Ako sa rozhodnúť?

14. júl 2023

Potrebujem sa vyrozpravat? Utvrdit sa? Poradit? Fakt neviem. Stojim pred rozhodnutim a neviem si rady. Som muz, mam priatelku trinroky. Je to ta najlepsia zena pod slnkom. Nas vztah je krasny, harmonicky. Este ani raz sme sa nepohadali. Moja priatelka je jedna krasna, inteligentna a silna zena. Som karierista, priznavam. Ide o to, ze som sa v ramci prace dostal na urcite kurzy, ktore nemozem specifikovat, do Ameriky a ako jediny Slovak som ich spravil. Je to obrovska moznost pre moju buducnost. A vzdy to bol moj sen, pokial som nestretol moju partnerku. O par mesiacov by som mal odist do Ameriky na 3 roky. Nie je sanca, zeby ona mohla ist so mnou, nakolko sa budem neustale presuvat. Ziaden domov nebudem mat zabezpeceny. Takze otazkou je, bud mam zahodit roky tvrdej driny, co sa tyka prace a uz nijdy nedostat takuto sancu...alebo sa vzdat partnerky a nechat ju ist svojou vlastnou cestou? Zozieram sa neskutocne odkedy som spravil vyber na ten kurz a ide mi roztrhnut srdce. Partnerka ma vo vsetkom podporuje od zaciatku, ale nevie, na ako dlho by som bol prec.

janaolas332
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
14. júl 2023

žiadna láska k práci ti nenahradí pravú lásku. Šikovný si, šikovný budeš aj tu na Slovensku s ňou a pravdepodobne aj šťastnejší

hladamematku
14. júl 2023

Na toto neexistuje odpoveď ...

sissy27
14. júl 2023

Nevidim dovod, preco by nemohla ist s tebou, hadam nebudes spat na ulici a vyberat kontajnery. Nemusi tam byt s tebou nonstop, moze 3-4x za rok priletiet na par tyzdnov, takisto ty budes mat nejake volno a mozes priletiet do eu (uzasna kariera predpoklada aj zaujimave financne ohodnotenie). Kde je vola tam je cesta, vsetko ostatne su vyhovorky.

babajaga
14. júl 2023

aj ja si myslim,ze preco by mal byt problem s presuvanim sa...mozte byt spolu kolko chcete...nevidim dovod na tak razny vyber dvoch moznosti,pretoze ak sa rozhodnes pre ktorukolvek,vzdy budes rozmyslat ze co ak som si mal vybrat to druhe

babajaga
14. júl 2023

takze hor sa s priatelkou za dobrodruzstvom do USA

petronelag
14. júl 2023

Ja by som išla do USA, preverila by som si, či mi tá práca naozaj bude vyhovovať a s priateľkou by som zostala v kontakte. Neskôr sa uvidí, čo sa bude dať urobiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
14. júl 2023

Bud chlap a zvol rozchod...

Zatial co ty budes tri roky v zahranici, ona sa zmeni, ty sa zmenis, praca, okolie ta zmeni, ona bude chodit do prace, zmeni kolektiv, zostarne o tri roky, sanca, ze po navrate budete rovnaky ludia ako ste dnes je utopia... nebudete... kazdy sa zmeni za ten cas a moze sa ti stat, ze budes cakat tri roky na nu (fakt chces byt tri roky bez sexu?) a ona bude cakat na teba a po par tyzdnoch doma to proste nebude klapat a rozchod a je to dokonca velmi pravdepodobne.

Daj za tym cistu ciaru, rozchod, daj jej sancu za tie tri roky najst ineho partnera, vydat sa, porodit mu dieta, lebo to zeny v tomto veku v tom casovom horizonte vacsinou robia... trojrocny vztah a tri dalsie roky na teba cakat, toto nie je fer po nej chciet. Bud si odpustis ten sen, alebo ju, nemozes si udrzat oboje. A ano, uplne chapem, keby vyhra ten tvoj zivotny sen, stale by si spekuloval, ze "co by bolo keby"...

autor
14. júl 2023

@sasa1310 je mi to jasne. Ale ked odmietnem takuto prilezitost, tak sa mi automaticky zatboaria dvere. A budem musiet vziat nieco, co ma nebavi a vnútorné nenaplni.

autor
14. júl 2023

@sissy27 je to armada, praca pod NATO (specialne sily) takze nie, tam sa partneri nevodia.

