý majú rovnaký názor na budúce fungovanie v ňom.Ked, ja mám určitý názor na spoločný život v manželstve, tak budem vyberať partnera, ktorý sa stotožňuje s mojím pohľadom na život.
tak v prvom rade by som si dávala pozor, aby som nezostala tehotná a mala by som dopredu vydiskutovanú tému deti - kedy asi a koľko a či zvažuje svadbu. Do určitého veku by som asi aj zatlačila na svadbu, pretože čakať napr,. do 35ky ak sa dohodnú na deťoch a on povie , že svadba nebude - čo potom? Ukončiť vzťah, hľadať druhého? Biologické hodiny tikajú... Určila by som si asi nejakú časovú hranicu a potom sa ho spýtala, či so mnou plánuje budúcnosť, deti a ak povie áno, tak potom riešiť aj svadbu a nie sa nechať odbiť že neskôr a nakoniec z neho víde že svadbu ani nechce. Jasné, že nie po pol roku chodenia, ale ak je pár spolu už pár rokov, tak si myslím, že je načase, netreba zase čakať 10 rokov
@anna777115 nuž ale muž ti môže aj zaklamať. Povie že áno, a keď by malo k tomu prísť povie neskôr, potom žena ešte otehotnie a on už cúvne....
Hlavne by sa mal nuz starat o mna a potom by som privolila na sobas. Myslim si, ze aj muz si rad vezme zenu, ktora sa o neho stara. Takze by to malo byt vzajomne a obaja by sa mali citit vo vztahu dobre. A tebe radim, viac nez to, zeby si sa snazila zapacit muzovi, by si mala mat pred sobasom dosiroka otvorene oci, ci ten muz sa snazi o tvoju spokojnost.
@anna777115 no len aby si takého našla...
@kvetinka75 Tak,ja som išla do vzťahu s tým, že spoločný život, až po manželstve a môj muž tak isto.Sme spolu 20 rokov a nie je to vždy ideálne ale , vždy problémy riešime a neodkladame to , nečakáme na zázrak, že sa to samé vyrieši.
veľa žien má za partnera rozv. otecka s deťmi a tí sú už väčšinou prefackaní životom - odmietajú deti s novou partn. a neraz aj svadbu...
chcú žiť len tak....
No to vsetko si treba vydiskutovat a dohodnut pravidla vasho spolocneho fungovania.
to je taka otazka, na ktoru nie je podla mna odpoved a este je na nu aj vela pohladov. ono vies, ak by zenu lubil, no bola by bordelarka, nevarila by a podobne, tak tiez pochybujem, ze by si ju chcel vziat
@deti95060810 Tak,ja som takého našla a do spoločného života sme išli, až po uzavretí manželstva.Zazili sme spoločne veľa problému,bolo by to aj na telenovelu.Sme spolu dvadsať rokov a obaja sme boli tridsiatnici, keď sme sa brali, takže máme už aj svoj vek.
@anna777115 lenže dnes máš inú dobu. Kopa mladých sa osamostatňuje, žijú v podnájmoch a časom chcú žiť páry spolu. Časom sa jeden presťahuje k druhému alebo si nájdu spoločný podnájom . Jasné že spoločné bývanie by som riešila až vtedy, ak by bola svadba na pretrase. Ale niektorí si chcú trošku našetriť, študovať, cestovať, vybudovať kariéru a keď spoznáš niekoho v 22ke a nikam sa neponáhľate tak kedy zistíš či vlastne svadba bude alebo nie? Ak ti bude stále tvrdiť že ju chce a okolo 30-ky povie že nie....Ľahšie to bolo kedysi. Mladí spolu chodili, väčšinou bývali u rodičov a po 2-3 rokoch sa išli brať a zháňali vlastné bývanie.
@deti95060810 tvoj muž Ta prijal aj s nebio dietatom
@elizabet173 tak to je jasné ale vieš ako to chodí kopa žien vraj ani nevie ako sa to podarilo napriek tomu, že si dávali pozor (síce ja tomuto veľmi neverím , ale ....)
@kvetinka75 Pre mňa sú to "prechodene vzťahy", ja kebyže s mojím mužom žijem spoločne v jednej domácnosti,takto dlho tak by som si ho už ani nezobrala...😂.Teraz si mladí myslia, že motýle v bruchu budú mať celý život pri jednom chlapovi a keď zaľúbenost vyprchá, tak si myslia, že majú nefunkčný vzťah....
Autorka, čiže ide ti o to, ako sa správať, aby si ťa chlap vzal za ženu?
