Ako sa prijať?

10. jún 2023

Od mala som bola asi iná lebo som cítila že má ľudia odstrkovali.
Akoby im namne niečo vadilo. Cítila som to . A teraz možno to namne len tak svieti že si neverím ? Ja by som chcela sa niečo naučiť v živote , čo by ma bavilo s v čom by som bola dobrá ale naozaj som na to neprišla doteraz.
Mám už svoju rodinu, deti ale stále vo vnútri som akási 🤦na nič

janinka444
10. jún 2023

Ahoj, chcem ta povzbudiť. Neviem, či si veriaca.., alebo neveriaca... keď pochopíš, že BOH ťa miluje a prijmes Jeho lásku, nájdeš v ňom radosť , pokoj, naplnenie...prikladám link:

https://www.youtube.com/watch?v=Xjm2lz9fM_Y
vanilkovazmrzka
10. jún 2023

Prosim ta neopustaj sa v nabozenskych sektach, a radsej zvaz, ci by ti neprospela terapia. Trosku spoznat seba samu, prist na to, co je dovodom toho nizkeho sebavedomia, ako s tym pracovat a ako sa naucit vazit si samu seba. Ale mas predsa partnera, deti. Tak nemozes byt taka marna 🙂

unicornlady
10. jún 2023

Ja by som odporučila ti zamerať sa na nejakú odbornú literatúru (je v češtine)
napr.
https://www.preskoly.sk/p/495237-jak-ziskat-zdr...

napísal to psychológ, je tam veľa otázok na zamyslenie, cvičení, kniha je dosť podrobná, takmer 400 strán
- dlhšie kapitoly o vnútornom kritikovi v hlave, prečo ho máme a čo nám to dáva
- potom ako vnímať chyby, kritiku od ľudí, ako vnímať sám seba (spoznať svoje slabé, silné stránky)
- ako zistiť, aké máme potreby, ciele, ako rozvíjať sebavedomie u detí
- kognitívne deformácie (čierno-biele videnie, katastrofické scenáre v hlave...)

Samozrejme, sú aj iné knižky. Ja mám rada viac odborné, než len knihy, ktoré idú po povrchu.

Dôležité je neodmietať nič, čo v tebe je. Lebo ak niečo odmietaš, odmietaš potom aj tie dobré veci. Ale ak si napr. pripustíš, že sa bojíš, že si neveríš, tak hneď ten pocit je slabší (lebo sa ho nesnažíš potlačiť).

V knižke "Mýty o úspechu" (Eric Barker) spomína, ako má človek skúšať veľa (byť zvedavý, hravý), ale vedieť veci aj vzdať, ak niekam nevedú. V zmysle, človek nie je slaboch, ak niečo nevyjde. On len zisťuje, čo funguje a čo nefunguje 🙂

ivangeline
10. jún 2023

Ja suhlasim so vsetkymi 3 odpovedami. Ani jedna nevylucuje tu druhu. ;) Je to len v tvojej hlave.

silvik2015
7. aug 2023

To, čo Ťa baví, môžu byť aj bežné veci - hoci varenie, upratovanie, žehlenie... Schopnosť kúpiť lacnejšie a ušetriť. Byť dobrou, pokojnou mamou. Šíriť lásku. Byť iný nemusí byť nutne zlé. Niekedy to možno znamená aj to, že človek je dokonca lepší, múdrejší a schopnejší ako ľudia, ktorí sú okolo neho. A tak sa ho radšej stránia, lebo sa pri ňom cítia horšie, hlúpejšie a neschopne. 🙂 Rozmýšľam, aký súvis dávaš tomu, že si sa vždy cítila odstrkovaná s tým, že by si chcela byť v niečom naozaj dobrá. Práveže skutočne úspešní (a aj bohatí) ľudia môžu mať skôr problém si nájsť skutočných priateľov, partnerov... Lebo mnohí sú s nimi len kvôli ich úspechu a peniazom. Tak porozmýšľaj, či v bežnom živote nie je niečo, v čom vynikáš a sama o tom nevieš. Možno Ťa to nasmeruje k väčšej spokojnosti a nájdeš si aj niečo nové, čo sa naučíš.