Ako sa prestať týrať toxickým vzťahom?

6. feb 2021

Ahojte,
viem, že v tejto situácii je možno úplná banalita čo riešim, no mňa to veľmi trápi. Som mladá baba, chodím na výšku, som skôr taký typ čo rád chodí do prírody, venujem sa rada pomoci iným.. no čo sa týka otázky mojich vzťahov, tak som úplná doslovne hlupaňa. Som neuveriteľne naivný človek, ktorý v každom debilovi nájde niečo dobré. Mala som dokopy 2 vzťahy, v jednom stále som. Prvý trval 3 roky tento trvá 5. Oba úplná katastrofa, prvý ma podvádzal, klamal, gambloval a ja som mu 3 roky každý týždeň odpustila nové a nové klamstvá, lebo ma veľmi jednoducho zmanipuloval svojou story o nešťastnom detstve a zničenej psychike, prišlo mi ho ľúto keď plakal, jednoducho hlúpa som ho vždy poľutovala.. terajší vzťah je ešte väčšie peklo, 4 roky z 5 samé klamstva, nevera, nadávky, dokonca fyzické napadnutia.. ja si uvedomujem, že som v totalne toxickom vzťahu, milion krát som ho poslala k vode a milión krát sa zasa vrátila, lebo ma zmanipulovať rozplakal sa .. teraz už nerobím ani to, pretože všetko otočí na mňa každé svoje klamstvo je moja vina, zakaždým keď na nejaké klamstvo prídem, uz neplace ale nada mi do kuriev a vymysli si ze to riešim preto, ze sa určite kurvim a potrebujem to zakryť... nikdy som nikoho nepodviedla, neviem ani klamať lebo ma ide svedomie zožrať.. spovedam sa kam chodím, co robím, nonstop musim byť na mobile , nesmiem sa maľovať , nemám uz žiadne kamaratky.. aj napriek tomu sa k nemu vždy vrátim, nechám sa klamať znovu urážať. normálne som presvedčená o tom, že nikoho lepšieho si nenájdem pretoze sama nemám na viac, hoci kúsok zo mňa stále kričí, aby som utekala a zachránila sa... prosím vás, poraďte mi, čo mam robiť aby som sa uvedomila a prestala takto samú seba týrať toxickým vzťahom, o ktorom sama viem, že ma zničí.

h2
6. feb 2021

Sama si uvedomuješ, aký zlý vzťah to je. Tak čo Ti máme viac napísať? Proste to ukonči a viac sa k nemu nevracaj.

pseudomonas87
6. feb 2021

Rýchlo,ale rýchlo preč,chces aby ťa raz zabil alebo čo? Si predstav, že tvoja dcéra má takéhoto psychopata....alebo žeby ste mali deti a on by ich týral, odíď od neho, hoci aj na tajnasa,zmeň si mobil a nikdy nikdy sa nevracaj k nemu.je to psychopat.
Vaz si sami seba.keby si bola moja dcéra, ja by som ho asi prizabila, joj ako som sa rozčúlila.

marci77
6. feb 2021

Presne tak, odpovedali ste si sama, vymazat jeho cislo v mobile a utekaaat co najdalej ....nic dobre vas s nim necaka
kolko mate rokov? ak nie vela, neponahlajte sa, pockajte na toho praveho, toto by nebol pekny zivot s takymto
vela stastia🍀

suge
6. feb 2021

Uvedomená si dosť, už len s tým uvedomením niečo urobiť. Niečo viac, ako len napísať na MK.💪

autor
6. feb 2021

@h2 áno ja viem, lenže ja sa vždy nechám ukecať a vrátim sa, aj keď toho človeka už vôbec nemám rada. Ja viem, že je to hlúpe a pre väčšinu ľudí je jednoduché zahodiť toxicky vzťah, pretože im je potom lepšie, lenže pre mňa je neuveriteľne ťažké.. a to som za svoj krátky život zažila omnoho horšie veci, ktoré s prekvapením viem hned vyriešiť a zahodiť úplne v pohode za hlavu

h2
6. feb 2021

Nechať sa ukecať môže len ten, kto počúva, čo mu ten druhý hovorí. Nedaj mu na to šancu. Nestretni sa s ním, zablokuj si ho v telefóne, nečítaj od neho žiadne správy. Koniec!