@drzaopica však vedel a chcel...
chvála Bohu za somára...🙂
Tak v prvom rade, zena ma byt sama sebou. A nie teraz ze je zamilovana, tak ho bude obskakovat a vsetko robit, len aby sa mu zapacila. Bohuzial prave pre toto mnoho chlapov zena omrzi. Lebo robi vsetko co im na ociach vidi aj nevidi, no chlapa to prestane bavit.
A ak si chlap nechce zobrat zenu za manzelku, tak proste nechce.. nie je si tym isty, nevidi v tom zmysel, alebo ju proste dostatocne nemiluje. A moze zena mu vyvarat aj 3 chody, kolace a stale ho obletovat. Tymto ho ircite nepresvedci.
Full servis nerobim ani ako manzelka, nie ze priatelka. Mam dieta, psa, nepotrebujem aj dalsieho jedinca, o ktoreho sa treba starat 🙂 naopak cakam, ze sa zapaji do prac v domacnosti. Inak si myslim, ze manzelstvo s tymto nesuvisi, bud si ta chce vziat alebo nie.
Podľa mna ma mat žena svoje sebavedomie a ma poznať svoju hodnotu. Nemá sa pre muža a rodinu obetovať úplne, ma mat aj samu seba. Chyba žien je podla mňa to, ze v rodine zabudnú na seba a muž potom v danej zene už nevidí co si vzal a do ktorej sa zaľúbil. My ženy sa často necháme zavalit povinnosťami a snažíme sa prispôsobovať, lebo však ľúbime. Muž sa prispôsobí rodine, ale vždy si nechá tu časť seba. Žena sa prispôsobí a obetuje a potom si mysli, ze vďaka tomu co ona robí a urobila ju ten partner bude počúvať a bude ju mat rad. Len ono mužovi je to väčšinou jedno. Žena si ma zobrať vo vzťahu tu svoju časť, tu svoju hodnotu sama a nema čakať, že to mužovi dopne. Lebo ak to aj mužovi napadne, tak často to riešiť nebude, lebo je to hlúposť a jemu na tom nezáleží (ono muži nemajú potrebu robiť niečo co im sposobi komplikácie ak im na tom nejako špeciálne nezalezi).
Povedala by som správaj sa prirodzene a rob len to čo si ochotná robiť nasledujúcich 5-20+ rokov. Od partnera očakávaj to čo chceš mať po zvyšok vzťahu. Vyrieš si sama so sebou čo si ochotná akceptovať a čo nie.
Napríklad:
Ak rada varis, vyvaraj. Ale ak ťa varenie nebaví, priznaj to a nehraj sa na pani kuchárku.
Ak sa obliekas športovo a nosíš len jemný makeup, nehraj sa na vystylovanu damicku.
Od partnera tiež očakávaj otvorenosť a úprimnosť. Nenechaj sa zblbnut recickami.
Najhoršie je keď vo vzťahu pominie prvotná zamilovanosť, obaja prestanú predstierať a zistia ze ich partner je úplne iný ako si mysleli.
Ja som s manželom začala žiť až po svadbe. Zdalo sa mi to prirodzené. Nežila by som s "cudzím" chlapom a ešte si s takým zobrať byt/dom na hypotéku napr.... v tomto som "konzerva" 🙂
sice filozoficka debata, ale ci so sobasnym listom alebo bez, ak maju spolocnu domacnost maju sa na jej chode podielat obidvaja, rovnako aj na vychove deti. Financne aj "pracou" aj casovo. O tom sa treba dohodnut hned ako sa zacne spolu byvat a skor ako sa narodia deti. A je uplne jedno ci zena bude len upratovat a muz vyrit, alebo budu upratovat obidvaja a aj varit na striedacku. Rovnako treba vopred vyriesit financovanie domacnosti tak, aby to bolo korektne. Pretoze postavit spoluzitie na tom, ze chlap zaraba zena "maka" nie je zdaleka spravodlive.
tak najdôležitejší je asi ten prvý krok - správny výber partnera. Potom to už ide skoro samo...
Prečo by som sa mala starať o muža? Starám sa o neho do tej miery, do ktorej sa stará aj on o mňa 😁 pre mňa je napríklad úplne nepochopiteľné, keď chlap zasadne za stôl a čaká kým žena, ktorá to jedlo aj navarila, mu ho láskavo uloží pod nos a potom zas pozbiera a uprace. U nás je toto napríklad tak, keď ja navarím, manžel všetkým naloží a po zjedení umýva a zas naopak 😁 a delenie domácich prác je snáď už všade samozrejmosťou. Takže nie, žena sa nemá starať o muža a domácnosť, majú sa starať o seba navzájom a o domácnosť sa deliť.
Filozoficka tema, kde kazdy bude mat iny pohlad. Ma to byt tak, aby to obom vyhovovalo