autor
14. júl 2023

@babajaga priatelka ist so mnou nemoze. Je praca pod NATO (specialne sily) to nie je taka praca, ze si odrobim 8 hodin a mam volbo. To su tri roky neustaleho cestovania, presuvania sa medzi krajinami

autor
14. júl 2023

@elizabet173 ja jej to nemozem spravit aby na mna trinroky cakala. Ved to je trapenie a branie jej zivota

thoughtfulweirdo
14. júl 2023

Nebudeš mať 3 roky žiadne voľno? Ani týždeň za rok? Ja by som v prvom rade povedala priateľke pravdu o dĺžke tvojej neprítomnosti a nechala na nej, čo chce. Možno ťa rovno pošle k vode a máš vyriešené. Ak to bude chcieť skúsiť na diaľku s návštevou tu alebo tam pár X do roka, skúsila by som to. Rozísť sa môžete aj o pol roka, ak zistíte, že to ozaj nedáte, načo to zahadzovať predčasne? Za seba hovorím, že keby si mám vybrať, vybrala by som si odchod, ale s tým, že by som urobila totálne maximum, aby to na diaľku dočasne fungovalo. 3 roky nie sú 10.

janka2927
14. júl 2023

Choď za svojím snom...ak je to ozaj tá pravá, ustojíte to...

babovka2321
14. júl 2023

Ja by som celkom sebecky isla. Mozno to vyznie kruto, ale hrozne vela vztahov nevydrzi. Az vtedy by si si buchal hlavu o stenu, ak by si odmietol uzasnu prilezitost a vas vztah by napokon i tak skoncil - a nemal by si ani to ani hento. Ak je tento vztah taky vynimocny, prezije aj 3 roky od seba.

sasa1310
14. júl 2023

ja chápem, že sa ti zatvoria dvere. A po tých odrobených 3 rokoch v USA, potom čo? Potom čo tu budeš robiť? Ja som tu asi jediná za lásku, ale asi z toho dôvodu, že lásku prežívam celý život. Neviem si predstaviť žiť bez nej.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monikkatt
14. júl 2023

A priatelka co na to hovori? Ja by som isla na tvojom mieste. A keby islo o mojho priatela tak by som mu tiez povedala nech ide, je to prilezitost.
Ak mate byt spolu tak to ustojite. Aby si tu nezostal, rozidete sa a budes lutovat.

thoughtfulweirdo
14. júl 2023

Nedá mi to pokoj, ešte som sa vrátila dopísať zvyšok. Nemyslim to nijak v zlom, ale v prvom rade sa prestaň snažiť za ňu rozhodovať. Nerozhoduj (celkom alibisticky) za ňu, aké množstvo informácií o situácii má mať, jednaj s ňou na rovinu aj o nepríjemných záležitostiach. Asi máš dojem, že ju tak chrániš, ale nechrániš, brzdíš a znemožňuješ samostatné rozhodovanie. A v druhom, prosím ťa, žiadne "nemôžem ju nechať čakať". Opisuješ ju v samých superlatívoch, určite je aj inteligentná a sama dokáže posúdiť, čo chce a nechce. Ak bude chcieť čakať, tak nie preto, že "ty ju nechávaš" čakať, ale preto, že ona sama chce, nepotrebuje žiadne tvoje nechávanie alebo nenechávanie 🙂

pragmaticka
14. júl 2023

Takú šancu by som si koli žiadnemu chlapovi nenechala usjt!!!! Každú možno voľnú chvíľu by som sa snažila tráviť s partnerom. Ak je to taka skutočná láska, počká na teba s tým ze sa budete vidieť a stráviť spolu čas najviac ako to buď možné!!

januska12323
14. júl 2023

Je to tvoj sen a ona dokonalá žena nevie, že to bude na tri roky? Čo si jej povedal doteraz? Mňa na jej mieste by viac nasralo klamstvo ako pravda a rozhovor čo bude potom.
Povedzme, že vydržíte tri roky na diaľku a potom budeš vojak a stále niekde inde alebo sa môžeš usadiť? To všetko rozober s ňou a buď to vyjde alebo nie. Ale nerozhoduj za ňu.

