Ahojte.
Privítala by som nejaké návrhy alebo diskusiu 🙂
Som mladá, vydatá, bezdetná, s rutiným usporiadaným a celkom spokojným životom. Mám stabilnú robotu už niekoľko rokov, administratívu.
Mám veľmi rada keď do nejakého chaosu môžem vniesť poriadok, systém, oslobodzujúco vyhodiť veci alebo sa proste otočiť a vidieť kus dobrej roboty. V robote sa to všetko len tak pokojne udržiava, doma mám tiež priebežne poriadok a nemám sa kde realizovať 😂😂 nikde sa proste nedokážem pozrieť a povedať si že toto bola pohroma ale teraz je to dobre spravené a pekné.
Normálne by som bola ochotná si zobrať aj týždeň dovolenky a ísť kdesi čosi manuálne robiť, kde po mne ostane niečo za čím sa budem môcť obzrieť a povedať si že toto som spravila a je to vidieť a je to dobré.
U svokrovcov alebo starých rodičov by aj bolo čo robiť ale nemôžem im povedať že idem vám teraz doma premaľovať altánok, vypratať špajz a naplniť tento veľkokapacitný kontajner.
Máte niekto nejaký nápad čo a kde by som mohla ísť robiť? Na pár dní, aj keby to bolo bez peňazí, asi aj ten pocit, že som sa niekde bola fyzicky manuálne realizovať by mi bol odmenou. Prípadne mali ste niekedy také pocity? Ak áno, ako ste to vyriešili?
Ďakujem za príspevky 🙂
Utulky casto potrebuju ludi na rekonstrukciu, skraslenie, upratovanie volierov pre psikov, skus sa informovat v nejakom najblizsom, ak by ta to zaujimalo 🙂
Charita? Vydaj jedla pre bezdomovcov? Dobrovolnictvo v cervenom krizi?
Rucne prace, pomoc v neziskovej organizacii.
Chodievala som kedysi upratovať hotel. Fitko, ktoré vám platí.
brigady = upratovanie,
Áno,poznám ten pocit.A preto mám prácu,akú mám.Riesim,kontrolujem,som zodpovedná aby naš podiel na výsledku bol hotový včas a možno skôr.
myslím, že materstvo by úplne vyriešilo tvoj problém
@lonely66 ako som písala, hľadám niečo také max na týždeň, nie na 20 rokov 😂😂
aha.... no tak nápadov tu padlo dosť 🙂
@doriiis ja mám pocit, že pracujem toľko hlavou na takých zbytočných veciach, ktoré vlastne sú dobré a fungujú, že mi chýba vidieť taký poriadny rozdiel a boom.. alebo aspoň fyzicky sa zničiť (bicykel a beh nerátam)
@lonely66 hej, určite sa inšpirujem 🙂
@sulavikova ale to asi dlhodobo však? Nie že by si niekde týždeň vkuse umývala okná
A byt nahlasena ako prilezitostna vypomocna sila v nejakej solidnej upratovacej firme? Keby potrebovali pomoc, ozvali by sa a ak by si mohla, obe strany spokojne. Len neviem ako by sa to dalo bez toho, aby si potom musela podavat danove priznanie. Do akeho rocneho prijmu moze byt prilezitostna praca a ci ten prijem musi byt len od fyzickej osoby (nepodnikatela).
Autorka..skús upratovať.
Ak si z okolia ba, tak napr. cez dobrovolnictvoba.sk, nájdi si vhodný projekt, neviem z akej si lokality. Sú tam aj jednorazovky, napríklad na deň, podľa aktuálnych ponúk, treba sledovať, čo potrebujú aktuálne neziskovky a oztká, s čím pomôcť. Takisto cez FB sú rôzne dobrovoľnícke projekty zamerané napríklad na eko aktivity, venujúce sa čisteniu nejakého úseku atď. Ak by ťa to bavilo, iste sa potešia novému záujemcovi o dobrovoľníctvo. Po víkende po vás ostane napríklad čistý les/jazierko, atď. Je to dobrý pocit, ale zas neviem, či práve toto si myslela, alebo skôr máš na mysli upratovanie nejakej zapratanej domácnosti a tak.
Ahoj, môžem ti na týždeň požičiat moje deti ak chces ...a ja pôjdem s manželom na dovču 😂😂😂
Noo, my mame fakt velmi spinave okna a hodilo by sa nam hlbkove upratovanie celeho bytu a pivnice, ak by si sa naozaj velmi chcela realizovat a nemala by si kde..😃
Nie, ja som to robila len cez prázdniny. Inak maľujem, šijem, robím kraslice a somozrejme tie populárne domáce práce.
@mimirka32 😁😁 ani nevieš ako dobre to znie 😂😂
Môžeš prísť ku mne domov, tak by som ťa potrebovala 🤣.
Juj teraz mi napadli tie americké seriály v tv, kde chodila skupinka vypratávať domy u chorobných hromadičov, väčšina vecí sa popredala a za zarobené peniaze vyčistili a vkusne zariadili interiér. To by bola práca pre teba🙂
@morusha sledujem asi 3 dámy na instragrame s takýmto obsahom 😂😂 a neexistuje na to lepší výraz ako oddly satisfying
@lia2022 mám pocit že to hovorí viacero ľudí, aj mi napadlo, že by mi nevadilo to mať ako bočný príjem pri robote.. ale ja neviem či reálne by si niekto naozaj pustil cudzieho človeka do pivnice alebo garáže a dovolil mu tam preorganizovať a pretriediť veci 😁
Presne pre toto som odmietla vsetky pracovne ponuky, ktore mali administrativy viac ako mi treba. Ten pocit zbytocnosti, zavalenia sanonmi, fakturami, to bolo hrozne.
Robit nieco krasne a robit ludi stastnejsimi, to je ta prava, uzitocna praca.
Inak mňa by táto kancelárska práca zabila do mesiaca.Ja neobsedim ani doma,nie to ešte v praci
Možno zmeniť prácu za niečo akčnejšie alebo si kúp psa, mačku, alebo ponukni susede, či nepotrebuje postrážiť deti. Podľa mňa si len trochu znudena. Ja tiež nemám rada stereotyp, ale pri 3 deťoch naozaj neviem, že som niekedy také myšlienky mala. 😅
chod upratovat okolie... mozes urobit fb skupinu a viacery cistite okolie prirody,lesy a podobne ..