autor
6. feb 2021

@marci77 mám 24, a zakaždým ho bloknem, nedvíham, neodpisujem a potom sa nemôžem nikam pohnúť, pretože ma prenasleduje, vydiera ma že rodičom povie všetko aká som údajne kurva, a tak .. problém je v tom, že on vôbec nevyzerá ako psychopat. Každý si myslí, aký je to sympatický dobráčisko, ktorý by nikdy ani muche neublížil a ja som ostrá hysterická sekera, ktorá ho vkuse terorizuje. Pritom to nie je vôbec pravda, len ja o tomto nikomu nehovorím, aj preto je tento príspevok anonymný , lebo ľudia čo ma poznajú by asi odpadli keby toto vedia

h2
6. feb 2021

Preboha! Už ho vidím, ako u vás zvoní pri dverách a hovorí vašim, že si kurva! Hneď, ako by mi toto povedal, by som ho k nám zavolala, nech im to teda povie.

autor
6. feb 2021

Ďakujem vám všetkým za vaše názory. Uvažovala som o nejakom online psychoterapeutovi, poprípade psychológ, keďže už je toto druhý taký vzťah kde samú seba týram, evidentne mám dosť veľký problém so sebavedomím, možno nejaký blok alebo ja neviem..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
6. feb 2021

Co chceš počuť? To, čo dávno vieš? Ze odísť od takého idiota? Nijaká rada neexistuje, ako to urobiť, jednoducho odísť a už sa nevracat. My tu môžeme dat milión logických argumentov, aké pokiaľ ty sama si vedome nerozkazes, nič tu nepomôže.Sama som bola 4 roky vo vzťahu s dokonalým manipulatorom, a tak viem, že sa dá odísť. Proste som si povedala, že je to debil a rozchod bolo najlepšie, čo sa mohlo stať. Tu jedine rozumom vedome si prikázať, nepocuvat "srdce, ktoré ho tak straaaasne miluje". Inú radu sa nedá dat

luccija
6. feb 2021

Asi Ta to bavi tak trpiet ukryvat sa, nechat sa vydierat.uplne Ta znici, ak uz neznicil, lebo uz pises, ze na lepsieho nemas
Tak mu napis, ze koncis, lebo Ta psychicky vydiera a, ak neprestane pojdes na policiu a za tym si stoj.mlada rozumna baba a toto si nechas?ked uz 2 vztah je chory najdi si psychologicku, lebo to uz nebude nahoda.Nedaj Boh, ze by si mala s takym deti...
Ako sa k tebe spraval otec v detstve, k mame?
Nic ine len to, ze vie, ze si moze s tebou robit co chce , lebo vsetko odpustis, takze si seba nevazis a tym padom ani on teba.
Vola sa to zavisly vztah

luccija
6. feb 2021

A co takeho moze povedat tvojim rodicom?oni tusia, ze nie je vsetko v poriadku?Mozno by s nim mal otec pohovorit a vyrazit dvere, ked ty sa bojis...