marcellka32
14. júl 2023

Pred 20 rokmi som bola v podobnej situácii..bola som chvíľu na Slovensku a spoznala svojho muža, no už som mala vybavené pracovné víza na pol roka do zahraničia, odišla som a v hlave som si to ujasnila tak, že buď ma počká alebo nie ....a on počkal, boli sme v kontakte mailom (neboli mobily), 1x za 3 dni telefonát...sme manželia 15 rokov ...takže ak ťa miluje, tak pôjde s tebou , je to z jej strany kompromis, ale to aj ty musíš chcieť prijať túto možnosť žeby išla a presúvala sa s tebou a v podstate by si ju živil, pretože asi by zrejme nepracovala keď sa budete stále často presúvať

alickapusinka
14. júl 2023

Jasne všetko sa da ak sa chce kto chce hľadá spôsob kto nechce hľadá dôvod. Budeš sa presúvať tak opisuješ situáciu ako keby si spal na ulici a bol bezdomovec. Urob jej láskavosť nechá jej voľnosť a TY chod tam kam máš ísť. Je ako píšeš inteligentná, má dobrú prácu. Určite si niekoho nájde. Môže sa stať že prídeš po 3 rokoch domov môže mať už ONA rodinu. Tri roky je dlhá doba na to aby sa zariadila podľa seba. Radšej jej pravdu povedz a nie naťahovať ju ako gumu v gatiach. Neznášam také falošne typy že zatajujú a klamu a nehovoria pravdu len aby boli dobrý. Dá sa všetko len treba chcieť to že nemôžu ísť tam ženy je blbosť ako mraky. Však ONA nenastupuje do armády bude tam s tebou. Predstav si že by ste malý aj dieťa tak čo ONA by tu vychovávala dieťa a TY v USA.A čo budeš robiť potom 3 roky ubehnú a potom čo. Zvykneš si tam a už tam aj ostaneš neverím že pri pláte ktorý budeš dostavať na mesiac ťa po 3 rokoch si vybuduješ štandard sa budeš chcieť vrátiť domov na Slovensko.

lenusiatko
14. júl 2023

Mali sme podobnu situaciu v rodine, chalan sa presuval z miesta na miesto niekolko rokov, jeho priatelka sa medzitym stala jeho zenou a porodila mu 3 deti. Zakladnu mali v San Diego. Po 5 rokoch jeho lietania po krajinach typu Pakistan, Turecko, Afganistan, Rusko, Afrika sa udomacnili vo Washingtone, rozhodli sa, ze sa nevratia na SK.
Su stale spolu, deti uz maju takmer dospele a oni dvaja su uplne v pohode manzelstvo. V prvom rade to ustala ona, neplakala do vankusa, postavila sa tomu zoci voci, spravila si v USA VS a vsetky deti su vrcholovi sportovci. Nasla si tam priatelov, dost velky okruh. Nikdy nepovedala, ze to bolo tazke, zobrala to utokom. Medzitym jej doma na SK zomrela takmer cela rodina, aj mlady brat, zostal jej tu len otec, ktory ich 2x rocne navstevuje. Ja by som perspektivny vztah kvoli kariere nikdy nezahodila, s priatelkou by som tu situaciu naprojektovala, vizualizovala rozne moznosti, lebo 3 roky v zivote cloveka su nic.

domkakvet
14. júl 2023

Tiez nevidim dovod preco by nemohla ist s tebou, ked sa budes presuvat, tak sa bude presuvat s tebou.

autor
14. júl 2023

@januska12323 ja som vojak od 18tich
Mam za sebou vojensku akademiu, sluzim v specialnych silach, ale kedze karierne rastiem stale, dostal som prilezitost, ktoru niekto nikdy nedostane. Ako zacala vojna na UK, uz odvtedy sme minimalne s partnerkou spolu. Proste z racionalneho hladiska mi vychadza jedine rozchod. Ale z emocionalneho sa jej proste vzdat neviem. A ona vedela, ze som siel na ten kurz, ale nevie este, aky bude postup, ked ma vybrali

lenusiatko
14. júl 2023

@domkakvet manzelky alebo priatelky sa nemozu v ramci tychto operacii presuvat, dokonca viem, ze v tom nasom pripade sa riesila aj pripadna mozna smrt manzela/partnera v ramci operacie a to on nebol vojak, mal inu povedzme zvlastnu funkciu. Prenajali si v Kalifornii doma a on sa tam po kazdej operacii vracal. Niekedy po 2 tyzdnoch, niekedy po 2 mesiacoch. Ale volno tam vzdy bolo, takze vedeli fungovat.

bluka2
14. júl 2023

Na tvojom mieste by som isla. Možno to akurát tak vyjde, že keď sa vrátiš, bude single a možno aj nie. Neplatia ti inak 6 letov domov do roka ako to býva bežné v iných takýchto povolaniach, keď si vyslaný niekde?

autor
14. júl 2023

@marcellka32 to je nerealne, aby sla so mnou. Videla by ma mozno 2x za rok. Zila by tam sama. Tu ma rodinu, pracu, zazemie. Ved to by bolo este horsie, ako keby tu ostala. Ja viem, ako je naviazana na sviju rodinu, psa a ja ju mam odpratat niekam, kde bude cele dni len sama?