autor
6. feb 2021

@luccija no on zo mňa zlú urobil už všade kde sa dá, s tým už nejako žijem, ale sú aj veci, ktoré by rodičov zlomili. Viete, keď som mala ten prvý vzťah bola som ešte v puberte, no a stalo sa mi, že som otehotnela. A chránili sme sa, používali sme kondóm. Ja som o to bábo prišla, mala som 16, mala som proste pozitívny test a potom prišiel menzes .. viem, že sa to žiaľbohu bežne stáva, že ide o biochemické tehotenstvo,ale ja som to vtedy nevedela, ja som si to vtedy hrozne davala za vinu a hrozne som si nemohla odpustiť,.. potom som sa dala o nejaký čas dokopy s tymto tu, o tomto mojom trápení nikto nevedel, no a on to zo mňa vytiahol. Povedala som mu to, moji rodičia su veriaci, a napríklad s tymto ma pernamentne vydiera, že povie našim ako som si "zabila decko ", ze som vrahyna a ze im ukáže správy, kde sme si o tom žiaľbohu písali.. nie je to jediná vec, ktorej sa bojím ze povie, ale je asi najhoršia zo všetkých tajomstiev , čo som mu povedala.

yoxinka
6. feb 2021

Ahoj, napíš na www.ipcko.sk. Sú veľmi zlatí, popíšeš si s nimi, oni ti presne poradia aj ako zareagovať aj dať si hlavičku svoju dokopy. Fakt, napíš im. Držím palce!!!

autor
6. feb 2021

A viem, že som hlúpa a nemala som mu tie veci hovoriť vôbec, viem, že si za to môžem sama, ale ja som mala pocit, že je to moja spriaznená duša, ktorej môžem dôverovať a konečne to môžem zo seba pred niekým vypustiť. Nikdy by som nečakala, že niekto dokáže proti niekomu použiť takéto veci.

autor
6. feb 2021

@yoxinka ďakujem veľmi pekne, pozrela som si to a určite tam skúsim napísať

jaskolka
6. feb 2021

Dievča moje, takí špičkoví manipulátori sú majstri vo vyvolávani viny v druhej osobe. A všetko, čo im povieš, každú svoju slabinu potom použijú proti tebe vedia, kde a ako ta zraniť a budú to robiť stále, až do krvi, lebo z toho žijú! Ako taký upír
z krvi, aj oni priam "rastu" keď ty sa trápis. Postupne ta úplne od rezu od rodiny, známych a podobne, lebo vedia, že ak je človek sam, ľahšie sa ovláda. Ak chceš, napíš mi súkromnú správu, ja nemôžem, kedze si anonym. Ale ver mi, že o manipulácii a osychickom tyrani ti môžem toho povedať až až.

yoxinka
6. feb 2021

Ak ti môžem ešte poradiť, prestaň tu vypisovať na koňa všetko, napíš tam, kde som ti písala, sú tam študovaní skúsení psychológovia, poradia ti. Pomôžu.

deti95060810
6. feb 2021

no len pozor, aby si neostala tehotná, lebo potom to už bude načisto zabité - zlé....😉

deti95060810
6. feb 2021

@yoxinka ahoj, nevieš prosím o podobnom projekte aj pre bežných občanov? mám na mysli už dospelých ľudí....

mondolina
6. feb 2021

Radšej koniec s trápením, ako trápenie bez konca.

yoxinka
6. feb 2021

@deti95060810 Ahoj, pokiaľ viem, toto je aj pre bežných občanov. Nie je to len pre mladých/študentov. Normálne im volávajú ľudia, ktorí majú problémy v práci, matky aj dôchodcovia ...

deti95060810
6. feb 2021

@yoxinka ďakujem...ešte nabrať odvahu ....😉

h2
6. feb 2021

Autorka, on nepôjde za Tvojimi rodičmi a nič im nepovie!!! Prečo by ho vôbec počúvali? Prečo by mu verili? Ako by to celé prebiehalo: "Dobrý deň, prišiel som Vám povedať, že Vaša dcéra bola v 16-tich tehotná a potratila. Dovidenia." ??? Len sa Ti vyhráža, lebo vie, že môže. Lebo si to necháš! Kopni ho do riti, všade si ho zablokuj a rodičom povedz, že si sa s ním rozišla a že je na Teba za to nahnevaný a chce Ti urobiť zle, tak nech sa s ním vôbec nebavia, keby za nimi niekedy prišiel. Ale on nepôjde. Netrúfol by si. To len na Teba si trúfa.

autor
6. feb 2021

@h2 Nie tak si to nepredstavujem. Neprišiel by takto, ale tak ako typicky na štýl " Dobrý deň, musím vám niečo povedať. Musim vám konečne povedať pravdu o vašej dcére, veľmi mi ublížila a nedovolím aby ubližovala aj ďalším ludom " .. potom by si prikreslil ako došlo k tomu potratu, najlepšie tak ako mi to sam písal = ty vrahyňa, určite si pila víno vo vani a bachala si do brucha .. a ukázal spravy, ktoré ma odfotene z ešte veľmi dávnej doby,kde sme si písali o tom, ze som otehotnela v 16 .. naši by mi potom predpokladám uz neverili ako to naozaj bolo, pretože o tomto som im tiež nepovedala, a nakoľko sú silno veriaci tak som im v 16 klamala, že s 1. priateľom nespavam, ked sa na to pýtali... čiže jediné, čo mne ostáva je veriť že si netrufne ku nám prísť, hoci vo svojom okolí a medzi našimi známymi toto robí bežne presne s takou podobnou formulkou, len väčšinou s iným mojím "zločinom " , napríklad že sa kur*im... ja pritom samozrejme nikdy nie som, ale keď sa zrazu na niekoho začnú blizky ľudia pozerať ako na vraha a postupne sa aj čo to dopočujem, tak je mi to jasné..

karpina
6. feb 2021

Mám podobnú kamarátku, hodiny a hodiny som jej venovala svoj čas, vypočula, vysvetlovala, polutovala, povvzbudzovala, niekedy do neskorej noci. 5 x denne nekonečné telefonáty. Akonáhle sa prestane ozývať, tak viem, že je s ním zase zadobre a nepotrebuje ma. Takto to robí so všetkými kamoškami, už väčšinu stratila. Poviem ti len tolko, ty si si velmi dobre vedomá toho, ako sa veci majú, tak to ukonči a nemrhaj zbytočne časom dobrých ludí.

mareka49
6. feb 2021

Aký bol tvoj otec?
Jeho vzťah s mamou?
Tvoje detstvo?

amelie2017
6. feb 2021

Nahnevani rodicia, alebo zniceni cely zivot? Ja som skor za tych rodicov. A myslim, ze sami vedia, ze take veci sa stavaju. Nemaju sa na teba preco hnevat.
Urcite vyhladaj psychologa a najlepsie bude, ak si o tom s rodicmi pohovoris ako prva. Proste im povies pravdu. Aj o tehotenstve, aj o tom, ako sa k tebe chova. Keby toto mne povie dcera, tak ho asi zabijem a nie, ze sa nahnevam na nu.

autor
6. feb 2021

@mareka49 mama s otcom nemajú nejaký ideálny vzťah, nemajú spoločné hobby, netrávia spolu roky žiadne spoločné chvíle, len tie doma. Sú obaja veľmi rozdielne povahy, no napriek tomu si nikdy neklamali ,neboli neverní (aspoň o tom neviem ) a nikdy si vulgárne nenadávali. Nikdy som medzi nimi nevidela žiadny fyzický atak, hoci mama je trochu výbušná povaha, tak si otec nikdy nedovolil jej škaredo povedať, a ani ona jemu, nech bolo tú hádku akokoľvek dlho počuť.
Moje detstvo bolo trochu komplikované, otec chodil do zahraničia a mama má psychické problémy. Otec bol na mňa dosť prísny, mama viac povolila, no a keď som mala asi 14 sme sa s otcom úplne rozvadili a hoci sme spolu byvali, do mojich 18 sme spolu neprehovorili takmer ani slovo. Potom sme si k sebe našli opäť cestu, a teraz máme úžasný vzťah, lepšieho otca si neviem predstaviť. S mamou som skrz jej problémy nikdy dobrý vzťah nemala, máme sa radi, akceptujeme sa, pokecáme, ale nie je to nič výnimočné a necítim voči nej takú dôveru.